ma imas po ducanima majica, bar je sad in taj preklop. upotrijebi mastu, masta radi svasta :)
Printable View
ma imas po ducanima majica, bar je sad in taj preklop. upotrijebi mastu, masta radi svasta :)
dojenje je super i ne treba ga se sramiti. ja i moj nikolica smo stalno vani, pa dojim gdje god stignem. prije neki dan u splitu mi je blokiralo auto na pumpi a beba se oglasila-organizirala sam guranje auta sa strane i nahranila svoje zlato :) kako zivimo na relaciji grad-otok, cesto papamo u trajektu-tu pomaze tetra pelena koju prebacim preko sebe, a dobro dodje i jaketa.
grudnjak za dojenje je moj saveznik, pa ga toplo preporucam. najjetftiniji koji sam nasla je na dnu marmontove, ducan Tre orsi. misli da je kostao 80 kuna, a fini pamucni.
Vidim da je podignut topic pa da ispričam jedno iskustvo iz vremena kad sam bila daleko od toga da budem mama.
Tada: Bila sam na jednom sastanku, u velikoj dvorani stolovi poslagani na U, sve redom muškarci osim mene i još jedne žene s malom bebom. Uglavnom, ona je bez pol frke digla majicu i dojila bebu tijekom sastanka. Ja sam bila zabezeknuta :shock: (sjedila sam joj točno nasuprot) i tad mi je to bilo pretjerano. Sudionici su se svi redom pravili da je ne vide, osim trenutačnog govornika koji joj se tijekom izlaganja nasmiješio i kimnuo glavom. I da, to je bilo u inozemstvu, i ona je bila Nijemica, čini mi se.
Sada: :D Bravo sister, to je bilo hrabro!
ja sam se u početku ustručavala, ali sad dojimo baš svugdje. ne bih se makla iz stana van da nije tako. uspijevam to uvijek izvesti tako da se ništa ne kuži, čisto iz razloga jer je meni tako ugodnije, a ne koristimo ništa za prekrivanje jer majicu dižem odozdola. i mislila sam da sam jedina (tamo gdje se krećem), a na kraju sam vidjela još jednu mamu na klupici kako doji :D
i nekako se ne mogu oteti dojmu kako radimo problem od tako najnormalnije stvari kao što je dojenje. ja zapravo poprijeko gledam one s bočicama :/
Inka, slažem se s tobom :)
Nedavno sam, i to na nagovor mužića, počela dojiti i vani. Prvo na klupicama, a onda i na terasama gdje bi sjeli popiti piće. Jedini krivi pogled koji mi je upućen bio je od još jedne majke koja je sjedila do nas s bebom u kolicima...ne znam, možda je njoj to neprikladno, ali meni je normalno...isto sam se tako u početku ustručavala, ali tek sad vidim koliko je lakše kad ga dojim ako ogladni vani, nego da trčim doma i samo se naživciram ako plače dulje od minute.
A svaki i najmanji osjećaj nelagode nestaje pri pogledu na te zadovoljne i site rumene obraščiće :bouncing:
Mene mm neki dan u maksimiru optužio da sam opsjednuta tim dojenjem po vani i da mu se čini da se mi tu na forumu samo natječemo koja je dojila na čudnijem mjestu :lol:
A s frendicom sam nedavno bila na vidikovcu na kavi (tamo smo već puno puta dojili) i meni se učinilo da je Nika možda gladna a ova se sva prenerazzila i uspaničila da neću valjda TO tu raditi :roll: Ah, nije mi se dalo čak ni odgovoriti joj. (ta ista osoba je nedavno izjavila da NIJE DOBRO da djeca doje iza 1 godine, da jedan mali što ima 2i pol godine i doji da mora hodati po psiholozima zbog toga :lol: )
Što se tiče majica ja se ne zamaram time jel za dojenje il ne, bitno da se potkošulja može rastegnuti dovoljno da cika izađe, a majica ide gore i zapravo je sve jako diskretno i mogu to obavit bilo gdje :mrgreen:
Dojim onda kada mi je dijete gladno, bez obzira gdje se u tom trenutku nalazimo. I to je to. Nema tu neke filozofije. Nisam radi toga ponosna na sebe, nije mi neugodno, a što se tiče drugih ljudi...pa moju curu baš briga je li njima bed gledati ju kako klopa ;)
Zadie,nitko ne filozofira, samo razmjenjujemo iskustva, zar ne?
Pardonček,ništa loše nisam mislila.Vidim i ja sad da post djeluje nekako oštro. Ma, radi se o tome da je meni u početku izlazak van s bebom bio ful napet, da mi je dojenje u društvu bilo i nezgodno i neugodno i da sam se i ja znojila kad je ona bila gladna.Onda, nakon nekog vremena su mi se neke stvari posložile i prestalo me biti briga što drugi misle. Onaj dio o filozofiranju se odnosio brije u mojoj glavi. :*
Zadie, ma znam..nisam ni ja loše mislila. Sve ok.
Moje prijateljice s kojima sam od kad sam trudna skoro svaki dan u setnjama po Zagrebu najnormalnije doje svoje bebe, bez srama i komentara nikad nije bilo (barem koliko sam ja bila prisutna). Doje u parku, kaficu, na klupici, pa i u hodu. Kako zatreba. :heart: Ali one su vrlo diskretne i cinimi se da bi samo bi vrlo prljavi um u toj sceni mogao vidjeti nesto vulgarno ili neprilicno. :/Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Prvi put mi je bilo malo bed, ali kad sam skuzila da je svima neugodno vidjeti tu moju cicu kako izvlacim iz grudnjaka i kako me svi u drustvu odjednom gledaju u oci, kako slucajno ne bi ispalo da gledaju cicu, e onda se samo nasmijem! :lol:
A nema sretnije osobe u tom trenutku od mene i mog Jana.
A sto se tice glupih komentara na dojenje, pa to mi gotovo svaka druga osoba nesto provali, kao: nesmijes ga dugo dojiti, to nije dobro za decke, pa kakav ce to muskarac biti...isl gluposti. A ja sam odratim kako ce biti najveci cicoljubac na svijetu! :mrgreen:
tak je i kod mene stvarno s porodom nestane sramCitiraj:
trenta prvotno napisa
a s obzirom da zivim u Požegi imam filing da je to tu ljudima cudno javno dojenje,a mi nemamo tih problema i s ponosom dojimo vani :love:
Mene ne bi bilo sram dojiti u javnosti (u krcatom kafiću i sl), da znam da će sve proći glatko. Ali Sunčica često napravi malu "dramu" oko dojenja kad smo na mjestu gdje joj puno stavri odvlači pažnju, i mene je strah da će pred hrpom ljudi početi plakati kad je stavim na dojku. Doma to rješimo tako da odemo u sobu gdje je mir ili je nosim i dojim, ali u kafiću bi to teže išlo. Tako da više volim klupice uz more. Dojila sam jednom u punom kafiću jer je počela plakati (a tek su nam donjeli kavu), pa sam zaključila da ćemo manje pažnje privući ako je budem dojila nego ako pokušam odgoditi papanje. Na sreću je papala mirno.
Imate li vi takvih iskustava, da ste u javnosti a beba gladna ali ne papa smireno jer joj puno toga privlači pažnju?
Ne, imam suprotno. Ali ne osobno, nego od frendice s kojom sam stalno šetala bebu. Njen mali je bio miran SAMO kad je bio na cici, tako da je na kavi vječito dojila. Dojila ga je čak čekajući u redu na kasi u Getrou, hodajući, gurajući kolica još pritom i sl.Citiraj:
klara prvotno napisa
klara, ako veliš da je mirna dok šećeš - ustani i napravi krug-dva oko kafića, po parku ili gdje već jeste dok se curka ne napapa. :)
/znala sam napraviti pola kruga oko jaruna s andrejem na cici dok ne bi zaspao, a mm je gurao kolica. bio je već povelik i potežak.../
mi doma svakako cicamo i curi nam posvuda. ali vani sasvim druga priča - tiha, mirna i "uredna" :)
I mi smo bez ustručavanja dojili svugdje i uvijek. Bilo je par koma situacija, ali i ti ljudi su kasnije promjenili mišljenje.
