Bilo je generalno. Super je ako nosiš tu robu, a čini mi se da i uživaš u tome. Kud ćeš bolje. Zašto bi i bacala nešto što voliš?
Printable View
beat me - ja nosim i od bake. Čak njeno, zbog stila više volim . Mamin stil mi se nije sviđao. Jedino kaj baka i ja nismo iste konstitucije
ajde jednostavno priznajte vi koji čuvate toliko stvari po stanovima i kućama da ste hrčci i to je to :mrgreen:
živio minimalizam :-)
Ili konzumerizam
Na faksu sam učila neku formulu koja mi se usjekla: želi, nabavi, odbaci još nepotrošeno, ponovno želi :mrgreen:. Burberry (the Logo) je to svojim paljenjem neprodane robe da joj ne spusti cijenu stvarno doveo do vrhunca. I izazvao anti-val, mali... ali je tu.
ja kad očistim ormare uživam u tome da su poluprazni i uopće ih više ne punim a prije kupnje se pitam : jel mi to zaista treba? puno toga darujem i podijelim. tako sam napravial kod zadnje ozbiljne čistke i uopće ne padam u neka iskušenja.
Ne razumijem otkud puni ormari kod minimalizma. Ili ormari uopce. Minimalizam je odsudstvu skladistenja kao i namjestaja za skladistenje, zar ne?
Moram se vratiti na pocetak. Mozda ja ipak nisam jedina koja ne razlikuje manje ili vise jasne oznake modnih brendova i nema pojma o cijenama. Prije bi mi samo ponekad znalo biti nelagodno jer ne razumijem o cemu ljudi pricaju a sad me izluđuje jer ne uspjevam zapamtitu tenke ili majicu koju moj sin zeli pa makar ih fotkala u ducanu i promatrala vise puta.
Čudno, možda je neki poremećaj u pitanju.
To ti se i inače događa?
Rekla bih da ne zapazam detalje. Vise sam u svojim mislima. Ali kad se potrudim uglavnom vidim i zapamtim ali nikako vrste "najkica" -za to sam nesposobna
Ma ne bih rekla da je to poremećaj - to je njoj nebitno, isto kao i meni i mnogima. Zašto bi se time opterećivala? Ja bih povela sina u kupovinu, kao što svog mlađega i vodim kad poželi nešto izvan okvira (fine kožne gležnjače, rukavice, jaknu...) Ostalo mu kupim napamet i otprilike, ali ako želi nešto posebno, to je druga priča. Zapravo, točnije je da ON MENE vodi u kupovinu. Obično na internetu pronađe ono što želi (počeo je negdje krajem osnovne škole, kad je završilo razdoblje oblačenja trenirki) pa se konzultiramo i odemo po to. Ne kupimo uvijek, jer mu se često dogodi da to u dućanu nije tak dobro slika na internetu. Do sada je tako našao nekakav Timex-ov sat (uboli smo ga baš na žutu srijedu uz popust, a pojma nisam imala da je taj dan, ali eto - sin je vodio računa), remen u dućanu vojne opreme, kožne rukavice i slično.
pa ne trebaš nekako posebno pamtit, zapišeš u mobitel
Pa naravno da ne zapamtiš, jer podsvjesno znaš da su te razlike totalna glupost. Razlike izmedju novih i starih modela su minimalne i znaju ih valjda samo oni kojima je bitno da imaju najnoviji model da “selo” vidi. Meni su većinom samo iste, iste i iste - a često umjesto “iste” mi je u glavi “ružne, ružne i još jedne ružne” (tak ih ja doživljavam :lol: )
No dobro, skoro će peti razred, vjerojatno ću se i ja morati upoznati s finesama :roll:
No inače, stvarno ne kužim kak vam djeca puštaju da im kupujete bez njih, moji su jako osjetljivi ako već ne na izgled (tu se još možemo se složiti oko modela) no da li je dovoljno udobno je kategorija koja je posve nepredvidiva. Totalno isti model od malčice drugačijeg materijala često nije prihvatljiv po njihovim standardima, a kamoli da pogađam model da li im je udoban.