Zbilja ne znam, nisam guglala detaljno na tu temu. Svi gin koje sam sretala u trudnoci su rekli da je tako, a i clanci koje sam citala. Pa sam to uzela kao cinjenicu.
Zasto pitas?
Printable View
Ginger, Gabi i ostale zenice :)
Prehrana ne pomaze da bi je se uklonila. Pomaze kao nacin da dignete imunitet ali od puno probiotika ona otici nece.
Moja ginicka ne daje doksiciklin.
Cesto je osjetljiva na sumamed, ali nazalost kroz dugi niz god.uzimanja antibiotika u populaciji ni na nj.cesto ne djeluje.
Puno tekucine da se ispiremo je vazno uzimati.
Bris je najbolje raditi 4tj.od terapije.
Ona nazalost uzrokuje prijevremeni radi toga sto "papa" cervix, uvlaci se... I s toga je najbolje mirovati, svesti fizikalije na min.
Ginger ne brini sumamed nije stetan u trudnoci, i sad kad ga popijes u idealno vrijeme si dobila antib. Jer si sad od njega zasticena do bar 30-32tt.a poslije kad prodes te tjedne mozes odahnuti.
Na porodu ona navodno ne stvara probleme.
Npr. streptokok je grozan za porod, a ne za trudnocu. Dok kod uree je obrnuto..
Odnose imaj zasticene.
Ee da. I dobro vam je leukocite izvaditi, cisto da vidite stanje. Oni vam isto pokazuju ima li kakve uznapredovale infekcije... Pa onda obzirom da se zna za ureu dalje se lijeci, prati...
Ja sam imala Ureaplasmu prije trudnoće. Išla sam na bakteriogram i onda mi je ginićka (Zg) dala atb. Nije otišla. Pa opet drugi atb. Nije otišla. Pa treći atb. Nije otišla. Nako svakih atb dobila sam candidu pa smo se suprug i ja mazali. I tako je prošlo 6 mjeseci. Onda me poslala drugom ginekologu, jednom stručnjaku koji radi javno i privatno, koji mi je dao duplu konjsku dozu atb, nakon čega je otišla.
Prva trudnoća je bila ok, bez bakterija. U drugoj trudnoći, negdje u sredini trudnoće se beštija ponovo pojavila. Ginekolog koji mi je vodio trudnoću (taj isti koji mi je bio dao konjsku dozu i riješio problem) je odlučio da je ne trebamo dirati jer je bila 10 na 3 i to kao nije alarmantno te da, sad uopćeno prepričavam - u SAD-u uopće ne liječe Ureaplasmu, za razliku od Europe. Nisam ništa pila, na zadnjem brisu u poodmakloj trudnoći više je nije bilo, samo nestala.
znam da nece nestati, al reko ako moze pomoci...
poslala sam muza u apoteku po probiotike
uf, ovo s mirovanjem ne znam kako izvesti
sad sam u virozi i da mi nije mama tu, bio bi totatalni kaos :-/
al kaj sad, ako budem morala, mirovat cu
ovaj tjedan cu, po svemu sudeci, ionako prelezati, a u pon cu do svoje ginicke...
nadam se da problema nece biti
I da, u trudnoći definitivno nisam mirovala, niti sam imala prijevremeni porod :) Jednostavno, kako došla, tako ošla.
10na3 nije visoko, kazu da se lijeci iznad 10na4
Ja sam je u prošloj trudnoci otkrila sa 16tt. Rješila je turom antibiotika, poslije je vise nije bilo na brisu. U tom periodu cervix se nije skratio, ni na pregledu poslije isto tako nego sam sa 29 tt završila na tokolizi zbog kontrakcija. Doktori u bolnici su na ureaplasmu odmahivali rukom, kao ne moze se sa sigurnošću reci je li ona mogla doprinijeti tome. Ok, znam da sam ju imala, izliječila sam ju i napravila sve sto sam mogla a sad je li ona utjecala na to ili nije- to nitko ne može reci.
Zato se sad previše ne živciram- popila sam antibiotik pa ću vidjeti na sljedećem brisu kakva je situacija. Ja ionako puno mirujem zbog blizanacke trudnoce i prvog prijevremenog tako da radim sve sto mogu.
Gabi bit ce to sve super kod nas ;-)
Sanja, ovi u nasem labu pisu samo da je u visokom titru, to je kad treba lijeciti
valjda onda ide "u niskom titru"
ah...pijem sumamed, imam lactogyn vaginalete da jos ne pokupim gljivice i to je to
nis vise ja tu ne mogu
da, moja dr.op.pr. je dala sumamed oboma i rekla bez odnosa za vrijeme terapije
Cure ne brinite, ~~~~~~ da ju rjesite i sve ce biti savrseno :*
Evo da javim da je bris na ureaplasmu čist, popila dvije kutije sumameda i nema je vise. Radila sam bris 2,5 tjedna nakon zadnjeg antibiotika, dva doktora su mi potvrdila da mora proći najmanje dva tjedna.
Ginger i ti sad negdje ponavljaš?
super Gabi!
ja ponavljam sutra, isto nakon 2,5 tjedna
samo, mm i ja smo popili po jednu kutiju :-/
Držim fige da bude čist!
thnx, javim sljedeci tjedan
Drzim vam fige!
Ja sam radila nakon 2;5tj i bio je negativ. Medjutim ibzistirala sam jos jedan bris nakon cca 4tj.i poz.
Ja bih radije vecu razliku za kontrolni bris
Sanja koju terapiju si imala? Mislim koji antibiotik? Meni je nešto doktorica objašnjavala da nakon terapije sumamedom može za 2 tjedna jer nema neko produženo djelovanje, nisam bas najbolje shvatila.
a kaj je vama pisalo na antibiogramu?
meni da je osjetljiva samo na azotromicin
pa mi nije jasno kako onda ne bi djelovao :-/
Moja je bila osjetljiva na sve Haha kraj 4-5 vrsta antibiotika pisao je S, znaci osjetljiva
Pa slažem se s tobom skroz
meni su testirali samo dva
jedan na koji nije osjetljiva i ovaj na koji je
valjda u nasem kabu ne idu dalje kad nadju jedan
uglavnom, bris odnesen
da, nije dizala nikakvu paniku oko toga
kaze da ureaplazmi pripisuju puno vise toga nego sto je stvarno kriva
a ja sam i dalje uloziva za vrh prsta, tako da nije nista naskodila po tom pitanju
Super, držim fige da sve bude ok!
Sumamed sam.pila i makcin.
Ali labos. Breyer ima super stvar. Analiza iz mokrace. Pa mozete nakon brisa ponovit urinom
Iz urina se može vidjeti da li ima bakterija na cerviksu?
moram priznati da me ta ureaplasma trenuto uopce ne brine :-/
na prijevremeno otvaranje nije utjecala, a nadam se niti na bilo sto drugo
Hej curke: Ja se spremam na mpo Kod dr R. I u nalazima mi je izolirana ureaplasma i dr mi je dao Flexid 500mg I meni I muzu stim da je rekao da Ja popijem samo 7 tableta a muz svih 10. I rekao da ponovim bris za 10 Dana. Nadam se da ce nalazi biti ok :).
Juhu sretno!
meni je kontrolni bris uredan
nakon 2,5 tjedna, od jedne kutije sumameda
Cure bravo!!
Mene sad kopka bi li jos jednom ponavljala bris, 2,5 tjedna nakon antibiotika bio je sterilan.
Ginger jel tebi doktorica rekla da u nekom trenutku jos ponoviš briseve? Meni nije
Gabi kolka ti je potencija?
Na prvom nalazu je bila 10 na 4
Tak j i moja bila. Kazu da to nije velika potencija.
Mogu ti samo reci da kad sam dosla u TA i rekla za ureu... svi su odmahnuli rukom, a ono sto im je bilo vazno je bris na streptokok.
I ja na cerviksu. I rekli su mi da analizom urina se moze napraviti pretraga.
Gabi, ne znam, nisam jos bila s kontrolnim brisom
sad sam vec u 29 tt i ne znam, ne brine me vise
mislim, samo sam uloziva, ali zatvorena, cerviks je 3,74
bris na streptokok ce mi svakak raditi u 36 tt, svaki put je tak
Pozdrav cure.. Ja sam nova na forumu mada citala sam vas ranije a sada sam odlucila da se ukljucim u razgovore.. Malo sam preplasena. Trudna sam 10 sedmica i pronadjene su mi mikoplazma i ureaplazma 10-4. Uz to jos i gardnerella vaginalis. Ginekolog mi je rekao da je prerano da se lijecim bilo kakvim antibioticima, nego mi je isprao vaginalno nekim ljubicastim sredstvom koje se jako tesko pere (rekao je da je to bolje od vaginaleta, a da cemo antibiotike ukljuciti tek poslije 16e sedmice). Sada se jako plasim jer prosla trudnoca mi je zavrsila spontanim pobacajem u 16oj sedmici. Prerano sam se otvorila.. A i sad imam problem skracenog grlica. Da li da potrazim tudje misljenje? Da li je ispravno da ne pijem bas nista za ove bestije? Hvala vam unaprijed cure..
S obzirom na protekli spontani, bolje potrazi jos jedno misljenje, jer koliko znam te su bakterije opasne i u prvom i tadnjem tromjesjecju.
Potrazi drugo misljenje. Ureaplasma nije bezazlena. Ppslije spontanog nisi radila briseve?