Spavao je povremeno u kinderbetu do trećeg mjeseca. Kasnije rijetko.
Konačno smo, baš nedavo, a ima 21 mj (nadam se da dobro računam, da me ne bi Luna ukorila :mrgreen: ) kindaču rekli goodby 8) .
Printable View
Spavao je povremeno u kinderbetu do trećeg mjeseca. Kasnije rijetko.
Konačno smo, baš nedavo, a ima 21 mj (nadam se da dobro računam, da me ne bi Luna ukorila :mrgreen: ) kindaču rekli goodby 8) .
... i rastavili ga!Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
A joj, mi smo podstanari u 32m kvadratna, tanki zidić razdvaja našu spavaću sobu i naših SEKSUALNO AKTIVNIH SUSJEDA :cry: :lol: ( čuje ih cijela zgrada, dan-noć, gosti kada mi dođu, ma kao da sam s njima tad u krevetu:bljak :evil: , prvo je Emi često plakala pa ja nisam htijela da ona njih budi, a na kraju oni bude nju, pogotovo vikendom već oko 6h ujutro su aktivni u krevetu, pa usisavaju, deru se svađaju, piju, gledju glasno TV-e, lupaju čekičima po zidu, pile i bruse nešto u stanu satima, danima, već godinu dana, valjda imaju neku malu ilegalnu radionicu (nemaju djece), nekada i oko 3h ujutro.
Uglavnom Emi ne spava najbolje po noći već tek od 7h kada oni počinju raditi nered ( da ne kažem da su jednom skoro zapalili zgradu, stavili su kuhati ručak, otišli kod prijatelja u posjet pa odlučili tamo i prespavati)
Inače sva sam potrgana a MM me svaki dan nagovara da spavamo u bračnom, ali kada me oni počnu budit, ja nemam živaca pa se iznerviram i počnem im lupati šakam po zidu :oops:
Nije ni u dnevnom najbolje jer smo u prizemlju, pa vrata konstantno lupaju, glave su nam na zidu koji je na stepenicama gdje klinci skaču s rolama :evil: :lol: dan noć, to im je valjda draže od rolanja, a u zgradi kao da je potres- ali tome ja doskočim tako da upalim sušilicu, pa malo ublaži zvuk-ne mogu se na djecu derat, ali bi na njihove roditelje 8)
A da ne spominjem gluhu babu na katu, kojoj je hobi dan noć pomicati namještaj - eto to je moja priča o susjedima iz pakla, iskrivljenoj kičmi, ali o neodustajanju spavanju s djetetom pa makr i na žalost, na trosjedu.
Uskoro se selimo :D
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
znam ja jos jedan par u takvoj shemi :mrgreen:
(ne, nismo mi u pitanju :mrgreen: )
mi smo sada na 140x200 i ja spavam na boku, noge mi vise preko kreveta. ostatak je Lein. vecinu noci smavamo u T.
ak smo svi 3 onda se jedino tata naspava, pa onda L. a ja sam budna cijelu noc.
zato se sad selimo na 180x200 8)
Marko ( skoro 4 godine ) spava s nama
Do godinu dana je spavao u kinderbetu pored ( skinuta stranica ), a popodnevno spavanje je bilo u našem krevetu
a onda se uselio i ne mrda
ovaj i prošli tjedan je imao temeperaturu oko 40 i svakih 2 sata je išao na kupanje itd, davali smo mu vodu.....
Puno mi je bilo lakše hendlati ga, nego da je u svojoj sobi na drugom kraju stana
Mi kinderbet ni nemamo. Od pocetka mi se cinilo da je coosleeping super stvar. Malo me bila frka prvih par noci, cak sam joj prvu noc prebacila ruku prek glavice (siroto moje) pa je zakmecala i to je sve od incidenata...
