koliko sam ja uočila, nakon pištanja poraste još do neke vrijednosti i stane...onda se ugasi nakon što je ta vrijednost stajala u mjestu neko vrijeme...tako mislim da ga treba držati sve dok god temp. raste...
Printable View
koliko sam ja uočila, nakon pištanja poraste još do neke vrijednosti i stane...onda se ugasi nakon što je ta vrijednost stajala u mjestu neko vrijeme...tako mislim da ga treba držati sve dok god temp. raste...
Baš sam gledala jutros kad ono :shock: stvarno. Nisam to nikada prije primjetila. A ništa sada ću nastaviti do kraja ciklusa ovako pa od slijedećeg počinjem sa očito višim temperaturama. Meni je pištalo na 35,8 i onda sam pustila da vidim šta će biti kad ono 36,2. Baš i nije mala razlika.Quote:
Originally Posted by Pepe2
i ja sam danas isprobala i ostala :shock: ,stvarno,poslje pištanja još nalo naraste i stane :D
Bok,
Mjerim 3 mjeseca i zadnja 2-3 dana do men. pokazuje visoku 37.8 tj ne smanji se dao po knjigama. Imam normalan ciklus.
pozdrav
L
cure,nikako da se učlanim na ff..
valjda ima previše članova...
pokušat ću još navečer, a ako neće ići, trebat ću vašu pomoć..
kažu na siteu da mi netko može poslati pozivnicu..
please :oops:
do navečer...pusee :heart:
Pocela sam ovog meseca da merim baz.temperaturu zivinim termometrom.Ako izmerim temperaturu oralno i pod pazuh ,prilicna je razlika.Kupila bih digitalni termometar ali ipak bih da se konsultujem sa vama koji se termometar pokazao kao najprecizniji?Da li je najbolje meriti oralno?
Hvala unapred!
terka,
bazalnu mjeris pod jezikom,svaki dan u priblizno isto vrijeme,cim se probudis-prije neke druge radnje (ustajanje, govor itd...)
Sto se tice razlike, ja sam mjerila i sa zivinim , a otkad imam digitalni koristm taj jer mi brze ocita,a sad preciznost :/ , meni je bitan ovulacijski "skok" u temperaturi,bitno mi je da mi to registruje( a to ti pokazu oba), a nije mi toliko bitno jeli to 36.3 ili 36.38 npr...
A neka me cure isprave ako grijesim... :)
iako je na živinom temp. puno veća nego na digitalnom(do 0,5,barem meni) za O to nije bitno,bitan je taj skok koji se pokaže bez obzira kojim toplomjerom se mjeri.
Cure koje ste zatrudnile da li ste sve primjetile povišenje BT?
I mene to zanima i od kog dc ste to primetile? Pre ili posle očekivane M?
temperatura padne nekad dan prije m, nakad 1dc..
sretno :*
JIm & Jill, mozete pogledati moj graf u potpisu, ciklus od 29.8. (na grafu svjetlo plave boje), taj ciklus sam zatrudnila (poslije ihihihi cekanja...), a temp. :/ nista posebno nije govorila.., pala je propisno na dan kad sam trebala dobiti m.- vidi se na grafu, a onda je sutra malo porasla, pa jos malo i tako lagano...nista znacajno.E , sad mozda je taj pad oznacio -kasniju-implantaciju...ne znam ,uglavnom bio je missed ab.
Na FF. mozete popgledati trudnicke grafove i vidjeti kako su se kretale temp. a ima ih nesto postavljenih i ovde na temi "Nase bbt", mislim na strani 2 da su betty i sunce.m. stavile neke trudnicke grafove za poredjenje....Sretno!!!
Sad kad sam vas procitala, malo mi je lakse. Moj digitalni mi je izmerio 35,0 C :shock: Temp mi ni ne stigne do 36. Od sledeceg ciklusa ga ostavljam bar jos 3 min posle pistanja.
