Sve više razmišljam o tome, još samo da bude cura ;)Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Printable View
Sve više razmišljam o tome, još samo da bude cura ;)Citiraj:
Janko i Maša :)
ne, ako će se zvati andrea onda želim da je tako i zovu, a ne dea ili rea ( ili gea) iako su mi sve to lijepa imena. andrea je andrea.Citiraj:
a kombinacija ta dva imena andrea-gea ne dolazi u obzir?
i da, maša mi je predivno ime, ali mi ih imamo par bliskih.
Mi imamo Zaru,a lijepo mi je i Ameli ili Mayda
Moj muž se nakon Mia Rahela,Emili,Natali sada odlučio za EMANUELA!
Ja bih htijela da je Ruth,Noemi ili Laura.
Emanuela znači:s nama Bog
Sekica mi je trudna :D i ako bude pisulja (za koju ja silno navijam) biti ce Zina...
Edita to mi je tak super za curicu, za ženu i za baku.
ili Eda :)
Meni je Eny i lea super imena samo cu morati smisljati druga neka ja se zovem evelin pa nebi s E i djecu a sestricna mi je Lea pa mi opet glupo jer je jos beba..
jest da nemamo bebu na vidiku... ali imamo imena.. on bi Lucija, a ja sam htjela Lana. na kraju je on pristao na Lanu, ali se meni to ne sviđa više. Meni su lijepa Anamaria ili Martina.... a on bi Luciju, ok mi je to.... ali.... ma vidjet ćemo kad se bebač primi!!!!!
Tako su zovu moje dvije najbolje prijateljice. No, to su imena koja ce sigurno biti kracena: njih svi zovu Maja i Tina.Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
i nama je super ime lana,ali tako se zove bakin pas...tko li mu je samo dao ime ? :lol:
tak da mi je malo glupo da kad cu si zvati kcer ce mi dotrcati i ona i pas... :love:
jedno pitanje...pri odabiru imena,koliku paznju dajete na imendane??
Nimalo :mrgreen:Citiraj:
braziljanka prvotno napisa
Erin nije ime koje je u kalendaru, nije ni krstena, a ako jednog dana pozeli biti krstena, sama ce si odabrati ime.
Meni je npr. rodjendan isti dan kad i imendan (iako je ime jedno, a krsteno ime neko drugo), pa mi dodje na isto. :lol:
Moj svekar slavi svoj imendan. To sve zavisi od tradicije.
Setila sam se još jednog lepog ženskog imena. Teuta. Grčka boginja (ili muza, nisam sigurna), a kasnije, albanska kraljica.
mi slavimo imendane.Citiraj:
braziljanka prvotno napisa
i moje se frendice tako zovu, ali za divno čudo nitko im nije skratio imena..... no vidjet ćemo. od moje frendice mala se zove Ana,a svi ju zovemo Buco..... a jednu drugu Anu zovemo Čičak.... jadna djeca....Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Koliko god kratka imena imali, opet će se naći neko deseto ime da ih se zove :/
Ilirska. :)Citiraj:
Brankica prvotno napisa
znam jednu dunju i baš je mila i draga curaCitiraj:
ana.m prvotno napisa
inače, meni to ime zvuči tako mmmmmmirisnooooo
i odmah mi krene ona pjesma "jesen stiže, dunjo mooooojaaaaa..."
šmrc
Elly, Ilirska boginja ili?
ilirska kraljica
A da da :) Secam se price o bacanju sa kule, tako nesto...
A meni je to baš dobro :). Još kad je isti samoglasnik u drugom slovu...Citiraj:
Jakov mi je super izbor, jedino što isto počinje na J, a već sam napisala da ne bih djecu zvala istim početnim slovom...
Npr. Karlo i Katja. Dva tako različita a ipak povezana imena.
Povezana početnim slovom, melodijski, jednakim brojem glasova. Svako zasebno dovoljno snažno i drugačije.
Naravno, nije svaka kombinacija s istim slovom jednako sretna.