Na pocetku smo se MM i ja borili na koji bok cemo ju staviti (prva 2 mjeseca smo ju stavljali na bok), jer je spavala u sredini pa smo oboje htjeli gledati u nju kad smo isli spavati :heart:
No onda smo zakljucili da je za nas ionak umrtvljen seksualni zivot bolje da malecka spava sa strane da se mi mozemo malo pomazit prije spavanja pa nam se mozda i svidi :lol: Tak da sad spava sa moje strane. I super mi je to. Po noci se cak ni ne probudi, podojim ju u polusnu i nastavimo obje spavanac. Tata nas niti ne cuje. A ona tak izgleda full zadovoljno :) Najljepse mi je kad me ujutro probudi lupkanjem rucica po mojoj faci i onda najljepsi smajlic na svijetu :heart: To cak i mrzovoljnu spavalicu poput mene odmah razoruza :)
Evo mi se javljamo sada opet kad je napunio 8 mjeseci. Mjesec nakon onog mojeg prvog posta ipak smo se prebacili u krevetić. Počeo je puno bolje spavati i tako smo i nastavili. Ubrzo je naučio sam se uspavati, dosta mu je da sam mu blizu, a kad ga prebacim kod sebe pred jutro ne naspavamo se ni ja ni on. Tako da ga sad uzme kod sebe to bude tek u 8 ujutro. Po noći se budi 2 puta ali ja sam se već toliko naučila da ga samo uzmem na brzinu, podojim i vratim natrag a da se on ne razbudi i to mi je super a vidim da je njemu također super jer voli imati svoj prostor da se rastegne.
MOJA MALENA IMA 3,5 MJESECA,PO DANU NIKAKO NE SPAVA OSIM NA RUKAMA...A PO NOCI KAO DA ZNA DA JE NOC I SPAVA U KREVETICU...ALI BILO JE NEPROSPAVANIH NOCI DO TOGA...PA OKO 07 KADA JA VISE NEMAM SNAGE DIZATI SE UZMEM JE S NAMA U KREVET...INACE BUDI SE PO PAR PUTA NOCU,PRED 5 DANA SMO STAVILI REMENCICE SADA I CESCE...
Evo mene opet, od prvog dana je u našem krevetu i samo hoću da podelim sa vama radost jer je tako. Bila sam prilično skeptična prema co sleepingu, navikla na komotno, MM i ja smo uvek imali svako svoj deo kreveta, svako svoj pokrivač. I mislila sam ustajaću koliko god puta treba samo da mogu posle da se baškarim.
Ali sada, za nas troje ovo je takvo uživanje, ne mogu uopšte da zamislim da mala čupavica svojeglava nije između nas. Inače i MM i ja smo bili co sleeperi do neke 3-4 godine (ja ponekad i do puberteta).
Razumem i one kojima to nije idealno rešenje, nismo svi isti i jasno mi je da neko tako ne može da se odmori. Kod nas je ključna stvar bila u opuštanju i ne razmišljanju.
Sirius Black i mene si nasmejala sa tom pelenom :love: Ja o tome nikad nisam razmišljala, mislim, koliko sam se preznojavala prvih dana nakon poroda, a to se osećalo na kilometar, uvek sam se pitala kako dete može da jede od tolikog smrada.
Možda beba tak bolje spava jer je omamljena :lol:Citiraj:
vissnja prvotno napisa
e, ovako je i meni....Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
znam da je totalno OT ali do kada je Zara tako spavala? koliko je imala kad je odlučila normalno spavati?
neće niti utješnoCitiraj:
betty boop prvotno napisa
do 2,5 godine
ali to nije bila ona odlučila, nego ja. ne znam koliko bi još trajalo da sam čekala nju :/
Mladić (4 g.) ima svoju sobu i svoj krevet. Zaspi u svom krevetu, al u ponoć evo njega s jastukom pod rukom i uvali se između mamice i tatice. Mala maca (1,5 mj.) spava u košari pored našeg kreveta i jedva čekam kad će i ona moći uskočiti kod nas. Za sad me je strah da bi je veliki brat mogao zdrobiti.
ne briniCitiraj:
franica prvotno napisa
margita od rođenja spava sa mnom i zarom u istom krevetu.
