mamice, smije se, drži distancu, pazi pogotovo na semaforima i slično, ali moje je iskustvo vani da ljudi fakat paze, ne žure se, drže distancu i strpljivi su
Printable View
mamice, smije se, drži distancu, pazi pogotovo na semaforima i slično, ali moje je iskustvo vani da ljudi fakat paze, ne žure se, drže distancu i strpljivi su
Samo dvaput dnevno? Kao tako malo?
Odi slobodno van. I više puta.
Pesonja će uživati, a i ti.
Mamice, naravno slobodno prošeći van psa, moji susjedi uredno vode pse u šetnju. Naravno pazi da ideš negdje gdje nema ljudi, a i nema ih sad.
Puno bolje se čovjek osjeća kad barem malo prošeće po zraku, to se preporuča - boravak na otvorenom bez socijalizacije. Najbolje jutarnji sati, tad fakat nema žive duše.
Ostatak dana doma.
Mamice, odi van, ja cu poludit ako nam to zabrane. Mi za vikend prehodali 18km, bez da sretnemo zivu dusu, hvala bogu za kucu na periferiji i sumi iza nje.
Smijes van, idi u off vremena, tad je najveca sansa da se mozes pridrzavat mjera.
Kod nas civilna zaštita jako revno provodi mjere. Frendica i muž joj šetali psa, presreo ih CVZ te potjerao da nemaju šta skupa šetati, samo jedno može šetati psa. Ostali zatečeni pa kaže pa mi živimo skupa (malo mjesto i jako dobro se svi poznajemo, ovi čak i susjedi skoro), a on nema veze samo jedno može šetati psa...
Sprdali smo se danima.
Mi smo peti tjedan u karanteni, no mi smo u malo drugačijim cipelama pa na to drugačije gledamo...
Da, nas 4 u 2 metra kreveta, a vani se ne smjemo šetat zajedno. Nek mi samo dođu, reći ću im da onda oni svaka 2 sata u hazard odjelima mjenjaju maloj pelene, jer nismo zaštićeni i na udaljenosti od 2 metra unutra.
Kosjenka, moram priznat da mi je to kod vas nelogično.
Prvo smije biti dvoje zajedno vani a uz to su ukućani. Al ajde šta se može...
Još k
Kosjenka
Moram priznat i meni to kod vas nelogično em može bit dvoje vani, em su ukućani.
Al sve je ovo još dobro dok nam ne lupe potpunu karantenu. E to će bit drž , ne daj.
Napisala sam na drugoj temi. Danima se osjećam loše a mislim da sam razlog našla u riječima suca ustavnog suca
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ista/10150753/
I meni to teško pada. Ne idem nikuda, znam da treba ostati doma, ali pomisao da moram imati ausvajs za bilo kamo, mi pada izuzetno teško.
Nano, Beti,
Jel izadjete malo na zrak curke?
Možda si malo zaokupit misli s nekom aktivnošću doma, što vas veseli, ispunjava.
Beti-vrt/cvijeće, Nano-pletiva i sl.
Kosjenka, skužila sam.
Draga tebi više nego svima nama želim svu snagu ovog svijeta da ova epizoda ostane iza vas i da mužić bude bolje :heart:
Da, ja izadjem do dućana, skoro svaki dan odem s kćeri u obližnju šumu, iako je ona astmatičarka, na podužu šetnju. Al imam neki loš osjećaj. A to vezano za ovo jaj piše ustavni sudac.
Lakše podnosim biti doma kad je ružno vrijeme. A za sebe inače mislim da sam kućni tip i baš volim biti doma
Nisam psiholog al Nano moguće da tom osjećaju doprinosi tvoje okruženje, budući da je centar razrušen i tužno ga je takvog gledat.
Dvorište moje zgrade na poslu izgleda ko gradilište :-( , al trenutno nigdje ne idem iz kvarta, pa ništa od toga nisam vidjela uživo.
Mi smo u subotu izašli u šetnju, suprug, kćer, beba u kolicima i ja. Zaustavila nas je CVZ i rekli da je zabranjeno šetati uz more kako ne bi došlo do grupiranja i da najbolje da ne izlazimo iz kuće. U tom trenu samo samo mi bili na tom dijelu šetnice. I svi ljudi koje smo sreli su se stvarno držali razmaka ili smo mi prelazili na drugu stranu. Poslije smo sreli i policiju, oni nam nisu ništa rekli.
