x
Printable View
Razrednica se vratila iz Zagreba. Kaze da joj se jako dopao, jedini negativan komentar je bio da je dosta toga bilo zatvoreno (bila je tamo 25.-26.-27.12.).
a sad kontra sama sebi 8-)
došla mi mater, s mora
i hoću ja mater odvesti na advent
došle u grad, bilo hladno, ali meni podnošljivo
ona jadna sve vrijeme hodala držeći se za kapuljaču koju je podizala da joj zaštiti vrat i zatiljak :mrgreen:
pogotovo kad je preko TBJ udario sjeverac
samo je vikala, idemo kući, idemo kući
ništa je nije fasciniralo jer se smrzla
:lol:
ali moram priznati da i meni loše vrijeme ubije svaku želju za provodom
Ja moram reci - hvala Vis Vitalis da je barem na te dane bilo zatvoreno!
Dode mi zlo kad vidim da je otvoreno svetkom i petkom i to do 21-22h.
Blizi se Noc muzeja i ove smo se godine odlucili za Zagreb. Vodimo necake, pa bih vas molila savjet sto nikako ne bismo smjeli propustiti. Jer, pretpostavljam da necemo stici sve obici. Inace, obojica su skolarci, treci i osmi razred. Zatim, kamo ih voditi u sub i ned?
Molim lijepo, ako tko zna:
Staje li bus 206, koji ide s Kaptola na Svetice, negdje blizu Instituta Ruđer Bošković?
Linija 206 ide iz Dubrave za Miroševac i to nije ta linija. Tebi treba 106 koji ide s kaptola za Mirogoj i dalje prema krematoriju.
Evo ti karta:https://maps.googleapis.com/maps/api...0&sensor=false
Institut RB ti je na uglu Bijeničke i Mirogojske. Dakle, četvrta ili peta stanica.
Super, hvala, sad mi je sve jasno!
Mislila sam na ovaj 226
možeš i s 201 http://www.zet.hr/default.aspx?id=330&route_id=201
226 i 106
Hvala, baš mi ovaj sa Svetica odgovara.
Jurana. Ako ides sa svetica nije ti problem ni tramvajem do kvatrica i tamo ici s 201. On vozi cesce od 226. A koliko se sjecam vozi dulje. Dosta davno sam isla iz tog smhera bas na Indtitut i uvijek sam lovila 201.
Ako se odlucis s Kaptola voze ti 201, 226, 238 i 106.
Ovaj stvarno ide 13 minuta duže, ali do Svetica dođem pješke i samo sjednem na bus pa mi je pitanje je li mi ušteda vremena ako još moram ići na tramvaj do Kvatrića.
Osim toga sviđa mi se ruta ovog 226, gore preko Remeta.
Ipak je tema Zagreb turistički :mrgreen:
Hvala u svakom slučaju.
I ja sam voljela vise preko Kaptola. U moje doba bus je kretao s petrove. I koma je ako zakasnis stojis na bezveznom mjestu dugo do sljedeceg. A ovi na Kaptolu idu cesce, pa sidjes na draskovicevoj prodjes staravlaskom do Kaptola. To je bas gust bio.
Biljezim si temu, planiramo u adventu produzeni vikend u Zagrebu, pokazati djeci znamenitosti, koji muzej, toplice...
Kad krenem istrazivati iduci mjesec imati cu koje pitanje...
Za pocetak ako netko ima smjestaj za 4 s parkingom na zgodnoj lokaciji moze preporuka na pp
Vodit cemo djecu u Tehnicki muzej. Kakav je planetarij, isplati li se nadoplatit za njega?
Mi smo bili na ljetnom nebu bilo je ok, sad zimsko nisam proučavala
Zet prevoz u adventu od petka u podne do nedjelje u ponoć besplatan prevoz u prvoj zoni uključujući i uspinjacu
Evo malo o adventu u Zagrebu. Mi bili jučer i meni je grozno.:(
Bili smo popodne u kazalištu i onda smo odlučili prošetati, sa obzirom da nije padala kiša.
Dijete od 10 godina, ja i beba u nosiljci. Do trga je bilo ok, ispred katedrale ok, ali blato. To smo pogledali i spuštamo se Bakačevom. Na trg smo jedva ušli kod Mullera, Kauflandov advent ne možeš prići osim sa zadnje strane. Do fontane na trgu isto 0 bodova. Pozornica 0 bodova.
Mislila sam na tramvaj, pa doma ali bilo mi žao malog, kažem ajmo do Zrinjevca, tamo je prekrasno koliko smo vidjeli iz auta.
Došli do Marićevog prolaza, prekrasan ali ne možeš ući, jedva ušli dva metra i klinac bi se slikao. Jedva je uspio a da ne bude pregažen. Izašli van na jedvite jade. Do Zrinjevca rijeka ljudi. Slikanje sa bilo čim izloženim nemoguća misija, prilazak kućicama da nešto pojedeš ili popiješ bez reda od cca. barem pola sata isto nemoguće.
Uključili smo se u gužvu po sredini Zrinjevca ali smo na kraju odustali i hodali uz zgrade do glavnog kolodvora. Još smo jednom probali ući na Fuliranje, isto užas. Skoro pa pregaženi. A onda od tramvaja ništa. Jedan svakih pola sata i to naravno krivi.
Nisam Grinch, ali meni je to živi užas. Možda je do toga da je bila subota na večer, ali čisto sumnjam da budem probala ponovo.
A takosvi lijepo pričaju o događanjima na TV-u i radiju.:)
Pa grozno ti je očito to što je gužva, a ne sama događanja. Ove godine je stvarno jako velika gužva, ne znam je li do povećanog broja ljudi ili je negdje fulano u organizaciji (ali ne mogu reći što bi to točno bilo).
Uglavnom, čak i kroz tjedan je gužva, ja sam npr. bila na Europskom trgu u četvrtak navečer, i nekim se štandovima nije moglo prići.
Fuliranje je na toliko većem prostoru, a ne može se kretati kroz gužvu.
Mogu preporučiti prostor ispred HNK, tamo nema velike gužve, može se normalno prići štandovima i jeti/piti, a svaki put kad sam bila se nešto i događalo (pjevanje u onoj 'kugli', puhački orkestar na balkonu HNK)
Meni je isto gužva prevelika. Jučer smo bile vani, na sreću na vrijeme smo rezervirale stol u Cheese baru, ali smo se jedva do njega probile. Sam advent je prekrasno zamišljen ali uz toliku gužvu uopće mi nije doživljaj... Ali ima ljudi koji baš to vole, izgleda. I guess I'm just grumpy and old.
Meni je isto baš pretjerana gužva ove godine, a stvarno ne mogu skužiti u čemu je stvar, imam baš osjećaj da je sve povećano, razvučeno na više lokacija i to lokacija koje inače uopće nisu 'prometne' (kao Gornji grad).
Moji su prošlu nedjelju bili na klizanju na Tomislavcu, pa smo nakon toga pokušali nešto pojesti na Fuliranju, ali je bila tolika gužva, i to nepregledna, da smo odustali (i otišli do HNK).
Gužva je jer je zagrebački advent proglašen najljepšim u Europi, tri puta za redom, to je već reklama sama za sebe i privlači turiste, em koliko vidim u austrijskim novinama su promo članci o Zagrebu, a i plakate sam vidjela po gradovima.
Pa vrlo vjerojatno ima više turista, a i domaćih koji dolaze iz drugih krajeva RH u Zg na advent.
Subota navečer je valjda najgore vrijeme za posjet centru grada što se tiče gužve, tako je bilo prošle godine, a tako je i sad.
Preporučujem obilazak nedjeljom ujutro :mrgreen: mi bili već dvaput i bilo nam je prekrasno. Samo što većina kućica tada ne radi, pa je opet nezgodno što se tiče konzumacije bilo čega. Ali hot-dog se uvijek može negdje dobiti.
(doduše, meni je i inače obilaženje bilo čega puno ugodnije po danjem svjetlu, tako da je to isto razlog zašto preferiram jutarnje obilaske, pa makar se ništa ne dešavalo)
Pa baš me zanima koliko ljudi posjeti Advent u Beču a koliko u Zagrebu.
Sigurno se može naći neka procjena na netu. Jedino Advent u AT traje do 24.12. do podne, nakon toga vrlo malo toga od 27-31.12.. U ZG je sve otvoreno do 15.1. ove godine ili?
Ni ja ne podnosim gužvu, nadam se da ćemo uloviti jedan dan u tjednu da posjetimo Zg advent. I da neće biti gužva ;) Prošle godine je stvarno bio predivan ugođaj.
Meni s godinama sve to blještavilo i lampice sve više smeta (zbog sve jače ćoravosti), tako da mi više paše danje svjetlo :-)
Plus što sam grinch po prirodi i gužvu nisam podnosila ni ranije, a sad pogotovo ne. Ali zato sam se izvježbala u izbjegavanju iste :mrgreen:
Bili smo jučer. Moji osjećaji su da je milion ljudi, da je ambijent predivan, da je vrijeme bilo baš kako treba. U Vinceku jedva uhvatila kesten pire i rub stola da ga pojedem :) U Marićev prolaz nije bilo šanse ući, u 3 popodne. Na uspinjaču je trebalo čekati stotinjak ljudi. Na lampionima...ah, nevjerojatna gužva, nevjerojatna. Tramvaju su besplatni i lijepo smo se provozali simo-tamo. Trg=ludnica, na obiteljskoj slici kraj Adventskog vijenca, još bar 5 članova nekih drugih obitelji. Dobiti germ knedle za probu=nemoguća misija, no kažu mi da nisam puno izgubila.
Uglavnom, šok za provincijalca ;)
Daleko veća gužva nego u Salzburgu.
Lani sam rekla da neću više ići na Advent u Zagrebu, ali nisam izdržala, mora se to vidjeti.
A. i ja smo bile u četvrtak navečer, išle smo joj po naočale, pa smo usput prošetale po Zrinjevcu, Štrosu i Tomislavcu, bilo je oko 7-8 navečer. Bilo je ljudi, ali nikakva posebna gužva, A. je htjela hot.dog; stale i kupile, na klizanju isto nikakva gužva niti red. Doduše, taj dan je negdje skoro do 6 padala kišica, pa možda zato nije bilo previše ljudi.
Ja zbog Adventa svaki drugi dan doma pečem fritule.
Inače, i ja sam Grinch. I osobno su mi sva zbibanja manje više bez veze. Jedino kaj me privuče su koncerti na GG.
Nakon mimine preporuke, prošetat ću do HNKa.
E da, glede besplatnog prijevoza - valjda sam se prvi put u životu spustila s uspinjačom :)
Joj, necu ni komentirati tu odluku besplatnog prijevoza vikendom.