Dolazi kum. M. gladan, ja dižem majcu, vadim cicu i dojimo. A njemu sve neugodno. MM kaže, pa što je - žena samo doji! Godinu i pol kasnije i on je dobio djete. Sada mu je to sasvim normalno. Isto je bilo s prijateljem od MM-a. Njemu sve kao neugodno. A šogorica mu doma dojila petero djece pred svima. Pa nisam njemu pokazala cicu, nego dojum svoje djete.
A najače scena je bila kad smo išli na Šalatu ne neku kontrolu. I sjednem ja u park i dojima. A ono prolaze studenti medicine i zgražaju se. Mislim..... :roll:
Meni je najgore kada dojimo vani pa David povuće cicu i pusti....a mlijeko šprica, po meni...njemu po licu...pa ja vičem da mi treba maramica :lol:
Ali kada ja vidim kako on uživa i kako me gleda....ma nema tog mjesta di nebi izvadila cicu samo za taj njegov pogled i osmijeh :heart:
dojimo gdje stignemo. cak i ako sam u kaficu sama, sto je nedavno bio slucaj dok sam cekala mm-a, okrenula sam stolicu prema zidu bez suvisnih priprema. naj"neugodniji" dio podoja je bljuckanje nakon, jer zna izbljuckati sve okolo, ukljucujuci nas obje.
a naj :shock: dojenje je bilo za uskrs. bili smo u setnji marjanom, na benama i dok sam ja dojila geu na klupi , mm trazio slobodan stol u obliznjem kaficu, zara se skinula u donju majicu i pravac u more. tada smo definitvno privukli paznju. ja s malom na sisi dozivam zaru da izadje iz mora i trazim mm-a koji nije vidio sto se desava. :lol: mislim, moje sise, zarina guza,.. too much...
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Angel prvotno napisa
:lol:Citiraj:
ja s malom na sisi dozivam zaru
tako sam i ja s margitom na sisi trčala za zarom po parku jer je htjela zbrisati van ograde
moram se prijaviti na ovaj topic pošto neki očekuju moj izvještaj s Jelačić placa ..
naime, bili smo na kavi, malički i ja, jedan dan, baš negdje oko Jelačića.. čim je zaplakao bilo je brisssss doma! žao mi je, tri tjedna je prošlo, ali ja još uvijek ne mogu. (dojiti u javnosti)
srećom na živimo blizu.
polako. ;) s vremenom ćeš se opustiti a šetnje postati sve dulje i dalje od kuće...
upravo ovako kako Ajvi kaze - i meni je bilo malo neugodno u pocetku dojiti u javnosti, ali sam dojila od cetvrtog dana (uz nelagodu). sada mi je potpuno svejedno hocu li zadignuti majcu i dati mom djetetu cicu ili cu istresti secer u kavu koju ispijam na trgu. i jedno i drugo mi je najnormalniji cin i uopce ne razmisljam o njima dok ih cinim. :)
osim što je kudikamo zdravije dojiti nego istresati šećer u kavu :lol:
ima vremena.Citiraj:
k2007 prvotno napisa
ja sam zaru prvu put u javnosti podojila kad je imala 6 mjeseci :mrgreen:
Tko bi to rekao...
Ja možda ne bih nikad da nije frendice koja je, kako sam napisala, dojila malenog čak i na blagajni u Getrou. Uz nju sam se i ja okuražila :aparatic:
Vrlo brzo se na Črnomercu znalo okupiti veselo društvo od 8 mama s bebama od 2 - 6 mjeseci. Od nas 8, barem 4 su dojile na kavi. Konobari nas nikad nisu zbog toga ružno pogledali.
