ero zar nije to kao neki naziv za hercegovca?
ne sviđa mi se, no opet ako tebe veseli......
Printable View
ero zar nije to kao neki naziv za hercegovca?
ne sviđa mi se, no opet ako tebe veseli......
Majke ti, vratite se onom Grigoru...
:lol: :lol: :lol: Ma već smo odustali, držalo nas jedan dan...Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
vitekova mamuška:
grigor, grgur, gregor - prekrasna imena! :mrgreen:Citiraj:
Mislite da je Grigor too
much?
arpad, alem :heart: prekrasno!
ilija, vid - jako lijepa imena!
leonard, kak vam se sviđa?
poznavala sam jednu curu imena višnja hruška...
Ilija mi je katastrofa ime...
Grigor je ok, ali mi je puno ljepša verzija Gregor. :heart:
ja čim vidim Lunu sjetim se Cvjetka :lol:
Kako vam se svidaju moja imena?
Ja sam Sara :).
David je jako lijepo ime, osim što dječaci dviju mojih prijateljica nose to ime (jedan će se roditi vrlo uskoro).
meni je david prekrasno ime.
ne dirajte mi gregora!to sam si ime pospremila za J. brata
MM i ja smo se vec vise manje dogovrili da ce nam se (ako bude) sinek zvati Karlo, ali sam ja dosta dugo navijala za Ksaver, ali MM nemre nikak to prozvakat. Reko mi je da ce ga u skolici zvati : "Ej, kss, kss" :lol: :lol:
xavier (ksavier), alex ili aleks, frederik...
meni je čak bilo lijepo to ime jednom davno, ali mi se skraćenica Rafo nikako ne sviđa - asocira me na rafu :/ (rafa - šporkica)Citiraj:
Alkemicarka prvotno napisa
...kaži mi. Ja svoju Lauru od pustog tepanja već "prekrstila" u Laulinkić grozno zvuči, znam :roll:Citiraj:
sporazumno smo se dogovorili da će biti Bartol, iako ga on već zove Bartek..
Evo ja započela cijelu ovu diskusijuo muškim imenima još prije 1,5 dana i eto me opet tu. Nekako sam se potajno nadala da će ova beba završiti na imenima za curice (i tu ne bi bilo nikakvih dilema), ali što je tu. Sad ćemo se opet boriti i tražiti NOVO muško ime (MM i ja smo se jedva dogovorili za Ivora-kako ćemo za ovu bebu, nemam pojima).
Ja sam napisala listu (podužu) i jedva je izdvojio slijedeće:
Robert
Antonio
Petar
Oskar
(i njegov favorit još od 1. T koji se meni ne sviđa baš -Antun).
Kako vam se čini?
Jedino me muči kod Oskara, kako bih mu tepala :mrgreen: (Oskarčiću hehehe malo predugo...)
Meni je Robert super ime, još ako se lijepo slaže s prezimenom..
Antonio mi isto nekad zazvuči zanimljivo, a nekad bzvz.
Oskar se zove mali od suside stan ispod mene :)
Pa ok je Robert s prezimenom, što ja znam... nije predugačko prezime, tako da može proći.
Jedino što će ga vjerojatno skraćeno zvati Robi :/
k'o i mene za Lauru :/Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Pa da, jedno i drugo su dosta "ozbiljna" imena i nemam ideje kako ih malo "umanjiti" :mrgreen:
I mi opet na nultoj točci... pali neki novi prijedlozi no nešto još ništa nije leglo.
Mala - i Oskar i Robert mi super idu uz tvoje prezime. Antonio i Antun bi mi bili previše "obični"...
Petar je i na mom popisu 8)
moji favoriti su redom
Marko
Adrian
Dominik
Leon :heart:
Ja se ne bih ni trena mislila da je dečko, bio bi David 8)
U početku smo se mislili između njega i Gabrijela, ali David je definitivno pobijedio...samo što će izgleda ipak biti pišulinka a ne frajer :mrgreen:
David se i meni sviđa, ali MM ne želi ni čuti. Ajme kako je to teško uskladiti..Citiraj:
Nina2007 prvotno napisa
meni se Petar sviđa
da izmišljam, ne izmišlja mi se na štetu djeteta, samo ne bi li bio jedini,
a ova moderna imena tipa Luka, Lovro, Roko..... su mi ok, ali mislim da je svako drugo muško koje se rodi Luka ili Roko, to je najezda modernih imena pa kad krenu u školu bit će ko u naša doba Ivan ili Marko (svaki drugi) :mrgreen:
Sjetila sam se još jednog imena VEDRAN. Možda ga predložim pa ću vidjeti kakav je odaziv ;)
meni Roko i Luka nisu "moderna" imena. Jako su mi lijepa, ali su čak više tradicionalna nego moderna, bar ovdje u ST-u (pogotovo Roko :/)Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
Mala01, Vedran je predivno :heart:
To i Sunčica od ženskih su mi u istom rangu. Ne zvuče toliko lijepo ali su im značenja zrače optimizmom :)
Na ovo moram priznati da sam odvalila, odmah sam se sjetila kada mi je MM rekao kako mu se jedna korisnica na poslu zova Nevina Lipotica. Jadna žena.Citiraj:
U školi bila sa mnom Zvjezdana Prašina
Ovo mi je jos bolje od Vesele Lesine.
Moji favoriti za muško ime ( iako je dr. zadnji puta na UVZ rakla da joj se čini kako bi mogla biti cura, a ja to kao ne znam da su šanse 50-50, ali nije sigurna) su oba imena koja se koriste večinom na jugu dalmacije. Prvo je Lovro ( zaljubih se u to ime čitajući Gordanu, bio je tako sladak i strpljiv) iliti što je moj pokojni svekar rekao Lovorko u njegovom kraju ( meni se sviđa kraće) a on je rodom iz DU.
Drugo ime koje mi je već godinama wow je Orlando i to od kada sam prvi puta bila u DU prije kojih 10 godina, nisam još upoznala MM-a, a Bloom još nije bio poznat, ali ime mi je baš zapelo za uho.
Dakle ako bude dečko ( znati ćemo nadam se uskoro) biti će ili Orlando ili Lovro ( ovaj puta ja biram ime djetetu uz pravo postavljanja veta od strane MM-a).
Orlando mi je jako lijepo i moćno ime, ne radi Blooma, nego radi epa.
gdje god se okrenem ili čujem ili pročitam ime Maksimilian tako da ja mislim da je sudbina odradila svoje! :mrgreen:
a još ne znam ni spol a da ne velim da mi to ime nikada ranije nije palo na pamet!
antonio hladno mi je...Citiraj:
Nina2007 prvotno napisa
antonio vruće mi je...
(uzmi ledenog čaja draga :lol: )
meni je dimitrij fora ime, (nakon čitanja braće karamazovi) ;)
Za sada je Oleg. Bezveze mi je samo nadimak koji mi se namece: Lego :/ Vec vidim kako deca trce za njim i zovu ga Lego kockica :shock:
Oleg znaci-onaj koji je zdrav, zenska verzija je Olga.
videh da je neko vec razmisljao o tom imenu, meni je nekako leglo i tako mu se obracam jos negde od 7,8 nedelje
Da li netko zna što znači ime Zara? To mi je prekrasno ime :)
A inače su mi lijepa imena Vid, Grgur, Jana, Tin, Tara...
rebeca, prema babynames.com, zara znači princeza
:*
Jučer saznah da u meni raste jedan mali pišulinac, već sam smislila hrpu ženskih imena i ne znam koje mi ljepše, ali muška su uvijek teža :roll: .
Morat ću početi intezivnije pratiti ovaj topic. Moji prijedlozi su Lovro i Ivor, kako vam se sviđaju? Čak mi nije loše ni Fabijan jedino mi je malo predugačko....mislim da se neću odlučiti dok ne rodim.
Meni je Fabijan lepo. za ime Ivor sam prvi put cula ovde na forumu i jako mi se svidja.
kada sam pitala cerku svoga supruga (9god, iz prvog braka) da li joj se vise svidja ime Oleg ili Aljosa, ona je rekla da joj se nijedno ne svidja i pitala zasto biram imena koja niko nema. Ja sam joj objasnila da mi se bas to svidja i buduci da nam je prezime kratko a cesto, neko uobicajeno ime bi startno ubilo individualnost bebi, zalicilo na serijsku proizvodnju etc...
sutradan za doruckom, ona, onako pospana i bunovna, kaze da je razmisljala celu noc i da je odlucila da ako bude musko bude Bili, ako bude zensko bude Mendi.
i kaze- eto ti, to bas niko nema :)
priča mi frendica da je htjela da joj se sin zove Luka, međutim sve muške bebe u rodilistu Luka ili Lukas, a ona dala na kraju Stjepan.Citiraj:
Nina2007 prvotno napisa
Kod nas su po statistici Luka i Lana najčešća imena u Vk bolnici.
Roko mi je dalmatinski, kod vas vjerojatno normalno, ali u zadnje vrijeme ovdje ti ih ima puno. sad moderna ili ne, tradicionalna bi mi više bila Stjepan, Ivan, Marko, Ante, ali ovo je nova pojava....
no dobro, ako se nekom nešto sviđa neće gledati koliko ih ima, ja jedino gledam da iz obitelji nema. Ime Marin mi je lijepo, ali već ima jedan s našim prezimenom, Mm bratić, tako da sam odustala.
e to sigurno ne bih dala! tako mi se zvao dugogodišnji bivši :mrgreen:Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
pravo zboriš niccoleta:*Citiraj:
Roko mi je dalmatinski, kod vas vjerojatno normalno, ali u zadnje vrijeme ovdje ti ih ima puno. sad moderna ili ne, tradicionalna bi mi više bila Stjepan, Ivan, Marko, Ante, ali ovo je nova pojava....
U u varaždinskoj isto :mrgreen:Citiraj:
niccoleta prvotno napisa