Bez komentara!!!Očito je dr.R.veliki ljubitelj dripa,ko šljivi prirodni porod!
Ali i taj komentar dr.T je po meni grozan jer tako nešto reći za kolegu je grozno,baš ulijeva povjerenje rodilji
Printable View
Bez komentara!!!Očito je dr.R.veliki ljubitelj dripa,ko šljivi prirodni porod!
Ali i taj komentar dr.T je po meni grozan jer tako nešto reći za kolegu je grozno,baš ulijeva povjerenje rodilji
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
katastrofa!!!!
i moju prijateljicu je vodio dr. Anic i ima samo riječi pohvale za njega!
ima li šta novo na ratištu? :mrgreen:
U novom broju Šibenskog lista piše da se čeka koga će Burić kazniti
dr. Ž je "ispratio" dr. RR vani, jer ona nema pravo biti u rodilištu ako nije njena smjena
nastavlja se...
A svi dobro znamo da često na porod dolaze oni doktori kod kojih se ide privatno iako nije njihova smjena,ali očito da se dr.R od prije zamjerila dr.Ž kad joj to ne dopušta
tako ni dr K nije pustila žiku kad sam ja došla u trudovima nego me sprašila u krevet i pustila da umirem u bolovima 12 sati, a ona spavala!!!!
mammaju editirala "epitet"
Ništa u novom broju Šibenskog lista.
Valjda su se smirile strasti
javljam se zadnji put na ovu temu...izlizana je previše....
uglavnom, ja nisam htjela nikog uvriditi! neka mi dr. ž oprosti ako sam ga uvridila s ićim...on je i dalje za mene naj naj doktor koji trenutno na sebi ima ogromnu zadaću i nije mu lagano, stoga ima pravo i biti nervozan i td!
upravo zbog toga šta mi je dr. ž najbolji(i to kažem jasno i glasno) još uvijek nisam kod nikog išla na pregled jer mi nije jednostavno tek tako promjeniti doktora pogotovo nekog koga znaš dobro i koje se prema tebi ponašao kao otac!uvjek sam ga mogla nazvati i uvjek bi mi rekao sve šta me je zanimalo!!!
stoga vam želim reči da mi se više ne da slušati kako ne valja ovaj ili onaj....
ima tamo i boljih i manje boljih...
samo želim još reči da svi pričamo ko da smo magistrirale ginekologiju a nemamo pojma o životu o tome(barem ja nemam)...znamo neke osnovne stvari i to je to...ja sam uvijek vjerovala doktoru i nisam čak ni kad sam išla na carski se bojala jer sam dr. Ž vjerovala više nego ikomu i još uvijek mu najviše vjerujem!!!
i kako ko može reči ko je pobornik prirodnog a ko ne???
ako ste vi rodili uz drip ili šta ja znam kako , sigurna sam da dr zna zašto je donio takvu odluku!!!
marta primjetila sam da si ti previše ljuta na našu ginekologiju...hmmm...pa zašto-nikad nisi dala razlog???
vi sad po meni možete koliko očete ali ovo je moje mišljenje i protiv njega ne možete.... :P
samo imam jedan primjeg nečeg pšta me je dosta uznemirilo:
dok me je sestra kupala(3. dan carskog) u sobu ulazi druga sestra i govori -pa šta si se sad toga uvatila, ima pršuta na stolu!! :shock: :roll:
i to je to!!!
uostalom ako toliko dobro znamo sve, kako se ovdje piše, otvorimo praksu svoju!!! :mrgreen:
i e da, primjetila sam da samo se traži dlaka u jajetu, samo se čeka kad će ko koga dati na sud...pa zar nemožete jednostavno uživati sad ako je sve uredu, nego mislit šta bi bilo kad bi bilo...
toliko od mene....
nisam ja uopce ljuta. ja ih bojkotira i to doslovno.
da si ovdje malo duze znala bi zasto, meni se jednostavno ne da svake godine ponavljati zasto i kako.
ana-b,
za dr.Ž. sam čula da je vrhunski iz stare garde kad su u pitanju problemi (ginekoliške naravi i komplikacije pri porodu)
nisam bila kod njega , jer mi je dr. A. super
no, poanta je u tome , što me pomalo ljuti (a ovo se odnosi na cijelu Hrvatsku osim par izuzetaka ) što naši doktori praktički imaju stav da rijetko koja žena je sposobna da rodi bez intervencije?!
