pa zbog visoke temperature sušenja se izravna.Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
zakaj se s peglom veš ravna?
Printable View
pa zbog visoke temperature sušenja se izravna.Citiraj:
zakaj se s peglom veš ravna?
Otkad imamo sušilicu, niti ja više skoro ništa ne peglam, ali mi imamo drugi problem - sva roba sušena u sušilici se smanjuje :/ ! Sad obavezno kad kupujemo nove stvari kupimo veći broj.
..u kuhinji na sudoperu imamo špinu koja se može "izvlačiti",tj. npr. kad treba detaljno isprati koji lonac full se izvuče van kao ručka kod tuša i opere..meni super..a k tome ima i za podešavanje dva tipa mlaza-jači i blaži.od Armala.mrak je! :mrgreen:
ovo je genijalno !Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
aha :mrgreen:
i ja sam mislila da je genijalno dok nije otišla gumica, a onda smo godinu dana tražili gumice prave veličine. jesam li spomenula poplavu u elementu i mijenjanje tuš-cijevi?
nikad više...
baš htjedoh reći...
pa potrazite si ovlastenog armalovog servisera :mrgreen: :P
inace, vec kad sam tu - moje sprave u upotrebi:
usisivac - gotovo non-stop
perilica rublja kapaciteta 7,5kg - smanjila mi pranje s 7/7 na 4-5/7 dana u tjednu
perilica sudja - nije mi kuhinja zbog nje uredna, ali mi odradjuje svaki dan svo sudje koje zmazemo
stapni mikser - krem juhe, majoneza i slicno
moccio za pod - nisam jos nasla savrseni, trenutno imam viledin moccio onaj sa plavom spuzvicom koja s jedne strane ima abrazivnu povrsinu, s druge brisajucu koji je ok praktican, ali slabo prilazi rubovima i coskovima, a imam i neki no-name na koji se navlaci ona navlaka, nedavno uzela u probu - mana mu sto tu krpu moram rukama ispirat (ima viledina verzija - ultramax, ali mi je malo preskupa - preko 200kn s kantom, a jos nisam sigurna da ce mi to odgovarat)
definitivno mi najveci problem u nalazenju najboljeg rjesenja predstavlja ovo brisanje podova :roll:
prasinu mi skuplja samo sokovnik kojeg je nedavno kupio mm (bez konzultiranja sa mnom :P), kontam kome da ga uvalim :)
sve ostalo sto je skupljalo prasinu ili smo prodali ili poklonili...
Meni je super, kada trebam nabrzinu smiksati nešto bebi u kašicu, ali prethodno narežem na sitnije komade i dodam malo tekućine, ako ima toga premalo, da uspije to smiksati.Citiraj:
vissnja prvotno napisa
Evo naših uređaja koji su non-stop u pogonu:
mali ručni usisivač
klasični usisivač
pegla (povremeno)
veš mašina (stalno)
perilica suđa
štapni mikser (za na brzinu)
multipraktik
mikrovalna
pekač kruha
vileda sa resicama i kantom (iako je najbolje kako je rekla sorciere, krpa i koljena, zbog kutova u kući)
Povremeno i rijetko:
aparat za pravljenje jogurta
aparat za kokice (super je, kad je neka tekma u điru)
sokovnik
grill toster
Nikada:
aparat za kavu i capuccino
aparat za filter kavu
ručni aparat za mljevenje mesa
komplet za fondue
Ono što nam je riknulo, od česte upotrebe, pa moramo popraviti: električni ribež za parmezan i orahe
( :cry: )
Otkriće stoljeća: ono što je navela SUZYEM: pronto brisač brašine i magična krpa
Kod nas je najviše iskorišteno:
mašina za suđe (svakodnevno)
veš mašina (samo preko vikenda)
sjeckalica-mikser (često radimo frape od banane)
mikrovalna za podgrijavanje
pegla (jednom tjedno)
Svaki dan-veš mašina
usisivač
fen i pegla
Vrlo često-salamoreznica
mikrovalna
mikser,obični,ali je samostojeći pa je puno lakše raditi kolače kad on sam vrti.
Svako jutro-kućno kino R.pogleda svoj crtić.Voljela bih imati štapni mikser i sjekač i naravnoSUĐERICU .Ovo prvo ću kupiti ali kako smo podstanari pa nemožemo pronać mjesto ovo drugo :( mora sačekati.
Bez mikrovalne, štapnog miksera, sjeckalice i suđerice ne bih mogla živjeti. sušilicu još nemam, ali joj se nadam...! Nadalje: klasični usisač (Vorwerk), mali za mrvice u kuhinji na brzinu, pegla s kotlićem za paru (mrzim peglati, a ovako je dvaput brže i efikasnije); kuhalo za vodu koje nas je spasilo kad smo bili mjesec dana bez plina pa smo se tuširali iz tuša za kampiranje (plastična vreća s tušem) :lol: , fritezu si nisam dala uvaliti, imala bih 100kg; imam kuhalo za povrće na paru, ali mi a se ne da više koristiti; sokovnik sam koristila dvaput u 5 godina,.....