Evo jedno zanimljivo razmisljanje:
https://lupiga.com/vijesti/covid-19-...rnost-medicine
Vani sam stalno, no nije problem u tome. Idu dani. Smeta mi nemogućnost odlaska kod mame bez dozvole nekog samoproglašenog autoriteta.
Mrzim ausvajs i točka. Čitav život sam slobodna i poštujem vlast. I nikada ne bih iskoristila tu slobodu na neprimjeren način. Ali, da mi oni tu slobodu ograniče samo na vlastiti dom je nerealno.
Nepošteno.
Neprihvatljivo. Iako sam prihvatila, u sebi se bunim.
Uf, beti .... "somoproglašen autoritet"... pa ne bih rekla da su samoproglašeni... postoje pravila, zakoni koji im daju takvu ovlast
ne razumijem zašto takvo razmišljanje? pa nismo u zatvoru... i dalje možemo do trgovine, ljudi idu na posao, u šetnju, izvode pse ... mamu možeš nazvati telefonom i za nju je bolje da nije u doticaju s drugim ljudima...
tebi nedostaje sloboda da ideš u Italiju? nama koji ne idemo, to je smiješno (vjerojatno je i tebi smiješno neko nape razmišljanje....) mislim da dva-tri mjeseca suzdržavanja od putovanja neće škoditi... dapače, uštedjet ćeš novaca pa ćeš na još ljepše putovanje otići :mrgreen: a sačuvat ćeš i život (svoj ili tuđi) pa ćeš još sretnija biti
Joj Beti, ne znam što bi ti rekla.
Evo mi napokon dobili poziv za ZG, doduše ne znamo točno koji dan. Dr dala propusnicu za mene i njega, no ja sam antravi vozač koji je pod pritiskom i nije u stanju voziti do ZG-a i po Zgu pa će nas frend voziti, no problem je izdati propusnicu za njega. Mislila sam da civilna zaštita može no oni tvrde da nemaju opciju za zdravstvene potrebe, to doktor izdaje, doktorica je već dala meni propusnicu i drami oko propusnice za vozača.
Uz to još ga moram spakirati za minimalno 30 dana jer se nema pristup KBC-u, ne posjete nego ne može nitko od mojih zagrebačkih prijatelja prismrditi bolnici te preuzeti torbu s prljavim vešom i odnijeti mu baksu vode.
No nekako ćemo.
Stvarno nastojim u RL te i na forumu imati razumjevanja za neke "obične" svakodnevne probleme, svakom su njegovi najgori i najveći. No ponekada stvarno možda treba reći daj razmisli, jel ti stvarno tako loše?
I ja sam pomislila zašto je Beti tako u bedu, pa ima vrt, voli kuhati i peći... kako ne može skrenuti misli... i isto sam u jednom trenu svog života (ali ipak ne korona trenu) spremala 2 člana kućanstva na 30 dana izolacije i kemoterapije na Rebru pa imam neki osjećaj “što su mali, a što veliki problemi”... ali nekako usprkos tome mislim da Beti “ima pravo” na svoj “očaj”, ako se ne može trgnuti, bojim se da joj ne pomažu naši savjeti i usporedbe.
Nisam rekla da nema pravo, nego da ne znam što bi joj rekla...
odnosno ako je netko uistinu tako loše, a realno nije mu lošije nego drugima možda bi stvarno trebao razmisliti o traženju pomoći.
Ne odnosi se to konkretno na Beti.
Slažem se s tobom Kosjenka u potpunosti. Nama koji smo zdravi i trenutno ne trebamo nikakvu pomoć bilo kojeg segmenta zdravstvenog sustava bi najmanji problem trebao biti izolacija i zabrana kretanja. Mislim na vas i nadam se da će sve proći bez problema ili uz najmanje moguće probleme. Ovo su stvarno teške životne situacije.
Meni ne smeta izolacija (doduše ja radim ali idem rutom kuća-posao-kuća). Smeta mi što Vlada nije poduzela zapravo ništa u ekonomskom i gospodarskom smislu.
Strašno je ovo što se trenutno događa. Prije svih ovih zabrana trebale su na stolu biti spremne Mjere i to dobro razrađene. Mjere koje su donesene su otprilike kao da bolesniku s karcinomom kažete da ćete mu zalijepiti flaster i za 3 mjeseca će karcinom ispod flastera nestati. Osim što smo ugroženi zdravstveno, ugroženi smo ekonomski i to strahovito. Svi znamo ako nam je egzistencija u pitanju da ne možemo ni biti ni ostati zdravi, ni mentalno ni fizički. Za 2 mjeseca ako se nešto hitno ne poduzme stotine tisuća ljudi će biti gladno. Što će se tada dogodit- pljačke, razbojstva?
