e super
nisam skužila valjda taj post, no nije suvišno niti podsjetiti povremeno
imaš i imena, jel bi bio problem napisati ih ovdje?
Printable View
e super
nisam skužila valjda taj post, no nije suvišno niti podsjetiti povremeno
imaš i imena, jel bi bio problem napisati ih ovdje?
Ja bih to radije preko pp.
onda cure, navali na pp
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
ako netko nije pročitao
cure malo OT al ne znam gdje pitati :oops:
znate mozda koliko daje grad Čakovec za rodenje djeteta i koji su uvjeti za dobivanje te naknade (dal ima veze ako nijedan roditelj nema adresu u čakovcu vec okolici, i ako je dijete rodeno u varazdinu?)
ako se ne varam, roditelj(i) trebaju biti prijavljeni adresom boravista u gradu čakovcu (ili onim okolnim mjestima koja spadaju pod čk)...mjesto rođenja djeteta nije vazno... visinu naknade ne znam..Citiraj:
nn24 prvotno napisa
Za grad ne znam da li šta daje, ali daje ti HZZO 2300 kn. Moraš im donijeti kopiju rodnog lista u roku mjesec dana od rođenja i lova ti sjedne sa prvom slijedećom naknadom. Nema veze gdje je beba rođena. Ima kod tebe kakvih naznaka da će brzo akcija?Citiraj:
nn24 prvotno napisa
pa bas ni ne, otvorena prst vec dva tjedna. plodna voda mlijecna, danas je termin, sutra idem na kontrolu
mislim da cu se na tebe ugledati elinor :lol:
Pa već jesi, i ja sam bila prst otvorena dva tjedna prije poroda; kad sam došla sa puknutim vodenjakom u rodilište očekivala sam nekih pet-šest prstiju, kad ono - opet jedan prst! :shock: Ali na mene ti se ipak isplati ugledati, od sveg srca ti želim porod ko što je bio moj! :*Citiraj:
nn24 prvotno napisa
P.S. si proučila disanje? :mrgreen:
Grad Čakovec ne daje za novorođenu djecu nikavu dodatnu naknadu. Na nak nadu od HZZO-a imaš pravo bez obzira na mjesto stanovanja (naravno, u HR)
eto, sirim dezinformacije :oops:Citiraj:
Poslid prvotno napisa
(a bila sam sigurna da daju nesto...)
A možda ja nemam pojma :mrgreen:
Imam jednu novu informaciju:
U Čakovečkom rodilištu moguće je da uz rodilju na porođaju bude BILO KOJA bliska osoba.
Ovo je provjerena informacija, samo treba tražiti. :D
Citiraj:
Citat s Rodinih stranica...
Akcija «Za bolje uvjete rađanja» OB Sveti duh
"Rađaonica u Sv. Duhu jedna je od popularnijih u Zagrebu, unatoč lošoj opremljenosti. U bolnici se godišnje obavlja oko 2500 poroda, zbog ograničenog se prostora rodilju često ranije miče iz boksa ili ona kasnije u njega dolazi, dugotrajan je smještaj u predrađaoni, gdje je smješteno više žena pa rodilja tamo ne može imati blisku osobu pored sebe. U boksovima, koji su neprimjereno odijeljeni, nalaze se obični bolnički kreveti i jedan zahrđali stol za rađanje. Oprema je zastarjela. Zbog svega ovoga, zamjenik predstojnika klinike za ginekologiju i porodiljstvo Sv.Duha, dr.sci. Ratko Matijević, pokrenuo je humanitarnu akciju «Za bolja uvjete rađanja». Prikupljenim novcem kupit će se novi stolovi, pregraditi boksovi, kada za rađanje u vodi, CTG uređaji…
Ako se želite uključiti u akciju možete to učiniti uplatom na kunski žiro račun Opće bolnice Sv. Duh broj 2340009-1500244620 uz svrhu uplate «Za bolje uvjete rađanja» ili pozivom na broj telefona 060 878 878, kojim donirate 3 kune + PDV. Akcija završava koncertom u Lisinskom 3.prosinca, na kojem nastupaju Oliver, Nina Badrić, Tony Cetinski, Divas, Cubismo i Alen Vitasović. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane po cijeni od 200, 150 i 100 Kn."
Gdje smo mi?? Mislite da Međimurje ne može organizirati nešto takvo????
:? :? :?
Sve se može kad se hoće.Citiraj:
zrinska prvotno napisa
A gdje je nn24, da nije već rodila?
12. još nije. Poslije se nismo čule.
:love: Ja bih uistinu voljela da se nešto pokrene glede čk. rodilišta. :zaljubljen:
Gledala sam sve Rodine tekstove i svi su super, ali možda malo predugi. Od onda mi se u glavi kuha novi tekst, kao neki sažetak svega što sam pročitala, naučila i iskusila u vezi rađanja. Stavila bih ga na A4 i distribuirala svim mogućim i nemogućim kanalima. Mali je problem nedostatak vremena, ali potrudit ću se pa ću dati svima zainteresiranim da ga dopune, poprave, isprave, dotjeraju.Citiraj:
zrinska prvotno napisa
U pon. sam bila u gradu i trebala pod hitno podojiti malog; sjela sam u Havanu i prištekala malog na opće zaprepaštenje skupine srednjoškolki za susjednim stolom. I pomislila sam, naći ćete se vi u istoj situaciji vrlo brzo, i nekako sam se ponadala da su nešto naučile, da im taj prizor dojenja nije ostao u sjećanju kao nešto ružno i da će učiniti isto kad za to dođe vrijeme. Pogotovo što im se malac počeo smješkati i osvojio njihove simpatije. Zar nije to neobično; da sam izvadila flašicu i nahranila bebu, svima bi to bilo normalno. Kako smo došli do toga da je normalno postalo nenormalno, a nenormalno prihvatljivo u očima društva? Tako je i sa rađanjem i sa dojenjem, kako se sve uspjelo okrenuti naopačke? :?
Joooooj, pa 12. je bio davno!!! nn24, evo ti malo vibrica, wherever U R!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:Citiraj:
zrinska prvotno napisa
jooooooooooooos sam tuuuuuuuuuu! :lol:
mada mi sad vec i nije do smijeha
idem sad na pregled pa bumo culi mozda nesto novo!
bas super kaj nesto pokrecete, cekajte da ja rodim pa dodem malo k sebi pa vam se pridruzim!
Šaljem ti dobre viiiibbbbbrrriiiiiiicccccceeee...~~~~~~~~~~~~~!!!
:saint: :love:
Ja sam lani rodila i dobila od grada mislim 500 kn. Još negdje imam uplatnicu jer ju čuvam da mali vidi što je sve dobio. Ne mora se nigdje prijaviti, novac se dobije automatski jer u gradu dobivaju izvješća od matičnog ureda.Citiraj:
Poslid prvotno napisa
I ja u jednom razgovoru čula za tih 500 kn. Točno ne znam.
Pa super onda. Ipak sam ja bila u krivu., al mi je baš drago. :)
Rodila je nn24!
:D :D
U varaždinu, ostale informacije ne znam! :love:
četsitke od srca!!! :D :D :D
Moje čestitke nn24 i jedva čekam priču s poroda :D :heart:
nn24 čestitam od srca! :D
hvala cure! :*
evo nesto kratko sam napisala na vz rodilistu a opsirnije stize uskoro!
ja sam prezadovljna kak je sve krenulo i zavrsilo sto se tice rodilista!
a sad se doma mazimo i pazimo!
Velika ti je bebuška! :mrgreen:Citiraj:
nn24 prvotno napisa
Nije uopće bitno kaj nisi rodila na stolčiću, bitno je da si imala izbor!
Super bebač...Još jednom čestitke!!!!! :klap:
:heart:
Susjeda rodila prije tjedan dana u čk rodilištu dječaka 3250g i 53cm bez rezanja i kaže da je bilo super - čak su bili i ljubazni. Tako da nije sve crno u ck rodilištu!!
Ja idem drugi tjedan (ako) pa se javim onda i sa svojom pričom!!!
čestitke novopečenoj mamici :saint:
MAJJA držimo ti fige
moja frendica je rodila prije 4 dana u čk prekrasnu princezu od 3,66 kg :D .Nije se otvarala , zatim su nestali trudovi , dobila drip i MORFIJ(pitali su je dali želi i rekla je da želi jer joj je bilo užasno , a dobar dio vremena je molila i za carski od bolova :cry: )! pa mi nije jasno zakaj morfij?to se inače daje?Ima još neka od vas koja je to dobila?? jako sam zbunjena.I bila je jaaaaako rezana , ali rekli su da je to potrebno :/
da , unaprijed se ispričavam ako sam postavila glupo pitanje , ali to još nisam nikad čula.
:shock:
na porodu joj je bio neki doktor J koji je prije radio u Zagrebu. :?
Ono što daju u porodu je dolantin, koji je opijatni analgetik i ima djelovanje koje je slično morfiju. Možda je to dobila.
morfij :?
doktor J :?