to s apstinencijom je meni rekla i moja gin, al ona je spominjala 4-5 dana prije O bez keksanja, ne cijeli ciklus
Printable View
to s apstinencijom je meni rekla i moja gin, al ona je spominjala 4-5 dana prije O bez keksanja, ne cijeli ciklus
Betty :lol: :klap: Najjaca si!Citiraj:
Betty prvotno napisa
Citiraj:
Betty prvotno napisa
Betty , legendo :lol:
Naši plivači su brži i bolji kad duže miruju, tako reče spremogram. Tako još samo da se mi smirimo i :mrgreen:
Betty stvarno si odvala hahaha....
Suzy,cure ako kojoj stvarno bude trebala vrkuta, a ne može je nabaviti, javite, pa ja drage volje kupim i pošaljem.
E baš tako!Citiraj:
pujica prvotno napisa
Samo, ova taktika ima jednu veliku manu, a to je da MORATE znati kad je O.
Indi, malo kasnim, ali evo: Hvala na ljubaznoj ponudi! Procesljacu biljne apoteke ovde, i ako nema vrkute - ovem tebe u pomoc! :*
suzy ako treba, nema problema, samo javi i šaljem.
Ma cca tjedan dana. Tako je bilo kod nas.Citiraj:
andiko prvotno napisa
betty kraljica si :lol:
Indi, ja nasla neku mesavinu cajeva u kojoj ima vrkute. Odlicnog je ukusa! Za sad cu ovako. Hvala na ljuaznoj ponudi! :love:
- :lol: da mi je znati koliko sam ih ja vec popila pa nista!Citiraj:
Lady prvotno napisa
Momentalno sam na ananasu,grejpfrutu,folnoj,B-komplexu,Vitexu,a sad pocinjem ,ako M dodje, sa Celikovicevim cajem za zenske bolesti u kojemu je i vrkuta i marulja i macina trava i...i....i........
Koja sam ja pijandura! :lol:
Ma jel ko od vas probao onaj luk s limunom? Jel to neka zaje..... ili misle ozbiljno?
probala je suzy mislim, procitaj malo postove iznad
meni su isto jednom rekli da imam valjda zavaljenu, tj. nije kako treba maternica, a taj dogi stajl me boli... no idući put ima da to probamo.... malo ćemo lakše... viš nisam znala, a ja uvijek gore noge... a jesmo lude... :lol:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Jel ima sta novega :mrgreen: jesi jos na toj turi, i ja razmisljam o tome... :/Citiraj:
suzy prvotno napisa
Danas mi je 15dc, a caj od belog luka sam pila 1, 2 i 3dc. Ako bude delovao u ovom ciklusu, obavesticu vas sigurno! :mrgreen:
Sto se tice O, pila sam i marulju u vrkutu i jos neke biljcice koje idu u taj caj sa vrkutom (i jos pijem, naravno), pa je bilo sluzi bas kako treba! E sad... We'll see... 8)
Citiraj:
stelerina prvotno napisa
Smijem se kao luda :lol:
Ovako, zadnjih tjedan dana pijem čaj od vrkute, ali nisam primjetila pojačan iscjedak ili neke druge znakove plodnosti, već naprotiv ( :x ) ovaj mjesec skoro pa ništa od iscjetka (mislim , znam da je prerano da bi se vidjeli neki rezultati, ali nisam očekivala suprotan učinak)!!
Jučer sam čula da se čaj treba piti topao, a kako ga se meni ne da svaki čas kuhati, ja ga skuhala 2l i pila hladnog - zna li netko umanjuje li to njegovo djelovanje? :?
Evo ja popila 1/3 onog luka s limunom...bljaaak, ali da vidimo sto ce se desiti...Mislim da gripu sigurno necu dobiti, a ni viroze... :P
pucika ja čaj navečer skuham, popijem dio topao, a drugi dio ujutro hladan.
2l su definitivno previše - preporuča se 6-8 deci
i sluz ti se neće povećati od vrkute (ona regulira ciklus) nego od marulje pa nemoj ništa ni očekivati ako piješ samo vrkutu
pujice hvala ti!
