Kajgod!
Pogledaj koliki ovdje pričamo o stvarima o kojima ništa ne znamo....
:mrgreen:
Tome služe forumi
Printable View
Kajgod!
Pogledaj koliki ovdje pričamo o stvarima o kojima ništa ne znamo....
:mrgreen:
Tome služe forumi
Aqua zasto bi te bilo sram?
Koliko ti znas, nije ni cudo da kao trudnica ponesto i zaboravis.
Ti si bar hrabra i iskrena pa to i javno priznas.
5u1 cjepivo sadrži cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa, HiB-a i polija, odnosno sve sastojke kojima se cijepe djeca do godinu dana. Verzija 6u1 uključuje i cjepivo protiv HepB.
Imam ja jedno pitanje, vidim da ste ovdje svi dosta informirani.
Na cybermedu piše da se inaktiviranim cjepivom poliomijelitisa ne smiju cijepiti djeca alergična na antibiotike neomicin, streptomicin ili polimiksin B. Otkud da ja znam da li je beba alergična ili ne, ako se s tim cijepi prvi put s tri mjeseca.
Ja sam inače alergična na penicilin, a za druge antibiotike ne znam jer ih ne pijem često, pa me zanima ako je to nasljedno i možda Paula ima alergiju, kakve mogu biti posljedice ako primi cjepivo?
Dijete od tri mjeseca nema razloga biti alergično na te antibitike.Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
Za razvoj alergije potrebno je prvo doći u kontakt s njima.
E, sada... ako na drugu ili treću dozu cjepiva razvije alergiju, viša sila.
Ali, obzirom da se daje intramuskularno, vrlo je mala šansa za razvoj alergije.
A alergija na penicilin nema veze s alergijom na ove antibiotike, tako da čak i ako postoji neka genetska predispozicija za razvoj alergije, onda će to biti alergija na penicilin, a ne na ove antibiotike.
da, fakat :lol:Citiraj:
mujica prvotno napisa
Hvala :klap:Citiraj:
mujica prvotno napisa
mene mama nije cijepila do škole...onda su je natjerali da me sve cijepi ili nema upisa u školu....nisam imala niti jednu dječju bolest makar me mama trpala sa zaraženom djecom nebili dobila bar kozice....no nikad ništa.
Svoju malu sam morala cijepiti po kalendaru jer sam razvedena pa bi me prijava socijalnoj koštala skrbništva...sva sreća nije imala nikakvih posljedica ili bar nikakvih povezivih s cjepivima (afektivne respiratorne krize).
...i da, za vrtić su tražili potvrdu od pedijatrice da je dijete uredno cijepljeno!
Hvala :oops: :love:Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
mi baš ne spadamo u ovaj topic, ali čisto da kežem da smo uspjeli odgoditi cijepljenje J. do 2 god., uz konstantno verbalno maltretiranje pedijatrice na kraju smo ga cijepili sa Priorixom i Infanrixom, imao je reakciju i na jedno i na drugo (kvržica veličine graška cca 2 mj. i osip, na licu mu je ostao i sada kao neki dermatitis).
Zbog svega toga izbjegavamo pedijatricu, sad je na redu bila F., kupili smo Infanrix i trebali smo se već javiti (jer šta mi mislimo šta da ona upiše u izvještaj).
Morali smo k njoj jer smo nakon podužeg kašlja i temperature (a nakon prošle upale pluća) htjeli da mu samo posluša pluća. Nakon čega smo dobili usr. Silapen koji se pije 10 dana 3xna dan, i koji mm nije imao vupača odbiti. Još ga je dala i za F. iako ona nije imala nikakve znakove bolesti. A ionako ima S. pneumoniu za koju nije pomagao niti Zinat, Augmentin niti Sumamed, nositelj je i ne reagira više na tu beštiju.
Eto, upala sam mimo teme, nadam se da se moderatorice neće ljutiti.
Ponekad si mislim da je neka sreca bar za nasu djecu da smo mi danasnje mame jos koliko toliko ne pocjepljena generacija. Kako ce to bi kad nasa pocjepljena djeca postanu roditelji i s kakvim ce se sposobnostima obrane od infekcioznih bolesti roditi njihova djeca, tek cemo vidjeti.
Vjerovatno ce buducnost dati materijalne odgovore na danasnje dileme.
ne znam koliko je tebi godina Samaritanka, ali večina ovdje je jaaako, jaaako procijepljena. Svi rođeni iza npr. 1976 su jako dobro procijepljeni. Oni ranije rođeni nisu primili npr. rubeolu i mumps, ali su se naprimali cjepiva protiv velikih boginja u zamjenu :mrgreen:
Unatoč svemu, intuicija ti radi ;)
Kome treba još poticaja za ne-cijepljenje, ima jedna nizozemska studija s usporedbom zdravstvenog stanja cijepljenih u odnosu na necijepljene, a rezultati su ovdje:
http://www.vaccination.inoz.com/Vacc...s%20survey.pdf
Nije objavljena u nikakvom fensi-šmensi medicinskom časopisu, što me ne smeta ni mrvicu. Kome se ne sviđa metodologija neka napravi svoju studiju pa će se dokazi gomilati.
ja imam par stvari. prvo pitanje-rekla mi je bila davno ped da se ne moze dobiti odvojeno cjepivo, npr ako zelim sad L cijepiti sa di-te bez per-a da moram imat papire da je npr imala konvulzije ili nesto slicno??!!! ja bi zbilja razmisljala o cjepivu da znam da mogu nabaviti recimo bez tog dijela ili jos bolje samo tetanus. ima li neko neku info o tome??
drugo sta sam htjela napisati ej da je prijateljica iamla potpisanu i ovjerenu izjavu kod biljeznika da ne zeli u rodilistu cjepiti bsg i da joj unatoc tome nisu dali da odvede bebu vani dok nije cijepila....
inace ja l nisam nego jednom cjepila sa prvim onim necim nakon rodilista i to tek ankon 7 mjeseci i pocela ja kasljati i to je trajlo mjesecima. dalje je nisam nsita cjepila a sd vec ima preko 2 godine i pocela sam razmislajti da li da je ipak necim..u prevodu nisam bas toliko mirna sa svojm odlukom :( ne znam ni sama, iscitala sam masu toga, sve mi ej jasno ali nekako jednostavno nisam skroz sigurna kad da krenem, dal da krenem.....
Postoje odvojene komponente, ali nas je Mujica svojevremeno lijepo upozorio da sva odreda dolaze sa živom. Živa se iz organizma izlučuje oko 1% prisutne količine dnevno, a uz učestalo dodavanje novih količina se problem akumulira.
Razvoj cjepiva za djecu ide u smjeru skupih viševalentnih acelularnih cjepiva. Od ovih pojedinačnih socijalnih se nitko nije obogatio.
Mujica 64. godiste sam.
Rizici u medicini su (za mene) kao rizici u prometu. Stalno ti je glava u torbi. Nema garancije ...
I ono sto je prihvacena istina (teorija) danas moze biti laz za koju godinu.
:shock: :shock: nešto si fulala, pokoje desetljeće npr.. pa ja sam te vidla!Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Totalno off topic, ali sorite, nisam se mogla suzdržati..
aha... tako dakle... Samaritanka je 48. godište?
ne kužim. ja sam rođena '79 a ko dijete sam imala rubeolu. vidla neki danu kartonu kod doktoraCitiraj:
mujica prvotno napisa
i to ih nije spriječilo da me još 2 put u osnovnoj i srednjoj cijepe protiv iste :evil:
Evo jedne koja se ne razumije u ne cjepljenje pa iako je F cijepljen sa svim vakcinama do sada, molila bih vas da mi objasnite da li je dobro ili lose kad dijete ima reakciju na cjepivo?
Naime, kad smo bili s homeopaticom ona je rekla da nije dobro sto F nikad nije imao reakciju niti na jedno cjepivo jer je to znak slabog imunoloskog sistema...
ja i dalje nemam odgovora di mogu nabaviti ta "refuza" cjepiva???
na zavodu za javno zdravstvo
mogu sama ili mora pediajtar??