meni se dogodilo jednom u restoranu u samoboru, taman su došli frendovi i sjeli za stol a Nika ogladnila. Ja sam se diskretno okrenula od njih i stavila Niku na cicu. Naravno da joj uvijek nešto odvlači pažnju pa joj moram staviti ruku preko očiju da ne vidi što se događa. Ali taj put je bila izrazito znatiželjna i baš se nešto vrtila a meni je očito bio ful jaki let down pa je lagano štrcalo preko njene glave po stolu :lol: Moram priznat da mi je bilo malo neugodno :oops:
vratila se s kave i sve vrvi od kolica i beba. ali... jedna bebica, oko dva tjedna, a mama drži bočicu sa čajem, druga isto sasvim malena, a baka sa bočicom mlijeka, kamo sreće izdojenog... :(
ali zato smo mi uvijek prištekane i zadovoljne :mrgreen:
trebalo bi dojenje "isfurat" po ženskim časopisima kao "in" i "must do", pa bi onda valjda bilo popularnije :/
Ni ja nemogu :oops: .vozimo se neki dan zelenim valom,beba i ja otraga i hranim ju.tip u kombiju vozi kraj nas i zuri :shock: u nas.stalno se vozi uz nas glada i smije se,a ja :oops: :oops: .i još k tome crveno na semaforu!
cure,svaka čast,ja sam stvarno vanzemaljac!
Rayna, nemojte to prakticirati, da ne bi završili ko I. Majoli :( . Ako beba hoće jesti, parkirajte se, stanite malo dok podojiš bebu i onda krenite dalje. U vožnji ne mičite bebu iz AS, pogotovo u ZG prometu - sekunda nepažnje je dovoljna da se zlo desi ...Citiraj:
Rayna prvotno napisa
A što je bilo s Majoli? (nisam u toku s tim događajima, samo sa stanjem mojih cica :D hehehe)
EvoCitiraj:
Layla prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=majoli
Ja stvarno ne znam gdje su ti ljudi kaj zure i bezobrazni su :?
Uglavnom, jucer sam bila s prijateljicama koje su dojile na sred Bogoviceve u veeeelikoj guzvi i nitko nije zurio niti komentirao. Cak mislim da nitko nije ni skuzio. Mozda stvarno ima zlocestih ljudi ali evo ja ih jos nisam srela i nadam se da ni necu kad sama budem dojila. A ako i budem, ma BAS ME BRIGA - moje je dijete vaznije i njegove potrebe su vaznije od bilo kojeg prolaznika na svijetu
Nina_zg hvala :D
mi se dojimo gdje god se zateknemo. radimo to diskretno i do sada nismo imali problema.
na samom pocetku mi je bilo neugodno, al' sada ne obracam paznju na okolinu. osim MM ... on se jadan sav unezgodi. :lol:
valjda misli da ce nas neko napasti ili sta?
Naravno, ni slučajno! Ali možeš dojiti i dok je dijete u sjedalici! Samo uz malo gipkosti (mamine)...Citiraj:
Ni ja nemogu Embarassed .vozimo se neki dan zelenim valom,beba i ja otraga i hranim ju.tip u kombiju vozi kraj nas i zuri Shock u nas.stalno se vozi uz nas glada i smije se,a ja Embarassed Embarassed .i još k tome crveno na semaforu!
cure,svaka čast,ja sam stvarno vanzemaljac!
Rayna, nemojte to prakticirati, da ne bi završili ko I. Majoli Sad . Ako beba hoće jesti, parkirajte se, stanite malo dok podojiš bebu i onda krenite dalje. U vožnji ne mičite bebu iz AS, pogotovo u ZG prometu - sekunda nepažnje je dovoljna da se zlo desi ...
Ja sam svog prvog uvijek tako dojila jer je htio cicati svakih pola sata, uvijek sam uspjela. I u prvom kontra položaju, i kasnije u položaju u smjeru vožnje. I sad tako radim, samo ako je frka, iako imam dvije autosjedalice i moram se provlačiti i skakati s prednjeg jer ne mogu normalno ući iza.
I još uvijek dojim u javnosti. Nekad i u hodu (bez marame), a u marami nam je normalno.
Sjećam se da su mi se znali smješkati u prolazu, pogotovo starije gospođe koje su isto vjerojatno nekad dojile.
Jedino u javnosti ne dojim tandem. To bi ipak bilo previše.
I još uvijek dojim u javnosti. Nekad i u hodu (bez marame), a u marami nam je normalno.
Sjećam se da su mi se znali smješkati u prolazu, pogotovo starije gospođe koje su isto vjerojatno nekad dojile.
Jedino u javnosti ne dojim tandem. To bi ipak bilo previše.