valjda će se javiti!!! neznam :/
Printable View
valjda će se javiti!!! neznam :/
Otvorene curke, osjecate li vi kakve bolove u rodnici. ja osjecam neku bol i strah me da se dalje ne otvaram, u utorak trebam na kontrolu i nadam se da cu izdrzati do tad.
ja znam tu i tamo osjetiti kao da me nešto nožem probode...ali svaki put na kontroli mi doc kaže da se nisam otvorila.
vjerovatno se sad dodatno rasteže maternica jer beba ima sve manje mjesta!
ja ne osjećam apsolutno nikakve bolove, samo kak beba lupka
po debelom crijevu i to me škaklja :lol:
joj, ja sutra idem u pola 9 i tak me :roll:
~~~~~~~~~~~~~~~~puno vibrrrr
obavezno javi šta je doktor reka!!!!!! :*
mirnic Ja ti s vremena na vrijeme osjetim lagano "pikanje" dolje te nekakvu osjetljivost ... al eto bila sam na pregledui i doc je rekao da je i dalje uloživost za jagodicu, a da to što osjećam je rastezanje maternice i priprema zdjelice ... tak da mislim da nemaš brige što se toga tiće . Svejedno u utorak pitaj doca da budeš mirna. Jel ti tu bol osjetiš stalno ili ??
evita ~~~~~~~~~~~~~
mlukacin ~~~~~~~~~~~~
i javite se
Just me, povremeno. kao da me netko bocne izvana u rodnicu necim i onda onak cudna bol i prestane.
Onda stvarno mislim da nemaš razloga brinut jer je tako i kod mene i to osječam unazad par tjedana. Ja sam skužila da ako u tom momentu stavim jastuk među noge da to pikanje i "bol" prestanu ...Citiraj:
mirnic prvotno napisa
Evo mene, ne trebate se još brinuti. U komadu sam :D .
Blago vama,vi ste sad obavile preglede pa znate svoje stanje,a ja bogec moram čekati još 2 tjedna do pregleda da vidimo kako je...
Mlukacin,javi kakvo je tvoje stanje. To me jako zanima jer bi takvo moglo biti i moje budući da imamo klince koje navlačino (i ja još šećem gradom,vozim se u autu,čučim dok učim štence hraniti....)
Pusa svima. :*
E,da mirnic ja sam u oba dvije trudnoće kad sam se počela otvarati osijećala neki pritisak dolje (kao da će mi nešto ispasti)...
I još jedno pitanje u vezi otvorenosti;
Da li je i vama zabranjen seks? Ako je kako to proživljavate? :oops:
Sex, a šta je to???? Ja se znam zezati s MM da neću znati kako se to radi, a mislim i da ću se osjećati ko kakva balavica ... :oops:
ja sam zaboravila šta je seks! :lol:
zabranjen mi je od početka!
ali meni to treba........ :shykiss:
a kome ne treba? :ups: :lol: a štaš triba slušati doktore
Seks, hm sta je to? zadnji put jos davne prosle godine, pocinjem vec vjerovati u to da je moju bebu donjela roda.
mirnic :lol: :lol: u potpunosti te kužin
E,da meni je bio zabranjen i u 1. trudnoći negdje od 29 tjedna (nisam se baš pridržavala toga a niti mirovanja-uopće)-isto sam bila otvorena za prst i rodila nakon termina!
Ali mislim da mi je bilo u 1. trudnoći otvoreno samo vanjsko ušće (ne znam) zato se sad neću puno zezati s tim stvarima. Željela sam pročitati u staroj trudničkoj koliko sam bila otvorena ali ne znam pročirati taj škrakopis!
evo i mene...
prošlo je ok samo sam se načekala ko zadnji magarac
cerviks se nešto stvednuo, prohodna sam i dalje al za prst od
doktorice tak da smo se smijale da je to manje nego prošli put
jer me pregledavao doktor a muški kao imaju deblje prst
i dalje mirovanje i ležanje, al ne strogo
uzv super, curka ima više od kilu i po :zaljubljen: i predivna je
hvala na ~~~~~~~~~~
i tako sam se opat uvjerila da vibre s ovog foruma su stvarno ljekovite
:love: svima
e da, i CB na streptokoka je gotov tek u utorak pa iš iš i tome
a da li češ onda ipak raditi serklaž???