samo to
za prirodni porod ne treba puno, samo babica i dobra volja
prirodan porod je porod koji teče neometano i bez komplikacija, i prema tome uopće ne treba prisustvo ginekologa
oni su samo za slučaj komplikacije, ranije ne
u pitanju je samo malo više vjere u žensko tijelo
a to nema veze s stručnošću, je stručnost je bitna za komplikacije, kad nema komplikacija imamo prirodan porod, koji teče prirodno, već 10 000g
bez intervencije, prirodno
a kad se desu komplikacije , onda je dobro imati u smjeni nekog poput njega
ako misliš da je dlaka u jajetu to da masa žena ima problema odlučiti se na novu trudnoću radi emocionalnih trauma kao nasljeđe s prošlog(ih)porodu, onda ok.Citiraj:
e da, primjetila sam da samo se traži dlaka u jajetu, samo se čeka kad će ko koga dati na sud...pa zar nemožete jednostavno uživati sad ako je sve uredu, nego mislit šta bi bilo kad bi bilo...
ako pak tako ne misliš, onda tužbe i dizanje glasa itekako ima smisla.
ako ne za tebe, onda za tvoju (i tuđu) djecu.
trbamo malo misliti i na one koji dolaze nakon nas.
dok svi šute i trpe, čemu promjene?
i biti ću tako slobodna :trep: pa linkati na dvije martine priče s poroda (marto, ako ti je bed, viči).
prva je u šibenskom, druga u riječkom rodilištu...pa možda neke stvari budu jasnije ;)
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=145&Show=328
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=2003
evo recimo, možda je nekome i ovo "traženje dlake u jajetu" ...
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...327161#1327161
...ali da su sve te žene iz Merkura barem se obratile ravnatelju u Petrovoj, ili dale to u medije, tko zna bi li se ta doktorica i dalje smješkala u facu roditeljima govoreći im takve teške stvari ...Citiraj:
jumbina prvotno napisa
ok..a koliko ima njih koje su zadovoljne svojim porodom??i doktorima??koliko ima takvih a da nisu na ovom forumu???
i btw, koja to masa ljudi???sve moje frendice su rodile u ši?i to 2,3 puta?niti jedna nema prigovora!
nemožeš stavljati šib i rijeku u isti koš!najprije kod nas nisu normalni uvjeti!!!!!!i to nije krivica šefa ginekologije već nekog poviše njega...kao da je njemu lako raditi u uvjetima iz 1.svj.rata!
a šta se tiće dr,a,b,c,d....prepoznajem kimerušu-i zbilja neznam nikog kome je ona bila dobra....
uostalom ko nije vidio naš odjel nezna o čemu pričam!!!
ali zato ima suuuper babica(ane i danira) zbog kojih porod je predivna stvar...meni je na prvom dosta pomogla danira i velika joj hvala(dok moj dr nije stigao)!
sestrama neznam ime ali jedina koja mi je bila dobra (neznam joj ime)
nosila je tigraste očale!!!
ne pričam isključivo o ŠI rodilištu, nego općenito, kao i o principu da je bolje "ne talasat".Citiraj:
btw, koja to masa ljudi???sve moje frendice su rodile u ši?i to 2,3 puta?niti jedna nema prigovora!
koje su to?
pročešljaj forum.
ima svakakvih iskustava, kako dobrih, tako i loših.
dobra je uvijek lijepo čuti, a ono što ne valja treba mijenjati.
ali to mijenjanje, ta promjena se ne događa kada se šuti i trpi.
i biće nam, ne "onako kako si predočimo"(kako je pisalo na jednom drugom topicu), nego onako kako se i za što se izborimo.
Svaka od nas ima priču o nekom doktoru i kad bi je ovdje iznijele ispalo bi da u nijednog dr.ne možemo imati povjerenja.
Svi znamo neku ženu koja je imala probleme zbog ovog ili onog dr.ili smo same imale probleme pa odatle i negativan stav o šibenskim dr.
Naravno da onaj tko nije završio ginekologiju nije kompententan govoriti ali mislim da jesmo o ljudskosti,osjećajnosti,razumijevanju kojeg je teško naći u ši rodilištu.
Iznimke uvijek postoje,ali na žalost malo ih je.
