U trudničku ambulantu, bar su meni tako rekli kad sam nazvala, treba doći ujutro od 8. Na redu sam bila iza 10 jer sam došla oko pola 10.
Netko je na ovom topicu napisao da je ona petkom od 10 dežurna u trudničkoj.
Printable View
U trudničku ambulantu, bar su meni tako rekli kad sam nazvala, treba doći ujutro od 8. Na redu sam bila iza 10 jer sam došla oko pola 10.
Netko je na ovom topicu napisao da je ona petkom od 10 dežurna u trudničkoj.
Saznala iz prve ruke - dr. Stasenko ne odlazi (barem ne u privatno rodilište).
:D :DCitiraj:
zg franka prvotno napisa
Evo ja sam nova na ovom forumu,trudna sam 25.tjedana i također mislim roditi u Merkuru....
Zanima me zna li netko možda mogu li pred kraj trudnoće, kad odlazim na zadnje preglede u bolnicu, odabrat doktora kod kojeg ću odlazit na preglede? ja bi također pogodila smjenu dr.Stasenko ako je ikako moguće... e sad ne znam moram li samo doći u ono vrijeme kad je njeno radno vrijeme u ambulanti ili je moram kontaktirat telefonom...
koliko ja znam naručivanja u trudničkoj ambulanti nema , već moraš doći s uputnicom i čekati .Mislim da svaki dan je drugi doktor dežuran u ambulanti tako da trebaš jedino saznati koji je to dan ( u slučaju Stasenko petak ) . Ali s obzirom da se pregledi u trudničkoj ambulanti obavljaju od otprilike 34-36 tjedna , a tebi je sada 25 tjedan provjeri još prije nego što ćeš ići na preled da se nešto nije promijenilo u rasporedu doktora.
pozdrav !
pitanjce.... pošto sam skroz na skroz neupućena
za sad na preglede i UZV idem kod svog soc ginekologa. da li uopće moram ići u bolnicu na pregled, ili mogu cijelu trudnoću voditi kod svog ginekologa i u Merkur doći samo roditi?
malo sam zbunjena po pitanju svega toga, kad, kome, koji pregledi, koji doktori :? :? :?
Meni su u Merkuru na telefon rekli da mogu samo tamo doći roditi bez pregleda kod njihovih doktora ali moram spadati u njihovu bolnicu po mjestu stanovanja.Citiraj:
za sad na preglede i UZV idem kod svog soc ginekologa. da li uopće moram ići u bolnicu na pregled, ili mogu cijelu trudnoću voditi kod svog ginekologa i u Merkur doći samo roditi?
Ako po mjestu stanovanja pripadaš u Merkur, tada ne moraš k njima prije na pregled da bi te primili. No, obično od 38. ili 39. tj. svi šalju u trudničku na ctg. Ako ne spadaš po mjestu stanovanja, traže bar jedan pregled u njihovoj trudničkoj da bi te primili na porod. Tako su meni objasnili - ja ne spadam po mjestu stanovanja.
Molim cure koje su nedavno rodile u Merkuru da opišu svoja iskustva. Treba li nositi svoje spavaćice i sl. Kako je s rooming in-om? Da li su sestre susretljive oko pomoći s dojenjem?
Cure, gdje je trudnička ambulanta (prizemlje, 1. kat?) i da li je dr. Stasenko definitivno petkom tamo?
trudnička ambulanta ti je u prizemlju , a što se tiće Stasenko možda da nazoveš i pitaš ako misliš ići ovaj petak da nije slučajno na godišnjem .
Spavačice možeš nositi svoje, ali bi ti ja preporučila njihove koje u svako doba možeš dobiti čiste i ispeglane. Svojih bi trebala bar 3-4 dnevno.Citiraj:
tito prvotno napisa
Rooming in je ok, nose ih samo 3 puta na presvlačenje po pola sata. Za po noći im moraš reći ako želiš da ti beba ostane jer većina mama to ne želi ( :? )
Za dojenje ne znam jer mi (hvala Bogu) nije trebala pomoć. :)
Ja ne bih preporučila njihove jer su dosta krute (materijal ko plahta) i ne mogu se slobodno okretat u krevetu jer mi je namještanje otežano zbog rane od epiziotomije. ja si uzmem svoje udobne i dugačke koje se mogu zakopčatCitiraj:
Spavačice možeš nositi svoje, ali bi ti ja preporučila njihove koje u svako doba možeš dobiti čiste i ispeglane. Svojih bi trebala bar 3-4 dnevno
Kad sam rodila Toni prije 3 i pol godine sestre su se jako trudile pokazati kako dojiti i nisu se ljutile (osim jedne mlade plavuše koja je tvrdila da je dojenje prirodno i kako nam onda ne ide) kad bi ih se zvalo da pomognu. Beba moje cimerice nikako nije htjela sisati i zaista su se sve sestre i pedijatrica trudile oko nje i bebe kako bi dojenje profunkcioniralo.
Super ! Baš mi je drago! Ja nemam takvo iskustvo ni prije dvije godine ni sad[/code][/list]Citiraj:
Kad sam rodila Toni prije 3 i pol godine sestre su se jako trudile pokazati kako dojiti i nisu se ljutile (osim jedne mlade plavuše koja je tvrdila da je dojenje prirodno i kako nam onda ne ide) kad bi ih se zvalo da pomognu. Beba moje cimerice nikako nije htjela sisati i zaista su se sve sestre i pedijatrica trudile oko nje i bebe kako bi dojenje profunkcioniralo.
Cure, puno hvala na brzim odgovorima.
I ja se zahvaljujem na odgovoru. Neću ići ovaj petak jer sam u 27.tj. Još ću malo pričekati, pa ću otići do nje.
pozdrav svim trudnicama ,,evo ja sam 35,1 tjedanu i planiran roditi u Merkuru.Prvi pregled tamo cu obaviti ovaj tjedan :heart: ...nadam se da ce sve proci ok!!
pozdrav leonardo !
ja sam u 36 tjednu i namjeravam roditi u merkuru!
Prije 3,5 god. rodila sam prvo dijete u Merkuru, na carskom su mi bile dr. Zmijanac i dr. Stasenko. Za obadvije samo rijeći pohvale. Što se tiće sestara na odjelu prvi puta kad su mi donjeli dijete, nakon dva dana intenzivne gdje sam vidjela dijete samo na jedno 30-tak sek., sestra mi je dijete stavila na dojku i rekla eto mama to je to. Poslije me nitko nije pitao da li ima problema ili da li mi treba pomoć, a kad sam izluđena u neko doba noći došla do dječje sobe i molila sestru za pomoć jer dijete cijelo vrijeme plaće i neće sisati, krvnički mi je stisnula bradavicu da sam skoro opala u nesvjest i rekla eto mlijeka ima i da što bi ona sada trebala napraviti (to je inače jedna debela, kratko pošišana poblajhana sestra iz dječje sobe-KATASTROFA). Spavačice su bile katastrofa, grube, ogromne s ogromnim V izrezom do pupka (spašavale su nas ziherice kojima bi smanjile otvor) i u to vrijeme mogle su se imati samo njihove spavaćice. Veseli me vijest da se sada mogu donjeti svoje spavaćice :D. Sad sam u 24. tjednu trudniće i ići ću roditi u Merkur. Dr. Zmijanac je otišla u Podobnikovo privatno rodilište tako da ću ja sad odabrati dr. Dujića-prema preporuci pa Vam se javim kad kod njega obavim ultrazvuk.
a kakav je dr.Roki.... zna li netko nešto o njemu,jel ugodan i ljubazan liječnik?
Nisam kod njega kontrolirala trudnoču, ali mi je on bio kod prijema u bolnicu na odjel patologije-zapravo sam tjedan dana ležala u predrađaoni. Djelovao mi je jako simpa, cijelo vrijeme me pokušavao oraspoložiti, a pri pregledu je bio izuzetno nježan.
Mene je porodio 2. put. Šta da ti kažem, naoko simpatičan. A onda ti veli, "a nije te bolilo kad je ulazilo unutra?"Citiraj:
a kakav je dr.Roki....
Na to sam ostala :shock:
Na nesreću, nisam se na vrijeme snašla i odbrusila mu svašta...
isuse božeee... grozno.... baš mi je žao kaj si imala takvo iskustvoCitiraj:
zvechka prvotno napisa
izgleda da je čovjek želio biti malo duhovit ali na totalno krivi način...Citiraj:
zvechka prvotno napisa
ja sam čula da je dobar,e pa sad nemam pojma.... al da mi tako nešto netko kaže na porodu... :shock:
Je, vrlo duhovito... Pogotovo kad je čovjek izmučen od poroda, sve te boli...
Osim toga čula sam još da je na trudničkom tečaju rekao ženama za porod: "To vam je ko da serete!" i nekon poroda: "Zašit ću te ja da ti muž bude zadovoljan." Mislim da to nije nimalo primjereno. Ali naravno, svakom paše drugačija vrsta humora.
uf sad molim boga da ne pogodim baš njegovu smjenu ...Citiraj:
zvechka prvotno napisa
a kako si inače bila zadovoljna s bolnicom...ja se spremam prvi put tamo roditi i baš me strah, upravo me strah toga da ne nabasam na nekog ludog doktora jer i meni onda skoči tlak i živčana sam.
Pa ok. Meni bolnica ko bolnica nije loša. Sobe za babinjače su lijepo uređene, WCi su OK. Osoblje je meni bilo skroz u redu. Nemam primjedbi. Prvi put mi je bilo bolje jedino to što me porodio Podobnik kod kojeg sam vodila trudnoću. Rooming je meni super stvar, jako je lijepo imati bebicu stalno kod sebe (ili skoro stalno).
zna li netko kakav je sad raspored u trudničkoj ambulanti?
Meni o.k. voli se zezati, al sad uz njega radi jedan mladi, zgodan, al.....on je ne može biti bolji...tak je :) !Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
Bok procitala sam stare postove pa vidim da dr Stasenko ipak nije otisla u privato rodiliste. Zna li netko da li se u meduvremenu predomislila i ipak otisla. Iskreno, nadam sse da nije.
Ne nije. I neće - tako barem kaže sestra koja radi s njom.
Limunada, puno hvala na lijepoj vijesti za početak novog dana :D
Nema na čemu. :*
meni je dr valetić spasio kčer u 35 tjednu sam došla s trudovima tek nakon nove godine naravno da su svi bili na skijanju i bio je dr lončar dežuran, nadrokso me normabelima i sa sto čuda tableta da mi se smire trudovi, treči porod mi je bio pobogu znam kad djete izlazi, ali mislila sam da je dok ipak dok, a ja obična mama i slušala ga dva dana, napokon je došao valetić izvadio plodnu vodu i pao u nesvijest kad je vidio žabokrečinu šibnuo me u boks i pazi sad ovo dok mi je probušio vodenjak sa zadnjom vodom mi je djete izašlo cca porod je trajao 4 minute. Genijalno, da je po lončaru mala nebi bila živa, ja bi u najboljem slučaju dobila samo sepsu i tako dalje, na prvoj viziti lončara je podobnik predamnom lijepo oprao da mu ja stvarno nisam imala kaj reći, moja iskustva u 3 poroda u merkuru su pre dobra, nadam se da lončar zna sada mnogo više i da se više konzultira sa starijim i iskusnijim kolegama, jer je fakat zabrljao. hvala bogu mi smo dobro obje i s djetetom mi je sve ok, iako smo morale ostati 21 dan u merkuru- preživjele smo, dakle svim doktorima uključujući i podobnika su super u merkuru, sviđa mi se što se svi konzultiraju jedni s drugima, a podobnik je dosta sirov i izravan, čak pomalo brutalan, ali ja to cijenim, volim znat u svakom trenutku što mi se događa.Citiraj:
Muca prvotno napisa
U zadnje vrijeme se češče prisječam poroda kad vidim aktualnog predsjednika SAD-a :/ a nije bio on nego Dr.Roki :lol: (neznam dali još nekom njih dvoje imaju sličnosti ali meni DA)
Citiraj:
maca faca prvotno napisa
e baš mi je drago da je sve dobro završilo :D
tebi i bebi :*
dani, mozda imam dobre vijesti za tebe, makar ne mogu biti sigurna - kad sam ja lezala na hodniku, ta se sestra rastajala od drugih, cinilo se da joj je zadnji dan, nesto sam iz njihovih razgovora nacula da odlazi drugdje nekamo... ali nemoj me drzati za rijec! i pitaj boga je li to ta na koju ti mislis :mrgreen:Citiraj:
dani1 prvotno napisa
ja sam si stavila bedz (prije poroda, da ne paradiram okolo svojim cicama), pa mi je sestra koja je profesorica primaljama na praksi rekla da to moram skinuti i nadodala, valjda da me utjesi, da su nam sad sise ionakonajljepse, a tek kad dode mlijeko.... e j*** ga, znam da su najljepse, ali ih svejedno ne zelim okolo pokazivati - a bila sam na hodniku, usto! no nakon poroda mi nije smetalo jer mi je ionako l. stalno dojila.
roki je ok, ali ima taj neki surovi humor, sprda se sa svacim,no ne bih ga zbog toga izbjegavala.
@ssss: bogme, sad kad si to rekla, ima nesto u tome... :lol: mozda je stvar u gardu?
Bok svima. Sad baš čitam i nigdje nemogu naći nešto o dr.Duiću. On mi je bio na 2 uzv do sada i nemam baš neki komentar na njega. Ni dobar ni loš. Dali netko ima iskustva kod njega?? Kakav je na porodu??
NItko ništa o dr. Duiću?
I ja trebam ovaj tjedan otići kod njega na cervikometriju, poslala me moja priv. ginekologica zbog skraćenog cerviksa (cca 2,5 cm, 23 tjedna trudna)
Trebam otići k njemu i to u ultrazvučnu ambulantu, jer je on kao stručnjak za takve stvari pa će on i odlučiti dal trebam ići na serklaž ili ne.
Ajmo curke koje nešto znaju o njemu? Kakav je na pregledu, jel ga se može pitati štogod.... Mlad, star (to i nije baš prevažno), ali eto da čujemo malo iskustva s njim.