crvenkapice, a zašto ti je preporučena histero? ako nema polipa ili nečeg drugog, onda je ok napraviti samo dijagnostičku u Citu, al ako se radi slučajno o polipektomiji-bolje je potegnuti do Zg u Vili (ambulantno i odmah se ide doma).
Printable View
crvenkapice, a zašto ti je preporučena histero? ako nema polipa ili nečeg drugog, onda je ok napraviti samo dijagnostičku u Citu, al ako se radi slučajno o polipektomiji-bolje je potegnuti do Zg u Vili (ambulantno i odmah se ide doma).
ma nije mi preporucena samo se raspitujem, muka mi je od neuspjeha , ne mogu vise ovako, dobijem super embrije a implantacija se ne događa, zanimam me sta je sa mojom maternicom i endometrijem ....
nemam polipa....valjda......se oni vide na uzv?
opet ja :)
dr. Radoncic mi je rekao da bi trebala napraviti histeroskopiju , kaze ako sam u ova 3 ivf imala 7-10 vracenih embrija potrebno je napraviti histero.
sad znam kao to ide kod privatnika ali me zanima kako to ide u drzavnim bolnicama ,npr. kbc firule....da li oni rade dijagnosticku ili ?
moram li ja prvo ici na razgovor -dogovor pa zakazat termin ili dođem samo sa uputnicom ?
Cure imam pitanje...ukratk0:26.09.(11.dc)sam bila na lapar0sk0piji i hister0sk0piji,0dstranjene su mi priraslice u maternici,drilling jajnika,lijevi jaj0v0d mi je izvađen zb0g vanmaterične trudn0će,a na desn0m rađena kr0m0pertubacija.Krvarila sam jedan dan(0skudn0)i t0 su mi rekli da je n0rmaln0.Devet dana 0d 0p.sam tak0đer jak0 mal0 krvaruckala,trajal0 je jedan dan i t0 je t0.
Mene zanima,kad ste vi pr0krvarile nak0n hister0sk0pije i dali je t0 bil0 0skudn0,mal0 ili pun0?!
P.S.Ak0 se t0 krvaruckanje 9 dana nak0n 0p.ne računa ka0 menstruacija(a pre0skudn0 je bil0 da bi se računal0) meni je 0nda danas 38 dc.Nemam nikakve simpt0me da ću u0pće d0biti.
Ne znam jel je bitn0 ali na terapiji sam,k0ristim Estr0fem 3x1 mg i Clexane 60 mg/24 h
tamara1981, jesi radila test trudnoće? Po ovome što pišeš je 11 + 9 = 20 d.c. što bi moglo biti impantacijsko krvarenje.
(Ja nisam uopće krvarila nakon histero, ali sam bila privatno kod dr. Radončića, ambulantno i samo dijagnostički)
Nisam pravila test jer ni nisam imala 0dn0se,dakle ne p0st0ji m0gućn0st trudn0će.I prije 0p.sam imala nered0vite cikluse(d0 60 dana) i sad sam se baš nadala da će se bar mal0 izregulirati,ali 0čit0 ja nisam te sreće.
Vidjet ću št0 će sutra reći d0kt0r,idem na prvu k0ntr0lu nak0n zahvata
Nisam imala problema s PCO, ali ne vjerujem da mehanička intervencija uklanjanja prepreka/priraslica može utjecati na regulaciju ciklusa. Estrofem sam uzimala, on mi nije utjecao na duljinu ciklusa (3x1 mg je inače mala doza, uzimala sam i 3x2 mg), a Clexan je antitromobtik, to nema veze sa ciklusom, tako da mislim da ti se tu ništa ne bi trebalo promijeniti. Čini mi se da je to - kad dođe, dođe, na žalost. Baš me zanima što će ti liječnik reći.
A mene zanima zašto terapija u ciklusu u kojem se ne očekuje trudnoća (s estrofemom se obično prestane kad se očekuje M).
Koliko sam ja shvatila dao mi je estr0fem da mi se maternica obnovi.A i inače mi je estradiol nizak.
