Ivancica kako radiš raffaello kuglice ?
Printable View
Ivancica kako radiš raffaello kuglice ?
jučer sam napravila i božićni kruh i to je zasad to, nema dalje dok sve ne podijelimo i utamanimo. a jutros, dok smo andrej i ja kitili bor, mm je napravio ribu i francusku - još pranje kuhinje i lokot, samo papamo i guštamo. :D
Napravila jedne i od njih ostao još jedan kolačić 8)
da šaljem prijatelju u nevolji?
ipak si TI ona koja je donijela punu košaru jesenas :heart:
Nisam samo ja! A i trebala si to već zaboraviti.... Bar kod zadnje žlice ;)
U svakom slučaju, hvala. Ako bude kriza eto nas u ZG :mrgreen:
Jel spakulaasi omekšaju štogod stajanjem?
Sinoć sam ih pekla i prilično su tvrdi. Sad ču ih bućnut u čokoladu, možda pomogne :/
spekulaasi
Ja ne znam... ne volim i ne pravim. Ali ASTRA je stručnjak, pa se možda javi :lol:
pekla sam ih 5 min na 160 i uopće nisu tvrdi, mekani su, prekrasni i ostalo ih je par komada. 8)
I mislila sam da je u tome problem :( , ja sam ih pekla oko 15 min pa su se izgleda presušili.
Šteta, baš su fini (kad ih odgrizeš i ne polomiš zube :mrgreen: )
5-6 minuta, maksimalno.
sta ces, u slavoniji ako ne peces bar pol sata, ko da nisi ni peko. :P
makka, iz iskustva strastvene prepekacice kolacica koji nisu original iz nasih krajeva, ZNAM da se za koji dan omeksati.
u receptima za kekse uvijek piše " peći 15 min na 200 stupnjeva" ili neka slična besmislica, kao da odojka pečeš. :P lagana temperatura, kratko prosušiti i kad prelomiš moraju biti mekani, a da ipak vidiš da se tijesto propeklo cijelom debljinom.
pitaj Vrijesku!Citiraj:
marta prvotno napisa
Mislim da još uvijek čuva one prošlogodišnje kako bi njima ubila one lopove što su joj opljačkali auto isšred vrtića.
Ako ih ikada pronađe...
I ? Jel ostalo kaj kolača?
Ne čini mi se da misle omekaniti, bit će dobri jedino za močit u mlijeko ili čaj :mrgreen: .
Pekla sam i apricotine orahovre prutiće, isto mi se čini da su mogli kraće bit u rerni (ali to me nije omelo da sama smažem pola tepsije :oops: ).
Bilo bi korisno ubaciti ono jaje i 5 dag margarina u recept, sat vremena sam ih tražila po forumu (kad žena napiše da umire za njima, moram ih probat ;) )
makka, aj daj link na njih, pa ćemo ubaciti u recept.
...
nosim ja sad MAriji SOS telefon, a ona nas zove na kolače!!!!!
...
:shock: :shock: :shock:
:sick:
evo ovdje, Mamita je složila sve recepte, a ima i na prvoj stranici u tvom postu.
stvarno su fini, trenutno mi je malo muka koliko sam pojela
popravila, hvala makka
:*
:*
Hm...spakulasi neće omekšati, moram kod zubara... :P
Hoce mi netko molim reci kako meljete te orahe,bademe i ostalo slicno tome? Moze li se to mljet u onim starinskim elektricnim mlincima za kavu?
Imaš specijalni mlinac za orahe i bademe i to na ručni pogon.Citiraj:
retha prvotno napisa
http://www.sveisvasta.com/component/...mart/Itemid,1/
Može se mljeti u multipraktiku ili električnoj sjeckalici za hranu (popularno zvano jaje). Nisam sigurna da ti se mlinac za kavu ne bi pokvario, ali valjda ne bi pa kava je tvrđa od oraha.
U multipraktiku
Pa to si i ja kontam da je kava tvrda od oraha,badema i tome sl. Htjela bi pokusati al me frka jerbo je mlinac od sveki pa da ga ne demoliram. :mrgreen:Citiraj:
brigita2 prvotno napisa
Ja ti to ne bih preporučila - em što ćeš se nazafrkavati jer ti stane jako mala količina oraha unutra, em što su masni pa se slijepe i mogao bi pregoriti motor (osobno, nisam niti pokušavala mljeti orahe u mlinčeku, ali sam mljela mak i skoro sprčkala mlinček)Citiraj:
retha prvotno napisa
Radije si kupi mlinček za orahe vulgaris, ima ih već od pedesetak kuna nadalje.
Nisam misla mljeti orahe nego bademe,kolko znam oni nisu masni?
Mlincek nemrem kupit jerbo nikak da nadem di ga tu ima za kupit (nisam u hr),tu valjda nitko nis ne melje..
Ja sam za Božić radila breskvice, žarbo ploške, bajaderu, londonere i kiflice s marmeladom, a za Novu ću medenjake (upravo se peku) i neku čokoladnu tortu.
Imaš specijalni mlinac za orahe i bademe i to na ručni pogon.
http://www.sveisvasta.com/component/...mart/Itemid,1/
taj isti u Dioni košta 50 kn[/code][/quote]
Evo da podignem malo preklanjski topic :mrgreen:
Krećemo ispočetka 8)
Ja sam prosle godine izvadila sve one recepte i stavila ih u jedan topic koji ti je sad nakeljen na vrh.
Ove godine ću peći Sacher tortu i muffine a ako mi sfali kolača uzet ću od svekrve i mame
Pregledala sam recepte sa tog topica, nema a ni preko pretražnika nisam našla one suhe kolačiće što se od jednog tijesta radi 4 vrste kolačića .
Astra hvala :*
hmm odbra ideja...mogu li ih napraviti recimo za Lucijin imendan ove 4 vrste od jednog tijesta i dio zalediti da mi ostane za Bozic? ima li neko iskustva s tim ledjenjem jer ja nikad nisam ledila kolace :? i svakako ne bih kosarice ledila da ne bi bilo zabune :)
odbra = dobra :oops:
ja često zamrznem višak, pogotovo suhih kolača, ali to jednostavno nije to, izgubi dosta na aromi i okusu, bez obzira na odličnu ambalažu.
Ni meni zmrznuti kolači više nisu onak fini. Kako mi je Božić najveći blagdan u godini, užasno mi je i pomisliti da bih na taj dan jela zmrznute kolače, rađe bi otišla i kupila kekse i bombonjere u dučan ako ne bi stigla ispeči kolač.Citiraj:
ASTRA prvotno napisa