ovaj kuglof izgleda sočno! spremam si recept, možda budemo ovih dana, imam naranči
(i umjesto cedevite narančin sok definitivno)
Cathy, javi kako ti je ispao
Printable View
dajte neki recept u koji ide svježi kravlji sir i vrhnje (ili samo jedno od toga)
a da nije cheesecake i pita od sira
Zlevanka
Joj sorry, nisam isla na forum, tek sada vidim.
https://www.coolinarika.com/recept/k...ira-i-narance/
Evo jedan savjet za predivnu, efektnu glazuru na kuglofu. Moze tamna ili bijela cokolada, na ovaj kuglof od narance stavljam bijelu.
Kuglof ispecete u SILIKONSKOM kalupu, kada se prohladi, izvadite ga i operete kalup.
Cokoladu otopite na pari, premazete u priliku ravnomjerno unutrasnjost kalupa, vratite kuglof nazad pazeci da odgovara utorima i stavite ga preko noci u hladnjak.
Ujutro samo lagano svucete silikon sa kolaca i voila - ceka vas predivan, efektan kuglof!
Koga zanima kako to izgleda, saljem fotke u pp :-)
Napravila sam jogurt pitu s makom - savršenstvo!
Danas krećem s keksima za Uskrs. 3 doze raspucanaca i linzeri Uskrsne tematike.
Naravno, bit će pojedeni prije, al ovi kišni tmurni hladni dani su idealni da zamirišemo kućicu i grijemo se uz topli kakao i keksiće. :-D
a joj ... opet kolači ...
za Uskrs samo neka torta osvježavajuća jer je šećer obilato prisutan u čokoladnim jajcima, zečekima i sl.
Kod nas sveki tradicionalno dela šeširke, pletenice s jajem i pogače.
Al koji ukrasni keksić dobro dođe.
Mi ne budemo imali domaće kekse, samo mazanicu i orehnjaču i eventualno neki kolač s kremom. Umjesto keksa ide tura pišingera ili sličnih kolača koji ne trebaju pećnicu.