stellesel prvotno napisa
Vidim da je ova tema ziva, pa sam dosla pokupit malo snage. Imam djecaka od 15 mjeseci koji kasni u razvoju, a uz to ima genetski ostecen sluh od rodjenja. Nekako, ostecenje sluha sam probavila, ali ovo njegovo kasnjenje me izludjuje. Mislim se ponekad hoce li ikad ovaj rad prestati, hocu li ikad provesti normalno i opusteni dan? Zapravo trenutno on ima siromasne obrasce igre, tj. ne zna se funkcionalno igrati s predmetima, vise ih proucava, nema pokaznu gestu, kontakt ociju mu je sad dosta bolji nego prije, motoricki je dosta napredan, ali nekako taj motoricki razvoj bas ne prati psihomotorika. Ne razumije puno, zna da za njam njam treba ici jesti, zna znakovati svjetlo kad ga pitas, tu i tamo mahne za hej, hej, emotovno je toplo dijete, voli se mazit, citat price, vozit u kamionu, kolicima. Nesto malo sam vozi autice, pali one igracke na sviranje, ali slabo emitira kopira, sve neki sitni pomaci. Radimo dosta vec 6 mjeseci i bas sam iscrpljenja. Sve je podredjeno tome. Ako ne radim osjecam griznju savjesti, a kad radim i ne vidim rezultate svako malo padam ko kruska. Za sada svi govore da je on u nekim sirim rasponima normale, da poticemo i bla..bla... Vidim ovdje da je bilo svakakvih prica, dakle drage majke kako ste izdrzale?