Hvala
A koja bi to bila trudnicka temperatura?Da li mora biti veca od 37 C?
ne mora biti iznad 37, ali se vrti usko oko te brojke..
znači 37,8 pa na više...
ups, 36,8 pa na više...ispravak netočnog navoda :oops:
Molim neku od iskusnijih cura da pogleda moj chart. Mislim da je malo suvise "skokovit" :? Prvi put ovaj ciklus merim BT, pa mi se cini nekako zbrda zdola
Hvala :heart:
Draga vanesax, saljem ti veliku :*
Meni tvoj chart izgleda bas dobro. Koji odlican skok nakon ovulacije i konstantan rast. Nek i druge cure potvrde, ali ja mislim da bas tako treba biti. Istina da je chart skokovit, ali bitno je da vidis odredjenu tendenciju, a tebi je nakon ovulacije definitivno vidljiva tendencija rasta temperature. Takodjer, bitan pokazatelj da si uredno ovulirala je i cinjenica da i kad je temperatura ponovno malo pala nakon ovulacije, nikad nije pala tako nisko kao temperature koje si imala prije ovulacije. Evo, nadam se da ovo tumacenje pomaze. :love:
Ako temperatura nakon ovulacije ima pad na temperature prije ovulacije tzv. dip da li to znači da nešto nije ok s ovulacijom!? :?
to bi moglo značiti da je došlo do implantacije :)
sretno!
Drage cure,ovaj ciklus još nisam mjerila bazalnu temperaturu,spremam se od slijedećeg ciklusa.Objektivno ne osjećam nikakve tegobe i smetnje,bar ne zasad:Jučer mi je bio 21.dan ciklusa i temperatura izmjerena u ustima je iznosila 37,1.Danas,tek toliko da provjerim,opet sam ju izmjerila i opet je ravno 37,1.Jasno mi je da to nije ona izmjerena ujutro jer se samo ta uzima kao pokazatelj ovulacije,ali ako imate kakvu ideju,javite se.Kažem,možda se ispostavi da je u pitanju sasvim neš drugo,mada se još uvijek osjećam zdrava ko dren.Javite se savjetom,iskustvom,pozdrav Cool
Uobičajeno je da ti preko dana temp u ustima bude 37. Bar meni je tako.
Bazalna temp je samo ona mjerena ujutro i na temelju nje se može doći do valjanih zaključaka .
Ako ti je za utehu, meni preko dana zna biti 37,3 pod miskom, a zdrava sam 8) ...
Nemojte se zamarati s dnevnim temperaturama.
Jedino ispavno mjerenje je ujutro prije nego se ustanete, ništa piti/jesti, pa čak ni razgovarati.
Nakon što otvorite oči, toplomjer u usta, po jezik i držati ga minimalno 3 minute (čak i ako je digitalni).
Sve drugo je niškoristi.
A ja ovaj mjesec shebala već drugi po redu toplomjer. Sad imam još samo onaj jeftinjak digitalac iz DMa. :P
Uopće ne znam kako, ali skroz mi ispadaju iz ruke.
Ovaj zadnji se nije razbio, ali dio žive je zaostao na 36,5°C i kako god mjerim, nisam sigurna, pokazuje li mi točno.
Ali baždarila sam ovaj DMov sa živinim i pokazuje dobro (uz uvjet da se drži minimalno 3 min u ustima). Ako ga izvadim iz usta čim zapišti, pokazuje za 0,2-0,4 manje.
Tak da znate.
Rene možda su polupani toplomjeri dobar znak, sjeti se samo Storm
~~~~~~~~~~~~~
Ma, :roll: kod mene je već toliko tih znakova vanzemaljskih bilo, da više ni ne obraćam pažnju.
Ni na toplomjere, ni na razbijene čaše(ono, "bit će muško"), ni...
Nekako bih voljela malo odahnuti od svega, ali srce mi ne da.
Ja čak i nedjeljom navijam sat u 6:30 samo da bih si toplomjer stavila u usta :smajlićlupaglavomozid: :nope:
Ja stvarno ne razumijem više ... :/
Što znači ako su mi tri temperature nakon navodne O, pale na ovu horizontalnu crtu. To mi nije bilo nikad do sad, a pratim već 9 ciklusa.
Da li to možda znaći da ovulacije nije bilo :( ........
Samo to mi treba, a bas smo se "ubili" od hopsanja kako bi pokrili navodnu ovlulaciju.
Ne znam Gaja, ali tako ti je bilo i u prošlom ciklusu. Meni nešta tu ne miriše dobro. :/ Jesi išla kako na folikulometriju?
Ma nisam :?
Dr. mi je rekao (ovaj mjesec bila na pregledu, sve uredno) da pratim 3 ciklusa BT pa da dođem da vidimo što ćemo dalje.
Ja mu kažem da pratim već 8 ciklusa, ali to ga nije zadovoljilo, nego kaže dajte vi ipak još 3 mjeseca mjerite ...
