kao vrsta postojimo cirka 10 000g, a od kad je klistir uveden?Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
Printable View
kao vrsta postojimo cirka 10 000g, a od kad je klistir uveden?Citiraj:
Daj što si se nabrijala odmah.
Očistile bi se žene jer je sve išlo normalnijim tijekom, znaš i sama. Netko smatra klizmu nužnim zlom, nekome je ponižavajuća, nekome ne smeta. Mene boli briga, veći bi mi bio bad da moram nekome gurati cjev u dupe nego obrnuto.
Chill out.
:lol:Citiraj:
ne znam za MGrubi, ja sam nabrijana jer sam ga primila :)
nadam se da cu ga iduci put moci glatko odbiti.
uf, s ovim se slazem. ili ne? sad vise ne znam. :mrgreen:Citiraj:
Puni mjehur, na primjer, može usporiti porod. Za puno debelo crijevo zaista ne znam, ali "paranje živog tkiva" nije neki argument.
Ako ima netko tko ne zna, palo mi je na pamet da je jako važno poslije poroda što prije i redovito prazniti mjehur, jer pun mjehur ometa vraćenje maternice na mjesto.
Hvala Vertex :)
pa ako se zeni dozovoli prirodni porod i normalni tijek poroda, zena se sama ocisti prije, tj, najcesce porod i krene tako da imate vise stolica ...
i onda sam klistir nije potreban :)
objasni :?Citiraj:
vertex prvotno napisa
možda, al nije praviloCitiraj:
zrinka prvotno napisa
Citiraj:
vertex prvotno napisa
i meni su usred poroda kateterom ispraznili mjehur - nisam ni skužila zašto to rade, a već je bilo gotovo.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Slažem se sa Zrinkom. To je bio kod mene slučaj.
Ipak sam dobila klistir koji sam iskoristila da šetam po predrađaoni a ne da ležim priključena na ctg.
Skužile su da ih muljam nakon dva sata... :mrgreen:
kako nije? bebina glavica na svom putu sve gura i kad naiđe zapreku tako jaku je ispara, živo tkivo je pruža poprilični otpor u odnosu na fekalije ili mokraću i u oba slučaja ako i ima nešto u obje cijevi to će biti izgurano van prije samog izlaska glaviceCitiraj:
vertex prvotno napisa
poslije poroda nisam išla na WC, i ne vidim vezu između ta dva organa :?
ono što definitivno aktivira maternicu da se prije vrati u normalu zove se dojenje
To je nešto što sam pročitala u više knjiga i časopisa. Pisalo je i objašnjenje, ali toga se više ne sijećam. Ne znam da li je čisto mehanička smetnja ili je u pitanju nešto kompliciranije.
Da ometa vraćanje maternice na mjesto, znam osim iz pročitanog i iz iskustva. To mi se dogodilo nakon drugog poroda. Sestra u Sinju se prvo sat vremena trudila da se pomokrim ( imala sam valjda nekakvu blokadu, jer mjehur mi je definitivno bio prepun), a nakon toga se cijeli dan brinula oko toga da ugrušci krvi koji su se stvorili u maternici izađu van. Ona je bila krasna, ali postupak je bio jako bolan i čest.
Evo pošto sam sad pročitala zadnjih par postova, beba je bila sa mnom u sobi i dojila sam ga skoro stalno.
Što se tiče uočavanja veza među organima, meni se čini da su one vrlo često dosta komplicirane i da mnoge stvari koje su do jučer bile smiješne, sljedeći dan se pokažu istinite. Pa na kraju krajeva, postoje i psihosomatske bolest. Kakve veze ima želudac s neriješenim obiteljskim odnosima? Često puno toga, čini se.
Usput, ako netko ima novije podatke o punom mjehuru koji usporava ili ne usporava porod, neka ih iznese. Ja sam zadnji put rađala pred dvije godine i to je ono što su istraživanja govorila tada. Moguće je da se mišljenje struke promijenilo, a ja osobno nisam istraživala.
Ja sam govorila o odlasku na wc...
Tako je meni zapravo krenuo porod.. Nakon sto sam se prirodno ocistila pljusnuo cep..i ajmo na stolcic..Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Zivio prirodni porod!
Da i ja dodam jedno glupo pitanje ovom setu pitanja: Koliki je u biti taj stolčić i je li neudobno dugo sjediti na njemu (ako se uopće sjedi) i kada te stave na njege? Koliko moraš biti otvorena i da li rade epiziotomiju?
jel me može MM doma pregledat kolko sam prstiju otovrena, da znam dal da se žurim u bolnicu ili mogu laganini...
tj. jel taj pregled "kolko si prstiju otvorena" zbilja doslovce takav kako sam ga ja shvatila? :oops:
i mene zanima isto sta i mamusku pa ako netko zna? :oops:
Ajme..meni ovo nebi palo napamet ni u snu...Citiraj:
mamuška prvotno napisa
Citiraj:
mamuška prvotno napisa
ne vidim u cemu je razlika da te gleda tm ili neki doktor, osim sto je ovo prvo puno ugodnije?
imaju na netu uputstva, pa potrazite. :)
Da sam ja neciji MM nema sanse da bi se upustila u tu avanturu. 8)
muzevi se cesto upustaju u tu avanturu, samo drugim organom :mrgreen:
:lol:
Pa super da se mi tu zabavljamo, a zena nas ozbiljno pitala sta mislimo o tome. :mrgreen: :roll:
:cekam: i to prije tri mjeseca...
ozbiljno- treba mi inače 1 sat do bolnice, a usred sezone tko zna, možda i više- ovisi jel ću krenut po danu ili usred noći.
ne želim doć ni prerano ni prekasno- jel ok ak MM koji inače nije gadljiv iskoristi prste ili krojački metar za provjeru stanja? :mrgreen:
jel itko to napravio?
upute za pregled imam u medicinskoj enciklopediji.
ma, mi ćemo tako napravit. 8)
mamuska, ja sam samu sebe pregledavala. pusti muza da te pregleda sad, da zna uociti razliku.
zatvoren cerviks je na opip kao vrh nosa.
omeksali je kao usna resica.
treca mogucnost je da ce napipati glavu :mrgreen:
salim se, jer to uopce nije problem, i tvoj muz ce to sigurno napraviti njezno. :)
marta :*
Pa na stolcicima se obicno sjedi..sumljam da ce ti dati da stojis na njemu. Sori malo zezam. :oops:Citiraj:
tibica prvotno napisa
Za moju guzu stolcek je bii taman..al sad zbilja ne znam koje su mu mjere.
Sto se udobnosti tice..meni osobno nije bio nesto turbu udoban i poprilicno me nazuljao (vec negdje sam o tome pisala) ali mislim da to nije bila samo moja krivnja nego i babicina koja me stavila u neki cudni polozaj..bila sam naslonjena na krevet, MM pored mene i njega sam grlila (citaj:gutila) lijevom rukom, desnom sam se opirala o stolcek (tako sam i ruku nazuljala). Naprosto..sada nakon 20 mjeseci i ciste glave mogu reci da mi babica nije davala jasne upute kako tiskati i sta raditi u kojem trenutku. Strana zemlja, strani jezik dalo je svoj danak..
E ala sam se ja danas raspisala..
a tibica rodila :P . u kadi.
Ajme..koja sam ja kokos! Sad vidim datum i potpis! Pa ja stvarno nisam normalna. :nope:
tibica, cestitam!
Pisale u isti cas!Citiraj:
mamuška prvotno napisa
Ma nis..mozda bude nekoj drugoj trudnici posluzilo moje blebetanje..
al netko drugi će pročitat! :love:
Drugi porod mi je bio 15. 2. ove godine. Ostala sam u bolnici dva dana pred termin (ctg nije bio u redu), a rodila pet dana poslije termina (stavili mi gel). Brijala sam se doma, ali svejedno su me dobrano obricili (ipak sam bila 7 dana u bolnici), a sestra kaže da je i bolje kad te oni obriju, da ne bi koja mala dlaka smetala rani ako te režu.wc ti je blizu,a i svejedno moraš malo šetati nakon što ti stave klizmu. Išla sam u rađaonu samo u spavačici, bez grudnjaka i čarapa (i prvi i drugi put -1. ljeti, 2. zimi). Nakon poroda sam morala još dva sata ostati na tom stolu (zbog trombocitopenije, da vide hoću li krvariti). Bilo mi je užasno hladno i tresla sam se pa su me pokrili s tri deke. Prvi put je bio mm samnom, ali ipak mi je bilo bolje i lakše drugi put. Bila sam sama sa sobom pa sam mogla stvarno "slušati svoje tijelo" i reagirati po tome što osjećam. Muževi se većinom izbezume pa gledajući njih samo se i ti uspaničiš i "odvlače pažnju". Bar je tako meni bilo. Iako je mm vrlo pažljiv, kad sam vidjela da je brobljedio, sve je išlo malo teže.
IMAM JEDNO ZBILJA GLUPO PITANJE ... :? ALI POŠTO JE TO OVAJ TOPIC ... DALI NEKAKO SAMA MOŽEŠ VIDJETI (probati) KOLIKO SI OTVORENA ? :oops:
Inka, mozes li pisati malim slovima jer se velika u int. komunikaciji smatraju vikanjem? ;)
:lol: :lol: :lol:
Ajme sad sam čitala one postove u vezi klistira i brijanja, i zacenila sam od smijeha... Pronašla sam mnoge odgovore na svoja pitanja, kako TOČNO izgleda taj klistir i što se nakon klistira događa...
Kad uđem u kabinu nekog javog WC-a i čujem kako neka žena prdne, to mi je najsmješnija stvar i uopće ne osuđujem tu ženu,
a kad meni dođe prdnuti u javnom WC-u nema šanse da to napravim od srama... A šteta, trebala bih... :lol:
Hvala svima koje su sudjelovale na temi klistira i brijanja, a najviše onima na doslovnim, grafičkim opisima! :heart:
aha :saint:Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
Vec sam negdje detaljno odgovorila na to pitanje, pa pretrazi malo topice.Citiraj:
inikaaaaaa prvotno napisa