NI ja nemam "mokar" osjećaj, mokro sam se osjećala samo s jednokratnima.. Vir sam kratko koristila poslije poroda, sve je bilo ok.
Printable View
NI ja nemam "mokar" osjećaj, mokro sam se osjećala samo s jednokratnima.. Vir sam kratko koristila poslije poroda, sve je bilo ok.
Vidim da imate pristojan popust na web shopu pa bih si nadopunila kolekciju platnenih uložaka.
Koliko ih je potrebno imati?
Moram i svoje prebrojati. Kupila sam ih prije 2-3 godine, ali sam ili trudna ili dojim pa se više niti ne sjećam kako izgleda poštena menga :roll:
Torba mi se isto čini jako zgodna. Može mo netko navesti dimenziju? Piše da unutra stanu po dva uloška. To mi se ne čini dovoljno za otići nekud na 10 h (npr. posao). :-|
ja imam torbicu koju mi je sašila moja šivalica i iskreno mi isto nekako premala.
guram ih kako znam i umijem unutra.
ja imam new moon torbe za uloske, cini mi se da su velike koliko i rodine
ali sam nedavno kupila hm neseser, unutra isto ima pul, sladak je, crveno plavi, ko zastava dubrovacke republike, i jeftin nesto, a taman je za cijeli dan pelena, ops. ulozaka
uloske trebas znati dobro sfrkati, ja imam sistem
ivarica, imaš ovu torbu?
ma cek, pa zar se za platnene pelene (amo rec ista stvar ko platneni ulosci) ne kaze da se beba prije odvikne od njih jer je svjesna obavljanja nuzde za razliku od jednokratnih u kojima onaj gel odvuce mokracu od povrsine a da u platnenima itetkako znaju da su mokri?
pa zar nije onda tako i sa ovim uloscima?:unsure:
ne bi znala jer nisam koristila pelene, trebalo bi pitati zene koje koriste pelene radi problema s inkontinencijom za razliku
niti znam objasniti zasto, mozda zato jer se ne radi o tekucini poput mokrace nego o tekucini izmedju ostalog punoj krvi, sluzi, endometrija, ali ja sam napokon zaboravila na to pljuskanje i vlaznost u uloscima
6 godina sam na platnenima, jednom ,sticajem okolnosti sam stavila allways............užas, nikad više
i ja volim kod mijenjanja odmah isprati ulozak. imam osjecaj da tako manje ostaju fleke. a i lakse se ispire kad je jos mokra krv nego kad se sasusi.
inace nikad nemam osjecaj mokrine s platnenim uloscima, oni sve odmah upiju.
i ja sam jednom zaboravila uzet uloske na put i bas sam se napatila s jednokratnima. tj. prvo sam kupila tampone, i to prevelike koje nisam podnosila tako da mi je cijela velika kutija propala, onda jos jednu kutiju manjih tampona i dva paketa uložaka. plus put u sibenik do DM-a jer su mi se njihovi jedini cinili dovoljno mekani. i jos se u busu posvadala s nekom babom:mrgreen:. od tada lijepo nosim uvijek sa sobom platnene. jednostavnije je, definitivno:lol:
pa da se popisas u ulozak vjerojatno bi razlika od suhog bila drasticna, al krv onako malo pomalo curka, nije da sve slije u tri sekunde. i kad se popisas to je puno vise tekucine nego sto iscuri u nekoliko sati.
probaj, pa ces vidjet. i meni je bilo tesko zamislit kako to izgleda onako u teoriji. pa kad sam citala o onom ispiranju, jedna cura je bila otvorila cijelu temu o tome. a ono nis, ispiranje ko ispiranje. meni barem.
ja niti ne ispirem ...
neznam koliko krvi curi u periodu babinja,meni bi oni (ako bi se odlucila za kupnju) jedino trebali tada....
cini mi se da to uvelike nadmasuje menstrualna krvarenja!? em sto se maternica cisti pa bude i komadica tkiva i zgrusane krvi...uf....mogla bi kupit 2-3 pa vidit koji je feeling...
ne bi mi bio problem sto se tice pranja,znam da ako odma isperes sa hladnom vodom ode 80% fleke odmah... ma sve samo da se ne ugljivam,to mi je bas paranoja....
ljeti sam uvijek bez gacica po kuci,ventiliram presvjetlu...tako da pomisao na gacice + uloske + vlaga i mokrina...brrrrrr
meni su u babinjama bili najbolji oni mekani vir, jer sam imala epi pa bi me ovi platneni sigurno smetali (barem ovi koje ja imam, nisu bas jako mekani). i nisu se nista ljepili.
a mozda i ne budes imala ponte:-)
onda uzimam vir,ako se vama nije nista ljepilo pa valjda nece ni meni...