prvih par mjeseci sam pazila da ja spavam između njih, a poslije ni to
sto se tice drobljenja i udaranja, bilo je suprotno od očekivanog: često se znalo desiti da margita spava na zarinoj glavi :roll:
Ja sam isto pazila da spavam između njih. Ali kad bi J. dojila noću, znalo se dogoditi da se ja prebacim na drugu stranu. Jednom sam čak našla Lanu (stariju) na seki, ali nije se ništa dogodilo. Sad kad je sekica veća, ne pazim više. Noćas su spavale jedna kraj druge, a ja kraj muža :heart:
kako misliš ti si odlučila? :?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
btw. cure su preslatke na sličici, baš sam se rastopila :heart:
odlučila sam ukinuti noćno dojenjeCitiraj:
betty boop prvotno napisa
i nije radila probleme?
ok, vjerojatno si joj onda već mogla objasniti neke stvari....
ja se stalno nadam da će Adrian uskoro shvatiti da mu ne treba toliko noćnih podoja, s 3 bih bila sasvim zadovoljna :/
neznam da li da stavim :lol: ili :cry:Citiraj:
i nije radila probleme?
3 mjeseca sam spavala na kauču u dnevnoj sobi, a MM s njom u krevetu. drukčije nije išlo.
(ipak trebam reći da mi glavni poticaj za noćno ukidanje nije bio umor ili iscrpljenost, nego smo već neko vrijeme radili na drugoj bebi i nikako nije išlo, pa sam htjela smanjiti prolaktin, da nam možda to pomogne)
razmisljam...racunam...biljezim... :mrgreen:
ne znam kako bi ovo kod nas išlo.lana bi zamnom u boravak, a onda bi mala poludjela jer bi i ona s nama :roll:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
lana je bila mirnija noću. samo jednom dojila i uopće mi to nije predstavljalo problem. tad smo živjele same, uz noćno dojenje sam uspjela spremiti jedan veeeeeliki ispit, a sad...jelena puno, puno više sisa noću, a još se nismo odlučili na neke mjere. :/
da te još pitam- jel ona tati plakala?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
ne znam koliko je moj "snažni" muž spreman na takvu misiju. a i ja :/
ajme
nisam mislila na još jednu bebu već samo na plakanje!!!
pa nije baš plakala. možda prvih par noći nešto malo, definitivno ne neutješno i jako.
razlog zašto je trajalo 3 mjeseca jest taj da bi ona svaki put kad bih se ja probala vratiti u krevet, ponovo tražila cicu. tek nakon 3 mjeseca ju više nije tražila, a i tada je MM spavao još neko vrijeme između nas dvije
Moram se javiti sa svojim iskustvom - ovo pišem oprezno, jer traje tek tjedan dana, ali otkad sam Kalebu drastično srezala dnevno cicanje (s 15+ na 2-3 puta), po noći cica oko ponoći (puuuuuno i dugo, sigurno sat vremena) i onda se budi tek u 7 ujutro za sljedeće cicanje. :shock: :shock: :shock: Nakon 10-15 podoja svake noći ovo mi je renesansa, ne mogu opisati koji užitak.
Samo sam zaboravila jednu stvar od prije trudnoće - sklona sam noćnim morama. :( Tako da je ipak bilo nečeg pozitivnog u 2 godine nespavanja - od ovih 7 noći 5 sam se budila u ledenom znoju od prestrašnih snova.
Ovo gore napomenula sam jer sam očekivala suprotno - da će se po noći još češće buditi kad srežemo dnevna dojenja, a dogodilo se upravo suprotno i posve neočekivano. S ovakvim tempom (2-3 dojenja preko dana i 1-2 preko noći) bez beda mogu i do jeseni. :)
Mozda sad posauga vise u jednom podoju. I moja M doji toliko puta, otprilike :)
ne zan dal je sad ovo OT, mislim je, ali Luna potpuno te kužim za noćne more.
nemam pojma kaj se događa - u noćima kad se nacicava sve ok, preživim i tu neispavanost i sva ta buđenja
.
a kad konačno imamo jedno do dva buđenja po noći, i kad bi trebala biti sretna jer spavam, ja sanjam takve kome da mi je uopće žal kaj sam čvrsto spavala... :(
(i u trudnoći sam isto imala takvih snova)
kad to prestaje?