Prije nego je donesena zabrana, prije nego je pola djelatnosti zatvoreno trebale su Mjere biti na stolu. Trebale su upute bankama biti da se obustave naplate svih kredita (naravno da će ljudi koji imaju platiti) jer banke imaju novac i mogu to izdržati, trebalo je obustaviti plaćanje režija (opet naravno oni koji imaju bi plaćali jer im nije u interesu odgađati).
Trebali su biti spremni krediti za poduzetnike za likvidnost u naredna 3 mjeseca, bez pretjerane papirologije. Ovako je ovo jedno veliko sr.nje. Zabranili su ti kretanje, zabranili su ti da radiš i zarađuješ a dali su ti ništa. Zanima me koliki će biti porast od kardiovaskularnih i ostalih bolesti nakon ovoga.
Ja mislim da Beti najvise tišti to, sto je muz daleko i nema pojma kad i kako ce se vratiti...sta ako se na tom brodu razboli, iskrcat ce ga negdje in the middle of nista i sta onda? Suosjecam, imam prijatelja koji je u slicnom sosu, samo sto je njemu tata ostao na Bahamima na kruzeru ( radno) i ne pustaju ih doma, iskrcati se mogu samo okuzeni sa koronom( do sada njih 20) u najblizoj luci i onda se snadji druze.
Beti, izdrzi.
Uh Mitovski, isti posao radimo, mjere za ove koji su uistinu pogodjeni su katastrofa.
Kosjenka,
Meni je stožer CZ izdao propusnicu kao pratnji za muža.
Prvo sam pitala našeg dr i on je rekao da izdaje samo hitnim pacijentima, pratnji ne.
Tako i piše na stranici CZ.
Poslala sam i mail sa zahtjevom u kojem sam napisala da idem kao pratnja i kopiju osobne.
Propusnicu sam dobila na mail u roku sat vremena. U subotu.
Btw. nitko nas ne kontrolira.
Kod tunela stoji policija, ali izgleda da ZG registracije ne zaustavlja.
Nas nisu ni jednom zaustavili i prekontrolirali do sad.
E da. Postoji mogućnost da te neće pustiti u bolnicu s njim.
Mene nisu. Morala sam ga čekati vani, u autu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tanči zvala sam stožer no oni su me uputili na doktora, no to smo riješili.
Mm je maltene nepokretan, ne znam kako ćemo ro izvesti ako ja ne mogu s njime. Najlakše bi bilo da uspijemo sanitet organizirati, no to je upitno. A tu je i problem tih stvari. Kako mu spakirati vode za 30 dana..odjeću ću još nekako
Zašto ne bi tražila sanitet
Ljudima koji su nedavno išli iz bolnice svima di nudili sanitet,ok samo neki su pristali na to
I baš mi je drago da ide u ZG
Kad bi trebao biti na programu?
Smije li vodu iz špine piti? Ako da sestre će mu rado nazočiti
Isto na rebru ima njegovateljska
a služba koja će mu pomoći oko higijene i ostalog
Kod dolaska možeš tražiti kolica u koje utrpaš njega
Treba ga odvesti do trijaže iza zelene zgrade tj. je ujedno onkološka zgrada tek onda idete tam gdi trebate.
I ja nisam sigurna da će i tebe pustiti u svakom slučaju možda se može pitati.sli mjeriti će temp svakako
Meni zabrana kretanja stvara neku nelagodu, oduvijek mi je stvarala. Uvijek sam imala važeću putovnicu, iako nisam planirala putovanje.
Trenutno uopće ne izlazim iz kuće, zadnji puta sam bila u dućanu prije 2 tjedna. Izašla sam van u nedjelju kad je bio potres i jedan dan sam malo prošetala po kvartu.
I ne planiram ići nigdje, ali me smeta taj osjećaj da trebam dozvolu da odem posjetiti roditelje.
Strogo mirovanje u trudnoći sam odradila.
5 mjeseci u krevetu. Izlazila iz stana samo kad sam išla kod doktora.
U usporedbi s rizičnom trudnoćom, ova karantena je totalna sloboda :)