Meni je ženski favorit bio i ostao Eva :heart:
Kratko, zvučno, lijepo. Uz nju bi lijepo pasao Ivor. Počinju sa samoglasnicima, drugi suglasnik im je isti. Povezani, a upravo totalno različiti.
ana.m, Jana i Jakov mi je sasvim OK. Imena si pašu, iz istog su korijena, a potpuno su različita. Dorja i Dorijan manje, jer vuku na muško-žensku inačicu istoga imena. To mi se ne sviđa uparivati.
Tino i Nino mi je drastičniji primjer preklapanja identiteta vlastite djece kroz ime. Kao da nemaju osobnost, a svaka je osoba po nečemu posebna. Jedno uz drugo, ta mi imena zvuče kao dobra šala.
Baš ste se dobro razvezale na tu temu. Bar da sam mogla komentirati s vama kada mi je trebalo :) .
Nastja
Ada
Una
Iva
Lena
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:zaljubljen: :zaljubljen:
uh, pa gdje nađete i smislite ta imena...jadna djeca.
ja volim najviše duga imena za curice,,,onako bajkovita...
i sviđaju mi se slavenska imena...
Mi sad razmisljamo izmedu sljedecih imena:
Sara, Iman, Amal, Amani, Lamija, Lana, Nadja... Pa vi sad pomozite i recite koje vam se od ponudenih najvise svida...
Ja i MM smo izabrali Lana ako jednog dana dođe curica.
amalka :)Citiraj:
proljetna beba prvotno napisa
Jel to vila iz crtića?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
aha :)
ona malena što pleše među cvijećem
Živo je se sjećam ... kao da nije prošlo 30 godina od kako sam je zadnji put gledala :mrgreen: ...
Iman i SarahCitiraj:
proljetna beba prvotno napisa
Lutonjice, sinoć sanjam da sam dobila od tebe mail u kome piše da si dobila predivnu kćerkicu koja se zove Alesija :lol:
otkud mi to ime,nikad ga čula nisam :nono:
potpis :*Citiraj:
ninochka prvotno napisa
od moje prijateljice kćerkica se zove Tahet(Tajet) i predivno joj pristaje.
Ime je indijansko, ali sam zaboravila značenje :oops:
pa sigurno si cula za ime alessia, ne znam otkud mi to, valjda iz sapunica ili nesto slicno :lol:Citiraj:
Alessia je vrlo cesto i popularno talijansko ime. :)Citiraj:
zaista su moderna ta čudna imena...tj. dođe ženska i sklopi par slova u neku novu riječ i eto ti imena...o bože moj...
katastrofa.
ne kažem da se svi trebaju isto zvati, ali ne znam koje mi je gore od ovih koje ste navodile...nadam se da bar imaju neku svoju priču iza toga, a ne samo zato da bude nešto drugačije.
ja sam rekla mom m nek on da ime bebi koje želi.
nije da se puno opterećujem time, iskreno skoro pa da mi je svejedno.
(dok nije neko naravno jakooo grozno).
uvijek sam htjela neka duga i slavenska imena...jer za razliku od većine mislim da je lijepo održavati neku svoju posebnost i tradiciju, a ne diviti se imenu koje na tunguzijskom znači sjajno sunce kad imamo isto takvo i još ljepše na svom jeziku.
ali ipak mi ne smeta što se moja beba neće na kraju zvati tako, nego imenom druge kulture...
ja sam ivana, a sestra mi je ana :/Citiraj:
i mi bi se radije drugačije zvale!!!
a Timea mi je jako dobra prijateljica i ime mi je prekrasno!!!
ako bude kao moja Timi, biti će lijepa, profinjena, pametna :zaljubljen:
...aaaaaaaaaa...-neznam ili mi se čini da sam ja lansirala to ime ovdje na forum-to mi je u užem izboru jednog dana za Karlovu sestricu-Alesia ili Katja. :love: :heart:Citiraj:
Elly prvotno napisa
ocekujemo curicu na ljeto....
Kako ste vi vasoj djecici dali imena? Da li ste svakodnevno kontali i razgovarali o tome, planirali, nabrajali...? Ili to samo sine jedan dan pa kazes eto : tako ce se zvati.
Sto mislite o imenu Sasa za curicu (od rus. Sasinka)?