uf... ne znam zakaj sam pomislila da si negdje zapadno... :lol:
a ja idem frizeru u karlovac, pa možeš samnom ak hoćeš :mrgreen:
Printable View
inače o Vajdi - knežijanci su s mesarima bili na Ti - zvali su ih imenom - barem kada sam ja bila mala. E sada se ne mogu sjetiti kako su zvali, to mama sigurno zna. Vajda je legenda Knežije. Kao i birc pokraj - ;)
Ja sam isto plac tip, a sada su mi se po putu otvorili Veronika i mesnica igomat - pa mi je život još llakši (kuc, kuc) - nejbolji špeceraj mi je onaj koji mogu obavit pješice. Ja od šoping centara dobivam migrenu.
Nano i beba kakvo ti je meso u igomatu?
Mesnica se tek otvorila tako da sam za sada kupila samo suhomesnato. Moram se priviknuti malo - inače kupujem na Dolcu
i kod nas u španskom je igomat, relativno nečesto kupujem tam jer jedemo više puretinu, muž si zna tam zet suhomesnato
vidiš đuro - a zakaj sam ja mislila da je Vlado - baš sam htjela zvati mamu i pitati. mene mama nikad nije slal po meso ;9 zato sad nemam pojma - nit kak se mesari zovu nit kupiti meso :)
ma vlado je frizer ( bar na ovom forumu)
Je li netko probao smrznutu hobotnicu iz Spara, uvoznik Braća Pivac, 1 kg na akciji 40 kn. Porijeklo: Indonezija.
Ja sam ju gledala i odustala, ali me susjeda koja se taj tren tu stvorila uvjerava da je odlična.
to ne jedem :/
Danas odem u lokalni Konzum po puretinu i 25% snizenje + neki bodovi, prosecem do police s krastavcima i oni koje obicno kupujem na istom snizenju, odem po beljski spek i on Snizen na kraju jos odem po kinder pingui i on na istom snizenju . Izgleda da isti tip kupaca kupuje u mom Konzumu pa su nam slozili kosaricu . prate nas, prate :mrgreen:
Nemam pojma koliki je prag, ali mi dobijemo kupone sa novcima iz Konzuma.
Moguće zato što gotovo isključivo u Konzumu kupujemo (i u Lidlu) - radi blizine.
Ovo su neki dodatni bodovi, ne oni obični. Inače su mi ti bodovi koma od "nagrade". Za potrošenih valjda 4000kn dobiješ 50 kn. Ludilo!
nije baš tolika cifra u pitanju, ali kad je bio mercator mogo si ciljati velike svote.
Ja sam orjentirana na Kaufland, najjeftiniji mi je. Ponekad odem u Plodine, u Konzum morti jednom/mj., ako i toliko. Obožavam plac, ali već godinama ne kupujem na njemu jer je naš seoski Bože pomagaj. Od placeva najdraži mi je Dolac, pa trešnjevački, zatim stari Kvatrić. Nedavno sam nakon xy god. bila na Dolcu. Guštala sam se ko kakav turist. :lol:
Mlijeko kupujem na mljekomatu i oduševljena sam njime, jaja od poštara, med od tetka, nekaj upiknem pa naraste u vrteku (češnjak i luk oko cvijeća, koji paradajz, malo mahuna, graška - čisto za gušt)... Nekad smo imali kolinje i domaće suhomesnato. Nema do domaćeg! Jeli smo domaće piceke, koke, jariće... sad smo prešli na sve industrijsko. :cry:
Prag im je 350 bodova. Ja tamo kupujem nekoliko puta tjedno, a trenutno imam 158 bodova 2 tjedna prije kraja obračunskog razdoblja. :facepalm: Očekivala sam da će mi ti dodatni bodovi podići broj bodova da pređem prag, ali jok, uopće ih ne računaju iako na računu piše da je dobiveno xx bodova. :-x
:lool: A ne, ionako već previše love dobivaju od mene. :lool:
Obračunsko razdoblje je 3 mjeseca, a za koliko se dobije bod, iskreno, pojma nemam, pogotovo zato jer varira ovisno o naćinu plaćanja. :drama: Mislim da se najviše dobije za plaćanje Masterom. :unsure:
yes, tako je, zato mi dobijemo kupone, jer oboje imamo master!
Ja sam imala Mercator karticu i znala sam neka dodatna sniženja dobiti u Intersportu ili Benettonu. Nedavno su mi umjesto nje poslali tu Konzumovu i još ne znam što s njom dobivam osim da ju dam tj. pokažem na blagajni :mrgreen:
Zapravo dobila sam neke kupone za Božić. Ovo s bodovima nisam još proučila.
u subotu sam bila u vajdi - i pokupila cijene za par artikala...
pileći file 45,93kn
juneći but bez kosti 53,99 kn (sarma kuhana :mrgreen: )
roštilj kobasice 40,00kn (preeeeeeeefine)
svinjski kremenadli 29,99kn
svinjska mast 15,40 kn
dimljena rebarca 24,99 kn
pa ako nekom bude zanimljivo ;-) ...
joj kaj nisi to rekla u subotu navečer da jučer dojdem na roštilj:-D
nego akcije su samo subotom?
iskreno - nisam gledala dane. ali isplati se navratiti ;-) i provjeriti. nekako mi je subotom najbolja ponuda, pa zato idem tada.
Slučajno naišla na ovu temu pa damalo podignem...
Kakvo je stanje danas? Mi smo na selu pa puno toga kupujemo od malih domacih proizvodjaca i uzgajivaca: svjezi sir, med, meso, povrce nesto malo imamo iz vlastitog vrta, od voca jabuke...
Meso kupujemo u lokalnoj mesnici kad nemamo pri ruci od susjeda, sad dolazi sezona kad povrce kupujemo na placu u gradu ali i to je upitnog porijekla...kao i ono u centrim...vise nikome ne vjerujem na ono "domaće je nešpricano"...
Kako vi?
Kod mene sve isto, dakle Dolac uglavnom, plus Biobio, Garden, Veronika i odnedavno nam se u kvartu otvorio Speceraj- koji ima genijalnu ponudu- voce i povrce malih OPGova, mlijecne proizvode, oraside, masline, pekmeze. Super ducan!
Kod nas je slično - od tržnica uglavnom Utrina (tamo mm svake subote ide na plac, jer mu je mama u susjedstvu, pa kad obavlja kupovinu za nju, donese i za nas). Inače, meni je bliže Kvatrić, a pogotovo tržnica Volovčica, ali ove jeseni bila je slaba ponuda. U naselju su bili radovi (rekonstrukcija plinske mreže) pa je ulica bila zatvorena i sve skupa nije bilo bogznakaj. Pokvarila se ponuda unatrag nekoliko godina, jer prije je ta tržnica imala i dvije ribarnice (sad ne radi ni jedna), više malih lokalnih mesnica (jedna se zatvorila, a kasnije ju je preuzeo Pivac, kod kojeg mi se ne sviđa u odnosu kako je prije bilo ... Možda griješim dušu, ali čini mi se da kod njih prevladava preprodana roba, pa radije kupujem u mesnici Karlo, za koju sam sigurna da ima pouzdane izvore, ali ima i visoke cijene. Mi ne jedemo puno mesa, pa radije kupim tamo nego u velikim centrima. Kombiniramo kako znamo. MM na utrinskom placu uglavnom kupuje u mesnici Agrozelina - dosta je dobro, iako nema uvijek svega što si čovjek zamisli, ali tako je to...
Povrće - mm ima svoje dobavljače na utrinskom placu, kod kojih kupuje već godinama. Uglavnom su to Dalmatinci iz okolice Zadra i nešto lokalnih ljudi.
Med kupuje Kraljev (cvjetni, kadulja) - zadovoljni smo, ali med od lokalnih dobavljača znam i ja nabaviti, kad sam u prilici da odem na koprivnički plac.
Pekmeze ne kupujem - imam svoje, jer imam svoje voće koje nije špricano (koliko ja znam) iako se to ne može tvrditi, jer susjedi špricaju svoje vinograde, pa nismo izuzeti. Ne možeš uteći od toga. Ove godine su mi sve vinogradarske breskve imale kovrčavo lišće i požalila sam što nismo koristili crveno ulje (nisam stigla). Iduće godine moram obavezno. Uostalom - špricano ili nešpricano, ove godine je opalio mraz u vrijeme cvatnje šljiva bistrica i višanja, tako da sam sa tri stabla šljiva ubrala dvije (2 kom), a višanja je bilo samo za višnjevac, ali ne i za džem. Od džemova ove godine imam divlju šljivu (cibor) s grunta, marelicu (od kolegice) i kombinaciju te dvije vrste, imam jednu turu vinogradarskih bresaka u koje sam dodala desetak šljiva stenlijevki, da dobije lijepu boju. Ove godine nisam baš imala ni ribizla (bilo je taman za liker), ali je bilo malina i kupina (smrzla nešto, ima za kolače - to mi je šteta ukuhavati, jer ima taman dovoljno za jesti i za kolače). Šumskih jagoda je isto bilo taman za jesti, a vrtnih nedovoljno za ukuhavanje. Prošla je godina bila bolja za jagode, pa imam još nešto prošlogodišnjeg džema, iako taj loše podnosi stajanje, jer je fotoosjetljiv. Potamni i izgubi lijepu crvenu boju.
Moram kupiti još par kila šljiva za crni pekmez iz pećnice.
Od zimnice sam još ukuhala rajčice (dobila od susjede). Iz istog izvora zelene rajčice sam ukiselila. Imam i kisele krastavce (kupila na placu - Kvatrić, od iste gospođe od koje uzimam godinama). Paprike za kiseljenje mi je mm donio s utrinskog placa, kao i glavu zelja.
Inače, voće nabavlja mm iz već navedenih izvora, a ako nam fali - ima u kvartu odlična privatna voćarna u kojoj obitelj iz Rugvice nudi svoje proizvode. Oni drže voće i povrće vlastite proizvodnje, ali i tuđe. Najeli smo se ove godine njihovih prekrasnih lubenica i dinja, koje uzgajaju na svojem imanju. Ima i drugog voća, drže i med i suhe brusnice, grožđice, suhi grah domaći (jest skup ko vrag, a ja ga baš ne volim jer obično smrznem mladi grah, ali zimi kad potrošim zalihe, ponekad uzmem). Sad vrebam kod njihpaprike za pečenje, jer nisam mužu rekla da ih kupi na placu. Moj sin je obožavatelj zelene salate, a to mi ne stoji dugo pa kupujem i u tjednu, kad ne stignem do placa.
Kad imam priliku, volim ići na Kvatrić, jer tamo ima odličan štand sa suhim voćem i orašastim plodovima, imaju sušene paradajze i slične oblizeke...MM kaže da ima štand te vrste i na utrinskom placu. Tamo mi je nabavio pinjole koje sam dugo tražila, a drže i curry u rinfuzi, sve vrste suhog voća, crvenu leću i druge vrste, sojine medaljone - svašta.
U kvartovskom Konzumu jako rijetko kupujem povrće i voće, eventualno uzmem vreću krumpira ako mi baš fali. Ne sviđa mi se higijena (nisu prodavačice krive, proširili su ponudu, a smanjili broj osoblja - vidim da je slično i u drugim njihovim trgovinama) ali eto - izbjegavam. Od velikih centara uglavnom smo orijentirani na Lidl, jer nam je u blizini. Tamo od povrća često kupujem mrkvu, celer, kuhanu ciklu (španjolski proizvođač), mini rajčice, tikvice, karfiol, luk kozjak... smrznuti grašak isto. Još kupujem kod njih i konzervirano povrće (upecala nedavno veliku limenku slanutka, taman za humus) - grah, kukuruz... Konzervirane mahune nemaju, ali to kupim u Kauflandu ili Sparu. Moja djeca to jedu s bučinim uljem. Eh, kad smo već kod bučinog - to dovlačim iz Koprivnice iz uljare, a ako nema - Spar ima ok ulje iz Slovenije, a i Lidl neko međimursko. Maslinovo ulje kupim od kolegice, a ako nema - Lidlova jeftinjara mi je ok zamjena dok ne nabavim domaće.
Cek jel to onaj Speceraj blizu Korice?
Nano trenurno ima prefinih namirnica na Trgu na tim standovima, bila neki dan. Kupila bucino ulje, zakiseljenu donacu salatu, kobase, ...sve neki zagoraki opg-i.
jnormalno zagorski kad je bila manifestacija 100 posto Zagorsko
Veći dio kupim subotom ujutro na Trešnevačkom placu.
Onda i kruh kupim u Bread Clubu, njihov mi traje 2-3 dana (toliko i košta da mora :mrgreen:)
A nadokupim ostalo u Muelleru, Sparu, Lidlu. Više mi se ne da ići u shopping centre.