Bez obzira na uvjete nedostaje ljudskosti u tom našem rodilištu!
mene je dr. škrablin u petrovoj operirala u 19.tj trudnoće.
i mislim da nas je spasila.
mene i karla.
(za razliku od nekih u OB Šibenik koji su me nakon 7 dana "promatranja", vađenja krvi i mjerenja tlaka otpustili iz bolnice jer je sve ok).
žena je vrsna doktorica, ali nema ljuskosti ni 5%. nezna se nasmijati ni reći dobru rič.
ali u tim trenucima mi je bilo najbitnije da moja beba i ja izdržimo do kraja :love:
POzdrav svima!
Evo jedne nove trudnice, brojim 10 tjedana :)
Stvar je u tome što nisam iz Šibenika. Sada živim u Zag i tu vodim trudnoću, ali u 5. mj. se selimo u Vodice i ne da mi se komplicirati stvari pa sam odlučila roditi dolje. Btw, termin je 14. 07.
E sad, čitajući vaše postove o šibenskom rodilištu ne osjećam se baš najsretnija tim odabirom. Da se razumijemo, ne gajim nikakve iluzije ni o zagrebačkim rodilištima.
Isto na ovom forumu sam čitala o zadarskom rodilištu i dojmovi su puno, puno bolji. Sviđa mi se što imaju stolčić za rađanje a dozvoljeno je i očevima da prisustvuju porodu.
Zanima me paničarim li unaprijed bez razloga ili je ipak bolje imati i drugu opciju u igri?
Mozes ti bez problema u Zadar. Al nije ti ni tamo bajno.
Nigdje u Hrvatskoj nije bajno, ali ponavljam sviđa mi se u Zadru što imaju stolčić i što MM može prisustvovati za razliku od Šibenika.
Što se tiče idealnog rodilišta gdje je sve podređeno rodilji i djetetu a ne med. osoblju, to možda dočekaju naša djeca ;)
cure jel imao netko iskustva sa dr. Junaković, porodila je moju prijateljicu i bila joj je super, pa me zanima jer bi i ja kod nje jednog dana :)
Prva stvar koju ces od nje dobiti, odmah s vrata, je drip. Ako ti to odgovara, odgovarat ce ti i ostalo.
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...main_page_news
U četvrtak navečer urušio se strop šibenske bolnice. Na katu iznad u vlažnim sobama inače borave majke i tek rođene bebe. Dio krovišta iznad rodilišta još je neobnovljen od granatiranja u Domovinskom ratu. Samo je sreća spasila pacijentice na Odjelu kirurgije jer u trenutku padanja stropa nitko nije bio u sanitarnom čvoru. Do daljnjeg će cijeli odjel moći koristiti samo mali prostor s dvije zahodske školjke. Umivaonici i sve ostalo u prostoru pod plafonom je koji se urušio s odjela ginekologije.
Upravo vidila i mogu sam reci :shock: :evil:
pa nisam baš to znala, ova prijateljica je rodila sasvim prirodnim putem bez ikakvih dripova, i vodila je cijelu trudnoću jer je imala jako puno problema i ima sve riječi pohvale za nju, naime išla je cijelo vrijeme privatno kod njeCitiraj:
laura_001 prvotno napisa
a znam i ljudi koji ju baš ne vole i upravo baš to kažu za nju
meni je dr.j srušila snove o 9.mj trudnoće doma.
ležala sam 3 mjeseca na gin, navodno dok ne uđem u 9.mj jer onda više nije rizično. tako sam čekala taj ulazak u 9.mj i otišla na UZV.
s obzirom da je na ginekologiji rasulo, da su me 2 doktora vodila, jer su odlučili prominiti vodstvo soba, a ja sam bila samo inventar pa me dr.ž prepustija dr.t, nije bilo bitno ko će me gledati na UZV. (nisam nikome dala nikakvu kuvertu i zato je takav odnos bio-zamislite koliko sam kuverata vidila u 4mj!!!)
bio je dan dr.j i ona mi je ustanovila zastoj rasta ploda. moš mislit. do tada sam bila jedno 20puta na utz i nije bilo ni riči o tome.
naravno, nitko se nije htio suprostaviti, pa sam ostala ležati. slj tj sam opet išla kod nje na utz i bio je neki mali pomak. a za 15 dana sam bila kod dr.k i totalna razlika.
u svakom slučaju, više nije imalo smisla ispisati se iz bolnice jer mi je termin bio blizu.
odlazila sam na vikende,a 2x dnevno dolazila na ctg. i prinila.
rodila bebu od 3500g. zastoj rasta?
primjetila sam da nisam bila jedina, dr j često zna "smanjiti"bebu.
Ja konkretno nisam imala nikakvih problema. Prvi put sam rodila za pola sata, a drugi zahvaljujući mom ginekologu kojeg ne mogu prestati hvaliti Dr. Zmijanović je prošao za deset minuta. No ono što sam vidjela tijekom boravka u bolnici (drugi put) je zapanjujuće. Ginekolog hoda po rađaoni i rodilištu i čimbuši cigaretu za cigaretom i to kao da šeta poljanom bez ikakvog srama. U jednoj riječi to je šibensko rodilište! Malo me smeta u Šibeniku što oni nisu baš pristalice da doktor koji ti vodi trudnoću da te i porodi. Prvi put sam prošla srećom bez problema jer sam kući trpila trudove sve do samog kraja pa kad sam došla u rodilište odmah sam rodila. Drugi put je moj doktor bio skroz pametan pa je došao u rodilište i porodio me i to brzinski jer sam isto došla taman za roditi i to mi je bilo prekrasno iskustvo. Pratio me cijelu trudnoću bez problema došao na porod na porodu bio sjajan i tri dana u bolnici me obilazio i pitao što treba, tako da ne mogu reći da su ginekolozi u šibenskoj bolnici baš svi ajme
Na žalost, ne mogu reći da imam pozitivna iskustva sa šibenskim rodilištem. U rujnu 2007. sam prijavila dva doktora (RR i B), ako ih tako i mogu nazvati jer su za mene čudovista, da su skrivili smrt moje bebe!!!
Vjerojatno su se zato i dr. Ž i RR posvađali.
Po mom misljenju, nisu sposobni porađati djecu.
Većina doktora i sestara, čast iznimkama, ponaša se bahato, nepristupačno. A da ne govorim o oronulosti soba i kupaonice. To nisu uvijeti za mame i bebe.
bumblebee žao mi je što ti se dogodilo tako nešto strašno. nadam se da ćeš to prebroditi. :heart:
Bumblebee jako mi je žao zbog tvoje boli.
U svoja 4mj života na ginekologiji sam vidjela svašta. Znam neke slučajeve prijavljivanja doktora zbog npr. neuočavanja nekucanja srca na kontroli trudnoće (!). Vjerojatno bi i ja bila u toj skupini da nisam na svoju ruku otišla u Petrovu gdje su se čudili što ovi nisu reagirali na moju situaciju i operirana sam po hitnom postupku. Grozno.
Drži se i ustraj u borbi
:heart:
Bumblebee strašno mi je žao :no:
Ali podržavam te za RR u potpunosti....Ona je za jedan drugi odjel :x
Sretno :love:
Hvala na potopri!
Što prolazi više vremena sve više mislim da državno odjvetništvo neće ništa napraviti. Osjećam se kao sitna riba tražeći da se u 21. stoljeću ne događaju takve svari!
Znam da bolnica nema novaca, ali više od plijesni, potrganih plahti i spavačica, me muči način kako te tretitaju. Oni su bogovi, ti ne znaš ništa, a kad pitaš što se dešava, gledaju u tebe kao da smo pale s Marsa.
Rodila sam i prvog sina u šibenskom rodilištu, i ni tada nisu bili bolji. Da u sobi nisu bile medicinska sestra i doktorica koje su već rodile, poludila bi od brige jer mi nitko nije želio odgovoriti na moja pitanja, npr. " Zašto moja beba povraća sukrvicu?".
Znam da se u Šibeniku svakodnevno rađaju djeca, živa i zdrava, ali moj sin nije živ zahvaljujući njihovom "...lako ćemo, ima vremena..."