A nadala sam se da će mi se ciklusi barem malo uredoviti nakon drilinga
Ev0 mene nap0k0n....bila sam na pregledu,vanjski šav0vi su 0k,pregleda0 me ručn0 i sve pet.Naručena sam 3.11.na uzv i tad ćem0 se d0g0v0riti št0 dalje
Reka0 je da prestanem s estr0fem0m(a ja ga t0 jutr0 zab0ravila p0piti,ka0 da sam znala) i da ću 0nda pr0krvariti.Naučila sam nešt0 n0v0...nije da nisam vjer0vala mare41,ali mi je lakše i kad je dr.t0 p0tvrdi0.
Uglavn0m,t0 je t0,ja j0š nisam d0bila ali se nadam da ću usk0r0
P.S.ne radi mi sl0v0 0 na lapt0pu pa 0tud te sve nule u p0stu :lol:
Cure, molim pomoć!!! Naime, 05.12.2011.g. sam naručena na dg. histeroskopiju u KB Merkur. Međutim, kako mi je M poranila dva dana to će mi biti 13 DC. Da li je itko od vas radio dg. histeroskopiju 13 DC? Meni se čini da je to prekasno, što su mi mailom potvrdili i dva cijenjena MPO dr. Međutim, sestre u KB Merkur kada sam ih zvala da im javim za svoj slučaj su rekle da je 13 DC ok,ali ja i dalje msilim da je prekasno, luda sam, ni sama ne znam što bih. A naravno da do dr. koji će mi raditi dg. histroskopiju ne mogu doći ( tako je to u državnim bolnicama, grrr).
Mury, histero se radi između 6. i 10. dc. Mislim da će te samo nagnjaviti, a da neće ništa vidjeti. Sestre su često jako nepouzdan izvor informacija (čast iznimkama). Ne znam kako, ali probaj se probit do doktora kod kojeg si naručena i pomaknuti termin.
Ja sam išla privatno u Vili, to je za 15 minuta gotovo. U SD-u je bilo 3 dana bolovanja pa ti i tako odbiju nešto od plaće (naravno manje od 1000 i nešto kuna, koliko košta u Viliju, mislim), a pogotovo ako ti fulaju dan, samo će te izmučiti.
Hvala Jelena, sve sam ti rekla u PP.:kiss:
Mury, histero obavezno MORA biti prije ovulacije, svakako je 13. dan kasno, a meni je bilo isplativije napravit privatno, kako je Jelena pisala, zbog odbijanja od plaće na bolovanju, a tada je to ulazilo i u povrat poreza...
Vjerojatno se ponavljam, ali u Viliju imaju puno bolji uređaj nego u bolnicama, s nekom mikro-cijevi, ne znam više kako se zove, al u bolnicama je problem preširoke cijevi, a moraju u maternicu nekako, zato i ful anestezija i pripreme za anesteziju i dan poslije u bolnici i to sve na krivi dan. Loša organizacija, duplanje posla bolnicama, trošak radnice na bolovanju i muž taksira, i on izlazi s posla. Fali tu puno reda.
Je li bila koja ja histeroskopiji u Rijeci, u KBC-u ili privatno?
Evo sam se naručila u VILLI, 7 DC, sad sam mirna, a kad sam već hrpu novaca dala za sve i svašta, e pa još ću i ovo platiti, i biti sigurna da sam u pravim rukama, i da je pogođen pravi dan :-)
Hvala svima na savjetima :-)
Sretno Mury!
Mimah, nisam bila, al i ja sam u tvojoj sekti iz avatara :)
Evo cure, danas napravljena dg. histeroskopija u Viliju, kaže dr. Radončić sve super, maternica za 5 :-D. Malo mi je lakše,ali s druge strane u čemu je onda kvaka naših neuspjeha, i sam dr. R. se čudi kako do sada nismo uspjeli sa našim dijagnozama....
Mury, drago mi je da si obavila histero! Jest da si nešto novca potrošila, al bolnički histero su zbilja užas. Em te naruče na krivi dan ciklusa, pa onda 3 dana bolovanja, pa ponoviti jer nije bio dobar dan, pa se pokvari uređaj. Ispada da je bolnički prikladan samo za nezaposlene, jako mlade i strpljive.
Želim ti sreću u idućem postupku!
Ja sam bila na histeroskopiji 28.10. također 12 dan ciklusa nitko mi nije rekao da je to kasno ali na kraju polip uopće nije pronađen tako da čemu sam onda uopće išla .Primili su me ujutro i već me popodne pustili doma. A jučer sam išla na kontrolni ultrazvuk i rekli su da je uredan ginekološki pregled i da je sve ok da endometrij odgovara fazi ciklusa.....ali čemu sve to kad još nikad nismo došli do transfera .....
Meni su radili hister0 i lapar0sk0piju 11.dc.Ni ja nisam znala da se radi u ranij0j fazi ciklusa.Ali i 0vak0 su se naradili 0k0 mene,a k0ntr0lni uzv je p0kaza0 da mi je maternica super a t0 mi je najbitnije.
Koliko košta histeroskopija u Viliju? Može i na pp. Hvala...u Petrovoj me vozaju od ljeta i više mi se ne da čekat :-x
Hajde, može i na pp. Koliko si bila, kakav je postupak i tako?
Početkom 1. mjeseca idem u Sunce kod ginekologa, ali ne znam radi li i histeroskopiju. Pa ako ne radi, pokušala bih u KBC.
Cure, ako nekoj zatreba detaljan opis postupka u KBC Ri neka mi se javi na pp, napisala sam za Mimah ali je post toliko dug da mi je to naprosto neugodno staviti ovdje :)
Drage cure, molim vas za PP koliko košta operativna histeroskopija u Poliklinici Vili? Ili ako imate neku drugu preporuku za privatnu polikliniku...
Hvala puno!!!!!!!!!
vanabi, imaš premalo postova za pp, javi se na mail mare41@net.hr pa ću ti napisati cijenu (i toplo preporučam dr R u Vili za histero).
Pozdrav svima! Ispricavam se unaprijed sto ponavljam pitanje koje je nedavno vec postavljeno, ali nisam nasla odgovor. Imam polip endometrija i moram ici na odstranjenje. Razmisljam o tome da odem privatno, i koliko sam procitala to se moze obaviti u Viliju. Lijepo molim ako mi netko moze reci koja je procedura i koliko kosta citav zahvat? Hvala puno!
kalsaoptimist, javi mi se na mail mare41@net.hr za detalje i cijenu.
draga moja mare...poslala sam ti pp pa kad stigneš baci okeco, molim te.
Pusa i hvala
mogu se i ja javit na mail?
Ja sam bila prosle godine u Zagrebu, na Sv.duhu. Isto je bilo ovako - 3 dana u bolnici (prvi dan pretrage, drugi dan zahvat u totalnoj anesteziji, treci dan samo pregled u sklopu jutarnje vizite).
Nije bilo ni stresno ni gadno i dobro sam se osjecala (da su mene pitali, otisla bih doma isti dan, ali ljudi razlicito podnose anesteziju). Brzo sam se oporavila, kao da mi nista nije bilo. Daleko neugodnije iskustvo bila mi je kiretaza u lokalnoj anesteziji nekoliko mjeseci ranije, kojom nisu uspjeli ukloniti polip (sve je obavljeno isti dan i popodne sam isla doma).
Evo,
Upravo iz bolnice bila sam prokrvarila kraj 5 pocetak 6 tjedna i bez kiretraze sve otislo. :(
Sada mi je dok u petrovoj rekao da dodjem na uvz slijedeci ciklus prvi tjedan i spominjao mi histeroskopiju,ali dijagnosticku.kao prije postupka.
Vidim da ovdje ima puno operativne, zna li tko sto me ceka?
ako mi je neko pisao-morala sam mijenjati mail u maree41@net.hr
evo
ispricavam se na prijasnjem postu, nova sam na forumu. Jucer sam bila na diasgnostickoj histeroskopiji. Sve skupa je trajalo nekih 15 min. Sto se tice boli, isto je kao i obican PAP test, mozda mrvicu neugodnije. Nisu mi dali anesteziju jer u Italiji (gdje trenutno zivim) koriste sondu prilagodjenu otvoru cerviksa tako da gotovo nista ne boli. Odmah sam otisla kuci.
Rory, tako i kod nas rade privatno, nije ništa nađeno? sve je u redu?