ma mislim da se i on negdje ogradio, morala bih potražiti gdje sam pročitala!
Printable View
Mozda ste stvarno u pravu Jelena, Zuska....citam i Dezulovic se slaze s vama po pitanju vaznosti svjetonazora, slikovito je to objasnio.
Umrla sam na opis Vesne Pusić :lol:
a kolinde nam nema u zadnje vrijeme nešto, umuknula...
još malo toka misli razočaranog glasača ljevice :D
meni nisu jasni ovi koji ne otkrivaju u koju će koaliciju, majke mi. ili ovi koji neće s nikim. u situaciji kad je povuci - potegni.
polazim od sebe, recimo - nezadovoljna sam milanovićem, ali sam birač ljevice i želim glasati za neki treći put i ne želim desnu vladu i ne želim baciti u vjetar glas.
želim znati da će moj glas za npr orah, pametno - ako uđu u sabor, biti glas za lijevu vladu. ono, reci brate otvoreno na koju ćeš bandu.
to je prvo.
drugo.
recimo i da karamarko nije prvi čovjek hdz-a.
mislim on je stvarno nešto prestrašno, bez obzira na sve, taj dojam, ta retorika, to sam stvarno mislila da je prevaziđeno, da pripada prošlosti, premijer koji se ponaša tako kako se ponaša, slabo ti je kad gledaš ono s merkelicom. sramota. kosorice me recimo nije bilo sramota.
ali, imaš jednog lalovca ministra financija, pa ostojića...šta ja znam, funkcioniraju. nešto se napravilo.
i sad zamisli dolazak novih, pa odabir pomoćnika pa tajnika pa direktora državnih poduzeća, pa sad ćemo nove poreze, pa ćemo smanjit/povećat pdv, pa tako u svakom segmentu, pa ćemo opet slušat - ajme što smo zatekli, kaos i jad, ajme ne možemo ništa, to je rezultat bivše vlade...i tako dvije godine.
ovi taman više ne mogu potezat argument "što smo zatekli", ok, prve tri godine su bacili u vjetar, sad se nešto počelo raditi, započeli su neke reforme, školstva npr, i sad jovo nanovo. sve potaracat i ajmo iz početka.
Cvijeto, nema Pametno u 8. Nemamo za koga glasat, a ova ekipa na listi SDP-a mi nije baš. Na kraju ću ekipi koja mi ide na živce dati glas jer su ostali deset puta gori.
http://www.izbori.hr/ws/index.html?d...257ED8004490F2
da, nije baš.
a bome i na listi hdza sam mislila da će biti bolje. nikad ne bih glasala za hdz, al imam par naših domaćih :D hdz-ovaca koji su mi favoriti, no nigdje ih nema.
a i ovo u našoj izbornoj jedinici mi nije jasno, koja je tu matematika. i šta ovaj ids i pgs glumataju sami. s presmiješnim predizbornim spotovima.
Ja sam u šestoj, i na mojoj listi postoji osoba kojoj ću s nevjerojatnom srećom dati svoj preferencijalni glas.
I još nešto - fascinirana sam time koliko je nominalno lijevih "popušilo" MOST, ne razmišljajući o tome da nije sva sreća u toj famoznoj trećoj opciji.
Zar nitko nije istražio političku prošlost Bože Petrova?
I svaka čast Primoštenu, ali oni Petrinini živopisni dopisi...
OK, i ja sam u privatnosti svog doma iks puta poslala nekog u k***, ali to nije nivo na koji se političar treba spuštati.
Na predsjedničkim sam glasala za Ivu, jer mi se činilo da je njegova kultura i uljuđenost užasno bitna za funkciju na kojoj ionako nema previše utjecaja.
Za izabranu samo mogu reći da nas ne sramoti svojim engleskim, a sve drugo, počevši od bedaste laže o preseljenju ureda nadalje, mhm...
išla malo gledati kandidate
most sve sami mr. dr. sci. prof. dipl........
nekako mi iskustvo kaže da bi bilo svima bolje da se oni drže svoje struke
Ma kužim ja to.
Ali se isto tako sjećam kako je na predsjedničkima Sinčić mnogima izgledao kao ta perspektivna treća opcija, a što se od njegove stranke izrodilo... Napisali smo i ovdje.
Samo sam htjela reći da me u biti jako nervira kad se kaže da su oni isti.
Pa, nisu. I to ne samo svjetonazorski.
Noa, rekla sam Petrov u jednoj rečenici.
U drugoj sam rekla Petrina. Stipe Petrina.
Shaken, not stirred
O ima itekeko, naime primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina, na listi je Mosta za moju izbornu jedinicu. A Božo Petrov je bio nezavisni kandidat na listi Hrasta. Rekla bih da Svimbalo o tome svimbi....
Da linkam spominjanog Dežulovića http://hr.n1info.com/a82936/Kolumne/...-na-posao.html
Baš sam zadovoljna kako nam se poklapaju pogledi :)
Pa Most je na nacionalnim izborima koalicija nezavisnih lista. Petrov je hodao po Hrvatskoj i vrebao nezavisne liste da mu se pridruže na nacionalnim izborima. Petrina i on nisu bili u dobrim odnosima, ali je Petrina (vjerojatno) skontao da su mu šanse da uđe u Sabor veće ako uđe u tu koaliciju.
Zuska, :chestram:
Ne kužim ovo za Petrova, pa čovjek je u emisiji Nedjeljom u 2 (ne na zadnjem gostovanju) rekao da je bio na listi Hrasta, ali je očito da nije našao s njima zajednički jezik. Nije ništa krio.
Meni se Most sviđa. Prije svega, zato što su gospodarski program stavili iznad ideologije. Petrov me oduševio i privatno (imala sam prilike upoznati ga poslovno prije nego se počeo baviti politikom) i politički. Sasvim je jasno da je čovjek konzervativnog svjetonazora, ali njegova je politika prije svega okrenuta gospodarstvu, a ne svjetonazoru. Ima iza sebe konkretne rezultate, kao i ostala ekipa u stranci. Niti je radikalan, niti je nesposoban. Mislim da je to dokazala i ova kampanja, njihova retorika i stav nisu radikalni, niti planiraju loviti bodove na "hrvatstvu" i "kršćanstvu", kao što to čine HDZ, SDP i HDSSB. Ja ću im dati svoj glas, samo radi ostvarenih rezultata i pristojne kampanje. Da nema njih, moj glas bi išao stranci Pametno, a u najgorem scenariju SDP-u. Sve, samo da ne moram gledati Karamarka na vlasti iduće 4 godine.
Je, i samo vrana ravno leti. Ali ne možeš baš s desne na lijevu odletjeti, zar ne?
A ni cilj ne opravdava baš svako sredstvo.
Što mu je to trebalo?
O svjetonazorskim vs. gospodarskim pitanjima nakon dežulovića više nemam što dodati.
Sa zadnjom se rečenicom slažem :)
ha, da, kužim te. vrlo dobro. ali baš o tome pričamo ovdje, što napraviti da ne bismo morali gledati karamarka naredne 4 godine.
bojim se ne ovo što ti planiraš. ali ok, ne bih da ispadne ovo ko lobiranje za sdp. ne, samo imam iste strahove ko ti i brinem kako da se ne ostvare.
rehab, kuzim tvoje argumente, ali mislim da je svjetonazor ipak vazna stvar. Petrov izbjegava odgovarati na pitanja koja se tiču svjetonazora. Ako je to zato što Most čine ljudi razlicitih svjetonazora, onda je to trebalo tako izložiti. Jer to mi je također ok, tipa, druzili smo se da bi ostvarili toito. Ostalim se nećemo baviti. Ajde neka.
Svimbalo, meni se totalno svejedno koliko je tko krao. Poanta je da su krali i jedni i drugi. I da mi to "oni su ukrali manje od ovih drugih" ne moze biti argument za izbore.
Ajmo se složiti da se ne slažemo :)
Ni ja ne bih htjela, kao ni AM, da ispadne da propagiram po forumu.
Zapravo se slazemo puno više nego što ti se tu sad čini.
Mogu li ikome prijaviti propagandne SMSove koji mi nemilice pristižu i uznemiravaju me?
A ti nikada u životu nisi donijela pogrešne odluke ? Mislim, da se Petrov s njima slagao, valjda bi s njima i ostao.
Što se skrivanja svjetonazora tiče, Petrova odavno pratim u javnim istupima, i također je u jednom od gostovanja u Nedjeljom u 2 (imate na youtube, koga zanima) izjavio da se ne želi doticati svjetonazorskih pitanja, jer se svjetonazor zna ispriječiti među ljudima koji bi mogli kvalitetno zajedno surađivati. Ne znam skriva li nešto ili ne, ali to je npr. način na koji i ja razmišljam i sasvim mi je razumljivo ono o čemu govori. Sve dok se ne radi o ekstremima tipa Glavaš, mislim da svjetonazor ne bi trebao biti nešto što će nekoga odbiti ili privući.
Otkud im tvoj br moba? O.o
Meni stiglo poštom u sandučiću od mrskog mi HDZ-a.
Šteta papira.