ja sam se već etablirala kao joker zovi za ovu situaciju :lool:
Printable View
Ha ha ha - da, da, tako je i moja trebala donijeti kutijice od lijekova. I to preko noći: donesite što više kutijica od lijekova! Pa kako netko može pronaći hrpu kutijica od lijekova u kući ?!
Čekajte dok u 7. r. dobiju izradu dinamometra kod kuće :joggler:...
Mi smo to davnih osamdesetih radili s običnom oprugom, a može i s lastikom (onom za uvlačenje u gaćice...nekad je to svaka poštena kuća imala :mrgreen: )
Ma lako za lastiku (poštena kuća, jel :mrgreen:), ali nađi cijev...
Pa to je baš jednostavno. Samo treba dobro izbaždariti skalu.
* * *
Potpisujem Jelenu.O što se tiče određvanja mase matice - to se baš tako radi. Vagneš 10 komada ako nemaš 100 i za to ti je dovoljna obična kuhinjska vaga. Moji nisu imali to, ali je stariji vagao list papira po istom principu - vagneš veliku hrpu koju možeš, pa prebrojiš listove i masu snopa podijeliš s tim brojem. Neš ti opreme....
A i jadna mi je kuća koja nema kuhinjsku vagu i običnu menzuru, ovakvu nekakvu: http://www.svezakucu.rs/www/pics/ite.../big/28178.jpghttps://4.bp.blogspot.com/-k5qw2PCkNZ0/V1YD4iuef7I/AAAAAAAAVMk/0U28paUzqcI-7Tpa-Tyd9rg4d_suA9wMQCKgB/s1600/22-posuda-blog.jpg
Printer u boji i časopisi su druga stvar, ali i tu smo se snalazili... moji su znali prekopavati onu kutiju u zgradi za odlaganje papira i iz toga vaditi časopise koje mi nismo kupovali, a koje su drugi bacali. Printanje u boji - knjižnica. Imali smo to doma, ali kad su se radili zajednički projekti, nisam dala da printaju moji sinovi za deset drugih klinaca, pa se to tako rješavalo. Znala sam im printati i na poslu, ali ne često. Vrlo rano su dobili usb memorije, naučili raditi prezentacije u ppt i tako dostavljali zadaće, bez printanja. Još kad su u osnovnoj nabavili projektor (koji je moj stariji sin savladao u roku d.keks) u potpunosti su u višim razredima odustali od printanja. Benefit - izrada prezentacija i danas im ide lijevom nogom. To je najčešći način na koji si organiziraju gradivo za ponavljanje.
Evo...fale ti samo utezi, ali nekad su i oni bili u mnogim kućama 8-)
https://www.youtube.com/watch?v=qfr_6XWlmdk
Moji su otišli susjedi (starija gospođa) u zgradi, a bome smo i imali kutijica od vlastitih ljekarija (tako je to kad imaš alergičare i astmatičare u kući). Te kutijice su se rabile za izradu makete grada. Mi smo ih doma uvijek čuvali jer su bile zgodne za izradu kućica za igračke (kutija od cipela je soba, a unutra se od tih kutijica napravi stol, krevet, stolci i tako svašta...).
Ma to je sve ok, ali zašto bi cijeli razred (+ učiteljica) trebali znati da u kući imate alergije i astmu? Ili možda proljeve, gljivice ili čir na želucu? :mrgreen:
Kod nas se ne koristi puno lijekova u kući, pa smo u tu svrhu skupljali kutije od čaja ili sam donosila kutijice od kemikalija s posla - to još i izgleda otmjenije, pišu natpisi na engleskom i nitko nema pojma što je originalno bilo unutra :mrgreen:
ili reciom posaljes kutijicu od šampona protiv ušiju :lol:
Il od kondoma. :mrgreen:
ja sam ipak kreativnija, otiđem po dučanu ako ima kakvi katalog ili kod frizera zamolim da da nešto u donaciju ( ne idem tad na frizuru to nikak)
kutijica uvijek ima doma, jer ih ja skupljam i svako malo odnesem do vrtića ili ako treba za školu.
vune ima doma na kile, a krpice smo isto otišli do tete šnajderice prek ceste i dala je resle
Ne sjećam se kako je bilo i kada, možda još u vrtiću. Ali te kutije je trebalo oblijepiti kolaz papirom da budu kuće, neboderi i slično. Netko od mojih je radio policijsku stanicu. Uzeli su natpis iz lego kocki, a ja sam prigovorala da ne valja jer nije na hrvatskom. Još su od otpadaka napravili smetliste. Sve u svemu, nitko nije vidio kutiju od lijekova osim nas doma.
Btw mogu te male kutije biti od instalacijskih prekidača, od dugmadi, od sapuna i kozmetike. Koga briga....
ne mora bit lijekovi, može biti kutija od čaja, zubne paste, kreme, pa se opet vidi s ćime se gomba doma, mene nije briga s vremena na vreme odnesem i staru kutiju od Ivkovićevog soka ili kutiju od pojedene riže i slično, ko i tubu od printer papira, ko i stare nacrte pa klinci poćnu farbati svaki prozor drugom bojoj
Kod nas se skuplja za tehnicki odgoj... :-/
Aha, tako je kod nas bilo u osnovnoj školi... a u srednjoj platiš neku cifru na bazi školske godine, pa nema skupljanja, ali eto - košta. Ima negdje stari topic o tome, nekakva naknada za povećane troškove (morala bih provjeriti kako se točno to zove). U gimnaziji nema, ali kod mlađega u teh.školi se to plaća, za opremu za lab.vježbe. Tako da stvarno ne znam ni sama koje je zlo manje. Vjerojatno ipak skupljanje malih kutijica, hehehe...
kod nas u srednjoj plačaju 100 kn kod upisa u određeni razred ali 30 kn ide za osiguranje, a ostatak ide u kasicu za neke izlete ili natjecanja kao za platiti obrok
Ajde u bočici, ali tablete u blisteru? Mislim nebitno stvarno, ali tko bi ostavio tablete izvan kutijice, pa ne znaš više niti rok trajanja.
Bezveze mi je tupiti po kutijicama od lijekova (uostalom, mi smo pravi tabletomani i imamo doma hrpe lijekova, pa je naša dijete otišlo dobro opremljeno u školu - taman je prošao rok trajanja za Tamiflu, pa je naša mala imala vjerojatno najskuplje kutijice :mrgreen::mrgreen: ), generalno smatram da je besmisleno od djece tražiti da donose u školu ili da rade zadaće za koje su im potrebne stvari koje ne ulazne u standardnu školsku opremu. Ako nastavnici imaju neke fora ideje onda bi recimo mogli organizirati sakupljanje materijala mjesec-dva, pa onda podijeliti sve doneseno među djecom i da svi zajedno rade to nešto. Generalno sam primijetila da se danas u školi slabo dijeli.