Točno da je bilo nešto slično prošli ciklus, ali je ipak bio nekakav dvofazni chart.
moram mjenjati doktora. Odo ja u Vili.
gaja, intuitivno osjećam da nemaš razloga za brigu..
da su ti temp otišle ispod crte onda možda...
ovako mislim da je sve u granicama normale...
a prošli ciklus sve 5 ;) !
sretno!!!!!
Ma zlato si Yasmina. :love:
Iz tvojih usta, u Božje uši ....
Nekako se ne mogu skulirati, prezabrinuta sam, živčana i cmoljava, tako da je sa O sve Ok ništa se ne bi moglo uloviti od silnog stresa.
Mjenjala sam toplomjer (3 dan nakon O) jer sam prethodni razbila, pa mo
da je od toga.
ja mjerim sa digitalnim toplomjerom i uvjek izmjerim 2 puta i uzmem u obzir ovu drugu temperaturu i uvjek je za stupanj vislja.
Ja isto imam dosta visoke temperature za pocetak ciklusa 36,7,36,9,37,4 i onda padne 12 ili 13 DC na 36,5 i to je najniza moja temperatura,zatim se opet penje 36,7,36,9,37,0,37,2 i tako do kraja ciklusa koji traje 36 dana.
Ima li koja slicna iskustva :(
i neznam jeli uopce moze se prepoznati ovulacija izgleda totalno cudno,nemogu staviti graf jer neznam kako.
Quote:
Originally Posted by pupeta
Idi na Menu, Sharing, pa na Home Page Setup. Na vrhu stranice ti piše Your Charting Home Page Web Address: i onda kopiraj ono što ti piše ispod i to upiši na svoj profil u web stranice ili možeš i u potpis. :*Quote:
Originally Posted by pupeta
ovaj ciklus mi je 12,13 DC pokazalo pad temerature na najnizih 36,5 pa opet povisenje ali 23,DC isti ovaj ciklus mi pokazuje pad na 36,1 i onda 24 DC povisenje na 37,1 i tako stoji vec 3 dana ali mi se i sluz cervikalna pokazala jako vodenasta i rastezljiva,jeli to dupla ovulacija ili mozda implatacija jer se sa sluzi pojavio i smedji spoting jedan dan i to kap dvije.Mjesecnica mije svakih 36,37 dana,prerano je da budu znakovi mjesecnice. :?
pupeta, po svemu izgleda da je rijec o implantaciji, ali bi jos bolje bilo da nam das link na graf- da vidimpo kako to izgleda, ja vibram da bude kako ti zelis~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo pokusvam staviti graf u ptpis nadam se da sam uspjela. :)
zeznula sam se za jedan dan kada sam prepisivala graf pa sve se pomice za jedan dan sto znaci da na grafu pokazuje pad 22,on je lazan zapravo taj dan je 23 DC.Mjesecnica nije trajala 5 dana vec 6 dana jedan dan nisam upisala i odmah se sve pomaknulo :oops: smotana ja! :oops:
Ovaj fefe mi je pomerio ovulaciju za dan unapred :evil: . A ja kad sam isprva videla da sam odhopsala u pravo vreme, bas sam se obradovala. Ovako sad kad mi je pomerio, nista mi se vise ne uklapa. Jos mi uz sve to ni maybe baby nije pokazao paprat, s tim da ga na prvobitni kljucni dan (15dc) nisam ni pljucnula. To se vama recepcionarkama sigurno vec desavalo, pa vas molim za pomoc, jer sad vise uopste ne znam kad je zapravo bila O (ako je bila)
:heart:
ovaj ti je ciklus skroz drugaciji po temperaturama od onog prijasnjeg . Jel to novi pokrivac kupljen ili sta ? :mrgreen:
Ja cak nisam sigurna da ti je prosli ciklus bila tako rana ovulacija (13 dc ) jer je rijetkost druga faza ciklusa od 18 dana . Moguce da je bila 15dc a moguce i 18 dc . To bi ti dalo neku normalnu i uobicajenu duzinu lutealne faze od nekih 14-16 dana .
Sto se tice ovog ciklusa , onda je moguce da je O bila 15 ili 16 dc , a ja sam sigurna da ce ti FF pomjeriti O na 19 dc ako ti nastavi tempa rasti , jer imas tri iste uzastopne temperature . Da nisi imala E sluz nakon 15 dc ja bih glasala za 15 dc , ali s obzirom na sluz do 18 dc neznam ..stvarno ne znam ...
Zao mi je sto ti bas nisam pomogla , ali jako su ti razlicite temperature u ova dva ciklusa . :love: