Mama Ju, burne reakcije na Per su kod "živog" cjepiva, a ono se vani valjda više ni ne koristi. Samo smo mi zaglibili s tim "žesticama".
Printable View
Mama Ju, burne reakcije na Per su kod "živog" cjepiva, a ono se vani valjda više ni ne koristi. Samo smo mi zaglibili s tim "žesticama".
imas tu http://www.imz.hr/proizvodi.htm navedena i opisana pojedinacna i kombinirana cjepiva imunoloskog zavoda.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Zao mi je sto ih ovako reklamiram ( :/ ), ali i mene je zanimala slicna stvar.
Ja ću poludit. U srijedu smo se cijepili, danas navečer počeo kašljati. Gledala sam sve moguće siteove, nigdje kašalj kao nuspojava. Valjda je pobrao u ambulanti. (onaj nos je presušio) Bila je neka mlada sestra, valjda na praksi, onak prilično šmrckavo-kašljava.
Sorry kaj kukam na ovom općenitom topicu.
A možda smo danas predugo gledali kometu :mrgreen:
zika, kako nije :? ??Citiraj:
Gledala sam sve moguće siteove, nigdje kašalj kao nuspojava
imam kutijicu infanrixa, jasno se spominje između ostalog i kašalj kao nuspojava (zbog pertusis komponente), jednom sam to negdje na forumu prepisala iz kutije, idem potražit...
našla http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=otitis :
Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Ovo su bili neki strani siteovi, nije bilo ovih rijetkih (iako 3% baš i nije rijetko). Nije mu ništa gadno, samo mu moram dati navečer nešto protiv kašlja, prek dana se i šećemo, ali izbjegavamo napore i druženja i otkazali smo Sljeme za sutra :(
Jesu li homeopatski lijekovi (dajem mu Homeolabov cough&cold) efikasni ako se radi o nuspojavi cijepljenja? Inače mu stvarno koristi.
Tjah, samo 3% je ipak 3 000 / 100 000. Jedino gripa ima toliku incidenciju u slučaju velike pandemije.
Ne. Treba nabaviti antidot cjepiva, odnosno potencirana cjepiva. Mogu se naruciti od Heliosa (UK)Citiraj:
mamazika prvotno napisa
...a koliko sam čitala na forumu, kad god se netko javio pedijatru nakon cijepljenja s pričom da dijete kašlje, nikad još nisu željeli priznati da to ima veze sa cijepljenjem...nema veze što je to navedeno i na samom proizvodu kao moguća nuspojava :/ .Citiraj:
Davor prvotno napisa
zika, daj mu neko vrijeme i dosta c-vitamina, ne znam točno koliko se preporuča, ali to inače preporučuju neposredno nakon cijepljenja.
za homeop., nisam sigurna dal antidot ili klasični lijek za tu tegobu, trebalo bi pitati nekog homeopata.
Pogledajte zvanicni dokument za cjepljenje u Svedskoj. Mislim da su realno prikazane i pozitivne i negativne strane.
http://yarre.polygonized.com/swedenhr.pdf
Dokument je OK. Prilično je realističan u opisu bolesti i krajnjih dometa cjepiva. Nuspojave su opisane u udjelima koji se uobičajeno pojavljuju, jedino su preskočili kašalj kao čestu nuspojavu :? Ključnno je:Citiraj:
U Švedskoj, pak, ne postoji obaveza vakcinacije, već svaki roditelj sam odlučuje da li će se njegovo dijete vakcinirati ili ne.
Je, to je poanta cjele price.
Ni moja ne priznaje. Al dobro, nije ništa strašno, ja mu ipak dajem te granulice, više ne kašlje ni po noći.Citiraj:
Da li znate tko cijepi samo ospice, pedijatar, školska (radi se o školarcu) ili HZJZ s uputnicom? Nama su tako preporučili nakon moparu-mupsa.
postavila sam vec ovo pitanje na topicu o trudnoci i cijepljenju starije djece.
kopiram i ovdje:
trudna sam, a mm mi upravo javio da se zbog poslovnog puta u yemen mora cijepiti protiv citavog niza bolestina ukljucujuci polio, hepA i B, ospice...
sad nemam pojma sta da radim. da se maknem i odem u zg na par dana u vrijeme cijepljenja... ako da na koliko dana? zna li netko?
ili da nagovaram muza da se ne cijepi...
kakve su mogucnosti da pokupi neku od bolesti obzirom da ce citavo vrijeme boravka u yemenu provesti na naftnoj busotini?
hm, evo u ova dva sata saznala sam da firma za koju radi mm ne trazi cijepljenje pod obavezno, vec samo preporuca.
stigla sam na pola puta do nagovora mm-a da se ne cijepi, ili barem da se ne cijepi protiv svega sto se preporucuje.
biste li se vi da idete u yemen cijepili protiv neke od slijedecih bolesti:
hep a, polio, tifus, ospice (najvise me zanima ovo za tifus)
bas se fino razgovaram sama sa sobom :lol:
gdje ste ljudi?
nazovi Hzjz pa ih pitaj. nama su rekli da nakon mumpsa vise uopce ne dajemo moparu.Citiraj:
mamazika prvotno napisa
gledam sad, kad sam vec u tom filmu koja cijepiva se preporucuju za putovanja u pojedine zemlje, sta preporucuju amerima za put u hrvatsku:
http://www.mdtravelhealth.com/destin...e/croatia.html
:lol:
a za italiju, kao i sve ostale drzave zapadne europe i usa:
http://www.mdtravelhealth.com/destin...ope/italy.html
no, da, predpostavljam da u americi i zap. europi, za razliku od hrvatske, ne postoji hepatitis B, pa se onaj tko ide tam ne mora cijepiti tim cjepivom cak i ako namjerava ostvarivati intimne kontakte sa stanovnistvom.
:roll:
hocu li uopce ikada procitati nesto u vezi poticanja na cijepljenje sto ima smisla.
Marta, je li tvoj dobio mumps nakon ili usprkos cijepljenju?
Mamasita, protiv tifusa bi se sigurno cijepila ako tamo hara, ali ne znam kakva je situacija s zaraznošću nakon cijepljenja. NO ako je tamo kratko, možda postoji mogućnost zaštite uzimanjem antibiotika. Hepatitis B cjepivo sigurno nije zarazno ali mu treba dosta da postane efikasno a i ne treba ti za normalne kontakte, za hepatitis A ne znam. Polio opv sigurno je zarazno, a za ipv (to je ono u injekciji) ne znam, vjerojatno nije. Rubeola je zarazna, a za mumps i ospice ne znam.
Najbolje da TM pošalješ na neki put u civilizirane zemlje između cijepljenja i Jemena. :mrgreen:
hvala ti mamazika :)
voljela bih cuti i "drugu stranu": saradadevii, davor, huanita...
osobno mislim da bi bilo dovoljno da mozda jos malo nabilda imunitet prije nego krene, iako mu je i ovako dosta dobar (ne pamtim kada je bio prehladjen), i da tamo izbjegava sirovu hranu i naravno, vodu iz pipe. to bi bilo to sto se tice tih "bolesti prljavih ruku", poput hep A, tifusa, polia...
za hep B i sam kaze da mu ne treba cijepivo.
kaze da bi se mozda cijepio protiv bjesnoce, ali ja sam i protiv toga, ne vidim s kojim bi to zivotinjama mogao doci u kontakt na busotini i oko nje...on kaze sta ako ima nekakvih stakora :/
zna li netko nesto o tom cijepivu protiv bjesnoce?
ostaje mjesec dana, a bit ce u kontaktu s vrlo malim brojem ljudi.
sori sto sam udavila.
Teško. Apsurd je prilično teško obrazložiti jednostavnim razlozima.Citiraj:
Mamasita prvotno napisa
Razmisli, svaka normalna stvar u životu se može objasniti. Čak se i djeci bez korištenja muljaže može objasniti kako dolaze djeca na svijet. Samo se cijepljenje nikako, ali baš nikako ne može normalno objasniti. Uvijek nekakva muljaža.
Pitaj nekog veterinara, ali meni se čini da glodavci nisu neki prenosioci bjesnoće, glavne su zvijeri (mesojedi). Mislim da je to cjepivo prilično gadno i rizično (bar je nekad bilo) ali s druge strane, bolest je 100% smrtonosna. No uvjek se stigne cijepiti i nakon ugriza.
Moji prijatelji su prije par godina bili poslovno u Egiptu, i to u de lux hotelu, ipak su se nastojali zaštiti s velikim dozama Linexa, no nije uspjelo - uhvatio ih proljev, ali su ga sredili s antibiotikom (Cypro-nešto, nisam zapamtila).
Mislim da u Jemenu nema polija (bilo je u Nigeriji), a za hep.A se raspitaj kakvo je cjepivo - ako je proizvedeno genetskim inžinjeringom kao ovo za hep. B, onda nije zarazno.
Inače, obavezno treba izbjegavati led u piću (upitna voda od koje je napravljen), ali i hladna pića općenito, jer ometaju lučenje želučanih sokova koji ubijaju bakterije i viruse.
Postoji yahoo grupa "Truth about vaccines" koja se primarno bavi ljubimcima i za bjesnoću tvrde da sve cijepljene životinje postanu živčane i pate od koječega. Ne znam koliko je to primjenjivo na ljude.
hvala ljudi,
nakon sto sam mm-u prilozila isprintane materijale o pojedinim cjepivima, sastojcima i mogucim nuspojavama, te nakon razgovora s kolegama koji su vec bili u yemenu, odlucio je ne cijepiti se. :D
Davor napisa:
Vidjeli iz vlastitih primjera: prva mačka koju smo po redovnom kalendaru još davno cjepili (s 2,5 mjeseca starosti) bila je poslije toga neuobičajeno divlja i živčana - cijeli život -i stalno nešto bolesna; druga - bez ijednog cjepljenja - nježna, umiljata, nikad bolesna ...Citiraj:
Postoji yahoo grupa "Truth about vaccines" koja se primarno bavi ljubimcima i za bjesnoću tvrde da sve cijepljene životinje postanu živčane i pate od koječega. Ne znam koliko je to primjenjivo na ljude.
Psi nakon cjepljenja protiv bjesnoće naprosto podivljaju - grizu voćke - oglobaju im koru - to psi ne rade pod normalno...svi labradori već u prvim godinama starosti dobivaju reumatoidne artritise!!!
Može biti kombinacija svačega, ali nevjerojatno je kako uvijek ignoriramo taj elemenat CJEPIVA!
Evo da ne ispadne da pišem u vjetar, na stranici Truth about vaccines nalazi se popis linkova na članke, prvo vezano za životinjska, potom ljudska cjepiva:
http://www.truthaboutvaccines.org/articles.html
Tamo je i neispravan link na tekst "The Big Scam - Rabies Vaccination - Dr. John Fudens, D.V.M.", a ovdje slijedi ispravljeni:
http://www.naturalrearing.com/articl...ABIESSCAM.html
Što se bjesnoće tiče, dobri stari whale.to održava stranicu i na tu temu:
http://whale.to/v/rabies.html
Citiraj:
mamazika prvotno napisa
Moj je dobio mumps unatoc cijepljenju...
Da li ste jučer u Jutarnjem čitali o mogućnostima cjepljenja kroz hranu...tako je sve 'znanstveno' lijepo smišljeno...grozim se...i mislim si - eto mi borbe protiv vidljivoga, kad za nešto neću ni znati da sam primila kroz hranu!!!!
Mora postojati jer tim cjepivom cijepe ljude odmah nakon ranjavanja/ugriza i sl. neovisno o tome dal ste cijepljeni i imate zaštitu ili ne.Citiraj:
Evo danas mi moja prijateljica govori, njena jednogodisnja kcerkica dobila varicele sedam dana nakon sto se je cjepila protiv varicela (Chicken Pox)!! A Bas prije nego je primila cjepivo bila je bolesna od nekog stomacnog virusa skoro sedam dana. Oni je cjepili na nagovor doktora i ona se lijepo sva osula.
Ja odmah, mozemo li je doci posjetiti? Pa naravno, jer kad moja djeca prebole varicele, imuni su citav zivot. Ona sva sretna jer je trebala ici negdje, a ne moze niti jednu babysitter sada naci (nitko nece da je cuva). Ma mos mislit!!
http://drbenkim.com/vaccination-hidden-dangers.html
Pogledajte ovaj video!!
Sve za $$$!!!
huja-haj! :bye: nikako ne uspijevam pročitati sve nastavke plus linkove na ovom topicu, ali definitivno sam član plemena! radije ću se dati giljotinirati, nego dati cijepiti svoju divnu i nadasve zdravu štruklicu!
oprosti jednom plavuši tuki koja se totalno pogubila na ovom topicu... jedino kaj mi u oči upada su "štetne posljedice" i "otrov" i takve sitničice... zato molim te s obzirom da gubim nit... 5 u 1 infanrix, priorix.... živa? boli me glava od svega stalno nekaj o nečem novo i opet ponovno panika!!!Citiraj:
Davor prvotno napisa
uspjela je ova mala glava poloviti razlike u sastavima cijepiva i to mi logično.... odlučih gledano s tog aspekta poznavanja građe u kojoj sam laik na infanrix i priorix, nadam se da je manje protiv stvari nego za...
al bogamu o KONZERVANSIMA mi nije ni na kraj pameti bilo mozgati.
Citiraj:
marilu prvotno napisa
joj da, varičele... mene moja pedićka isto odmah lobirala na cijepljenje za varičele nakon godine dana... prvo sam bila puno za, al sad se nećkam da ne kažem (i to budem mogla reći drugi tjedan poznavajući sebe) da sam odustala... ostavljam to prirodi.... veliki je, visoki 85 cm, ima 13 kg i 13 mjeseci... sisa ko smuk.... neka izvoli malo prirodno sticati imunitet... nek se malo sam očvrsne
moja frendica je cijepila svoju kćer protic koza, al ona ima dosta teški oblik dermatitisa... pa to imalo velikog smisla... cijepile su se oko 2 godine i sve im bilo ok
sajkomum, nemoj se previše čuditi, SVE vezano uz cijepljenje savršeno funkcionira u svojem paralelnom Svemiru. U ovoj stvarnosti postoji puuuuno toga što ti ljudi iz tog drugog svemira neće reći, jer u njihovom svijetu je sve roza.
Dokaz: Amerikanci se o cijepljenju obrazuju iz (doslovno) roza knjižice.
uglavnom postajem sve sigurnija da me više nikaj ne zanima... kao što rekoh već tu na nekom topicu vezanom isto uz cijepljenje... kako je super ovo kaj moj drekec i njegova generacija dobijaju intramuskularno i pod kožu znat ćemo tek za 50 godina... ostalo... fakat nije vrijedno... samo se vrtim u krug i svaki dan doznajem kaj sam dobro kaj nisam napravila.... a gotovo je već je napravljeno, a sve stvari na koje nikako al nikako ja ne mogu utjecati, dakle... nek sve ide lepo u rit... hihihi... sorry
p. s.
davor ujedno i sve kolege i kolegice forumaši
meni ti se od roza inače bljuje.... stoga mi muka ponekad tu piskarati jerbo su većina mamica purpurno roza u sunčekima i dada... ja imam malog drekeca... i tu i tam moram reći nekaj tipa "u rit" malo manje purpurnog
aaaaaaa dodatak svim roza mamica to je ok i nemam nikaj protiv toga, osim kaj ja ne mogu, o bože koja zapetljancija
Ja sam već u nekoliko topića napisala da nisam apriori protiv cijepljenja. Zapravo ja sam svog M. sve redovno dala cijepiti, a nisam ni znala da postoje neke velike dileme oko toga. Nikad nismo imali nikakvih nuspojava.
Dala sam ga cijepiti još protiv krpeljnog meningitisa i protiv varičela, ali o tome sam se puno raspitivala.
Što se krpelja tiče, pedijatrica je rekla da treba razmotriti vjerojatnost zaraze. U zagrebačkim zelenim površinama je zanemarivo mala, ali zagorska strana Medvednice je dosta zaražena, Zagorje i, mislim, dio Slavonije. Ako često odlazimo tamo, kao planinari ili izviđači, savjetuje cijepljenje, a ako ne, onda ne savjetuje. Naglasila je da ona svoje unuke nije cijepila iako su često u prirodi. Mi smo dosta po prirodi, a presudno je bilo što se ta bolest liječi simptomatski tj. lijeka nema.
Što se varičela tiče, svugdje su nam naglasili da za to cjepivo dijete treba dobro pripremiti: 7-10 dana prije mora biti temeljito zdravo, spriječiti doticaj sa zarazom sljedećih dvadesetak dana, osigurati da ne dobije neku drugu zarazu. Pedijatrica je rekla da je cijepila unuke. M. nije dobio varičele kad su poharale cijelu vrtičku grupu. Jedna je majka dala cijepiti svog klinca čim je čula da je prvo dijete dobilo koze, ali ga je i dalje slala u vrtić. Taj mali je imao najgori tijek bolesti od svih u grupi. Kod nas je bilo presudno to što smo saznali da se cijepljenjem prevenira i herpes zoster u kasnijoj dobi. Osigurali smo sve tražene uvjete i ispalo je dobro.
Želim naglasiti da ja nisam ni apriori za cijepljenje. U naslovu stoji "osviješteno", a to za mene znači "objektivno", "znanstveno utemeljeno", "odvagnuto", "afirmativno", "obrazovno" i "ne-isključivo". Jesam li ja kandidat za pleme? 8)
Još nešto: je li ikad objavljena ona knjižica o kojoj se govorilo kad se još otvorila ova tema?