Bumblebee, jako mi je zao sta ti se to dogodilo. znam da to nije dovoljno da se umanji tvoja bol, ali to je jedino sta mogu napraviti / reci.
procitala sam sva vasa razmisljanja i dojmove o ginekolozima u sibeniku i o odjelu ginekologije. ja osobno nikada nisam bila tamo. rodila sam u zadru i to samo zato i iskljucivo da pobignem od nasih ginekologa. tada me spasija rodak jer me upozna sa svojim prijateljem, sta radi ka ginekolog u zadarskoj bolnici. on me i porodija i sve je bilo super, tako da iman odlicno iskustvo s poroda.
sta mene boli je to sta svi nemaju takvo iskustvo s poroda, jer porod ka porod je nesto predivno, rada se novi zivot.
ja sam imala srice jer sam imala "vezu", recimo to tako. a sta je sa zenama koje ne poznaju nikog? one su manje vridne? ja ne znam koliko ce tribati vrimena da se promini nacin ophodenja sa trudnicama i rodiljama u nasim bolnicama, ali jedno znam, da ima vise ginekologa ka sta je dr zmijanovic u sibeniku i dr kulisic u zadru svima bi nam bilo puno lakse se odluciti na ponovni porod.
netko od vas je naglasija da bi trebali briniti za generacije koje ce tamo tek doci. da, slazem se, moja malena sada ima godinu i po, ne znam oce li ona ikada uopce doci do tog da ima svoju dicu, ali ako dode, zelim da je se tretira ka ljudsko bice koje ce dovesti zivot na svit.
sramota je sta mnoge bizu iz naseg grada (kao i ja) roditi na miru, umisto da se skupimo sve kao mlade majke i zahtijevamo prominu. znam da je realnost nesto totalno drugo i da se promine ne mogu dogoditi priko noci, niti ne znam sta bi se tocno tribalo napraviti da se nesto promini, ali da zena rada s glavom doli i nogama gori, da zene se moraju skrivati u wc-ima do izgona, to je jednostavno neoprostiva sramota! a o tome da se jede prsut umisto da se brine o pacijenticama, da se mami kojoj beba povraca ili pljuca sukrvicu kaze "lako cemo, polako", ma ne mogu to ni komentirati. ne moze se covik nadiviti da tako nesto uopce postoji!
sada sam bas ljuta! :evil:
isuse mili.....ma čula sam za tu rr...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...ajme odma poludin....poblesavin......ne čudovište...ma još goreeee....kako ta može živit mirnoooooooo....kako???????
zahvaljujući tadašnjem ministru zdravstva bile su smanjene kvote za specijalizaciju ginekologije
i sad kad bi ta generacija trebala zamjeniti staru gradu, nema tko
u ambulanti rade penzioneri (dr. M, dr. K ...)
ginekolozi iz rodilišta svaki 4.dan su cijeli dan u kninskom rodilištu
otkazi nisu opcija jer se guše u poslu
i tu je sav problem
i da hoće dati otkaz lošim dr-ovima, ne mogu
jedino možda prijava medicinskoj komori za oduzimanje licence, onda više ne mogu raditi
samo da pohvalim dr. Anića
i ja sam pobigla u Vž rodilište
Znam da otkaz neće dobiti, a prijava liječničkoj komori neće donijeti ništa jer ne mogu izgubiti licencu, na to su me odmah upozorili. Liječnici se, što i je najgore, međusobno štite!!!
Jedini način ih je staviti na sud ili barem prijaviti.
Nije ni njima ugodno kad im krim policija dođe na vrata. Nije neka utjeha, ali se nadam da bar par noći nisu spavali.
Imaju i oni svoju djecu pa, ako u njima ima nešto ljudskosti, će razmisliti što su napravili.
Znam da, ako i budu okrivljeni, meni to neće donijeti mir. Ja ću biti sretna samo ako budu umirali u onakvim mukama kakve je prošlo moje dijete radi njihove gluposti.
Zato i pišem da apeliram na mame da takve stvari ne prođu bez prijave, jer sutra će to opet napraviti, a tada neće biti sretnog završetka.
slažem se da treba se govotriti, prijavljivati ...
samo sam htjela reči da se ne očekuje neki veliki pomak
no i mali pomak je pomak na bolje
Bumblebee
nemam riječi da kažem koliko mi je žao zbog toga što vam se desilo :cry: :love2:
u potpunosti te razumijem, tebi :love: :heart: kad sam ovo pročitala ostala sam :cry: i ja bi isto tako reagirala i tako mislila. I ja im želim sve najgore zato što su ovo napravili tebi i malenom :saint:Citiraj:
Bumblebee prvotno napisa
bumblebee :love: