koliko im treba dugo da se odtamne u zatvorenom prostoru? to mi se za sada čini kao jedini minus
Printable View
koliko im treba dugo da se odtamne u zatvorenom prostoru? to mi se za sada čini kao jedini minus
Nađi nekoga tko ima takve naočale, pa probaj.
Alternativno - u optici pitaj da ti pokažu uzorke tih stakala, pa izađi van na dnevno svjetlo i vrati se unutra (tako sam ja isprobavala). Sad čak nude i izbor boja zatamnjenja. Uzela sam standardnu sivu, ali dostupne su i smeđa, zelena, čak i plava...
Ovo što Peterlin kaže za boju, ja mislim da je dosta bitno. Meni pašu tople boje, smeđa, crvenkasta, odmah mi je ljepši dan. MM je imao sve neke sive i plavkaste (govorim o sunčanim naočalama), otvorila sam mu oči sa smeđim. Sad samo tople uzima. Mislim da to može na raspoloženje imati utjecaj.
Evo vidi tu https://jojo-optika.hr/naocale-lece/...ories/clip-on/
Ilustracije
Ima i jedno i drugo
https://jojo-optika.hr/naocale-lece/...ories/clip-on/
mislim da je djetetu lakše hendlati jedne fotosenzibilne naočale nego te magnetne ili clip on dodatke. Ja sam sad prvi put uzela taj clip on i "moram" paziti na njih. kad ih skineš, opet ih treba spremiti u futrolu ili kutiju da se ne oštete.
i kad uzimaš fotosenzibilne možeš birati postotak zatamnjivanja, tako da te ne mora biti strah "odtamnjivanja".
ja već 10 godina imam dioptrijske sunčane koje su koštale bezbroj i pažljivo se spremaju u kutiju svaki put kod svakog korištenja. sad sam s novim "običnim" dioptrijskim uzela taj clip on i pazim ga i svaki put vratim u futrolu. Kao dijete u osnovnoj sam imala fotosenzibilne (ok, meni dioptrija nije divljala pa nisam imala problema sa stalnom promjenom stakala i posljedično troškom)
Samo mi se čini da je djetetu lakše imati jedne fotosenzibilne koje su ti na glavi cijeli dan i koje ne skidaš/stavljaš/pažljivo spremaš u futrolu
ove obične su koštale 110€, kolko onda mogu doć fotosenzitivne takve? eh da al je bio popust 40%
ma okvir je bio 1€ čini mi se u adrialece
ah krivo, pomiješalo mi se, to je za moje naočale bilo
To nije za djecu. Njima trebaju jedne naočale za sve uvjete. Ne bih baš trogodišnjem djetetu zo kupila, ali moj mlađi je prve takve naočale uzeo mislim negdje u višim razredima oš. Ne znam vise... Moji sinovi su dosta dobro pazili na naočale. Stariji je svoje slomio jednom i to već u srednjoj školi. Mlađi niti jednom. Kad naočale čovjeku trebaju, pazi na njih. Nisam ih na to tjerala, ali tako je bilo.
Ali i računaj da ćeš morati ostaviti bar koji dan d ti se to napravi, osim ako budeš delala u pravoj optici u kojoj možeš naručiti stakla, pa te zovu kad stignete pa ti onda dogovorio kad će ugradnja biti, tih sat- sat pol bu zadržala bez oblaka u parku .naravno tad ne računam d je Adrialens to odredište!
Ja bih napravila još jedne. Ove s klasičnim staklima uvijek mogu ostati kao backup.
(Offt. Čovječe, koliko smo mi imali doma starih dječjih naočala - punu vrećicu... Trebalo bi to preračunati u eure, hehehe.... To je bila stvar na kojoj nikada nismo štedjeli. Imala sam Diners karticu samo za to.)