I meni se cini da su neke krive odluke problem, a ne (samo) karakter. I ja se jos uvijek tesko nosim s jednom jedinom, nakon nekoliko godina. Ne stignem puno misliti o njoj, al me je jako pogodilo. A bila je kompleksna. Nisam se htjela mijesati. MM priznaje da je losa odluka bila. Da ne priznaje, mislim da bi mi se sve ostalo srusilo.
Ja mislim da nisam ni s 25 znala sto trazim, al sad vidim kako bi me neke stvari ubile u pojam da nisu takve kakve jesu. Mene zna npr. stvarno iziritirati ako MM nesto ne razumije. Ne u smislu kako se osjecam, nego zbilja kako nesto funkcionira. Gledam ga je l se zeza il stvarno ne razumije. I ono sto mi je jos gore je ako ne kuzi da ne razumije. Srecom to se vrlo rijetko dogadja. Nisam to u mladosti primjecivala. Da mi je muz intelektualno inferioran, ne znam kako bih se s tim nosila. Mozda bi tu bile neke druge prednosti koje sad nemam, a nisam svjesna da mi fale.
A prosli smo i neplodnost i situaciju u kojoj ja ne zaradjujem i u kojoj on jedva da nesto zaradjuje i konacno dijete. I moju bolest, koja nam se svako malo opet ukaze. Ja sam se za njegov san odrekla dobrog posla, ispala je to dobra odluka za oboje. Iako su se svi iscudjavali i pitali me sto mi je.
MM je stvarno feminist, nacitan, kulturan, obrazovan, pleše, rado putuje, sprema, brine o djetetu, ja mogu mirno otici tjedan dana, ako im ostavim hranu, sve ce bit OK. Drustveno politicki imamo iste stavove, iste sklonosti i poslovno i vanposlovno. Pokriva neke moje slabosti, ja pokrivam njegove. U mojim bolestima se trudi, vec je naucio ako krenem u bolnicu da se odmah pere ves sa svim pidjamama i gacama.
Al smo najbolje funkcionirali vani, kad smo bili samo mi i nismo nikog drugog imali.
Duge godine bez djeteta nam je bilo zapravo zabavno. Nisam nikad bila u komi sto nemamo djece. I ne bojim se godina kad cemo biti manje potrebni djetetu. Malo im se i veselim :)