evo, sljedeci tjedan krecu u skoli s pisanim slovima, i bas me zanima kakva ce uciti.
Printable View
evo, sljedeci tjedan krecu u skoli s pisanim slovima, i bas me zanima kakva ce uciti.
određeno je da novi slovopis ide od sljedeće godine jer zahtijeva nove udžbenike i nove, vjerovali ili ne, pisanke (ne znam ima li luđeg naroda od našega)
Meni se vecina slova cine ok osim velikih E (ja sam ucila ga pisati u jednom potezu kao trojku), U (ucila sam ga pisati odozdola i to mi je nekako prirodnije nego odozgora) i Y(to smo ucili pisati isto kao malo y ali veliko, ako kuzite sto mislim). Drago mi je da su vratili prekrizeno Z jer ga ja uvijek krizam, kao i sedmicu :) i meni ne smetaju vitice, bar vidis da je pisano slovo, neko vrijeme su velika pisana slova bila skoro ista kao i stampana, sto mi je bezvezno, pisana slova bi trebala biti onako, pomalo ornamentna. Steta sto nisu uveli i H onako viticasto s omcicama, mene je moja baka ga naucila tako pisati i puno je ljepse od ovog klasicnog stampanog H.
jedino ne vidim da li slova spajaju na crticu kod prekrizenih slova (t, Z) ili na donju viticu. Ja ih uvijek spajam na crticu da ne moram dici olovku s papira, ali mislim da vecina forsira spajanje na donju viticu sto je neprakticno i gubi se kontinuitet poteza...
Meni se čini da sam ja ovakva slova učila u školi...osim E, što kaže sillyme. Ako se uklopi u već predviđenu promjenu udžbenika...ajde, nije toliko strašno.
Inače, pitala sam brata za članak s početka teme, nekako sam mislila da naše novine opet pišu bedastoće. Međutim, on mi kaže da ne zna u koliko država je tako, ali da se u školi njihove A. ne uči kurziv (kako zovu pisana slova) i da je to definitivno trend. A. ga zna jer je išla prvo u Montessori školu i tamo su to radili.
vertex i ja gledam i, osim velikog S ne vidim razliku.
je malo m nije imalo onu pocetnu lijevu crticu pod tim nagibom, ako me pamcenje ne vara, ali ostala slova su sva ista (jedino se ne mogu sjetiti da lije veliko Z imalo crticu ili ne).