uh.... :oops: nemamo taj topic tu....
hvala za obavijest - DVD je sjajan.
Printable View
uh.... :oops: nemamo taj topic tu....
hvala za obavijest - DVD je sjajan.
Sada su prošla 24 tjedna i jučer smo bili na kontroli i na UZV. Doktor nam je rekao da ćemo dobiti dva dečka.
Dečki su oko 600g po njegovoj procjeni.
Moja curka ja malko razočarana jer neće dobiti i seku. I sad govori da neće ona dva brata i da neće dve bebe , već samo jednu...
Vjerujem da će ju proći :) i da će biti sretna sa dva mala hahara
ma bit će sretna, nego što!
i čestitamo na dečkima, puno nas ima po 2 dečka, mi Rječanke osobito.
Sundance, čestitam na duploj trudnoći, pusa malim pilićima i želim vam puno veselja i zdravlja! :*
Hajd mi pošalji broj za DVD, nisam stigla kupiti na kiosku.
Ak te bilo kaj zanima u vezi trudnoće i duplića, slobodno nas pitaj. Malo smo rjeđe na Forumu (draži blizanaca 8) ), ali ak je hitno dobićeš brzi savjet ;)
BROJ JE 6609-999. DVD:BLIZANCI U MATERNICI
Hvala vam puno drage rodice! Pročitala sam sve što je dosada bilo pisano u vezi blizanaca tu na forumu. Puno mi je pomoglo jer oko mene nitko nema blizance...
:* :*
Evo još jedne prijave...
http://www.dailymail.co.uk/pages/liv...n_page_id=1773
Evo da se konacno malo i mi javimo, :love:
Sada smo u 13tjednu i dani jos uvijek sporo prolaze ali mi ih strpljivo brojimo i cekamo bolje upoznavanje.
Htjeli smo vam reci da smo na zadnjem UZV vidjeli da dijele posteljicu ali svatko ima svoju ovojnicu, pa se rizik dosta smanjio. :D
Hvala vam svima na dobrim vibrama i lijepim zeljama :heart:
Pozdrav
Anita
jupiiii :D
supeeer!!!!!!! :D :D :D
:bouncing:
Sundance, kako dečki, jel se ritaju?
Anita30, super da su te ove vijesti malo smirile!!! :D
Ja si mislim da oni igraju lovice po mom trbuhu. :lol:
Stela je bila divlja u trbuhu a ovo nije normalno kaj mi rade...
Čak si mislim da je jedan življi, meni sa lijeva. Ili obojica udaraju samo po lijevoj strani trbuha... :/
Ma jedva čekam da ih vidim....
U srijedu idem na kontrolu (točno 28 tjedana) pa javim novosti...
I da ne zaboravim tvoje curke su rođene kada i ja...
Najbolji datum na svijetu.. I nećakinja mi je rođena 5.5
Tko zna možda i dečki dođu na moj ročkas...
05.05. će mi biti 37+6 pa je velika mogućnost...
:*
I ja rođena 5.05. :love:
A sister i ja 6.5. Baš nas ima!
Evo da se napokon i ja javim. Moja trudnoća je završila u 32 tjednu i rodila su se dva prekrasna dečka: Noa i Borna. Sada čekamo da postignu kilažu za odlazak kući. Pusa svima od nas! :* :*
Evo da se napokon i ja javim. Moja trudnoća je završila u 32 tjednu i rodila su se dva prekrasna dečka: Noa i Borna. Sada čekamo da postignu kilažu za odlazak kući. Pusa svima od nas! :* :*
maksi - čestitamo! kako su dečki, kako ti?
Maxi čestitam!! :D
Nadam se da ćete što prije doma!
Dečki su super, samo jedu i spavaju. Noa danas ima 1890, a Borna 2020. Pedijatar kaže da će za 10 dana postići kilažu i mogu doma. Bili su kod okulista i okice su se razvile. Ja sam dobro, prošlo je 15 dana od poroda. Imala sam super brzi porod, bez previše muke. Nadam se i da ćete vi tako lako roditi svoje blizančiće. :D :D
Maksi, čestitam! :* :D
Bravo, svaka čast. Bravo i za dečke! Javljaj vijesti kak dečki napreduju...
:heart:
Imam neka pitanja. Trudna sam sad 28 i pol tjedana, ali već dva tjedna se osjećam ko da sam pred porod. Rastura me zdjelica, prepone, kičma po cijeloj dužini, natičem ( u prvoj trudnoći uopće nisam), Osjećam često u danu lupanje srca ko da pijem prepare a tlak mi je dosada bio normalan tj. čak nizak, ne spavam po noći jer ne mogu a umorna... Ma osjećam se katastofa... Zanima kak ste se vi osjećale, tj. kak se vi trudnice-duplice osjećate? Ja ne znam kak ću to izdržati. SAd imam kila koliko sam imala u prvoj trudnoći sa 41 tjedan kada sam Stelu rodila.
Zar je utoliko teža blizanačka trudnoća? Recite mi da ne brinem više... :*
Evo da se i ja javim, s pitanjem naravno.. Trenutno ulazim u 10 tj. U 7. tj. mi je doc rekao da vidi 2 gestacijske vrećice, ali još presitno da bi se nešto više znalo. Nakon toga u 8. tj obje su GV malo narasle, jedna je bila normalne veličine za tu starost i vidli su se otkucaji, a druga GV je puno manja i ima ,,jedva vidljivu osnovu za embrio''. Objasnio nam je da se u takvim slučajevima uglavnom zna dogodit da ovaj manji plod propadne tj. dalje se ne razvije jel mu ovaj veći popapa svu klopu i sl.
Iduća je kontrola tek za 2 tj, tad bi se moralo već znat kako stvari stoje, a ja do tad :cekam: :cekam:
Pa se pitam ima li itko slično iskustvo i kak je to ispalo?
Meni je sa 7tj na UZV vidio je jedan plod koji je bio u redu. Otkucaji srca i veličina. Tada mi je rekao da je bio još jedan plod koji je u resorpciji i da će to otići. I da mogu prokrvariti a i ne trebam. Nije bilo otkucaja. Idući put sam išla sa 12 tjedana trudnoće na color dopler kod privatnika da vidimo bebicu, a kad ono dve bebice. Potpuno iste veličine i sa svakom bebicom sve u najboljem redu. Moj muž i ja smo bili u šoku jer nam doktor nije rekao da postoji ikakva mogućnost druge bebe, sa 7 tjedana nije postojala bebica ni otkucaji srca. Sad sam u 29 tjednu bebe su i dalje iste veličine i sve je ok.
Govorim stalno iste veličine, jer kad sam donjela svom doktoru nalaz od UZV sa 12 tjedana, prvo me pitao da jel ovaj drugi manje razvijen itd.
A on je bio sasvim prava bebica ko i njegov brat.
Ajme!! Koja priča...
Pa super, čestitam :love:
Niš, ja čekam, pa bumo vidli kaj bu bilo idući put...
Nera, samo strpljivo...još je rano, bolje sačekati. nemam osobnih iskustava, ali vidim da zna biti iznenađenja, pa ne gubi nadu.
Sundance, ja bih se na tvom mjestu posebno pripazila, znaš i sama kolko je svaki dan bitan. ideš redovito na kontrole? požali se doktoru pa nek te utješi, ali dobro je da imaš iskustvo poroda pa znaš kako je kad se bliži kraj.
meni je oba puta bilo ovako kako opisuješ, ali samo zadnje tjedne, možda iza 34-35.og tjedna, ne tako rano. no to je individualno.
u svakom slučaju, da - blizanačka je trudnoća TAKO teža kako i osjećaš, i nije to bez veze - signal je da je tijelu teeeeško i da mu treba puuuno podrške...tebe i okoline - da izgurate što bliže terminu. :love:
Hvala na podršci dupla duplica :)
Vauuu, DVA put duplići. I kolko sam skužila, i sama si blizanka, ili? Kaj ti je genetika!! ;) Ja i moj dragi nemamo to u familiji, bar kolko znamo..
jesam, jesam....e, da, jaka stvar ti geni! :)
Malo si me uplašila Duplice, pa je danas muž malu vodio u vrtić a ja ostala doma ležati i spavati. Inače uvijek ja hoću ići jer si poslije vrtića priuštim kavu sa frendicama, dok još mogu...
Ma gubim vrijeme na sebe i samo sebe...
Inače idem na kontrole redovno, naravno. Bila sa 28 tjedana i naručio me za 4 tjedna. Dečki su bili 1200g, i nisam otvorena... S te strane sve pet.
Doktoru se nisam žalila jer je sve počelo taman tu negdje, a i sve pripisujem blizanačkoj trudnoći.
Sad ću malo stati na loptu.... Uplašila si me i to mi je baš trebalo.
Odmah sam ujutro i mužu pročitla kaj si napisala...
:* :*
Duplice vidim da si rodila vaginalno i carski. Koje ti je iskustvo bolje?
Zašto je bio carski? Ja sam Stelu rodila vaginalno pa si stalno priželjkujem da i dečke rodim tako.
evo i nas 22.09.08
pozdrav svima :heart:
joj, stara, nisam te htjela plašiti...samo malo urazumiti.
mislim da ti kava neće škodit.
ali kontrole su prerijetke čini mi se. ja sam u to doba išla svaka 2 tjedna, a iza 31-32 i svaki tjedan, mislim. pomagalo mi je znati da je sve okej, onda sam slobodno radila kolko sam mogla. lagane stvari, jasno.
a da odeš za svaki slučaj -radi svog mira, da ne čekaš mjesec dana?
meni je vaginalni porod bio NEUSPOREDIVO bolji, a tako sam željela i drugi put - ali dečki se okrenuli popreko i niš od toga, na žalost. prvi put mi je i oporavak bio mnogo brži i lakši, uspostava dojenja znatno lakša i brža i općenito sve bolje. ah, što se mora, mora se.
samo da su ti dečki što veći i da se zdravo rode. :*
I meni se to čini rijetko. U Varaždinu npr trudnice sa blizancima sve ostavljaju od 32tjedna u bolnici reda radi.
Moj doktor je meni rekao ak mi kaj bude da dođem... Mislim ok mi je kad mirujem, tj. kad sam po domeka cijeli dan.
Po njegovom dok je sve to ok nema potrebe za češćim kontrolima.
Ak ću se i dalje loše osjećati ili i gore, javit ću mu se...
Ali ipak ću sad više doma odmarati, pa ću vidjeti...laganini
Hvala duplice.... :*
Pozdrav, Lenči :heart: :heart: :bye:
odmarajte što više možete mislim meni bi stvarno bilo bed da moram u bonicu radi odmaranja a da doma ostane moja curica ... ja ne mogu bez nje.. :( . mislim što se mora mora,ali ja ne bih nikad izazivala...
pa pa
lenči, tako je...no pripremi se i na tu mogućnost da ćeš možda morati neko vrijeme na kraju i ležati tamo, no to se da smanjiti na minimum...ja sam drugi put na svoju odgovornost ostala doma još 10 dana duže nego su oni htjeli, došla u rodilište s 37+5 i preksutra rodila.
Našla sam odgovor u svojim tegobama. Poslušala sam te DD i otišla na pregled u bolnicu. Napravili mi sve pretrage. Malo sam imala bakterija u urinu i bili su mi leukociti povišeni pa su mi dali antibiotik. Sa bebama je sve u najboljem redu i bila sam potpuno zatvorena.
Nakon dva antibiotika ona nesnošljiva bol je nestala.... I ja se osjećam super... Sad me jedino muči kičma a to je super...
Hvala DD na savjetu jer sam ja sve to pripisivala blizanačkoj trudnoći...
:* drago mi je da si sad mirnija...a i za bebe bolje da nema bakterija blizu.
Neroslava jesi bila na kontroli? Kaj kaže doktor?
Evo da se malo javim... Sad sam 34+5. Doktor mi je rekao da će me naručiti za porod sa 38 tjedana. Jedva čekam da vidim dečke i da ih nalupam po guzi zbog konstantnog udaranja :lol:
Sve pet mi je sa trudnoćom, ali ja to ne mogu više durati... :x
Grčevi u rukama su toliko jaki i bolni da to nije normalno. Ljudi mi se smiju i načuđavaju na veličinu trbuha.
Sa 32 tjedna dečki su bili procijenjeni na 1800g svaki a sad sa 34 2300,2400g svaki. Mislim kaj jemoguće da su dobili 500g svaki u 2 tjedna :? :/
A taj isti doktor mi je malu procijenio u prvoj trudnoći u gram točno. Tak da sam zbunjena..... :?
Kako napredujete vi ostale duple trudnice?
Pozdav i pusa svima duplicama....