Znam ja zašto, jer je MM gledao utakmicu i prepričao mi jutros.
Ali normalnim riječima :mrgreen:
Printable View
nije ti fora kad si znala! :mrgreen:
sinoc smo pred TVom bili moja familija, te moja sestra i NJM.
Prva je pala balerina, mozda jos u onoj uvodnoj emisiji, potom ja kad mi je susilica zavrsila, na pocetku drugog poluvremena, potom BC kako mi rekose.
Jutros rano krecem na posao i pita me sneno BC, da li mozda znas kako je zavrsila utkamica?
3:1 smo izgubili. djete mi se probudilo nije vec je razocaran, pa sam ga probala utjesiti da ipak su oni najjaci i da nije bilo bas realno da cemo pobjediti.
i sad dolazim do onog sto me muci. pa kao dovoljno radis i uporans si mozes pobjediti i najvece.
tako odgajam djecu, samo eto sama sebi sam uskocila u usta.
Joooj, mm je manji fan nogometa nego ja, a djeca su također odbila gledati utakmicu - pitala sam ih pristojno da li žele gledati, da ne bi danas u školi bili ekskomunicirani iz glavnine razgovora. Ali nisu htjeli - otišli spat...
Ja sam navečer radila nekaj drugo, mm visio na internetu, kad zvoni telefon nakon što je pao prvi gol - moja SVEKRVA je uredno gledala utakmicu (ne bi me iznenadilo ni da ju je snimila) i morala je to prokomentirati s mm-om. Jutros pita moj E. tko je to zvao usred noći... he he he.... Ja kažem - baka, gledala je utakmicu pa je nazvala kad je bio gol! :mrgreen:
Ma nisam sigurna da te priče "pokradeni smo" imaju veze sa trenutačnim stanjem nacije, to je sve dio tog nogometnog folklora - eno MM-a, zna točno u kojoj je minuti koje utakmice koji sudac pokrao Dinamo '78 godine.
zašto? jedino ako si od onih koji idealiziraju sve što je bilo prije, a kritiziraju sve ovo što je danas.Citiraj:
Mislim da je ravno bogohuljenju uspoređivati nogomet '78 i danas
AM to ti dodje s godinama, tipa danasnja djeca se ne zanju igrati kao mi kad smo bili mali, danasnja mladez je nekulturna itd. :starac:
lool, potpisujem!Citiraj:
AM to ti dodje s godinama, tipa danasnja djeca se ne zanju igrati kao mi kad smo bili mali, danasnja mladez je nekulturna itd. :starac:
Ne mislim na to.
Nekad to nije bio biznis. Danas je.
Nekad nije bilo divljanje i opijanje. Danas je.
Nekad su cijele obitelji išle na Maksimir, danas ljudi strahuju da se ne nađu blizu ako je neka "važna utakmica".
Ne sjećam se da su nekad utakmice bile događaji velikog rizika, ili kako se to već stručno kaže...
...
:lol::lol:
A ne znam kako ja to uspoređujem nogomet nekad i danas, nemam pojma o nogometu niti nekad niti danas, pa to ne bih niti mogla.
Htjela sam reći da su priče o tome da smo "pokradeni" očito dio nogometnog folklora, i to ne samo kod nas, čini mi se da sam iste stvari čitala u knjizi o navijačima N.Hornbija.
mima, spajalica :lol:
evo, ja vratila avatar, nije što više ne volim nogomet, volim ja nogomet, al ipak mi isus i još u brazilu i još s hrvatskim dresom maaaalo laagaaano tu mač. :mrgreen:
to je bilo s ciljem da mi mojcu nasmije protivnički tabor :mrgreen: što je i uspjelo :D
ovo mi je genijalno :lool: i šibenski grafiti :lool:Citiraj:
eno MM-a, zna točno u kojoj je minuti koje utakmice koji sudac pokrao Dinamo '78 godine.
e, ovo će sto posto biti jedna od tih utakmica o kojoj će se tako i za 30 godina pričati :D
jučer je utakmicu gledalo 2 milijarde ljudi,a tanja bi na naslovnicu stavila npr štajaznam, jovanović odlazi iz vlade :mrgreen:Citiraj:
svi vodeći nogometni stručnjaci gotovo jednoglasno slažu kako je japanski sudac Yuichi Nishimura teško oštetio hrvatsku reprezentaciju na otvaranju svjetskog prvenstva, svjetski mediji pa čak i brazilski prenose isto,
Ili Milanović bio u Brazilu umjesto na poslu.