Isuse tipfelera, pišem od posla s ekipicom za vratom!
Što se tiče noćnih mora, ja ih obično imam kad se često budim (a budim se još uvijek - ne znam jel to neki rekord, ali moje dijete ima 33 mjeseca i nije prespavao niti jednu jedinu noć u komadu :shock: ), pa niti ne stignem čvrsto zaspati, nego sam u nekom polusnu.........
isto mi se počelo događati kad je srezao buđenja sa 5,6,7 na 2-3, a ja bih se naravno iz navike budila i u međuvremenu, ali čisto od iščekivanja hoće li se/neće li se probuditi i kada, nisam nikad baš čvrsto zaspala i tada su me najviše prale te more.
Mia je prvih 6 mjeseci spavala u kindaču. Onda smo mjesec i pol proveli kod mojih staraca pa joj je valjda bilo čudno pa je sve češće se počela buditi i spavati kod nas. Kad smo se vratili doma neko vrijeme je spavala opet u kindaču ali onda su počeli zubi (bar sam ja tako mislila) pa se počela buditi svaka 2 sata u plaču, ustajati se u krevetiću, gurati glavu u ćošak i tako....
To je završilo tako da ju više ni ne pokušavam staviti u kindač nego spava s nama što je meni "slatko" ali mi nije baš drago jer se nitko ne naspava kako treba.
U međuvremenu je razvila strašnu ovisnost o meni i ne mogu otići ni u WC a da ona ne dopuzi za mnom u suzama. Malo prije sam kuhala ručak i skužila da je to "jednoruki ručak" tj. u drugoj ruci je Mia. Spustim ju na puzzle metar od mene a ona u plač. Grozno. Nije uvijek tako bilo. Zato mi se čini da je to sve povezano s tim zajedničkim spavanjem.
ja mislim da nije, barem ne kod nas.Citiraj:
Zato mi se čini da je to sve povezano s tim zajedničkim spavanjem.
margita od samog rođenja spava sa mnom (i u rodilištu je tako spavala) i jako je nezavisna i slobodna (za jednu 10mjesečnu bebu) i vrlo malo plače. ona je također od rođenja jako puno nošena (sling, marama, ruke).
zaru smo tek od 3. mjeseca nosili u marami, i u početku smo je stavljali da spava sama u kinderbetu i puno je bila plačljivija i cendravija i ovisnija o meni.
Vita od početka spava s nama!!! I uživamo, svo troje!!! :)
Mi od pocetka spavamo zajedno ... dok je bila sasvim mala prvi dio noci bi spavala u kindacu ali obzirom na cesta budenja/dojenja skinuli smo stranicu kinderbeta i tako prosirili krevet.
MM se premisljao oko co-sleepinga ali neki dan mi je rekao 'Znas meni je bas drago sto ona spava s nama.' :heart:
Srečice naše spavanje identično je vašem... :*
Mi ne samo što imamo sličnu decu, nego i muževe!!! :mrgreen:Citiraj:
srecica prvotno napisa
Naš krevetić nema opciju spuštanja stranice tako da se šefica od početka baškari između nas dvoje, ali MM je isto bio skeptičan, imao je milion nedoumica. I baš smo nedavno pričali o tome kako nam je to jedna od boljih odluka da stavimo malu sa nama u krevet (pošto smo od nekih prijatelja dobili :shock: komentar).
od prvog dana u bolnici sa mnom u krevetu, a doma naravno u sredini bračnog kreveta, kažemo da je on naša "tampon zona" , a kindač služi da u njega šibnem veš iz sušilice...
:heart: i mi istoCitiraj:
vissnja prvotno napisa
samo što je nas malo više... :heart:
Mi smo našeg tatu po povratku iz bolnice premjestili u drugu sobu tako da njonjac i ja dijelimo bračni krevet :) Svi sretni, tata se naspava, a mi dobili na prostoru :D Sad je 3,5 mj star i možda je 3 puta sveukupno spavao u svom krevetiću koji je tik uz naš bračni! Više mu se sviđa ovako tik uz mamu, pa onda, zašto ne :love: :heart: