za betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Printable View
za betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mala garava, cekam da nam se javis sa pozitivnim rezultatima, saljem ti :love: i da sve bude ok
Ista stvar kod mene kao i kod garave. Beta također u petak, 14.12., al sinoć na ulošku smeđkasta mrlja, a jutros nešto manje smeđkasto. nakon toga ne vidim ništa. Bazalna temperatura mi je jutros bila 37.2-3 oko 9:00h, pa sam sad zbunjena. Otprilike je sad ovih dana trebala biti i menga.
Ne osjećam predmenstrualnu bol (koja je inače jako intenzivna kod mene), ali nekako onako vlažno dolje kao pred mengu, a s druge strane nije mi se spustila temp. Uz to ovaj put sam imala od 7.-10. dana nakon transfera, povremena žiganja u jajnicima u jednom pa u drugom, što ja nikad prije u životu nisam osjetila.
Ne znam jel mogu utrići ako se radi o mengi zaustaviti je ili ako je menga krenula uz utriće i doći će i uz njih. Šta vi mislite?
Iskreno se nadam da se radi o T. :)
Totalna sam zbunjola, molim vas pomozite mi ako je netko imao slična iskustva.
Draga Lili to mi djeluje kao dobar znak ako se smedjkasta mrlja smanjila. Meni je dr rekla sve dok se pojavljuju mrlje a ne prava krv nema razloga za tugu, cak bi to moglo biti i dobar znak za trudnocu. Meni utrici produze 2 dana M, ali nakon toga ona kad dolazi ona dodje bez pardona. Nadam se da je to znak za trudnocu i javi nam sto prije...ima nade :love:
da vas vratim na simptome :) ...dok još nisam ni saznala da sam trudna...dakle jako rano, bila sam strašno žedna (na prazan želudac), a od gladi sam se znala probuditi. To je moj skroman prilog ovoj temi...možda se netko rano prepozna :love:
ovo se meni događa vrlo često :lol: a i inače sam totalni gladuš :mljac:Citiraj:
diva7 prvotno napisa
možda će kod mene kad ostanem T biti suprotno :mrgreen:
:cry: Stavila sam na odbrojavanje da nisam izdržala čekati betu 14.12. pa sam danas provjerila ali = 0 :cry: .No najviše me muči što i dalje imam taj smeđkasti iscjedak a ne pravu mengu.Dokt.mi telef.poručio da i dalje uzimam utrogestane a sutra k njemu na ultrazvuk.Sada me strah što to znači.Molim pomagajte mi sa savjetom.... :(
Draga Lanaaa,
hvala na odgovoru, nadam se da će bit nešto, vidjet ćemo.
Javim vam u svakom slučaju u petak.
pusaaaa
Podižem ovo jer neke od nas upravo provjeravaju imaju li kakve simptome. :?
Evo i mene s mojim iskustvom :D
U ovom posljednjem postupku kad smo došli do trudnoće imala sam implatacijsko krvarenje 13 dana od punkcije i to je bio jedini konkretni simptom.
Imala sam žgaravicu nekoliko dana prije bete ali to sam imala još jedan put kad je bila negativna beta :/
Meni su u svim pokušajima (a bilo ih je) grudi i bradavice na dan bete postale neosjetljive a u ovom bingo ciklusu su bile još osjetljivije.
Dan prije bete sam imala okus metala u ustima i to bi bilo to.
Znači ovi simptomi su se pojavili par dana prije vađenja bete a prije toga ništa.
Svima koji čekaju bete silno želim velike trocifrene brojke :love:
Moji simptomi: imala sam impozantno poprsje koje se doslovce preko noci ispuhalo, ostale mi grudi malo vece ali nisu bile nesto posebno bolne, onako kao kad se ispusu pred stvari. Nakon par dana opet postale malo osjetljive na dodir ali nije nista strasno i do danas su ostale takve. I moja mama kaze da se bas nije mogla pohvaliti nekim cicama u trudnoci :P Svrab ili bolne bradavice = 0.
Drugo zbog cega sam trebala posumnjati je bilo sto inace volim zacinjenu hranu a dosta mi je tesko padala, onako kao da me zeludac pece. Ali - ja nekad imam mucnine i povracanje prije menge a i gastriticar sam od malih nogu pa mi svasta zna nadraziti zeludac.
I trece je cinjenica da ako su mi roditelji genetski nesto stvarno kvalitetno prenijeli (osim svih obiteljskih bolesti) su zdravi, dobri nokti koji bez malo truda izgledaju njegovano, ni u kojim uvjetima se ne listaju i ne pucaju. E, pa sad vise nisu takvi i stalno su okrhnuti, unatoc tome sto pijem vitamine i stvarno jedem voce.
Naduta i "vjetrovita" sam bila ali me mucio zatvor a kasnije sam doznala i da sam imala blagu hiperstimulaciju.
Moj zakljucak = svaka cast onima sto "znaju" da su trudne ali meni su ti pocetni simptomi preopceniti i jedino pouzdano je test ili uzv.
drage moje rodice, nadam se da još gledate ovaj topic :) da li je ijedna od vas možda imala povišenu temperaturu u ranoj fazi trudnoće? zadnjih 10 dana balansiram na 36.9-37.1 a zdrava sam potpuno, vidila sam na netu da to može biti jedan od prvih znakova ali nijedna od vas to još dosad nije navela. imam mukicu, velike sisice i sve one ostale dražesne simptome koji znaju bit dvosmjerni pa bi mi vaš odgovor puno značio. veliki pozdrav!
povišena tempica je standarna u drugom djelu ciklusa, ona raste zbog progesterona, također je standardna i za T jer posteljica lući progesteron.Citiraj:
Citiraj:
sunchica prvotno napisa
jes. još ako slučajno stavljaš utrogestan ili si pila klomifene ili bilo kakve hormone, zaboravi na mjerenje temperature. ja sam isto od onih bez ikakvih simptoma.Citiraj:
pirica prvotno napisa
tj, bitno jače simptome sam imala u PMSu kad nisam bila ni na kakvim hormonima, nego sad kad sam ostala trudna.
E pa meni je povisena temperatura bila jedini znak nade, a zatrudnila sam prirodno i tada bez ikakvih medikamenata u sebi. Ne zelim ti davati laznu nadu, ali kod mene je zaista bilo tako.
Neka bude i tebi! :heart:
Moje je iskustvo da povišena temperatura (ukoliko čekaš betu nakon MPO postupka) ne znači baš ništa. Ja sam u svih 9 pokušaja imala povišenu temperaturu u drugom dijelu ciklusa a samo je u posljednjem beta bila pozitivna. Tomu su uzrok hormoni koje primamo. Kod trudnoća koje nisu dio MPO povišena temperatura može biti jako dobar znak.
U svakom slučaju ja ti želim pozitivnu betu :* .
... a ne mora ni značiti ništa - evo, meni je uvijek u drugom dijelu ciklusa tako oko 37,2... Jedino ako menga kasni značajno, a temperatura i dalje tako visoka onda po meni... Prvi dio ciklusa 36,2-36,4... Nebrojeno puta sam već u prirodnima bila uvjerena da sam trudna - ma, totalno uvjerena - simtoma hrpetina - gastritis, mukica lagana, prsi otkidaju, temperatura... A u ovome ništa od toga - prsi niks, gastritis ništa, jedino malo jače lučenje sline, ali možda je to i bilo prije, ali ga nisam pratila kao simptom - to lučenje sline sam počela pratit nakon jedne bete koja je bila 10 - blaga biokemijska..Citiraj:
Joanna prvotno napisa
U biti, treba najbolje sam sebe upoznat - ako ti se nikad ne diže temperatura u drugom dijelu ciklusa toliko, onda to možda nešto znači, ako se u svakom ciklusu tako diže, onda nema značenja..
ništa cure moje, menga došla, temperatura nestala... :(
Jako mi je žao sunchica :(
Sunchica, žao mi je. Najbolje ne slušat simptome, ali lakše reći nego učiniti...Citiraj:
sunchica prvotno napisa
Potpisujem inu33.
Evo da i ja dam svoj doprinos simptomima: povećano lučenje sline.
Naime danas mi je 10 dpo, a ja već 2 dana imam puna usta sline. Prije nisam čula da je to jedan od simptoma, no kada sam išla malo istraživati, jer sam trenutno u toj fazi :oops: vidjela sam da je Ina33 spomenula lučenje sline, pa mi se sada moj simptom i ne čini tako bedast :mrgreen:
Evo da podignem ovaj topic jer je pobjegao na drugu stranu. Nadam se da ima još onih koje ovo sve čitaju po ko zna koji puta kao i ja. Ne nalazim kod sebe baš neke simptome. Jedino neka žgaravica ali to može biti i onak bezveze. Ipak jedem malo više nego inače pa ko zna!
Uglavnom, koma je to čekanje, kaj ne?
Ja sam jučer jela kisele krastavce koje inače jako volim.
Jedem prvi ima mi neki čudan okus, jedem drugi ista stvar, kod trećeg sam sve bacila u smeće.
Brzo šaljem frendicama poruku..... Sad se već i za slamke hvatam :)
Inače sve ostalo što je je od utrića..... :(
životna želja~~~~~~~~~~ da ti kiseli krastavci donesu sreću :heart: .
Ja nisam imala nikakve uobičajene rane trudničke simptome,ali sječam se da sam jedan dan jela pomfri i jaja i to mi je tako počelo smrdit(jaja nisu bila pokvarena)da je sve završilo u smeću.A jadnog muža sam zamolila da prestane jesti svoje bombončiće jer su i oni odjednom počeli odvratno smrditi.
I dalje nikakvih simptoma ne uočavam. Jedino kaj me poboljkava oko lijevog jajnika, a punkcija mi je bila na desnom. Ne kužim ali osjećaj otprilike ko kad je ovulacija. Što se hrane tiče sve je uobičajeno. Moram se suzdržavati da ne jedem pretjerano ali nikoja hrana mi nije ni mrska ni osobito primamljiva!
Drage moje friške trudnice napišite nešto za utjehu čekalicama bete ;)
ja se osjetila prozvana :lol:
Simptomi prije bete: baš nikakvi
Simptomi poslije bete: baš nikakvi
Ali stvarno, sve isto kao nakon bilo kojeg transfera, malo boli, malo žiga, osjećaj da ću dobit, pa svi osjećaji prođu....
...jedina razlika kou sam ja primjetila, a kao kobac sam vrebala i najmanji simptom, jesu vrlo izražene vene na (.)(.) od 6 dana poslije transfera, i to još traje....
Na žalost mnogih (sama ovo nikad nisam voljela pročitat) prvi simptom je druga crtica na testu ili poz. beta :P
i ja sam imala jaaaako izražene vene na (.)(.) pa ipak ništa :(
Ginger i kod mene vidljive vene u zadnja dva postupka, prije nikada.
prima simptomi su ti super :mrgreen: , to mi se najviše sviđa.
Podižem temu.
Ima puno friških trudnica, molim vas zabilježite svoja zapažanja...
Evo da i ja dam svoj doprinos u opisivanju simptoma budući je test nacrtao + i beta 16. dan nakon ET-a bila 1583,00.Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Mučnina/ povraćanje - NE
Pojačano osjetilo mirisa i okusa - UVIJEK (valjda zato što sam nepušač)
Učestalo mokrenje - DA
Napetost u grudima - DA
Umor - DA
Izostanak menstruacije /grčevi / bolovi u leđima/ glavobolje - samo izostanak M
Lagano krvarenje - NE
Vrtoglavica/nesvjestica - NE
Zatvor - NE (čak niti od Utrogestana)
Nervoza - NE (osim od iščekivanja :oops: )
Žgaravica - NE
Promjene u tenu - NE
Pojačan iscjedak - DA
Gubitak težine - NE
... još bih dodala lagano pojačano ličenje sline, ali samo nekoliko dana, a onda je prestalo
thx v&v, nama čekalicama bete svako slovo o simptomima mnogo znači. Kod mene 2. dan od FET, leškariću još sutra a onda u normalu, na posao, samo da ne počnem da mislim o simptomima. Kakve su preporuke posle FET, koliko da se miruje? Sve to mi je čudno, prosto mi ne ide u glavu da se embrioni ponašaju prema sili zemljine teže. Mislim, je li glupo ležati makar i 2-3 dana?
Meni je sugeriran potpuni sedmodnevni odmor. Nisam ležala, ali nisam ni išla na posao. Jedina obveza bilo mi je kuhanje ručka, a koliko se sjećam, ponekad bi me i to prilično iscrpilo.Citiraj:
Jill prvotno napisa
Mislim da ove preporuke za mirovanjem nisu bezveze.
