a kakve boje ti je krov?
Printable View
a kakve boje ti je krov?
i oluci?
Onda takva treba da bude i boja fasade.
Kakva? Narančasto/crvena ili srebrna?:-P
Ništa, odlučila sam. Jutros sam uru vrimena stajala kružila oko kuće, slikala, majstori su se namještali da ispadnu što bolje a ja sam vizualizirala:mrgreen: Bit će onako kako sam prije napisala, kombinacija najsvjetlije bež i jedne lijepe svijetle nijanse smeđe. Čitava prednja polovica kuće ide u tamniju, unutrašnjost balkona svijetli. Druga polovica ide čitava svijetla.
Grijanje prva faza riješena i to je to. Valjda će biti dobro
Kad bude gotovo morat ces podijeliti slike
Malo se kasno uključujem, ali tek sad vidjeh.
Mi smo kupili jednu staru kuću koju trenutno uređujemo. Dakle, praktički sve ispočetka, samo zidove imamo.
Zadnjih nekoliko mjeseci sam se načitala raznih foruma, narazgovarala se s centralašima i na kraju bacila računicu.
U borbi peleti vs. drva, drva su definitivno potukla pelete po cijeni jer su jeftinija za cca 30%, dok su peleti od plina na centralno jeftiniji svega 10 %. Ok, praktičniji su od drva, ali je meni cijena potrošnje izuzetno bitna za 220 m2.
Tako da smo se mi odlučili na kombinaciju centralno drva + centralno plin (već smo imali na kući priključak). U prizemlje smo upravo postavili podno grijanje, a na kat (spavaonice) radijatore. Pločice idu isključivo samo u kupaonice, a u sve ostale prostorije laminat koji jako dobro ide na podno.
Podno je skupljainvesticija, ali se u konačnici više isplati jer se toplinom koja ide od poda troši manje energije i više se prostor zagrijava.
Mada je u konačnici najvažnija izolacija. Dobri prozori + stiropor.
Vjerujem da je na moru i petica sasvim ok (mada ne znam kak je dolje zimi), a mi smo stavili 8 icu + što je prizemlje građeno duplim redom cigle (valjda su imali viška para) pa se nadamo maloj potrošnji grijanja.
Glede fasade, čekamo završnu boju. Također prostudirala sve i došla do zaključka da je najvažnije uzeti silikonsko - silikatnu. Marka je manje bitna ako se ne ide na jake boje.
A ako su u pitanju crvena i i neke druge tako intenzivne onda je rješenje STO ili Caparol kao jeftinija vaijanta.
Majke mi, samo što grafikone nisam napravila koliko sam proučavala i maltretirala ljude s pitanjima :roll: