Cestitam valiana...
puno srece
Printable View
Cestitam valiana...
puno srece
super draga!!! eto božićni poklon pod bor :-)
Evo da i ovdje prijavim malecnu betu <2 :((((
Svima vam zelim sve najljepse za Bozic i Novu godinu i da nam svima 2014 ispuni zelje i donese divne bejbije ;)
Toplo želimo da se Krist rodi i nastani u vašim srcima, a najviše od svega želimo vam mir, radost i ljubav, ono što je čovjeku najpotrebnije, i ono što dolazi samo od Boga...
Sretan Božić svima!
Pozz cure !!! Sretan Božić svima
Treeebam pomoć....dobila sam protokol za veljaču. Krećem s Yasminom ali mi nije jasno dali s prvim danom menstruacije ili nakon što menstruacija prestane,danas mi je prvi dan. jel imao netko protokol s Yasminom???
Draga PinaColada, baš mi je žao :-(
vesele me pozitivna rješenja, jeeeej :-D
draga Shadow, kako si nam ti? :kiss:
svima želim ugodne i lijepe blagdane :love: (meni je najljepši poklon što mi je Ema počela govoriti mama i što je polako prohodala uz pridržavanje :zaljubljen:)
Mozda sam off topic, ali premda PFC ne radi do 6.1., a moja beta nije zadovoljavajuca, ja sam prema uputi dr. Sonje prekinula sa estrofemom i utrogestanom, i nakon 2 dana dobila m. Eh sad, trebam li ici na neku kontrolu kod ginekologa ili nesto koristiti od tableta, vitamina?? Hvala unaprijed!
pina, žao mi je, nema potrebe za nekim kontrolama, do slijedećeg pokušaja, bit će sretniji!
Pina, zao mi je.cestitam na pozitivnim resenjima,a svim ostalim da se sto prije rijesi.Maku imali novosti
Sretani i blagoslovljeni Božićni i novogodišnji blagdani svima ( s malim zakašnjenjem ) ! Pina colada jako mi je zao :( !
maku, čestitam!!!
hvala! uživaj!
Cure do kad je Mirna na godišnjem?u rješenju što sam dobila piše da moram što prije javit termin postupka...:-)
Mirna se vraća iza Sv. tri kralja.
Oko toga ne brini. I meni je to pisalo u zadnjem rješenju, ali to će Mirna javiti HZZO-u.
A reci mi, jeli u rješenju što piše za plaćanje postupka?
Ha ha dobila sam ovaj put jakkko debelo rješenje i piše brdo nekih uredbi ali koliko sam shvatila sve je po starom...
Cure moje drage ( i pokoji dečko :D), želim Vam sve najbolje u predstojećoj godini, sve što si same želite uključivši naravno troznamenkaste bete, lagane trudnoće, brze porode i puno zvonkog smijeha vaše dječice u godinama koje slijede!
Puse :heart::heart::heart:
cure, vidim da u novim rješenjima HZZO navodi obrazac odn. potvrdu E 112.
zna li tko od vas da li se u ovom slučaju taj obrazac odnosi na potpuno plaćanje postupka sa strane hzzo-a, ili ćemo morati sudjelovati u troškovima?
Upravo sam vidjela u jednom Mirninom mail-u da se nas s ovim obrascem (E 112) prijavljuje kao češke pacijente. Ako je to to, onda ćemo izgleda sve što nije AIH i standardni IVF morati plaćati sami.
Ima li još tko da je dobio "novo" rješenje i da mu je ovako nešto navedeno?
Bmaric, ja sam se čula sa HZZO prije Božića i dobila odgovor otprilike baš takav. Rekli su mi da budemo spremni sudjelovati u plaćanju, ali se još nezna koliko. Još su me pitali imam li 39 i više godina ili manje od 39 godina. Jer su se za 39 i više godina dogovorili, a za mlađe od 39 su još u pregovorima s Česima. Ja trebam ići na postupak početkom veljače i oni kažu da će se do tada sve riješiti. Također se nezna ni da li će nam taj novac vratiti nazad s kojim ćemo sudjelovati.
Tako sam ja shvatila taj razgovor. Zvat ću poslije 10.01. pa kad nešto saznam javim se.
Boze mili, da li ti znaci da ce se parovima koji imaj indikaciju za donaciju gameta a gdje zena mima 39 plus ukinuti lijecenje na teret HZZO-a u potpunosti u CZ? Pa dobro, jesu li oni normalni i po kojoj osnovi?
Da li drugi pacijenti koji se trebaju lijeciti u HR (ne nuzno MPO) a to se lijecenje ne provodi u HR i koji bivaju poslani u inozemstvo na lijecenje isto tretiraju kao npr. belgijski pacijenti ili austrijski pa moraju participirati u troskovima ako je takav zakon u Belgiji ili Austriji?
Ovo im ovako ne smije proci i dragi moji CZ pacijenti, ovo si ne mozete dopustiti - da vam hzzo placa samo obicni IVF u Ceskoj . ne i ICSI i ne i donaciju i ne kriopohranu i ne sve ono sto po ceskim regulativima nije pokriveno njihovim osiguranjem. Vi ste pacijenti Republike Hrvatske i ako je sve placeno, isto mora biti placeno i u inozemstvu.
Netko je ranije napisao, organizirajte se, skupite lovu, dajte ovaj slucaj odvjetniku, mozda se nadje koji odvjetnik koji ti bi to i odradio "pro bono".
Ako se ovo obistini - ovo za vas i vase dzepove nece biti dobro i bojim se da si mnogi to uopce nece moci priustiti - jer cete od postupka s doniranim jajnim stanicama dobiti mozda 1000 EUR placeno od HZZOa a ostatak od 3500 EUR cete morati sami snositi :twisted:
ono sto hocu reci, postupci u CZ se placaju samo do 39. godine zeninog zivota, ako se vas tretira kao cz pacijente, znaci li to da starije zene od 39 vise nece moci u placeni postupak u CZ?
Mislim da je ženama od 39 i više godina dogovoreno liječenje u Češkoj, a za mlađe od 39 su još u pregovorima.
Svima u 2014. želim ispunjenje svojih želja i snova!
Zelim vam svima srecnu Novu godinu,puno,zdravlja,srece i puno beba:-)
Do kada ne radi PFC klinika?Ja planiram u ovom mesecu na ubacivanje zaledjenih,pa kakva je terapija obicno?
najprije želim sretan Božić i sretnu Novu godinu svima vama!
evo ja planiram na proljeće ponovno na FET pa pratim razvoj događaja oko HZZO. Kad eto s prvim danom nove godine loše vijesti...
koliko sam ja čačkala po net-u obrazac E112 ako mi predajemo u Češkoj onda to služi da pokrije trošak liječenja u Češkoj od našeg HZZO u onolikom iznosu koliko je dozvoljeno liječenje Čehinja u Češkoj. Međutim na ovoj stranici http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=569&langId=hr sam našla da bi po logici naših prava u EU mi trebali dobiti od našeg HZZO sve ostalo na ruke ( tj onoliko koliko naš HZZO u tom slučaju pokriva), A po našem zakonu HZZO pokriva u cijelosti donaciju j.s. pa prema tome mi bi možda s obrazcem E112 dobili dio od HZZO direktno klinici, dio mi platimo a HZZO nam refundira?? što mislite? ja ću poslati najprije Pronatalu e-mail da mi napismeno odgovore razloge zašto nas ne primaju a onda ću se s tim obratiti na ovaj EUROPE DIRECT kontakt.
u svakom slučaju, ja razumijem klinike u Češkoj ( pogotovo ukoliko je neplaćanje se nagomilalo). Ali ne razumijem naše HZZO jer oni se oglušuju o naša prava, tj Zakon po kojem ukoliko u Hrvatskoj ne možemo ostvariti liječenje imamo pravo na liječenje u inozemstvu.,.Ja sam ekonomist po struci, ali ima li itko ovdje pravnik da se postavi pitanje kršenja naših prava? Ovi ''pregovori'' predugo traju i bojim se da samo dobijaju na vremenu i ''štede'' jer su tako uštedjeli i na štrajku liječnika.