Moji normalni pms simptomi-nervoza,promjene raspoloženja,nadutost,apetit do neba,i lagani grčevi(2-3 dana prije)
Nakon transfera- jaki bolovi u jajnicima,turbo pojačani pms,bolovi u križima,cice napete,bole,svrbe(posebno bradavice),nervoza,prvi tjedan sam obično happy,drugi tjedan od transfera sam :cry: :mrgreen: ,kašnjenje M,glavobolja,nadutost,pojačan apetit...
i na kraju tri debela --------- na testu!!Dakle simptomi :nope: ,znam da je teško ne primjetiti ih,ali fakat se ne treba zanositi s njima, jer znače jedno veliko NIŠTA!!!!beta je beta, ionako pravi simptomi počinju tek nakon poz.bete...
evo ja se osjetila prozvanom među novim trudnicama :mrgreen:
i sad ću napisati ono što nikad nisam volila pročitati - ne pratititi simptome
dakle:
meni su grudi bile povećane, bolne, prošarane venama, svrbile me
spavalo mi se poprilično
jednom po noći obavezno piškiti
povremeno pikanje u predjelu jajnika
apetit kako kad - nekad bolji, nekad lošiji
međutim, sve iste siptome sam imala i u prethodnom neuspjelom stimuliranom ciklusu - i većinu ih pripisujem utrogestanu
ono što sam osjetila različito kod ovog dobitnog jest da mi je koža po cijelom tijelu bila izuzetno suha i svrbila me, a nikad prije s tim nisam imala problema - to se pojavilo kojih 7 dana nakon transfera
i čini mi se da sam osjetila ono što zovu "metalni okus" - ali ne cijelo vrijeme
taj metalni okus je meni izgledao kao da sam rasjekla usnicu ili su jako raspucane pa mi ide krv - ono, kad jezik povučete preko usnica, taj neki čudan okus
ta dva gore navedena simptoma su me i ponukala da 10. dan od ET-a i napravim prvi test s poslijepodnevnim urinom na kojem je bila ona mikroskopska crta (čitaj: vidljiva samo meni)
svi ostali simtomi su se javili nakon pozitivnih beta, tj. kad sam već bila sigurna da sam trudna (zatvor, povremene mučnine...)
i stvarno mi se nekako čini da sam više simptoma dok nisam bila trudna...
evo imam i ja jedno pitanje,
trenutno sam u iscekivanju pozitivnog rezultata, jako sam nestrpljiva
:mrgreen:
Dakle, 7 dana prije ocekivane M: jako mi se spavalo jedno tri dana za redom.. i tako me jednu vecer uhvatila neka euforija,nisam se mogla prestati smijati, u biti sam se smijala i plakala (nisam se mogla odluciti) a suze koje su mi tekle su bile toliko slane da su me oci pekle
Mucila me zgaravica, jednu noc sam se probudila koliko me mucila zgaravica, i cijeli taj dan mi je bilo slabo, i dan poslije..
E sad 3 dana prije ocekivane M - jako su me bolili jajnici....
2 dana prije ocekivane M- sve mi je cudno, kao da mi se vid promijenio, boje vidim drukcije....
Na dan ocekivane M- ujutro sam bila vesela, kasnije sam postala toliko zivcana da sam htjela pobjeci s posla...
:evil:
E da ne zaboravim- cijeli tjedan imam cesto "vjetrove"(sad se malo smirilo)
Isto tako imala sam prekjucer zuti isjedak( kao da je netko uzeo zuti bojcu i obojio) dosta jak, trajao je dva dana..sad je vec bjeduljavo zuti....
Danas,na dan ocekivane M, lagani skroz lagani bolovi kao da cu dobiti, onako jedva osjetljivi, inace uvijek dan ili noc prije osjetim jake bolove pa znam da cu dobiti, sada nista...jos uvijek nema M, a zadnja 3 mj mi nije kasnila...
Radila test 5 dana prije ocekivane M- negativan,
3 dana prije- negativan
2 dana prije-negativan
1 dan prije- negativan
Ako ne dode za dva dana radim opet...........
Sta mislite, cure? :/