Kod nas nakon poroda vise nitko te ne gleda.tako da sam ja samo prvi dan imala spavacicu.inace pidamu.
A sad sam pripremila samo jednu spavacicu.
Nosim donje dijelove pidame...duge hlace.i gore majicu bez rukava...one iz hm.njih obozavam.
Printable View
Kod nas nakon poroda vise nitko te ne gleda.tako da sam ja samo prvi dan imala spavacicu.inace pidamu.
A sad sam pripremila samo jednu spavacicu.
Nosim donje dijelove pidame...duge hlace.i gore majicu bez rukava...one iz hm.njih obozavam.
ista stvar i kod nas... neke cure ponesu pidjamu (dugu/kratku) pa skidaju prije vizite.. a ja sam pripremila spavacice (s dugmicima naprijed za lakse dojenje), cini mi se prakticnije zasad, ako ne bude, u posjeti ce mi donijet neke kratke + potkosuljice (ali njih svakako mislim nosit (h&m one za dojenje))
Ja sam isto pripremila dvije spavaćice kratkih rukava sa dugmićima naprijed za lakše dojenje. Inače ne nosim spavaćice, al sad kad pomislim na vrućine, možda sam mogla jednu i na špaline, al ne mislim više kupovat (jednu kupila, jednu dobila) jer ih ionako ne nosim, u kući mogu kako hoću bit i u normalnoj majici pa je podignut dok dojim ili majicu na špaline pa je spustit ono.
Štt se tiče grudnjaka za dojenje, gdje ste ih nabavljali? H&M, negdje drugo...?
U nekom "kineskom" ducanu s madjarskom robom, divni pamucni, velikih brojeva imali, bez zica, cipke, gluposti.. 24kn
Ja imam ponesto grudnjaka za dojenje, no najdrazi su mi najobicniji topici s britelicama. U njima sam vec i sad stalno, osim kad idem van, a i lako se spuste kad beba papa.
Curke, sto nosite u radaonu/rodiliste od klope? Ja nosim bocu vode i za sad sam strpala 2 paketica orasastih plodova (bademi, ljesnjaci...).
Planiram isto bocu vode i kutiju krekera... mozda neke slatke kekse... iako cu do tog svega doc tek poslije poroda u sobi...
Na merkuru s3 nose njihove spavacice. I stalno se moze dobiti cista. Ja sam prva dva dana nosila te, a kasnije kad se krvarenje malo smanji svoje spavacice kratkih rukava s gumbicima... to mi je bilo zgodno. Grudnjak za dojenje ja imala iz mullera, jedan malo bolji iz triumpha, a sad imam obicne grudnjake iz lisce koji nemaju zica ni nicega pa se lako spusti bez skidanja, model je špela, oko 100 kn su. Nosivi su i inace...
i mi dobijemo bolničke spavaćice na porodu, al poslije trebaš imat svoje
grudnjake za dojenje naručila online (minigreeny i marks & spencer)
trebam veće brojeve pa mi je to bila opcija
hrana u rađaoni, izbacili bi me vjerojatno :)
samo vodu nosim. kad rodiš, obavijeste onog tko je s tobom na porodu ili pred vratima
da sad 2sata ide maženje ispred rađaone, pa na odjel i da nek se tamo donese nešto kalorično za pojesti da rodilja vrati snagu
Ja ću ponijet u torbi za rodilište koju voćku, bananu, jabuku i nešto za pit i koje krekere i sl. upravo za snagu. A jel se može u predrađaoni imat to sa sobom, voda, voćka, da da malo snage trudnici u trudovima?
Ja sam baš danas bila u DM-a i malo "proučavala" sve ove stvarčice o kojima pišemo ovdje, pa da vas pitam što se tiče jastučića za dojenje, vidjela sam dm-ove (30 kom) 17 kn i chiccove (isto 30 kom) 40 kn, e sad koji su bolji? Ako su ovi chiccovi baš bolji i kvalitetniji uzela bi njih, nema veze što su skuplji, a ako su po kvaliteti tu negdje, onda bi uzela dm-ove, zašto plaćat više? Šta kažete?
Što se tiče jednokratnih gaćica, nisma vidjela chiccove u dm-a (netko je spominjao da ih ima), uglavnom i u dm-a i u ljekarni je ista cijena za 5 komada u paketu, pa koliko je dovoljno tih jednokratnih gaćica, 10 kom, 20,30?
Ja neznam kome je do hrane.meni je frendica rekla da uzmem neke kekse i vodu samo zato ako se dogodi da prolazi puno sati a ja nemam trufove i ne otvaram se.
Jer inace izmedu trudova niti bi imala volje ni snage za hranu.izrigala bi se garant.
Moje iskustvo sa prvog poroda jr da sam jedva pomislila napiti se a kamoli o hrani da sam stigla mislit.
Evo frisko iskustvo s jednokratnim gacicama iz ljekarne - meni nisu pasale ,rodila sam carskim rezom i smetala mi je ta guma gore ,nisam je mogla namjestit ni nisko jer je rez a ni navuc skroz preko trbuha jer nije islo toliko visoko ,stomak i maternica su mi bili bolni na dodir. Muz mi je iso kupovat neke pamucne jeko duboke s manjim otvorom oko nogu i te su mi bile super.
A sto se tice grudnjaka ,apsolutno mi nista ne pase na grudima! Bradavice su mi jako osjetljive i skidala sam sve s dojki kad god sam mogla ,a bila sam sama u sobi pa je to bilo uglavnom skroz ,a i sad doma :) al meni su i u trudnoci smetali i topici i grudnjaci
Gacice iz dm-a su mi bile uzas, ist su me vrlo stezale i ako bas morate kupovati te, uzmite veci broj. Ove chiccove su tako mekane i prostrane i sigurna sam da ce biti super.
Sto se tice hrane u predradaoni, znam samo za sv.duh iz prve ruke. Kod dugotrajnijeg poroda i visesatnih trudova, apsolutno se moze jako ogladniti. Ne mora znaciti da ce netko imati 10 sati ubojitih trudova, zapravo je vjerojatnije da nece odmah biti jako bolni. Meni su donijeli bolnicki rucak u predradaonu, a znam da nikome nije receno da ne smiju jesti i to mi je jako ok.
Odjeća: bolnička spavaćica do prvog tuširanja, nakon toga udobna dnevna odjeća - pamučne hlače - nešto između tajica i trenirke + majica za dojenje. Grudnjak za dojenje - sad mi se čini da sam mogla i bez njega. Običan grudnjak je jednostavniji od ovog s otkopčavanjem, zakopčavanjem, pogotovo kad uzmeš u obzir da to radiš jednom rukom jer ti je u drugoj beba. Samo treba paziti da je odgovarajuća veličina i da nigdje ne steže jer to može dovesti do zastoja mlijeka.
Hrana - zadnja stvar o kojoj sam mislila na porodu (oba puta). Kad je bilo gotovo donio mi mm što sam naručila.
Meri hvala na odgovoru.
Vezano vo za grudnjake, Pandora Aura to mi je i prijateljica rekla da joj uopće nije trebao grudnjak za dojenje, već joj je bio bolji obični koji samo spusti.
Što se jednokr. gaćica tiče, mislim da će moj izbor biti chiccove, samo još trebam potražit gdje, jer u dm-a gdje sam bila nije bilo chiccovih, ma bit će negdje.
Ja sam imala Tosamine gacice, bas su udobne i za cr. Uloske sam imala svakakve, najbolje mi je pasalo imati tanki s krulcima da ne promocim i gore Lola (cik cak vata u mrezici). Imala sam i one debele ko male camce. Dobri su bili, al su ... debeli. Njih imam jos 3 paketa. Citala sam kak se puno krvari pa sam se opskrbila, a na kraju nisam nesto posebno krvarila. Imala sam jastucice iz Mullera, imala sam kupon. Ne bih kupovala skupe dok ne vidim trebaju li mi stalno. Meni mlijeko nije curilo pa mi je ostala 1.5 kutija. I obavezno se treba nositi grudnjak, kakav god da vam pase. Tak su nama savjetovali.
ne bi te izbacili,ja sam sa sobom unjela mini nesesser u kojem je bila mala bocica termalne vode, orašasti plodovi i Ipod mini.
od svega mi je na kraju trebala samo termalna za prskanje po licu,prekratko sam se zadržala da bi stigla pojest orašaste za snagu a bila sam sama pa mi nije trebao Ipod u ušima da se izoliram od vike i buke.... :)
i ja sam napravila grešku pa se unaprijed nakupovala jastučića za dojenje koji mi na kraju uopće nisu trebali jer mi nikad nije ni curilo mlijeko....
arlena, i ja sam hodala u sobi u toplessu (bila još samo jedna sa mnom) a i onda po kući,sreća da je bilo ljeto...
užasno su mi bradavice bile osjetljive,i stalno sam mozgala što napraviti da ih nekako pokrijem a da se ipak ventaju...i za idući put sam se dosjetila, iskoristit ću one mrežice od loptica za čaj, to ću rastavit,napravit rupe na grudnjaku i ušit te mrežice tako da ništa ne dodiruje bradavice a da imaju zraka..jesam maštovita..:lol:
trebam li spakovati bar 1 bocicu?
Uzmi bocu od 0,5 l vode, onu što ima otvor ko dudu da ne šarafiš bocu dok rađaš. To smiješ imati sa sobom i dobro će ti doći.
Ma misla sam za bebu... al rekli su mi ni slucajno jer sestre polude ak vide...
ako daju, daju na svoje bocice, dobis izdojis se pa vratis...
A što bi sa bočicom?
Prislonila uz bradavicu i punila :lol:
Ne traba ti bočica (po mom iskustvu uopće), a ako neki oblik dohrane i zatreba, bolje šprica, čaša ili neki od alternativnih načina. Naravno, ako planiraš dojiti.
Pa iskreno ne znam ni ja sta bi :lol: al su mi rekli ako, ne do bog, beba zavrsi na pedijatriji ili suncanju ili budu neke komplikacije blabla da je bolje imat bocicu i izdojit se, ako imam mlijeka, nego da joj daju adaptirano...
al mi sad kolegica iz prve ruke rekla da se ne smije i da ako daju, daju iz njihovih bocica...
ma najbolje mi ni ne slusat vise nist.. kak bude bit ce, ak sta treba reci ce sestre i trazit od mene i dobro
Ako beba dobije zuticu oni ju donose na podoj a ako dojenje neide ili nema mlijeka ili sto vec...oni daju nadohranu spricom.
A na pedijatriji imaju svoje sterilizirane bocice iz kojih daju adaptirano i izdajalice imaju i svoje bocice za izdojeno mliko.
Tako da ne nosis to sa sobom.
Oki, hvala :-*
Gdje ces roditi?
Nisam pakirala nikakvu vodu. Došla u rodilište i pila vodu iz pipe. Znam, zvuči seljački, ali nije ta voda otrovna, a nije mi se dalo nosati bocu vode, a pola litre mi ne bi ionako bilo dovoljno. Radije si ponesi čašu.
Ivana.sky, bočicu ne trebaš svakako. Potpisujem sve što su cure rekle, osim što je pedijatrija u Osijeku malo specifična čini mi se... Moja je bila na pedijatriji, a ja sam bila u rodilištu. Imala sam svoju izdajalicu i izdajala se u rodilištu, presipala u njihove bočice koje ti daju i onda nosila. Nisu mi nudili, mislim da ni nemaju svoju neku izdajalicu tamo. Znam i druge mame koje su se izdajale, što ručno što na svoje izdajalice.
Nadam se da ti te informacije neće ni biti potrebne, ali u svakom slučaju, izdajalica možda, a bočica ti u bolnici sigurno ne treba. :-)
Hvala :-)
Imas jos koji savjet za os?
Cure, ja sam danas bila u dm-u. Rekla mi je zena da ne drze uopce chiccove uloske, a od gaćica imaju samo Jessa po pet u pakiranju. I sad si mislim gdje da nadem od chicca uloske? Gdje ste ih nasle i kupile?
U superkonzumu, u bubamari imas sigurno
ja u dm-u
nema ih svaki
u bubamari su bili drasticno skuplji
ja kupila prvo tamo i kad sam dosla u dm i vidjela cijenu, htjela sam ici natrag i trazit povrat novca, al nije mi bilo usput
Jel postoje jos oni ormarici neki u kupatilu? :-/
Jos vir ulosci, jedn.gacice, grickalice i moja torba spremna :-D
Vir uloske kazu svi cca 5 pakiranja
aaaa cca kooliko gacica mi treba? :-/
Dosta ti je jedan paket od 5 komada. Ja sam imala 2 paketa jer sam dugo ostala pa mi se nije dalo prat ves i definitivno mi je bilo previse. I nakupobala sam tih ulozaka da mi ih je ostalo.
Hvala :-*
Da li se moze radati u spavacici bez gumbica? Rade li probleme oko toga? Imam takvu staru koju mi ne bi bilo zao baciti, a ove s gumbicima bi sacuvala za kasnije.