Ili da se obratimo kojim dnevnim novinama, televiziji??Tako se najbolje pokrenu stvari..
Da ja sam dobila pozitivno rješenje ali iskreno uopće ga ne kužim i sad čekam da nazovem hzzo i da mi sve objasne.Valjda če znat:-)!I da svima najsretnija nova godinica i da sve budemo trudnice uskoro!
Prema onom što je Mirna napisala, nama će hzzo plaćati samo trošak koji se u CZ pokriva CZ pacijentima.
U tom rješenju kojeg sam ja vidjela (vidjela sam samo prvu stranicu) je navedeno ovako:
VII. A.A. obavezna je sudjelovati u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite sukladno odredbama Uredbe 883. i Uredbe 987. iz točke II (točka II glasi: A.A. odobrava se upućivanje na medicinski potpomognutu oplodnju za tu i tu metodu u PFC) izreke ovog rješenja.
VIII. Hrvatski zavod za zdravstevno osiguranje isplatit će naknadu troška prijevoza iz točke III. (ova točka se odnosi na putni troška žene) i IV. (točka se odnosi na putni trošak muža) izreke ovog rješenja u korist računa A.A.
IX. A.A. obavezna je u roku od 15 dana po povratku iz Praga dostaviti Direkciji otpusno pismo s prijevodom na hr. jezik, a u Područnoj službi Zavoda obaviti konačni obračun troškova prijevoza, uz prilog originalne dokumentacije o putovanju.
Ovo za mene ne izgleda da će oni iznos koji mi platimo klinici nama refundirati.
S toga molim još jednom sve koji su dobili poz. rješenja da pogledaju što im točno piše, tj. da li svima piše ovo, tako da možemo reagirati.
Ja svoje rješenje još čekam i svakako sam spremna opet pisati u HZZO, ali ne mogu dok mi rješenje ne stigne, jer nemam na što priložiti prigovor.
U svakom slučaju, želim Vam sretnu i plodnu Novu godinu!
Cure,sretna vam i plodna 2014 godina,nadam se da ce sve ove birokratske zavrzlame i nejasnoce rijesiti u vasu korist!
valiana, molim te čim dobiješ pojašnjenje od HZZO da nam javiš na forumu! ili prepiši nam što točno piše u tvom rješenju...je li snosiš dio troškova ili hzzo pokriva, nisam ni ja pravnik ali prije je jasno pisalo HZZO pokriva liječenje u cijelosti i pacijent nije obavezan participirati u troškovima...
kad bi netko imao rješenje ili od PFC ili Pronatala jasno i razumljivo napismeno da nam HZZO ne pokriva u cijelosti liječenje onda bi smo mogli nešto pokrenuti, nekome se žaliti..
ponavljam nisam pravnik ali ako po našem zakonu je država obavezna snositi troškove liječenja u cijelosti u inozemstvu( ako ti to ne mogu pružiti u HR) onda nam krše naša prava.
isto tako napominjem ovu stranicu Europske komisije o našim pravima..međutim nemam kome pisati, ni HZZO ni E.komisiji kad još nisam ni predala zahtjev a niti ima tko od vas cura s dokumentom crno na bijelo kaže da nemamo prava. čini mi se tapkanje u mraku..svi nešto čekamo, čekamo..zašto dopuštamo da nas vozaju..
ja sam poslala e-mail Pronatalu da mi napismeno kažu što je razlog zašto ne primaju pacijente i kako će ubuduće se snositi troškovi. Kako su na godišnjem do 7..1. neću imati odgovor.
kad budem imala od njih nešto konkretno javim a onda ćemo dalje poduzeti nešto..
i da..ja idem na FET..400 eura za njega izdovojiti nije puno ali nije ni malo u današnja vremena..a tko bi mi danas skupio 4500 eura, koliko je stajao ET...
lijep pozdrav svima i zelim vam sretnu i najsretniju novu godinu.
