jesmo :mrgreen:
vrijeme je za update :lool:
Printable View
ja svoju ni u vrtić ne saljem pokrpanu, samo ako uspijem srediti neku sitnu rupicu da se ni ne vidi da je pokrpano (tajice)
izgleda da sam iz starije generacije po tome
Breaking news :lool:
Tragom naše teme, moram priznati da ja sa trenirkama nemam problema, jer ih - nemam. Niti jednu. Ali zato traperica tonu;-)
Moj sinak, 12 godina, je ravno dva dana išao u školu u trapericama, a onda me napao da mu dam nešto udobnije jer ga ovo žulja oko struka. Istina, obzirom da je on 'glista' tip građe, uvijek mu kupujem hlače s gumicom za regulaciju, i ona često bude zategnuta do kraja, tako da mu stvarno oko struka može biti nagužvanih slojeva tkanine koji ga žuljaju. Trenirke već uspijevamo naći da su mu dovoljno dugačke a da mu ne spadaju.
I do sada je najviše volio ići u trenirci u školu, nadala sam se da će ga to proći, ali bit će da ću morati pričekati bar dok mu se ne počnu događati 'neugodne situacije' pa dok skuži da to traperice ipak bolje kamufliraju. Za sada, sve što mogu jest dati mu trenirku koja je u pristojnom stanju.
i, da, kod mene na poslu se toleriraju traperice, ali kad neki od kolega čučnu, a nisu svi baš dvadesetogodišnjaci u dobroj fizičkoj formi, pa kad pokažu raskoš, a bome i razdjeljak, mislim si da bi manje boljelo za oči da su obukli trenirku.
Svaki put kad čučnu, promoviraju akciju: Say no to crack!
Sve za zdrav život :mrgreen:
Onakvu trenerku s vertexinog linka, zadnju - imitaciju kože, baš sam jučer vidjela da nosi jedna mlada žena i to s vrtoglavim potpeticama.
Moj je negdje u toj dobi počeo nositi remen i stvar se riješila. Remen ima neki od tkanine koji ne žulja, sam si regulira širinu da ga ne steže i sve pet. A na remenu je i torbica za mobitel, da ga ne mora vucarati po džepovima.
Glede u svezi trenirki - vidjela sam jučer u cc1 (Tezenis) donje dijelove trenirke sa cargo džepovima, u visini koljena. Bila bi kupila, ali nisam se usudila bez sina, sad je u dobi kad se ne isplati kupovati mu odjeću napamet. Doduše, on to ne bi obukao u školu, ali bi na slobodne aktivnosti.
U nasoj skoli imamo kod oblacenja.
Cure idu u hlacama (platnene, jeans) i tajicama ali preko tajica ide neka duza majica, tunika. Trenerke idu na dan kad imaju tjelesni (a na tjelesnom se presvlace u kratke hlace i majicu).
Moja cesto na tajice obuce neku haljinu ili suknju ako joj pase; uglavnom idu skockani, ali pristojni.
Bermude smiju biti do koljena (ne krace), ramena trebaju biti pokrivena.
Neke curke obuku tajice pa preko njih shorts, ali obicno im slijedi nakon toga pismeno upozorenje.
Za njega bi bilo super rješenje traperice na tregere, kakve smo mi nosili (marka Lee, sa cargo džepovima - odlično je stajalo i mršavima i debelima).
Da mi je to naći za mog mlađeg.... Za starijeg se ne nadam, taj je visok kao košarkaš, guzica neizražena, struk uzak - vel. hlača 29. Dok su bili mali, oba su obožavala tregerice, ja sam ih nosila kao studentica i kasnije, ali sad - ne znam uopće gdje bih to tražila.
nama je učiteljica baš neki dan na roditeljskom (2razred) povela pitanje oblačenja djece, kao neki roditelji su ju pitali da li klinci smiju u školu dolaziti u trenirkama, na što je ona rekla: naravno, čak dapače, obzirom na to da su često vani, pa postoji velika šansa uništavanja lijepih komada odjeće.
i na početku prvog razreda je isto napomenula da ih ne oblačimo previše u nove stvari.
moja Klara ide u 90% slučajeva u tajicama, tu i tamo u trapericama jer joj u njima nije najkomotnije, a pošaljem ju i u donjem dijelu trenirke, dapače.
marta :lool:
vidim da peterlin kaze da joj djeca nose mobitele u hlacama.
mene je toga uvijek strah, jer mnogi kazu da oni ipak zrace, drugi kazu ne...
Naravno.
Mislim, bude svacega (100% nasminkane, svakakve frizure, one poderane hlace iz kojih svasta izlazi :mrgreen:, dekoltei u razvoju), nekako ne vjerujem da svi roditelji procitaju kod oblacenja, ili da ga je za njiega briga, no ovi ekstremi se nakon prigovora ipak donekle umoderiraju.
Danas sam i ja svoje poslala u trenirkama. Jučer, nakon 4 dana škole u trapericama, su se pobunili i odbili ih obući 5. dan za redom.
To je istina, ali opet - gledam cijelu generaciju, svi to rade. Nije taj mobitel stalno u džepu, u džepu je dok hodaš vani. U školi je u torbi, veći dio sati, doma je na stolu.
Ima moj stariji torbu, mlađi sad torbicu na remenu - nemam pojma. Odustala sam. Okruženi smo raznim poljima - tko zna kako će se to još pokazati za 2-3 generacije.
moj je baš takve izabrao - i čak niti meni nisu loše.
Moj mršavac je do prošle godine hodao isključivo u trapericama koje nije morao niti otkopčati kada bi ih oblačio - ssve je reguulirao isključivo remenom.
To što je počeo kupovati i nositi trenirke je utjecaj okoline
Angie, ti imaš precizan dogovor na pitanje iz naslova: četiri dana :D
(znam da nisu išli u pokrpanome, ali u tom smislu je promjena).
vertex, :lool:
da, imaju nove trenirke pa nisu pokrpane, ali to će vjerojatno trajati još sljedeća 4 dana :) pa će ispasti 8 na kraju!
A koje trenitke najduže izdrže? Primjetila sam da mi najkraće traju oni donji dijelovi iz OVS pa ih više ne kupujem. A Benetonovi najduže zadržavaju oblik. Oni su mi najdraži. Skuplje trenutno ne kupujemo jer su još "mali" pa mislim da nema smisla, ali ako mi netko potvrdi da su dugotrajniji možda se i predomislim.
Vjeruj mi, na koljenima se poderu sve od najjeftinijih do najskupljih jednako. One iz Lidla su jednakodobre kao nikeove i hilfigerove.
Moja ide u drugi razred i nema šanse da obuče trenirku za školu, već joj suze idu na spomen trenirke. To koristimo kao prijetnju u slučaju da ne napravi kaj treba :mrgreen:. Cura je opsjednuta modom i jako joj je važno kak izgleda, i da joj sve paše od majice do čarapa. Nosi traperice, uske pamučne hlače ili tajice + majica ili košulja. I sve naravno mora biti čisto i uredno, gadljiva je i ne voli se zaprljati. Mene stalno kritizira da bih trebala više paziti na oblačenje.
Sirius Black, je li joj nedavno bio rođendan? :mrgreen:
Potpisujem Angie za trajnost skupljih i jeftinijih hlača - sve isto.
Koliko god nam se sviđalo kad nam djeca izgledaju "skockano / dotjerano " treba s djecom odlučiti što će nositi - u čemu im je udobno. Moje ijete bira dane kad je tjelesni odjeću koju lako skine i ponovo obuće. Te dane ne želi štramice nikako! Najbitnije je da su stvari čiste i uredne.
moje kćeri još od vrtića same biraju što će obući i kakvu će frizuru imati. njihova stvar, a što će drugi reći, zabole me.
starija, 6. razred, 90% dana ide u školu u tajicama, ostatak u trapericama
mlađa, 3. razred, skoro isključivo u tajicama
ima i rupica i zakrpa i tragova flomica koji ne idu s majica koliko god ih ja prala
ova 6. razred je ljetos obrijala 3/4 glave na 3 milimetra i tako ide i u školu, meni to baš cool, da je svoja u onom moru dugokosih mainstream curica lol
Moj mlađi je nabavio drop crotch hlače (nisu jako obješene, nego minimalno) i kaže da je to najudobniji komad odjeće koji ima. Povremeno ide u tome u školu. A ja se navikavam.
Moja nije isla, sukladno poruci u informativki :mrgreen:
A ne ide i nece ici zakrpana
Nije isla (a ni ova mladja) ni u vrtic zakrpana
S nekim flekama na majici koje bas nisu isle - da
A zakrpano smo koristili za bakin vrt i dvoriste
[QUOTE=aleksandra70vanja;2807792]moja je bila
rekli su im dan ranije da dođu
imali su najnormalniju nastavu
samo jedne prof nije bilo, ali zato što je bila bolesna
i ide u ponedjeljak, nitko im nije rekao da ne dođu
imala je normalno i glazbenu
ide u nepokrpanoj robi
ako tvoja ide nepokrpana to je zato sta si platila za poparane hlace :lol:
mo je jos premala za takve modne izricaje
Baš sam im jučer pokrpala najdražu kariranu košulju da ju mogu nositi na školu pa sam vas se sjetila... :lol:Da, idu pokrpane. Ali fakat se ne vidi :mrgreen:
Podijelila sam topike
o štrajku prosvjetara nastavite ovdje http://forum.roda.hr/threads/88836-štrajk-prosvjetara
Ovo samo uvjetno ima veze s naslovom teme, ali moja je dvojba prebanalna za otvaranje zasebne teme.
Moja mama je mom sinu kupila ovakve hlače. One su još čudnije nego na slici. Radi se o mekom, vrlo rastezljivom jeansu koji je pripijen uz noge, umjesto pasice i šlica ima gumicu i nogavice su na dnu dosta stegnute. Uz to ima isprani izgled koji smo mi u osamdesetima zvali špricani.
On je hlačama oduševljen jer su vrlo udobne i lako se navlače. Iz ovog je vidljivo koliko ga ne zanima moda i da ne uopće primjećuje što drugi nose. Nije se on ni za njih nešto vezao, ali me je pitao dvaput jesam li ih oprala da ih počne nositi.
Moj je problem s njima što mislim da će mu se druga djeca rugati. Još prošle bi ga godine bez problema poslala u njima u školu, ali sad je 5. razred i drugačiji su odnosi u razredu i počeli su se više razlikovati u ocjenama pa ima nešto i zavisti.
Dakle: hoće li mu se rugati ili su ovo sasvim obične hlače, a ja nemam pojma :mrgreen:
Da mu otvoreno kažem čega se bojim ili da ih i dalje ne perem? To mi je malo onako pasivno-agresivno rješenje, ali njemu ništa oko izgleda dosad nije bilo važno pa da ga još malo ostavim u toj njegovoj naivnosti.
Reci mu otvoreno, pa nek sam procijeni. Iako nisam uvjerena da će mu se rugati, malo im je čudno pomaknut osjećaj za modu... Vise nako na švapski, valjda je to utjecaj Lidla. Na nas je valjda više utjecala talijanska moda, pa nam zato te šricane trapke izgledaju ko koleđice na bosu nogu uz poliestersku trenerku...