Pronašla sam cijene za Gucio u Americi. 60 $ :shock: , tako da se više isplati naručivati u Europi.
Printable View
Pronašla sam cijene za Gucio u Americi. 60 $ :shock: , tako da se više isplati naručivati u Europi.
Ah taj Gucio. Meni se ova žena ne javlja kod koje sam ih htjela naručiti i vrlo sam :( . A čekala sam da mi samo pošalje podatke pa da platim :( . Jel zna tko njemački pa da vidi koliko koštaju u Austriji?
Moj Luka je 7,5 mjeseci sad, ne hoda još, ali voli cupkati kad ga držim pod pazuhićima i korača negdje stalno (pa taman i po zraku), što će reći, voli biti na nogama... za sada je u čarapicama, ali tako zna saviti prstiće da stoji samo na palcu...ili savije palac, a ostale prstiće raširi... stalno nešto petlja, šta ako se ozlijedi? :?
To je sasvim normalno za njih i nema bojazni da se ozljede. Šta god oni sami rade je ok.
Moram pitati za savjet jer nailazim na raznorazna mišljenja glede kupnje prvih cipelica.
Dakle, moj Luka još ne hoda samostalno, hoda kad ga ja držim, diže se uz namještaj, i tak napravi korak, dva dok se drži....e sad- pošto već ide hladnije vrijeme a i sad će navršiti 11 mjeseci, mislila sam mu kupiti prve cipelice. I mislila sam da trebaju biti čvrste, visoke, sa uloškom. No, pročitala sam da ako ne hoda potpuno samostalno da mu ne smijem uzeti takve cipelice nego nekakve mekane, bez uloška, skoro pa ko čarapice. Hm, to mi se ne čini za van ići ko najsretnije riješenje, jer kak on sad korača dok ga ja držim i diže se na nogice nekak mi se čini da bi mu baš trebale te prave čvrste cipelice. Samo me još zbunjuje ovo sa uloškom. Treba biti uložak u cipelici ili moraju biti skroz ravne? Pliz, odgovorite ko zna!
Cure, evo ovdje možete pročitati o dječijim cipelicama - Children's Footwear Članak su pisali stručnjaci za stopala. Pusa :* nadam se da sam pomogla
lailah, znam ja njemački. što treba pitati i koga? nemam sad cajta za proučavati pa javi točno što želiš znati
hm, vještičica, članak je perfektan ali ono kaj mene zanima je sljedeće:
Pre-walkers (babies and those still crawling) do not need shoes - they need booties or prewalking shoes that do not restrict the foot's movements. They should be flexible and not supportive, and conform to the shape of the foot.
The first "real" shoes can be used when the child first starts to walk unaided (usually around ages 9 to 18 months). Fitting toddlers shoes should follow the guidelines above. Encourage bare foot in protected environments (eg indoors).
A soft and pliable sneaker is usual ideal footwear for children at most ages, as long it has plenty of room for the toes.
Po tome Luka još ne treba PRAVE cipele, a znam neke mame koje su ih kupile dok im djeca nisu još potpuno samostalno hodala i isto naravno misle da su u pravu, da je to najbolje za njihovog bebača.
E, zato ja vas pitam da li bi vi kupile ili ne još prave cipele?
Oprostite ak davim, sve u naboljoj namjeri. :oops:
izgleda da previše izfilozofirah. :(
Ma jok :) Svi se mi trudimo naći (i kupiti) najbolje za naše bebaće. Moja M nema ništa na nogama osim čarapica, a i njih, većinom, vrlo stručno skine :) A hoda sama uz namještaj! Dok ne počne sama hodati bez držanja za okolinu, neće dobiti ni prave cipele. I to je to, što se nas tiče. Pusa svima :*Citiraj:
happyness prvotno napisa
pa to i meni izgleda logično riješenje.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
daj mi još samo reci, ak nađeš snage prije nego me pošalješ kvragu ;) , kaj budeš joj obula dok budete išle vani pa ju malo staviš da hoda dok ju ti pridržavaš? za doma mi je lako, ovo mene zanima! i hvala ti na no ignore!
pa to i meni izgleda logično riješenje.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
daj mi još samo reci, ak nađeš snage prije nego me pošalješ kvragu ;) , kaj budeš joj obula dok budete išle vani pa ju malo staviš da hoda dok ju ti pridržavaš? za doma mi je lako, ovo mene zanima! i hvala ti na no ignore! :*
Ja Jana neću pridržavati. Meni je to logično. Kad će sam hodati - imat će cipele.
a zakaj ne pridržavati bebača? ozbiljno pitam. kaj nije dobro vježbati hodanje? :?
Tnx, ali skužila sam u čem je bio problem. Žena mi slala mailove ali ja ih nisam dobivala. I ne samo njene nego sve. I sad sam ih odjednom dobila ravno 100 komada. Za pop.....Citiraj:
Leta prvotno napisa
E, do sad je apsolvirano kakve cipele. To sam skuzila.
Sad mene zanima, jerbo ima oprecnih misljenja, da li ulozak u cipelici mora biti anatomski ili ravan? Kazu da ne smije biti anatomski. Zasto?
Ja se pridržavam onoga što mi je onomad rekao ortoped - Sve što dijete može samo da uradi, ono to i smije. Kad hoda, dijete hoda samo. Kad ga pridržavaš za ruke i tako hoda, to ono ne radi samo. Ti mu "pomažeš" ;) A hodanje vježbaju isto tako sami - drže se za namještaj, zidove, noge odraslih ukućana i - hodaju koliko su u stanju. Kad se umore - sjednu.Citiraj:
happyness prvotno napisa
A vani smo u slingu, nisam je nikad do sad vadila van da se "šeće". Dovoljno joj je zanimljivo gledati okolo iz "odrasle" perspektive. Pusa :*
e, ovo mi je stvarno prvi glas! još iz djetinjstva pa nadalje imam slike u glavi kak se djeca pridržavaju dok se kao uče hodati. prvo kao s dvije ruke onda samo s jednom. ...stvarno nisam pojma imala da je to out. đi, u kakvoj zabludi živjeh do sada....znači, bebač se ne dira, nego dok sam hoće hodati bude hodao - sam dobro shvatila?
jesi happ...ess :P
A ja mom "pomažem" u hodu :mrgreen: . Ne stalno, tu i tamo. I kaj sad? Da prestanem?
jes...pa jesi li ga učila refleksu sisanja?? il da gleda?? il da miče rukama?? i sl.... kad mozgu dođe a guzi se sprdne ...voila..i hodaju!!!
Imaš prav. Nego kad se digne uz moju nogu onda ga uhvatim za ručice i prošećemo. Mislim da ćemo toj tehnici odnosno metodi reći :bye: :bye:
:?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
Citiraj:
happyness prvotno napisa
yes...dobro si shvatila happyness
sad jasnije!!? :lol:
Ne, ovaj ess na kraju me jaaako asocira na nekaj, znaš. al, nevermind! :roll:
:lol: :*
Eh, dok ja virnem ovamo, vi ste već sve razjasnile.
Da, tako sam mislila - ja Janu nisam pomagala da se posjedne dok nije sam uspio i ostao sjediti. Nisam ga dizala na noge ili mu dala da hopsa dok ga držim. Jedan dan se sam uhvatio za prečkicu od kinderbeta i ustao. I sad šiba uz namještaj, ali ga ja nikad ne hvatam za ručice da bi hodao.
U zgradi sam vidjela djevojčicu koju je mama "učila" hodati tako da ju drži za obje ruke ispružene prema gore. Mala sad hoda samostalno s obje ruke u zraku iznad glave. Prestrašno.
:shock: :nope: Grozno. To jadno djetešce će trebati vremena i vremena da nauči kako se pravilno hoda. :cry:Citiraj:
Leta prvotno napisa
A da vidiš njih - preponosni kako im je dijete mlado "a već hoda". :cry: Mala kad stane spusti ručice. Onda podigne nožicu za prvi korak i - hop - obje ručice u zrak za ravnotežu. I tako stalno.
Ček, ček - ja Petru nisam nikad tako vodala, ona je sama prohodala, ali kad hoda onda sama digne onako ručice u zrak radi ravnoteže, sad mi nije jasno - onako u ravnini ramena drži rukice
nemoj ga drzati da cupka i koraca, to se ne preporuca raditi, dijete se mora samo postaviti na noge i koracati.Citiraj:
Jenz prvotno napisa
mi nismo nikada D. davali ruke da hoda, niti ga vodali ikako, a sad kad sam hoda ljudi stalno podmecu ruke da ne bi slucajno pao, sto on sve automatski mice na veliko cudo doticnih :mrgreen:
Mala od susjede drži obje ruke iznad glave - ko u crtiću "ruke u vis"Citiraj:
Hady prvotno napisa
Prve patikice ito kad prohoda.
Moje iskustvo i savjet i preporuka:samo adidas.
Mi smo našoj maloj puzačici kupili cipelice/ papučice Robeez i prezadovoljni smo. A kad prohoda dobiti će prve cipelice.
Mi imamo za po doma shoo shoos, a za van Bambi i Adidas i Nike,... eto mi pokrili sve :lol:
Hvala Leta, nije tak, kod nas onda izgleda ipak sve normalno. Ne držimo ruke tako u vis...
ja sam allegri sa baby centera naručila robeez čizmice, trebaju mi stići ovaj tjedan. samo što sam ja mislila da su za hodanje, pa sam se zeznula, ali nema veze, prelijepe su mi pa ću ih sigurno iskoristiti, ako ništa drugo kao papučice za vrtić.Citiraj:
ale prvotno napisa
Bok cure!
Meni je komjuter bio na bolovanju :lol: ovih dana, pa nikako da javim da su mi stigle Pedoodles cipele i papuče- ali premale. Naručila sam 18-24 mj, a kad ono, to je realno broj 21, mi smo već na 22-23.
Mogu ih poslati natrag i zamijeniti, ali mi se nekako ne da gnjaviti, čekati opet... da li trebaju kome?
Ove su:
http://www.pedoodles.com/product.php/44/10/
http://www.pedoodles.com/product.php/12/9/
Oduševljena sam, posebno papučama jer imaju gumu odozdo.
momtobe :bye:
Evo, cipele našle nogicu kojoj nisu premale :) Super!