Jmm mustra...da sjecam se.
A niš budi i ti mustra...
Printable View
Jmm mustra...da sjecam se.
A niš budi i ti mustra...
Nemam mentalnog kapaciteta za natezanja. Neka si uzme polog, zid ne budem prstom takla, iako piše u ugovoru. Uostalom, okrećiti stan od 55 m2 je tu negdje 345 eur.
Mislim da bi ti bilo najbolje da ako sama plaćaš režije do iseljenja napraviš dug u visini tog pologa. Ako ti ga slučajno vrati, plati joj režije a ako ne ostat će joj polog da ih plati.
Tako je ninaxy.
Mnogi su dobili stanove u komunizmu i sada imaju 2-3 nekretnine i lupaju stanarine 2-3x veće nego vrijedi. Meni je zadnja stanodavka dizala na 400€ vlažni pljesnivi suteren ispod svake razine sa svime potrganim osim valjda plinskog bojlera, a bez mogućnosti da si svoje nešto ubacim, čak je stenjala i za slike koje je okačila na zid da neka ne mičem. https://www.zagreb.info/zagrebacke-p...-razum/672066/
Krvavo je biti stanoprimac u rh, posvuda kruže priče da kad si samohrana majka da je stanodavcu nemoguće istjerati je iz stana, a većina misle da je svaka razvedena majka samohrana tako ispada da svaka žena s djetetom koja treba u najam naiđe na zatvorena vrata, osim ako nije u pitanju posebna sorta lihvara kao moja stanodavka koja će tu nanjušiti priliku da se iživljava tri godine.
https://www.zagreb.info/zagrebacke-p...-razum/672066/
Ponuda i potraznja. Niske place u odnosu na troskove zivota. Puno je tu faktora.
To ti je ko da dodje proljece i svi kupuju rabljene djecje bicikle, pogledas Njuskalo i tvoj bajk je u rangu cca 90 do 100 eura, hoces ga ti stavit na prodaju za 50 eura?
Ovisi kada sam ga kupila i koliko sam ga koristila. Čak i da sam ga platila 500€ nakon 10 g upitno je mogu li dobiti i 100€. Ali to su različite neusporedive kategorije. Shvaćam da svi podižu jer svi podižu kao što su, jučer čitam tekst, veliku depresiju u sadu izazvale panične prodaje dionica. Pa nije li upravo to primjer da ne valja kad svi udre isto jer mogu a bez osnove.
dok god je potražnja velika...stvari se neće mijenjati.
Evo mi smo sinu kupili bajk u Decathlonu, jako brzo ga je prerastao, zapravo je to bionovi bajk jer ga je vozio svega par puta, došla jesen, a na proljeće prerastao.
Prodan je po istoj cijeni po kojoj je kupljen. Zašto?
Zato što su cijene bicikla otišle gore i taj bajk je ta neka marka i model, koji dečki žele.
Nama je sam sin rekao da je taj bajk sad dosta skuplji nego kad smo ga kupili. Muž ga stavio na Njuškalo za cijenu nižu nego sad u dućanu, zapravo za cijenu za koju smo ga mi kupili. Prodan je u roku keks, za par minuta.
Cijene tržišta nekrentina nam je vrlo kaotično, al to je jako kompleksna stručna tema.
A ti ljudi kao tvoja stanodavka koji izrabljuju podstanare, šta reć za njih..ma fuj...od takvih se najbolje maknuti što dalje i ne dat se izrabljivat...
to je to, da, potražnjaCitiraj:
bajk je ta neka marka i model, koji dečki žele.
ja sam jednom osvojila neki apple watch i stavila ga na oglas, morala sam spustiti na 70% cijene jer je oglasnik bio natrpan istim modelima, kao i nedavno tablet lenovo, valjda dosta ljudi koji osvoje nagrade ili kupe preko tvrtke odmah i prodaju, ali stanovi...???
da, ona je još cijeli mj posla nastavila zvati, pisala sam o tome, užas
A jesi uspjela dobiti natrag polog?
ma kakvi, ona je uz to još naknadno i nakon potpisanog raskida ugovora o najmu u kojem stoji da je sa svime u redu (bila je dvaput u stanu taj mjesec) mene zivkala i zahtijevala da joj ostavim još novca i govorila da sam joj oštetila stan do 1000€
nisam krečila to je točno, ali sve ostalo joj je bilo staro i potrgano od prije, ormari, peć, frižider, sve...
Žena je baš užasna. Imaš sreće da si je se riješila. Kod nas su nezaštićeni i najmoprimci i najmodavci, i trebali su prvo to nekako riješiti ako su htjeli povećati broj stanova na tržištu.