Svi nas mrze i svi su ljubomorni na nas. Jer mi smo Hrvati :mrgreen: Šalu na stranu. Skloni smo okrivljavati suce gotovo uvijek,a novinari ko novinari...šta reći. Al ako je ono sinoć bio penal ja sam Michael Jackson..a nisam. Još jedan je faul prošao toliko loše odglumljen da je u rangu glume Bore Liija (proguglaj ako ne znaš ko je taj talent) ono kad netko u filmu nekoga okrzne a ovaj poleti 4m u dalj. Ali to je tako,bilo je baš smiješno. Nisam ni očekivala pobjedu,ja sam zadovoljna igrom :-)
Samo sam pročitala početak, nisam čitala ostale postove, al brate mili pa našoj naciji tolikoooo fali zajedništva i majke mi moje nije mi jasno kako netko može zamjerati ljudima te rijetke trenutke zajedništva, takvu vrstu "histerije", stvarno mi mojca nije jasno.pa to je prekrasno da smo barem nekad "jedno".tako je i u ostalim zemljama čiji igrači igraju na prvenstvu.
Mislim ja se fakat ne kužim u nogomet, ne znam uopće točno pravila igre :-) al gdje me ne bi ponijela atmosfera,....
Zašto nekom smetaju kockice, veselje, zajedničko navijanje? :nope:
mislim da se malo previse iscitava iz tog "smeta mi/ne volim". nitko od nas nece upropastitit drugim oko sebe zabavu, ali valjda je dozvoljeno voditi raspravu i izreci stav na jednom topicu. pa i pokrenuti topic s tom temom.
dobro je netko primijetio - sedativ.
a ovaj cvijetin argument o messiju mi takodjer ne stoji. mozda umjesto stadiona da su izgradili skole. pa da vise djece dobije mogucnost za bolji zivot. ovako me sve malo podsjeca na hunger games. kruha i igara. nek se raja veseli.
Ne znam, ja nikad zajedništvo nisam mogla staviti u kontekst mase... čak ni na koncertima obožavanog Nicka Cavea :mrgreen:
Zajedništvo povezujem s malim, bliskim, intimnim krugom "provjerenih"... masa se grozim... bila sam (slučajno) na jednom dočeku Janice na Trgu... nisam osjetila zajedništvo, samo dobru vibru.
potpis pod mc. takva vrsta zajedništva me uopće ne zanima.
a cvijetin argument mi je super promašen. brate mili s tom lovom koja se samo u brazilu oprala zbog svjetskog prvenstva mogli su od svih tih kućeraka po slamovima napraviti viletine.
Dozvolit raspravu bi značilo da se svi slažemo i pišemo isto? Tj. da oni koji misle drugačije ne pišu?
Aaa. Napisala si "valjda je dozvoljeno vodit raspravu", pa sam krivo protumačila da misliš da netko nekome uskraćuje to pravo.
da. voditi raspravu I izreci stav.
Zaboga, okanite se Messija, on je Argentinac! :)
Pročitala sam sve i samo redom lajkala postove suprotne uvodnom.
Nemam što nadodati iza cvijetinih i Boduličinih postova.
:amen:
:mrgreen:
ok Mojca kužim.Al me ne možeš uvjerit da dođemo do polufinala ili finala da ne bi gledala TV i navijala ili se možda i tu varam?
A zajedništvo, dobra vibra,... sve mi je to tu negdje ono dobar feeling :-)
Meni se sviđa holistički pristup da svi zajedno možemo učiniti puno, a pojedinac baš i ne, i da smo svi na istome brodu bilo da ide dalje ili ne daj Bože tone :-) neću sad duljit OT.
Slažemo se, mc. Savršeno je dozvoljeno voditi raspravu i izreći stav o ovoj temi na ovom mjestu :D
Ajme, mene ova rasprava stalno podsjeća na Bebettinu gozbu. Ali kladim se da barem pola sudionika neće naći ništa zabavnog u ovoj mojoj asocijaciji :lool:
I da, to što smo i moje dijete i ja sinoć urlikali i vrištali, ne znači da istodobno nisam svjesna što sve to znači. I koliko se škola moglo sagraditi. Pa eto, čak je i brazilska katolička crkva (kako nas je naučila ISB) tu imala što za reći.
Ali eto, kao što smo rekli, ima nas različitih.
Mene je ganula reklama Došli smo ostaviti trag. Ali to ne znači da sam automatski imuna na socijalna pitanja ili ne kužim koliko je to sve daleko od promoviranog fair playa.
Ali najbolje je to još na prvoj stranici rekla Bodulica, smeta me kad se stereotipizira (postoji li ta riječ?) i kad jedno nužno implicira drugo.
Ono, da, ja mislim da Todorić voli Hrvatsku i profit mu nije bitan :roll:
ma da, kao i to što mene to sve skupa živcira, ne znači da imam nešto protiv toga da ljudi uživaju u nogometu.
Baš si pokušavam to posložit od jučer u glavi.
jer argumenti koje imam protiv prvenstva i FIFE su argumenti protiv kapitalizma i političkih struktura općenito, sve to postoji i u drugim oblicima van ovog prvenstva, samo je sada malo kontrast izražen. A ja ko ne sudjelujem u tome, slučajno, jer mi je nogomet dosadan, a istovremeno sudjelujem u podržavanju tog sistema na brojne druge načine. Svi biramo zažmirit na neke stvari, jer ih ionako ne možemo promijeniti.