Mlukacin tebi su sigurno otvorena oba ušća (pitam zato kad ne trebaš strogo mirovati)?
:heart: za curicu
ana-blizanci p ti si već dosta dogurala s trudnoćom budući da budu blizanci... mogli bi svaki dan već čekati :D
:love:
eeee još malo. idem idući tjedan na color dopler pa nakon toga ostajem na odjelu dok ne rodim!nadam se da ću izdržat još bar 2 tjedna!!! :*
E, znači nećemo te imati od drugog tjedna više na otvorenicama :(Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
Drži se pa izdrži na odjelu čim duže. Puno pozitivnih ~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~ za malene :love:
hvala :love:
razmjenila sam brojeve sa ljetnicama pa ću sve novosti javljati!!
:lol: joj dobra si.Pa treba nama svima ali...Citiraj:
evita prvotno napisa
otvorenice, jeste li gledale Odiseju života na HRT1?? Sva sam se rastopila, situacija gotovo identična mojoj, prvih 6.mj uživanje, zatim strahovi, pa mjesec dana bolnice i evo danas upravo punimo 35. tj, ulazimo u 36. a termin nam je 27.07. - tada je i mala Giulia rođena!! :heart:
Bravo Đelo!!! Nikad ne razočara! :D
e gledala sam ali samo kraj!meni je termin 28.7. ali će i to bit doooosta ranije!čekaj nije mi jasno zašto je ona rodila u 36 tj?zašto su je stavili na drip?
niti ja nisam gledala od početka, ali koliko sam shvatila imala je visoko prsnuće vodenjaka pa su joj inducirali porod kad je ušla u 9. mj. T.
Kaže program da je sutra u 8,55 na HTV2 repriza.
Jesam! I kod mene je počelo od 6. mj. Nadam se da ću i ja izdržati čim duže ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.Citiraj:
mayda prvotno napisa
Samo je kod mene dečko :mrgreen:
E da, meni je termin isto kad je i toj ženi bil 10. rujan (tak doc kaže), ali po mojoj je procijeni 9. rujan (zadnja m je bila 3.12.-a to je onda 9.9., ah,nema veze (kokodačem već gluposti)... :mrgreen:
ako ti je zm 3.12. onda ti je termin 10.9.
Ja sam na pocetku filma zadrjemala jer mi ce cinilo da ce biti jedna od preidilicnih prica i taman se probudim kad je morala na mirovanje. alaj sam plakala kad se mala rodila.
mlukacin,bebača uopće ne dižeš?
Haj curke, i ja se prijavljujem u otvorenice. Otvorena sam negdje od 20 tj za prst, ali nije ništa zabrinjavajuće jer mi je to 4. trudnoća pa je normalno. Sad sam se vratila sa mora, plivala sam , puno hodala i strah me da se nisam otvorila još, osječam neki pritisak dolje. Bojim se i zato jer sam ostala T 3.5 mj. od prošle T , a čula sam da kad je tako mali razmak da je veća opasnost od prijevremenog poroda. Jeste li i vi to čule?
I još nešto, na WCu sam dva puta vidjela neku grudicu bijelu pa se bojim da to nije čep.
U utorak idem na UVZ i pregled pa ću vidjeti.
Mlukacin nisam baš u toku jer me nije dugo bilo. Jesi li bila na serklaži na kraju? Kakvo je sada stanje?
[quote="Eci"]Haj curke, i ja se prijavljujem u otvorenice. Otvorena sam negdje od 20 tj za prst, ali nije ništa zabrinjavajuće jer mi je to 4. trudnoća pa je normalno. Sad sam se vratila sa mora, plivala sam , puno hodala i strah me da se nisam otvorila još, osječam neki pritisak dolje. Bojim se i zato jer sam ostala T 3.5 mj. od prošle T , a čula sam da kad je tako mali razmak da je veća opasnost od prijevremenog poroda. Jeste li i vi to čule?
I još nešto, na WCu sam dva puta vidjela neku grudicu bijelu pa se bojim da to nije čep.
U utorak idem na UVZ i pregled pa ću vidjeti.
Eci; Hm...tebi je vjerojatno otvoreno samo vanjsko ušće pa to nije ništa strašno. Tako sam i ja bila otvorena u 1. trudnoći i rodila nakon termina. Ako si otvorena doktori u kc jako strogo zabranjuju plivanje! A što se tiče hodanja (u 1. trudnoći) sam također puuuno hodala i nisam se otvarala više od prsta. :) Jedino ne znam za taj pritisak (to i mene muči). Kod mene je ovo 2. trudnoća i isto mi je razmak 3,5 mj od prošle T. Za prijevremeni porod nakon malih razmaka nisam ništa čula pa ne znam.....možda nam se javi netko tko zna (ili ti pitaš na pregledu pa nam javi). :mrgreen:
Meni ti ide stalno bijelkasta sluz,a znala sam vidjeti i grudice pa mislim da je to sve normalno...
Izgleda da je onda normalno. U svakom slučaju pitati ću sutra na pregledu pa javim!
Drage dame !
Evo i ja bih postavila pitanje vezano za otvaranje. Nime ja sam
u 32 tjednu na zadnjem pregledu pred dva tjredna doktor mi je rekao da mi je grlić uloživ za 2/3 članka no cerviks je zatvoren . Pokušavam mirovati ne dižem baš ništa teško . No prije dva dana sam osjetila laganu bol u doljnjem dijelu trbuha ( u podrućju stidne kosti ) malo me primila panika pa sam se uvukla u krevet i ležala .
Zanima me dali postoje neki simptomi i kakao se manifestiraju koji mogu ukazivati na to da se otvaram ?
Sutra idem kod ginekologice po uputnice pa ču je zamoliti da vidi kakvo je stanje .
Svima hvala i šaljem velike puse,
Jedino ti doc može sa sigurnošću reći. No nemoj se brinuti,jer je tvoje unutarnje ušće zatvoreno. To je dobar znak. Ja sam se u 1. trudnoći otvorila u 2x tj.za prst, trebala mirovati,ali nisam,puno sam hodala,nosila teško (lubenice :) i sl. ) i prenijela :DCitiraj:
vlatkapeno prvotno napisa
Za simptome ti ja sumnjam da su neki tupi pritisak (kao da e ti beba ispasti)..... barem kod mene.... svaki put sam bila u pravu
jooooj evo i mene nakon par dana....
mi proslavi prvi rođendan :mrgreen: i bilo je super
ja sutra opet pičim u petrovu i ne znam kaj bude dalje...
rekli su mi da ćemo se dogovoriti kad im donesem cervikalni bris
a to je sutra pa ak beštije više nema kao radili bi serklaž makar meni to
stvarno nije jasno da bi ga radili u 30 tjednu... luđaci...
nego, ja sam samo jedan dan osjećala bolove u području desnog bubrega
i to par sati bez prestanka, bila je nedjelja i taman kad sam se spremila
da idem na hitno to je prestalo tak da sam išla kod svoje dokice u pon koja
mi je onda rekla da sam se otvorila....
a petak prije toga je bilo skroz sve ok...
nažalost ovih dana nisam uspjela mirovati, malog sam dizala sigurno 5
puta dnevno...al i dalje ne osjećam nikakve bolove niti pritisak
jedino me zaboli kad se beba počne micati jer se miče stravično jako i brzo,
nekad toliko jako da se moram primiti za trbuh od boli i to je to
e da... i zna me zaboljeti u donjem dijelu leđa al tak mi je bilo i u prvoj
trudnoći i tome ne pridajem nikakvu pažnju....
baš me zanima kaj se sutra budu izmislili, koje još pretrage moram
obaviti da bi gospoda odlučila šta će a koliko sam skužila kroz cijelu priču
da je to normalno, jer je moj cerviks šivan nakon prvog poroda i otaranje
je bilo za očekivati, 4 tjedna se nalaz nije pogoršao i to je to...
nebi ja na nikakav serklaž.... :roll: