Prije sam imala pregršt ženskih imena u glavi za svoje buduće kćeri, al sva su mi isparila pred Nolom :) Zaljubljena i u nju i u imejoj.
Printable View
Prije sam imala pregršt ženskih imena u glavi za svoje buduće kćeri, al sva su mi isparila pred Nolom :) Zaljubljena i u nju i u imejoj.
Nola je krasno ime ,ako bude cura mislim da cu joj ipak dati ime Laura pa cemo joj tepat Lori . :heart:
vidi mi potpis :mrgreen:Citiraj:
bibita prvotno napisa
...iako ne znam kako da joj tepam :/
kad pričam s pupicom, obraćam joj se: Laulinkić, Laulikice i sl. varijacije na temu ...a groooozno zvuči, ne znam šta ću :tele:
od poznanice kćer se zove Laura -oni je zovu LORA - LORI ...(možda nekom to zvuči kao ime za neku životinju ,ali meni ne )
Ja sam baš jučer sanjala to ime. Mislim si otkud mi to, pa nikog ne poznajem tko se tako zove, i sad naletim na ovu temu. Jako mi se sviđa :heart:Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
Napokon je odluka pala da ako se rodi curica biti će: Helena, Gabriela ili Magdalena. Sve ovisi kako će mi se ime slagati s bebicom kada ju ugledam. Za prvu kćer su solucije bile Dorotea ili Magdalena, ali baš mi je nekako pasala ovom prvom imenu na prvi pogled. Baš sam sada već znatiželjna koje će mi ime odgovarati bebi kada ju ugledam.
magdalena, eva, debora
Ista stvar, samo je kod mene ime Tesa. Imala sam listu od 50 imena, a kad se iskristalizirala Tesa, sva ostala su mi postala samo blijeda zamjena.Citiraj:
Maja prvotno napisa
zašto djetetu dat jedno ime,a zvat ga drugim??Citiraj:
bibita prvotno napisa
mislim,jasno mi je kad ga djeca kasnije u školi tak preimenuju,ali roditelji odma-to mi se ne sviđa.
moja je frendica dala dugačko ime curici,pritom govoreći-ionako će joj to ime pisat samo na dokumentima,svi će je zvat skračeno(to skračeno ime također postoji).
btw.,ja sam za kratka imena,kojima se teško izvuku nadimci ;)
Ja recimo volim duža imena jer su mi ženstvenija. A volim kad se može izvuć nadimak, nadimak mi je nešto simpatično i poželjno. Mene recimo nitko živ ne zove po imenu nego svi po nadimku, pa zato kad me netko NAZOVE imenom, to mi je neki poseban, važan osjećaj.
MM i ja smo se odavno dogovorili da ja biram prvo ime za deckica a on za curicu, pa onda ja biram za sljedecu curicu a on za deckica....Tako je ispalo da sam ja izabrala Karlo za deckica i Gabi za curicu, a on Kate za curicu i Luka za deckica....Srecom smo se oboje slozili sa izborom....(ako ih bude vise morat cemo razmisljati :lol: )
Evo da malo podignem topik a i možda nekom pomognem oko imena...naime, neki dan je bil filmić o prodaji djece i pojavilo se žensko ime Janka, meni baš lijepo leglo...u ovoj trudnoći mi u igri za curu bilo Franka i Jana a sad znam da je cura da bi definitivno bila Janka, tak mi slatko i milo to ime zvuči, ko za neko janje :zaljubljen: ...
Ja sam tek nedavno čula za ime Janka, nisam uopće znala da postoji i baš sam se iznenadila. Ali moj je sinek Janko tako da....
I samo da kažem kako je moj prvi izbor za curu bio Jana...Ne mogu sada ni zamisliti da mi se cura tako zove. Nije da mi se ime više ne sviđa, ali...
Iva joj baš prekrasno stoji! :zaljubljen:
MM i ja samo odlučili još prije da ako će biti opet cura da će se zvati Tara.
Ali ja sam neki dan nešto čitala i naišla na ime Lota. Kako vam se sviđa?
Meni se sviđa jer me sjetila na knjigu "Blizanke" od Ericha Kästnera, u kojem se jedna blizanka zove Lujza, a druga Lota. A mama im se zvala Lujzelota. To je ona knjiga po kojoj je snimljena "Zamka za roditelje" s Lindsay Lohan...Citiraj:
blondie prvotno napisa
U svakom slučaju - lijepo!! :)
ana.m meni je Janko isto pre,preslatko ime, i kužim te da si nemreš pojmit da je tvoja curka Jana, malo preslično....i meni se ovaj tvoj izbor bolji čini...
blondie meni je Lota neobično i lijepo a ono meni bitno i dosta rijetko....moja cura je dobila ime po želji mm jer mu se mama tako zvala, da se mene pitalo bila bi Bria,Heda,Nora i sl...al sad kad je već cura Marija i bratu moramo dati ime koje paše uz nju :love: ...
Iako sam tek u 13-tom tjednu, počinje me malo frustrirati što se ja i MM ne možemo nikako složit oko imena, :roll: u početku kad bi izmišljali imena i smijali se al meni nije više do smjeha!!
Evo ja bi curici dala ime : Dina ili Klara
Za dečka: Adam
Inače moja seka je dala ljepa imena svojim curama Iman i Amal
Printemps i meni je Klara lijepo, podsjeća me na prijateljicu od Hajdi iz istoimene priče...
Ja sam se s dečkom dogovorila tek prije nekih mjesec dana oko imena, a sad sam u 8.mjesecu trudnoće. Isto tako smo počeli ležerno, i sve što bih ja predložila njemu nije leglo. Rekla sam neka onda on da prijedlog(e), on je rekao da treba razmisliti. I mjesecima od njega nijedne ideje! U sedmom mjesecu sam počela stavljat imena na papir, neka koja se i meni sviđaju, ali za koja sam mislila da bi se i njemu mogla svidjeti. S tim da sam se pomirila s time da moj prvi odabir - Barbara - moram zaboravit. Čitala sam mu ime po ime i kad sam došla do Katarine, čelo mu se od-mrštilo i rekao je "e, to nije loše, to ćemo staviti na vrh"... Onda kad nas je netko pitao jesmo li smislili ime, pogledali smo se i on je rekao "jesmo, bit će Katarina".
Hoću ti reći da im moramo pomoći :mrgreen: !!!
Gioia, Klara je iz priče Hajdi, :D moja omiljena slikovnica iz djetinstva i uvjek kad bi se igrali ko klinci mene su svi morali zvati Klara jer sam ja tako htjela!
Da morat ću i ja stavit imena na papir i češće mu ponavljat pa mu možda neko i legne, za cure ćemo se još nekako i dobovorit al dečka ni blizu!
Koliko smo se mi premišljali oko imena :lol: kad se sjetim, baš sam neki dan pronašla papirić sa spiskom (ja pisala on prekrižio sve i dodao svoje).
Ako Lola bude imala seku ja imam u vidu par imena (Heda, Delma, Maris) ali to ne znači da se opet nećemo premišljati i odabrati neko skroz drugo ime.
Fali mi Gala.Citiraj:
Frida prvotno napisa
Imamo 4 sekice u komsiluku, indijke...Alisha, Virali, Divia i Sindia...imena su mi za peticu.
Ah da, kako to da zaboravim. Moja mala seka treba da rodi svaki tren...Zinu jednu malenu :heart:Citiraj:
Mejra's mommy prvotno napisa
Irinea i Dana (moje kćeri :mrgreen: )
Iris (ali tako mi se zove teta :mrgreen: )
Tagrid (ovo mi je apsolutno predivno i najrađe bi još jednu curu samo da je tako nazovem :lol: )
Amal
Sahara
Siobhan (ilitiga Šivon - kako se izgovara)
Noela
Aristea
Kod mene situacija: ja pišem, on prekriži, al ne doda svoje :xCitiraj:
Frida prvotno napisa
I meni se Klara jako sviđa, al je sestričnina curica Karla, pa će ih rodbina mijenjati. Sviđaju mi se još Erin, Nika, Korina i Dora. U pregovorima smo do daljnjeg :roll:
Jednostavno od Klara skratiš na Lara i nemaš mijenjanja a samo ti je slovo razlike.Citiraj:
mišika prvotno napisa
Maša :heart:
Sestričine pišulje su Karla i Lana :(Citiraj:
L@ra prvotno napisa
Ima stvarno prekrasnih imena, ali se uvijek nađe razlog zašto ne bi naš curetak nosio to ime: ili ga već ima u bližoj rodbini, iskoristile ga već prijateljice, podsjeća nas na nekoga itd,itd...
Uglavnom još imamo vremena do konačne odluke!
Nekako se najviše u zadnje vrijeme zadržavamo na Erin. I MM i meni se čini sve slađe samo da se priviknemo ;)
I Maša mi je slatko :heart:
LOLA baš mi to nekako slatko zvuči za malu curicu... :heart:
Maša mi je super! Na bivšem radnom mjestu su dvije kolegice imale Maše. Baš mi je slatko!
Nola je i meni i MM :zaljubljen:
Moje cure su Brigita (ne poznam niti jednu) i Klara.
Mi smo konačno odlučili i mrvica će nam se zvati Erin :D
IVA prekrasno ;)Citiraj:
ana.m prvotno napisa
KARLA :heart:
Mi imamo još maaalo više od mjesec dana i još nismo odlućili. Za sada stoje Anika ili Helena.
Marko svima govori da će mu se seka zvati Anika.
To ime me drži od početka trudnoće, pa mi malo već i dosadilo :/
Iskreno znam samo jednu Aniku i ima cca. 60 godina, a Elena mi zvuči malo nježnije od Helena i lakše za izgovoriti........ali naravno to je samo moje mišljenje mi još uvijek nismo odlučili.....jedan dan mi se sviđa jedno drugi dan drugo.Citiraj:
makka prvotno napisa
Da je Marko bio curica zvao bi se Elena, to ime smo MM i ja izabrali za bebicu još dok smo bili cura i dečko. Možda na kraju i budemo imali Elenu :heart:
duže vrijeme mi se sviđa Vinona al od kad je ta glumica ukrala nešto u dućanu prije neku godinu, nekako me to smeta, glupo,al šta da radim, inače Rayderica mi je jako slatka i baš joj to ime nekako paše, kako vama zvuči?
i Paola mi se u zadnje vrijeme sviđa
Moram napisati komentar moje svekrve kad je čula da će se beba zvati Paula. Prvo se čudila odakle nam to ime, i onda izvalila: "pa dobro, glavno da je dete zdravo, nema veze kak se bu zvalo" :lol:
Mi radimo Vedranu. Al' nema veze ak ispadne Vedran.
[quote="Gioia"]
Sviđaju mi se Adriana, Stela, Blanka, Lara, Irma, Mirta, nekako bih da ostanem u hrvatskom duhu a opet da nije neko obično ili prečesto... uote]
I meni se sviđaju ta imena...naročito Irma i Mirta!