Dodajem - četkicu za zube na baterije.
Ja čekam da padne cijena onom usisavaču koji sam šeta po kući
Inače, viledina atraktivna metla za pranje podova je čisti promašaj, ostale njihove proizvode volim
perilica- svaki dan
sušilica- skoro svaki dan (zimi)
suđerica- svaki 2-3 dan
usisivač
fen
kuhalo za vodu
pegla - jednom u 2 tjedna :mrgreen:
toster, mikser, štapni mikser, sjekač- svake prestupne
mikrovalna- izbacili je!
perilica - svaki dan
susilica - svaki dan, osim ljeti
mikrovalna - 2,3x tjedno
usisvac - 1x tjedno
suđerica - svaki dan, nekad i 2x na dan
kuhalo za vodu - svaki dan
pegla - 1x tjedno
fen - 3x tjedno
ja sam čudna, sve sam bliže tom zaključku dok ovo čitam.
Naime, ja NE ŽELIM suđericu (jadan čovjek koji nam je projektirao kuhinju me nagovarao tri dana i odustao) i mrzim ugradbene uređaje.
Ne želim ni sušilicu.
ja volim peglat, pa sam na poklon dobila fantastičnu peglu koja radi ko nova već 5 godina.
Mikrovalna nam služi za podgrijavanje, jedino je zbog toga i kupljena.
Usisavač trenutno skuplja prašinu jer nemam tepihe, ali zato močo radi punom parom.
Aparat za kavu je u funkciji kad imamo goste , pa treba puno kave skuhat.
Štapni mikser crko, čekam pogodan trenutak za novi.
mesoreznica čeka da joj nđem mjest u kuhinji, a inače se upotrebljavala u slučaju gostiju i rezanja velikih količina kulena i pršuta.
toster žudno čeka da ga se netko sjeti, a na najočitijem je mjestu.
od "čuda" modernog doba, digitalac mi se zavukao pod kožu, a stan je pun informatičkih nebuloza kaje je mm dovukao uslijed profesionalnih deformacija.
A lista želja... dugačka- na broju jedan- pekač za kruh :mrgreen:
evo, ja sam jutros izvadila stvari iz sušilice i stavila u ormar :duboki naklon:Citiraj:
stvari koje mi olakšavaju život su:
- perilica za suđe
- gore navedena sušilica
- mikrovalna
stvari koje su mi dodatak na olakšavanje: :mrgreen:
- sjeckalica za luk
- usisavač
- salamoreznica
- ostalo (sitnice kojih se sad ne mogu sjetiti, tipa magična krpa, onaj ravni mop i slično)
stvar bez koje ne mogu zamisliti svoje kućanstvo:
- perilica rublja (dvije godine - periodima- sam živjela bez nje i točno znam o čemu pričam, uh)
mašine - za suđe i veš - uvjerljivo su na prvom mjestu.
ZA PRANJE PODA pronašla sam spasonosno rješenje - štap s magičnim krpama - Royal Cleaning, Eco Line - najbolje je što se ne koristi nikakvo sredstvo za čišćenje, već samo voda. i radi super - kirurški precizno pokupi svu prljavštinu.
štapni mikser - frapei, krem juhe...
odnedavno uživam i u Soy Quick Maker-u i pijem svoja zobena, rižina i ina druga mlijeka. obožavala sam Oatly, ali prilično je skup... sad više ne brojim gutljaje, samo pijeeeeeeeeeeem...
:D ukusnije i bolje od Oatly-a.
drag mi je i toster, sokovnik, multipraktik tu i tamo. i usisivač, svakako.
Veš i suđe mašina
Mulinexov multipraktik (blender i rendalo)
Mikrovalna
Kuhalo za vodu
- ves masina
- pegla
- masina za sude
- usisivac
- rucni usisivac
- frizider :P
- mikser
- sokovnik za agrume na struju
- mikrovalna
- gaggia aparat za espresso
- elektricni rostilj koji uglavnom koristimo kao toster
- kuhalo za vodu (rijetko u upotrebi zbog mikrovalne)
- multipraktik (rijetko se koristi jer nisam zadovoljna s njim. od moulinexa je, i nista ne sjecka kako treba...samo tekuce stvari dobro promjesa)...i zbog toga.....ono sto slijedi su...
- dobri ostri nozevi :mrgreen:
- friteza
- el. gradelje
- viledin stap sa resama i pripadajuca kanta za pranje podova
- viledina metla za podove sa krpom za umetanje
- obicne metle
- carobne krpice iz dm-a
- pronto krpica sa odgovarajucim stapom za prasinu (to je ona cupava u reklami sa psom)
- ormaric sredstava za ciscenje :lol:
- digitalac (moja ovisnost)
- tv x2
- dvd kucno kino
- komp x2 uz sve moguce dodatke haha
na popisu zelja su: ovlazivac zraka, pekac kruha, stapni mikser i susilica za robu na koju sam se navukla citajuci vase postove :love:
uh, kako sam mogla zaboraviti mali mikser za svakodnevno ispijanje cappuccina :P
evo i mene čudne :mrgreen:Citiraj:
Naime, ja NE ŽELIM suđericu
Ja non-stop peruckam suđe dok u kuhinji nešto pripremam i nikad mi se ne skupi prljavoga ni za trećinu najmanje suđerice napuniti.
Al zato mi je veš-mašina svaki dan u upotrebi (nekada i više puta na dan, npr.vikendom), a sušilica cca 1-2 puta tjedno. Iako moram priznati da mi je totalna misterija kako vi ne morate peglati veš koji izvadite iz sušilice. Meni se to dogodi samo ako u sušilicu ubacim vrlo malo veša i to dječjeg, pa su majice površinom male i ne uspiju se puno ispresavijati tijekom sušenja. Sve ostalo bude dovoljno zgužvano da majice moram prepeglati, a posteljinu, kuhinjske krpe, rublje i ostalo koristimo tako zgužvane.
-vešmašina
-suđerica
-multipraktik
-štapni mikser
-usisavač (iako imam samo 2 tepiha ako ne usisam prije brisanja poda imam osjećaj da samo razmrljam prašinu okolo :))
-pegla (manje drag aparat :))
-mikrovalna
-mikser za capuccino :)
Mašinaaaa za tijestoooo ... zaljubljena sam...
Tava za palačinke, isto ....
Nama sokovnik i vešmašina.
Sušilicu ćemo morati kupiti na jesen, do sada ju nikad nisam imala, pa ćemo vidjeti :-)
Sudjericu nemam, a ni ne treba mi.
Meni definitivno roomba, sudjerica i veš mašina.
Uskoro dolazi crni petak, ne shvaćam zašto je razlika robotskih čistača podova od 100-1500€??? Kaj ovi u najvišem rangu uz pranje podova i kuhaju, plešu i pjevaju?
Ovi u najvišem rangu imaju i ime :-)
Pripazi na trajanje baterije, veličinu spremnika (ionako ga moraš čistiti svaki put, pa usput i isprazniš spremnik), ima li mop (ne očekuj previše od njega, ali koristan je) i ima li aplikaciju, mapiranje i virtualne zidove. Ako imaš pragove ili tepihe po stanu, onda i penje li se preko pragova, ali ako imaš tepihe ne može koristiti mop.
Meni je inače puno draži štapni usisavač i da moram birati samo jedno i ako bi ja bila osoba koja ga koristi, uzela bi samo štapni.
ako razmišljaš o kupnji, ja bih ti savjetovala da uštediš i novce i živce i ne kupuješ to čudo
to je korisno u velikim stanovima, donekle pravilnog tlocrta, bez puno namještaja, bez igračaka i cipela po podu.
bolje uzmi štapni (malo kvalitetniji), zakači ga negdje na zid i nauči djecu da se njime koriste
I ja bih savjet za robotski usisavač:
- da ima veliki spremnik
- da ima dobru bateriju
- da su dostupni rezervni dijelovi i servis
- možda i da peru podove
Prva reakcija mi je bila, ma Vrijeska o cemu ti, pa to mi je jedan od najkorisnijih uredjaja u stanu...
A onda procitam nastavak pojasnjenja i sve mi je jasno i slazem se.
Zuta, dobro ti kaze Vrijeska.
Ja imam roombu i odlicna mi je, ali moj stan je uredjen minimalisticki, roomba moze skoro svugdje doci, nema kablova, igračaka, razbacanih stvari po podu,...ide kruzno oko nogica stola i stolica, prelazi "pragove"..cisti kuteve cetkicom..ja sam prezadovoljna. Ne bih je dala nizasta.
Al to nije za tvoje potrebe.
A takooo su zgođušne dok idu podom... šmrc...
Možeš to shvatiti kao motiv da tjeraš djecu da redovito pospremaju stvari s poda :-)
Ili da ih gledam kako bježe od robota... :lol:
Bolje i to nego da ih gledaš kako se voze na njemu :lol:
Inače, moj xiaomi je koštao oko 220€ i skroz je ok, jedino što nema su te silikonske četkice koje je spomenula Lili, a ja nisam ni znala za postoje. Svakako pokušaj uloviti neku akciju, prati neko vrijeme ekupi, mall i sl. Štapni sam uzela u Lidlu jer sam čula da ovi skupi modeli jako brzo prestanu biti tako super, smanji im se snaga i baterija jako kratko traje. Koristim ga samo povremeno, ali super usisava i baterija na full snazi mi traje dovoljno dugo da brzinski usišem stan. Možda bi i robot iz Lidla bio dobar, a sigurno je povoljniji od ovih poznatih imena.
Dobro si čula. Ja sam prvo imala Electrolux-ov, koji je dao svoje nakon par godina. MM je dvaput mijenjao baterijski modul, a onda nam je dojadilo pa smo kupili Gorenje. Ista stvar, imamo ga petu godinu i dao je svoje. Sad sam rekla mužu da kupi isti model (još je dostupan) jer se postojeći filter može koristiti i u novom (jedan operem, a dok se suši, koristim drugi).