Ina33, u trbuh ti je još lakše i manje boli :D isto kao i u rame jedino što pikaš u mjesto 5 cm bilo gdje oko pupka. jednostavno je i ne ovisiš o nikome...
Printable View
Ina33, u trbuh ti je još lakše i manje boli :D isto kao i u rame jedino što pikaš u mjesto 5 cm bilo gdje oko pupka. jednostavno je i ne ovisiš o nikome...
Apropo opreme, obzirom na naše vrle ustanove koje se silno trude ali su uvijeti (prostor, intima i još ponešto) vrlo oskudni, oprema je nužna. Na VV ulazi cca do 5 žena u sobu ispred sale i sve se skidamo tamo s time da tuda paradiraju i doktori i sestre i pomoćno osoblje (hvala bogu žensko) pa bi bilo previše da sve stojimo gole od struka nadolje. Mislim ja nisam sramežljiva ali obzirom da nekad i do sat vremena čekamo malo je ugodnije biti pokrivene pozadine nego gol.
U privatnim klinikama kod nas i vani vjerojatno je sve drugačije tj. imaš svoj termin i svoj prostor samo za sebe pa onda možeš i bez opreme.
Nisu ni meni u MB tražili nalaz toxoplazme . Ali pošto mi taj nalaz moja gin. vadi barem 2x godišnje onda sam im i to poslala.
Curke, sarene carape i gacice si pod obavezno kupite ako ne zelite da vas sestra Jasna izgrdi ;) Njezina je teorija je da JSicama i stanicama nakon transfera treba pozitivna energija i svijetle boje - njezina je teorija kod nas upalila ....
Pretraga na Toxoplazmosu se ne trazi. Tu pretragu je bitno obaviti u pocetku trudnoce (u nekih drzavama se cak i radi nekoliko puta tijekom trudnoci).
Pikice u busu su 'maciji kasalj' i svakako ih toplo preporucujem. Najvece 'kukavice' (medju ostalima i moja malenkost) su se preporodile kad su shvatile da samodavanje injekcija nije nikakva znanstvena fantastika!
Cure, slušajte Maxime ;)
obavezno na punkciju i transfer u roza gaćicama!
A propos toxoplazmoze, nas su tražili taj nalaz. :/
I dobro da jesu, jer sam ja imala neku staru zarazu.
Kontrolirala sam to tijekom trudnoće i sve je bilo o.k.
Slušat ćemo, of course!!!! Ajde, hvala Bogu da je samo za punkciju i transfer - toliko u bojama i imam doma, planiram ići u T-Com pinky na transfer, a na punkciju ću u plavima :* ! Valjda mogu biti monokromatske bokserice? Ne moraju bit s uzorkom? S uzrokom nemam, to bi onda morala kupiti... A najvolim rublje koje se može na 90 pa sam najsklonija bijelome...
Ups... Onda ću i na puknciju u tim jednobojnim pinky T-Com!
Ina, ako se brineš radi neiskuhavanja šarenog veša - možeš ga ispeglati. Mislim da je i to dovoljno visoka temperatura da poubija beštije (ako koja bakterija u tvom tijelu slučajno preživi atak Sumamedom). A mislim da je pinky boja od T-coma dovoljno optimistična i bez cvijeća i šarenila :)
Još samo da se pohvalim da sam ja danas, nakon dugo vremena, dobila nalaze koje su mi djelatnice mikrobiološkog laboratorija htjele uokviriti. Piše: STERILNO.
I još samo da se opet zabrinem - radi li se kod nas obavezno taj test za toxoplazmu? Ja ga nisam radila, kaže dr. da ne treba, a imam doma stado mačaka (prošlo ljeto čak 34 grla). Tješim se činjenicom da sam cijeli život okružena mačkama pa sam valjda stekla imunost :?
Ina, ako se brineš radi neiskuhavanja šarenog veša - možeš ga ispeglati. Mislim da je i to dovoljno visoka temperatura da poubija beštije (ako koja bakterija u tvom tijelu slučajno preživi atak Sumamedom). A mislim da je pinky boja od T-coma dovoljno optimistična i bez cvijeća i šarenila :)
Još samo da se pohvalim da sam ja danas, nakon dugo vremena, dobila nalaze koje su mi djelatnice mikrobiološkog laboratorija htjele uokviriti. Piše: STERILNO.
I još samo da se opet zabrinem - radi li se kod nas obavezno taj test za toxoplazmu? Ja ga nisam radila, kaže dr. da ne treba, a imam doma stado mačaka (prošlo ljeto čak 34 grla). Tješim se činjenicom da sam cijeli život okružena mačkama pa sam valjda stekla imunost :?
Sorry na dupliranju, doma imam najsporiju moguću internet vezu, a naučila na brzinu na poslu...
Uh, dobro, mogu peglati znam, nije da mi je to favorite aktivnost... Ma, mislim da ću ipak kupit neke šarene na točkice!
Pčelice, 34 mačke :shock: !!! E, sad si me fakat zainteresirala... Sigurno je neka lijepa gosparska kuća kad može stat toliko malih maca... Super si mi ti, Pčelice!
A kod mene u novozagrebačkom stanu samo 2 laptopa od kućnih ljubimaca :lol:.
Prijavljujem da sam male crvene pajceke vidjela danas u Nami na trgu. ;)Citiraj:
Bebana_2006 prvotno napisa
Hoćeš koju macu? :lol:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Može ako ima koja virtualna :lol:. Od sad ću te zamišljat kao neku princezu, u zamku s macama :*
Pčelice 34 mjaukala!? :shock:
E tu ni batman ne bi imao šanse!
možda strelicu? doktoru i mužu za navigaciju ;)Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
A da pitaš T-Com, kad ga već ovako reklamiramo, da bude sponzor postupka? :mrgreen: Zauzvrat djetešce mora do punoljetnosti furati roza majice (bez obzira kojeg spola ispadne)...Citiraj:
Onda ću i na puknciju u tim jednobojnim pinky T-Com!
Hm... To je moja firma... Evo jedan rozi uups :oops: smajlić i ništa kontra T-Coma, pliz. Vidiš, vidiš, ideja za sponzorstvo nije loša, kad spoznoriramo Unicef...
Mislim.. U stvari već i je spoznor... Ali indirektno ;-).
ina33, hm ajmo reci da ce biti Roda roza majice moze?! S obzirom da je moj 'sponzor' je 'ona druga firma' :mrgreen:
Ma, of kors, Maxime, :love: !!!
Dakle, svima na znanje i ravnanje, ovaj put za IVF oblačim bokserice Roda roze boje (ili šarene)!!!
Još jednom da provjerim - jel' se mogu decapetpyli primat ujutro, a gonali navečer? Sad mi se nekako čini da mi je ipak ta kombinacija najzgodnija, da ne translatiravam decapeptyle u frižideru po cijelom gradu, sad idem u Dalmaciju na praznike, a onda mi se u recimo 18 h navečer morala vraćat doma da ih primim? Znači, može li decapeptyli recimo u 7 h ujutro, a gonali u 18 h? MM me uvjerava da jedni nemaju veze s drugima i da se mogu tako "rastaviti". Zbog ludnice na poslu i priprema za odlazak doma u Dalmaciju i kupovine poklona za nećakinjice zaboravila sam nazvati Mb i to pitati sestru Jasnu, a ne znam hoću li ih sad dobiti prije Božića, a trebala bih početi s decapeptylima 25.12.? Tenk ju unaprijed, Mariborčanke!
Ja ti na ovo pitanje nemam pojma :mrgreen: ali zato ti želim ugodne blagdane u krugu obitelji, da se dobro opustiš i pripremiš za MB.
Također i svim ostalima ugodne predstojeće blagdane i da Vam se svima ostvare želje.
Ina mozes oba leka da primis istovremeno!
I ja sam pocela bockanje sa suprefactom,nie strasno.Doc mi je pokazala i vec sam prvu bocu sebi piknula bez nje.
Samo da vas obavestim da sam kupila u benetonu CRVENU SPAVACICU SA MEDOM I ISTE TAKVE PAPUCE,da budem u tonu! :mrgreen: :)
Fale mi jos sarene carapice! :lol:
Ibili hvala na info, sutra MM i ja ranom zorom pravac Nama !
A svim curkama ( i sebi :) ) želim jednog ( ili više) bebača u 2007 !!
Evo malo ohrabrenja ,dve moje cure radile pocetkom decembra vto i obe TRUDNE! Jedna je radila u Visegradskoj u Bg,a druga u Mariboru! :D
Kao sto vidim dugo vas tu nema pa ja otvaram sezonu postova u N.God.i ujedno svima zelim SRETNU I PLODNU NOVU 2007!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Pozdrav iz Zagreba!
Na temelju tvojeg opširnog opisa o Mariboru poslala sam e-mail na oba dvije adrese ali prošlo je 9 dana i nitko se nije javio!?
Imaš li kakav savjet?
Didicro, sjedni na telefon i nazovi ih radnim danom izmedju 14.00 - 14.30 sati u bolnici (sestra Marija/sestra Jasna) i zakazi termin za konzultaciju. +386 2 3212448. Sretno ;)
Moj tip - zovi malo prije 2, tipa pet minuta prije dva, ja sam ih tako najbolje dobivala. Možeš u pon zvat i kasnije, jučer smo bili tamo do 21 h.
ja sam ih jučer dobila oko 16:30h, na 00386 2 4207755.
puno strpljenja mi je trebalo, skoro dva sata sam provela na telefonu, ali se isplatilo :D
Rozaa za kad su ti zakazali konzultacije? Je li ti to prvi razgovor?Citiraj:
rozaa prvotno napisa
da, prvi razgovor. konzultacije su mi 26.02. i full sam se iznenadila da je tako brzo.
ali pretpostavljam da će mi termin za ivf biti tek za godinu dana od konzultacija :/
cure, i sama sam sebi dosadna, ali moram upitati ima li koja od vas slicno iskustvo:
dobila sam probojni spotting pod microgynonom jos 18.1., od tada traje bez prestanka. s kontracepcijom prestala 29.1., a juce, 2.2. dobila nesto nalik menstruaciji - kazem nalik, jer ni po cemu ne lici na pravu mengu - jel moguce da je u toku ovog spottinga izaslo sve sto je moglo?
bila sam na uzv 29.1. i tad je endomtrij bio malen, svega 4 mm - a kontracepcija je zapoceta na 7.dc. pa mislim da zbog nje i nije mogao narasti...
sve mi je ovo problem jer mi valja krenuti s gonalima danas ili sutra...
hvala svima za savjete :heart:
Jesi li ikad bila na kontracepciji prije? Ni meni menga na antibebi i moja normalna nisu bile iste - menga bez antibebi su grimizne rijeke i traje 7 dana, sa - za moje pojmove relativno oskudno, traje 4 dana.
wewa :* :* (ne znam ti odgovor, ali siiilno sam vesela što se približio i taj dan) :love:
bila, neka 2 ciklusa na pocetku braka, ali tad sam kontracepciju pila po normalnom programu - od pocetka ciklusa, s prekidima za krvarenje.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
ovaj put sam krenula 7. dc, prema protokolu i spotting krenuo dan prije prvog decapeptyla, neki 33. dc i od tada ne prestaje. juce sam prvi put imala malo prave, tamne krvi i jake grceve, glavobolju, slabost i to protumacila kao 1. dc - ali danas opet samo vrlo svijetli spotting i zato ne znam sta da mislim...
Jelkice, :*
wewa, ja sam bila na istom protokolu u Mb. Spottingarila sam nakon M još danima i to već i u vrijeme kad sam počela s Gonalom, čak mi se prva dva dana pikanja s Gonalom pojavljivala i manja količina opet svijetlije crvene krvi pa sam sva u panici zvala Mb; rekli su mi da se javim ako ne prestane za 2 dana ali je srećom prestalo i dalje je bilo sve OK. Najbolje da im se javiš mailom ili nazoveš pa pitaj; a ja ~~~~~~~ da je to sve OK i da ste na korak do svoje srećice!
Hvala ti, draga!Citiraj:
Charlie prvotno napisa
Zvacu danas svakako sestru Jasnu zbog dogovora za dozu stimulacije, pa cu je usput pitati i za ovo - valjda ce zena izdrzati sva moja silna pitanja :oops:
Wewa prvo :love:
Ne želim ti dati pogrešan odgovor jer sam zaboravila masu tih detalja (vjeruj da je i to moguće, i ti ćeš tako ;) ) ali i kod mene je sve bio bućkuriš. Čudna, nedefinirana krvarenja + cista na jajniku.
Skoro svakodnevno sam bila na telefonu sa sestrama, išla prema potrebi kod svog doktora na uzv i sve je ispalo o.k.
Zovi Mb i pitaj. :*