Sjena vjetra je totalno precijenjena knjiga, slažem se Nano!
Printable View
Sjena vjetra je totalno precijenjena knjiga, slažem se Nano!
Preletila sam temu nabrzinu i ne vidim da je itko komentirao film Julieta snimljen po tri priče iz zbirke Runaway od Alice Munro
ja sad čitam tu knjigu, i te tri priče su me se jako dojmile, pa sam iskoristila dok mi je još Juliet u glavi da pogledam i film.
Film nije loš, estetski je jako smišan, i slatko mi je kako je uspješno radnja prešaltana 20 godina naprijed i na drugi kontinent i uopće mentalitet, a da je zadržan duh likova
ali puno detalja bi mi skroz promaklo da nisam čitala priče u kojima su dosta bitni
Uglavnom, u filmu idu malo dalje i nude neke stvari koje se događaju kasnije, dodaju objašnjenja zašto je kćer otišla, i kad sam vidila kojim smjerom je krenulo, brzo sam ugasila film. Meni se baš svidilo u pričama što ona nije dobila nikakav closure te priče, nikakvo objašnjenje i morala je živit s tim kako zna.
Tang, jesi pročitala Olive Kitteridge?
Nije film, ali jedna jako dobra miniserija po knjizi - znam da si gledala
nisam pročitala, sljedeća mi je na redu :)
baš me zanima kakav će mi bit doživljaj nakon serije, koja mi je bila izvrsna
Još uvijek Alice
Film sam gledala prije nekog vremena, i jako mi se bio dopao, baš me je dotaknuo i potresao
Julianne Moore je dobila Oscara za ulogu Alice, i izvrsna mi je (iako nisam baš neki njezin fan)
Jučer sam pročitala knjigu, i cijelo vrijeme čitanja mi je prolazilo kroz glavu koliko je ovo dublje i bolje i slojevitije od filma, toliko toga nije prikazano na platnu, niti je moglo biti u toj mjeri (njezina razmišljanja, osjećaji, promjene koje dolaze s bolešću, shvaćanje svijeta ...).
Dakle, knjiga bolja, i to nakon što je prvo odgledan film
Super tema, kako to da je tek sad vidim?! Meni je knjiga u pravilu uvijek bolja od filma... Jedini izuzetak kojega se sada mogu sjetiti je "Mandolina kapetana Corellija". Knjiga dosada ziva, a film simpatican, zabavan... Cage je bio lep i mlad. :mrgreen:
Ja sam se iznenadila da je prica o benjaminu buttonu prica. A ne knjiga.
Skinula.sam je na kindle. Tako da nisam imala predodzbu koliko je debela.
I na kraju sam je procitala za cas.
A film mi se bas svido. Sto zbog boja sto zbog price.
Moji sinovi obožavaju ovu knjigu, a ni film nije loš: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Giver_(film)