Mislim da mozes njima odvesti dijete da ga cijepe, ALI (naravno da ima neki ali) vjerojatno ces morati nasiroko objasnjavati svoju odluku. Mozda bi bilo najbolje da se prvo raspitas telefonski da skuzis kakva klima tamo vlada.
hvala, moram jos to sve proucit i odlucit sta da radim:)
Nisam do sada nikada vidio neko znanstveno ili stručno ispitivanje podudarnosti reakcije na cjepivo s imunološkim odgovorom na cjepivo kod zdrave djece.Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Tj. mislim da ne postoji odgovor na pitanje: "Je li dijete bolje zaštićeno ako je imalo nuspojavu na cjepivo" ili "je li rakcija na cjepivo (nuspojava) znak da se cjepivo ""primilo"".
Pitam se na temelju čega je to homeopatica rekla..... ??????
Svaki pedijatar ima - ili ako nema, može dobiti (besplatno naravno) putem zavoda za javno zdravstvo cjepivo protiv difterije i tetanusa, kao i samo cjepivo protiv tetanusa.Citiraj:
vanjci prvotno napisa
Ako kaže da ne može, laže.
nonocka napisa:
OVO JE VRHUNAC !!! LJUDSKE GLUPOSTI (naravno ne tvoje Ninocka!) - NAŠE - što nismo INFORMIRANI barem od trenutka kad se rodimo!!!!Citiraj:
ne kužim. ja sam rođena '79 a ko dijete sam imala rubeolu. vidla neki danu kartonu kod doktora
i to ih nije spriječilo da me još 2 put u osnovnoj i srednjoj cijepe protiv iste
Uviđam li to motivaciju za raspitivanjem i doznavanjem iz prve ruke, ili ćeš i dalje potpuno nezainteresirano dijeliti "intuitivne" komentare?Citiraj:
mujica prvotno napisa
OT: U mojoj struci (struja) postoji nešto što zovu "ezoterija", a u to se ubrajaju sva ona područja koja ljudi subjektivno zapažaju, a objektivno se nitko nije potrudio izmjeriti. Postoji trend pretakanja disciplina iz ezoterije u zvanično znanje, jer se povremeno nađe netko s dovoljnim kvalifikacijama i voljom tko to izmjeri i u pravilu potvrdi subjektivno znanje. Stvar je samo u motivaciji.
Pravi se javio prigovoriti na "intuitivnim" komentarima......Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ti si toliko intuitivna osoba, sudeći po tvom pisanju, da se ne bih začudio da otkriješ kako možeš čitati misli.
Što, frka te je :lol:
mujice a što je s mojom rubeolom? nije li to idiotski i u najmanju ruku indolentno od doktora. kojiam trebamo vjerovat i pouzdat se u njihovo mišljenje :/
ne znam
Opet ta rubeola... :mrgreen:
a, čuj, sve što je ninochka napisala je neobično...
Pa nisam siguran da je baš točno. Kako da joj onda odgovorim?
Kao prvo, tko zna je li ta rubeola koju je imala stvarno bila rubeola.
Drugo, u to vrijeme (ta generacija) se cijepilo s godinu dana i djevojčice u osmom razredu osnovne škole.
Ne znam da se ikada cijepilo protiv rubeole u srednjoj školi.
Kako da onda imam neko mišljenje o tome?
Naravno, neki će reči. Da. to je dokaz za nenamnisamkaj... a tkotako kaže neće ispasti baš jako pametan. :)
joj mujice...
ako piše u doktorskom kartonu rubeola, onda ću ja kao laik vjerovati tim istim sveznalicama da fakat JE bila rubeola
cijepili su me s godinu očito, tog se ne sjećam i u 8. razredu - dovoljno da imaš mišljenje o tome, bez obzira jesam li se ja zabunila ili ne oko cijepljenja u srednjoj
kaj filozofiraš. reci da, glupi su, nisu provjerili tko je od djece imun na rubeolu i amen
a koliko si bila stara kad si bolovala od rubeole ako su te stigli nakon toga cijepiti dva puta - s godinu dana i u 8. razredu?
rekoh da sam obolila od rubeole nakon prvog cijepljenja, ali ih to nije spriječilo da me cijepe još jednom
rekoh da sam obolila od rubeole nakon prvog cijepljenja, ali ih to nije spriječilo da me cijepe još jednom