dugo nisam pisala ovuda ne imajući što napisat,pratim sve i nadam se da će se sve s rješenjima i plačanjima uskoro riješiti u pozitivnom smislu.
i tako za pocetak nove godine zelim podjeliti s vama i lijepe vijesti tako da nam svima godina pozitivno krene. mi smo isli u prag sredinom prosinca o svom trosku,prvi put....i evo imamo pozitivnu betu :) iskreno jos ne mogu sve to vjerovat i jos je sve nekako rano i friško,nadam se da ce se sve dalje odvijati kako treba i da ce ovo stvarno biti nasa godina.
s pozitivom u srcu nadam se da ce te svi imati srece u godini pred nama...... kiss
little ivy ! konačno malo lijepih vijesti ! Čestitke od srca I držimo fige za dalje !
od 7. mj. cekam rjesenje za FET u PFC-u, sada ispada da cu si mozda sama placat, ne kuzim zasto onda toliko odugovlace???
I tocno prag sve sto pises, zakon o potpomognutoj se nije mijenjao od 2012. tako da bi za nas trebalo ostat sve isto a kako ce si oni to organizirat ne zanima me...
Jel netko dobio pozitivno rjesenje na FET?
Ja imam rješenje u kojem to sve stoji što je Bmaric napisala, a izdano mi je 18.10.2013. godine. Još u rješenju piše da se te uredbe primjenjuju od 01.07.2013. od kada smo ušli u EU.
ivy, naježila sam se:-), čestitam, uživaj i javljaj nam novosti
[QUOTE=bmaric;2544794]Prema onom što je Mirna napisala, nama će hzzo plaćati samo trošak koji se u CZ pokriva CZ pacijentima.
U tom rješenju kojeg sam ja vidjela (vidjela sam samo prvu stranicu) je navedeno ovako:
VII. A.A. obavezna je sudjelovati u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite sukladno odredbama Uredbe 883. i Uredbe 987. iz točke II (točka II glasi: A.A. odobrava se upućivanje na medicinski potpomognutu oplodnju za tu i tu metodu u PFC) izreke ovog rješenja.
VIII. Hrvatski zavod za zdravstevno osiguranje isplatit će naknadu troška prijevoza iz točke III. (ova točka se odnosi na putni troška žene) i IV. (točka se odnosi na putni trošak muža) izreke ovog rješenja u korist računa A.A.
IX. A.A. obavezna je u roku od 15 dana po povratku iz Praga dostaviti Direkciji otpusno pismo s prijevodom na hr. jezik, a u Područnoj službi Zavoda obaviti konačni obračun troškova prijevoza, uz prilog originalne dokumentacije o putovanju.
Ja imam takvo rješenje koje sam dobila 18.10.2013. godine. Još piše u rješenju da se te Uredbe provode od 01.07.2013. od kada smo ušli u EU.
Da cure zvala sam i dobila hzzo jučer ali oni još ništa neznaju i rekla je gospođa da se strpim i da čekam!Do kad neznam...da dobila sam pozitivno rješenje ali sad još moram dobiti nadopunu rješenja s točnim datumom postupka i tek onda oni šalju u kliniku e112 i tek onda možemo u postupak,napominjem ni dalje PFC NE PRIMA PACIJENTE!Moraju još sredit papire.Eto to je odgovor!U rješenju je hrpa nekih uredbi i ja se ne kužim ak tko zna više ja mu kopiram rješenje!
Evo i mene. Za sada nema nikakvih velikih promjena osim Mirninog e-maila iz PFC od 21. 12. da se situacija riješava i da se strpim.
"Trenutno smo u pregovorima sa HZZO. Ako želite njihovu potporu, bolje je pričekati da se rješi suradnja."
U utorak ću poslati zahtjev za produženje pozitivnog riješenja i strpiti se do veljače, a ako ništa krenuti sama s stimulacijom i platiti insiminaciju.
Osim toga dobila sam i obavijest iz HZOO o prihvaćenoj E 112 iz srpnja ove godine. Čekam Mirnu da vidim što to njima znači jer je u privitku i češki prijevod.
Jeli tko od vas to dobio?