oooo,Meda kuc-kuc-kuc o drvo da tako i bude - ponat free....
ja sam koristila vir samo prvih 3 dana nakon poroda dok je krvarenje bilo stvarno obilno, a onda sam se prebacila na platnene
inačebu me topotrefilo aman kod dolaska na more i recimo da ću bit u platnenim, i da navećer samo isplahnem i ostavim sušit u kupaoni, jer neću imat vešmašinu, a terasa je zajednička pa baš ne bi luftala,jer mogu preživjet ak se operu tek za 15 dana?
poslije poroda sam imala vir, ali sam bila totalno razočarana. morala sam staviti 2-3 uloška jedan na drugi, stalno su mi se micali pa sam ih lovila po gaćicama i svugdje
užas :(
onda mi e cimerica iz bolnice dala neke svoje i stvarno su bili super. odmah sam poslala muža da i meni kupi
i sad, tuka, nemam pojma koji su to bili :lupa glavom o zid:
Postoje veeeliki Chicco ulosci za postpartum, meni su bili odlični. A koristila sam kasnije i one DMove Jessa neke noćne. Meni Vir ne valjaju jer se ona mrežica razvuce i zavuce...
E drago mi procitat da netko Chiccove spominje! Meni ih je prija preporucila,skupi su ko vrag - platila sam paket od 30kom 80kn!!!!Koliko ce mi to trajat???
Puntica,a da problem nije bio u prelabavim gacicama? Pretpostavljam da ako te one malo bolje stisnu da se onda nista ne mrda?
Ja sam kupila one jednokratne one size gacice Jessa u DM-a pa me malo njih strah da ce to bit sve prelabavo...
ja sam te jednikratne gacice nosila neko vrijeme nakon poroda, prala sam ih. lagane su i mekane, a sve pokriju i drze
kad smo kod gaćica, imam 5 paketa tih jessinih iz dm-a, veličina 42, za pokloniti. ak netko hoće.
nakupovala ih, a koristila samo ta 3 dana koliko i vir uloške ...
može, spremim ti
Koliko otprilike traju platneni ulošci? Godinu-dvije-tri? Ja koristim Natracare uloške iz Bio&Bio, ali su jako skupi. Planiram potpuno prijeći na platnene, ali me zanima i financijska stavka. Što se zapravo dogodi nakon dužega korištenja, prestanu upijati, raspadnu se...?
ja imam jedne te iste vec 5 ili 6 godina. od jedne forumske sivalice.
koristim iskljucivo platnene
nista im se nije dogodilo, jednako upijaju, maaaalo je izblijedio dezen (jer ih perem na 95), ali to mi ni najmanje ne smeta. Jednom ulosku se potrgao druker, i taj je jedini zrtvovan u ovih toliko godina
samo kaj će tebi menopauza najmanje 10 godina prije freyine :lol:
E, odlično, ovaj mjesec sam još na starima (da potrošim zalihe), a od sljedećeg se prebacujem na platnene 100%.
Prelazim na platnene i sad me zanima koliko ih treba za napunit mašinu od 5.5 kg? Znam da je pitanje možda glupo, ali nisam baš sklona prati ih sa dječjom robom pa bi ih definitivno prala same, a mašina mi nema opciju pola bubnja. Kako bi htjela proći jeftinije zanima me koliko ih dakle napuni mašinu...da mogu izračunati koliko ih sve skupa treba. I ima li kao s pelenama neki popust za paket uložaka, ali ne onaj paketić s po jednim svake vrste, jer iskreno s mojim mengama ne znam šta bi s ovim dnevnim.
ne razumijem zasto trebas napuniti masinu bas skupim uloscima?
treba ti ih po ciklusu 15tak komada, dakle niti pola kilograma
za ostatak punjenja kupis dva velika i jeftina rucnika i kad ti se vec gadi prati uloske s ostalim rubljem, peri ih s tim jeftinim rucnicima
kupiti i prati sto ulozaka je nepotrebno :)
jel zna netko kako doci do hildegard, inbox joj je pun a poslala bi joj pp
ja sam zainteresirana za platnene. molila bih tete šivačice da mi se javi radi nekih pitanja. naime zanima me cijena, zatim od kojeg materijala rade( jeli eko pamuk). inače za neke dr ideje treba mi organski pamuk a neznam može li se to u hrvatskoj negdje nabaviti, pa bi i ta informacija bila super za znati.
Molim cure koje su kupile pamučne platnene uloške od neke cure/tete šivalice u Zg da mi pošalju kontakt na pp. Nadam se da su jednako dobri ko Rodini i da im cijena nije visoka. Trebam menstrualne i dnevne. hvala
Molim PP teta šivalica s ponudom! Moram upotpuniti kolekciju, teta je stigla nakon duge 2 godine...nije da mi je falila :-(