Ništa, idem onda u nabavku po marulju! A znači, obzirom da imam prilično redovite cikluse, vrkutu pijem bezveze! Ali, prirodno je, pa valjda ne škodi!
ne bi trebalo škoditi, ali nemoj piti u većim količinama od preporučenih (i nakon 3 mjeseca 1 mj pauze)
bokić :)
jel to onda znači da trebam kupiti oba čaja? a kako piti? jedan dan jedan, drugi dan drugi ili kako? ili da se opredjelim možda samo za Marulju, ciklusi su mi redoviti :/
Ja pijem marulju i vrkutu pola-pola.
Uzela sam 5dkg marulje i 5 dkg vrkute i skupa dobro promješala.
Tako mi je jednostavnije...
ok, probat ću to potražiti u običnim ljekaranama. pa napraviti mix! :mrgreen:
tenkju :heart:
Evo, ovako sam i ja do O, a nakon O samo vrkutu!Citiraj:
ema1 prvotno napisa
ja ih isto pijem pomiješane, ali cijeli ciklus
Sandrij2 - jel to zbog onoga da se marulja nesmije piti u slučaju trudnoće?
O tom sam i ja razmišljala... mislim da ću i ja od danas samo vrkutu - pošto, jelte sam trudna pa ... :lol:
Ispravak... od jučer sam trudna :mrgreen:
Joj, nisam se toga ni sjetila. Ma ja ti razmišljam ovako: vrkuta je odlična općenito kroz cijeli ciklus, naročito u drugom dijelu, a meni najviše zbog te moje brižne lutealne faze i možebit niskog progesterona. A marulja je za sluz, pa je onda pijem do ovulacije. I ja fakat imam tako lijepu sluz ( :zaljubljen: - postajem malo psiho slučaj) kad pijem marulju.Citiraj:
ema1 prvotno napisa
Nadam se samo da mi se ne može dogoditi "overdose" od vrkute jer nakon cca mjesec-dva kako je pijem, mislim da sam postala ovisna. Ona je meni super.
Jed no pitanjce...
Na kojem mjestu točno mjerite temperaturu i koju vrijednost podržavate.
Gdje god stavim toplomjer, imam različite vrijednosti, i ne pali mi ona fora +-0,5.... :? :? :?
Mislim ne znam što da uzmem kao referentnu vrijednost.
Ispod ruke imam 36, a u ustima 37.
Kakva je tu logika?
Toplomjer stavim u usta, ispod jezika sa strane. Moraš paziti da su ti usta cijelo vrijeme zatvorena i ako mjeriš digitalnim, ne vadi ga van još barem minutu nakon što odpišti svoje.
Testirala sam živinim (koji je potpuno pouzdan) i digitalnim istovremeno.
Kad sam digitalni izvadila nakon pištanja, uvijek je pokazivao za 0,2 - 0,3°C nižu BT, a kad sam ga nakon pištanja ostavila još oko minutu, pokazivao je isto kao i živin.
Nadam se da je barem 36.8 !
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Možda se štogod uhvatilo!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sve mi se čini da bulaznim....
Jel' odbijaš od te vrijednosti 0,5?Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Ne, nakon što izvadim toplomjer, odmah očitam i ništa ne odbijam ni ne dodajem. Samo jednom kad si ujutro izmjerila, poslje ti više ne vrijedi, niti u bilo kojem trenutku tijekom dana. Zato se to i zova bazalna temperatura, tj nakon minimalno 4 sata sna, prije bilo kakvog kretanja, govorenja...
Možda stvarno ima nešto u tom receptu "češnjak i limun"
Ako i ne pomogne kod "postizanja" trudnoće , vjerovatno će vam očistiti cijeli organizam
Evo link http://www.cro-web.com/zdravlje/index1.php3?newsid=7
[quote]Češnjak je začin i lijek poznat tisućljećima, a znanstveno je ispitan u 20. stoljeću. Dokazano je da ublažava upale sluznica kod prehlada, ubija štetne bakterije, djeluje preventivno protiv infarkta i moždane kapi, a može spriječiti i nastanak karcinoma. Omogućuje bolju regulaciju šećera oboljelima od šećerne bolesti a losion od žlice soka češnjaka na žlica rakije potiče rast kose.
Češnjak sadrži dva oksidansa : selen i germanij, koji zajedno sa vitaminom C čine dobru obranu od slobodnih radikala, koji su odgovorni za degenerativne bolesti i ubrzavanje starenja.
Dr. Reg Saynor, autor brojnih znanstvenih radova o češnjaku, objašnjava da je korist od češnjaka uvijek ista jede li se on sirov, kuhan ili pečen u ulju. Gotovo i nema bolesti u kojoj narod nije iskušao moć češnjaka, ali najčešće se koristi kao antiseptik, kao sredstvo antibakterijskog djelovanja, liječenje proljeva i eliminacija crijevnih parazita. Osobito je popularan kao preventiva u sprečavanju prehlada, gripe, bronhitisa, snižavanja visokog krvnog pritiska, preventiva za sprečavanje infarkta i moždanog udara.
Preventiva za sprečavanje prehlade i gripe: 250 g češnjaka zdrobiti
i močiti u litri komovice dva tjedna.. Procijediti i čuvati u hladnjaku, a uzima se uvečer po 20 kapi.
Postoji izreka . « Ako jedeš češnjak, izgubiti ćeš prijatelje,. Ako ga, pak, ne jedeš, izgubiti ćeš zdravlje». Da se izbjegne miris češnjaka, treba uz češnjak jesti peršin, žvakati zrno pržene kave, jesti svježi sir, piti jogurt ili mlijeko. Najsigurnije je ipak jesti češnjak kada se ne planira neka društvena obveza, ili uzimati kapsule s ekstraktom češnjaka, učinkovitost je ista, ali nema ubitačnog mirisa.
Malo kome je poznati znameniti ocat « ČETIRI LOPOVA « koji se proizvodi i danas u Francuskoj. U 14. stoljeću( po nekima u 17.) za vrijeme haranja kuge, mrtvace su pokapali kažnjenici, a liječnici su nosili maske natopljene sokom češnjaka. Preživjela su samo četiri osuđenika, a po drugoj verziji lopovi su pljačkali mrtve koje je ubila kuga, te kada su bili uhvaćeni, u zamjenu za smrt, ponuđeno im je da otkriju tajnu kako su preživjeli. Tako je otkrivena receptura kasnije nazvana «Četiri lopova», koju su kasnije «doradili « lopovi iz Marseillesa, koji su u aseptični losion dodavali još i češnjak. Ova mješavina sastoji se od kadulje , timijana, lavande i ružmarina, te dodatka češnjaka. Umjesto mazanja octom svakako je lakše pripraviti čaj, dobro ga je svako jutro popiti šalicu u slučaju iscrpljenosti ili intenzivne kure čišćenja organizma, ali ga izbjegavati piti uvečer, jer može izazvati nesanicu!. Ako pak vam treba razbuđivač i energizator, popijte čaj « Četiri lopova «.
Priprema čaja: u litru kipuće vode stavi se poravnata jušna žlica kadulje, trećina ružmarina, nešto manje timijana i samo na vršak lavande. Pustimo da minutu-dvije zavri, isključiti plamen, poklopiti i ostaviti pet – šest minuta. Procijediti i dodati limun i med.Tako pripremljen čaj može u poklopljenoj posudi ostati svjež cijeli dan.
Češnjak se naročito preporučuje pušačima jer smanjuje stezanje krvnih žila koje prouzrokuje nikotin. No, nema boljeg savjeta nego PRESTATI PUŠITI.
Znate li kako se brzo može očistiti češnjak ? Češnjak stavite trideset sekundi u mikrovalnu pećnicu ili u vruću vodu ( malo duže), brzo ohladite i košulju ćete skinuti bez muke.
TOKSIČNOST:
U većim količinama može naškoditi bubrezima.
Išijas i upala zglobova : u litrenu bocu do
Napokon da napišem onaj recept s ciklom: kao prvo on je zapravo dobar za više stvari, a neke od njih su: dizanje imuniteta, čišćenje organizma, za uništavanje cisti, itd. Priča je ta da ga je moja teta dobila od žene čija je prijateljica imala problematične ciste na grudima, a plus nije mogla ostati trudna. Popila ovu dozu, ciste otišle, ona ostala iza trudna.Doktorica ostala u čudu kako su joj tako brzo nestale. Pa sad...u svakom slučaju je zdravo i meni ukusno za jesti.
RECEPT:
Edit: Amalthea na zahtjev Indi maknula recept
Ispadne nekoliko tegli, pa pripremite to....Ujedno, mi smo imali teškoća s nabavkom gaveza, ali smo ga nekako na kraju nabavile preko neke žene...
Indi velika pusa , skroz se slabo javljas , cooliras ha ? :heart:
Taman se ponadala evo nesto sto svugdje ima kad ono gavez . Moze li bez gaveza ? :roll: Mi to odeK nemamo ..