Elin, drž se draga :love:
Printable View
Elin, drž se draga :love:
pa to nije nikakav problem. ti ćeš mu kao frend reći da je taj dio u redu.Citiraj:
elin prvotno napisa
no kao majka djeteta koje ne može pričekati ručak do njegove uplate - inzistirat ćeš da DJETETU plati alimentaciju. ;)
Upravo zbog djeteta je bitno da probate ostati u dobrim i korektnim odnosima. Za dobar i korektan odnos je važno da su financije među vama čiste. I to je to. Dakle, ako on zaista hoće da ostanete prijatelji tada vam neće ostajati dužan. Znamo svi dovoljno prijateljstava koja su pukla zbog sličnih stvari.
BTW, šaljem ti zagrljaje supatničke, jer sam se, eto, i sama našla u vrlo sličnoj situaciji. Da osnujemo klub?
elin- baš me šokiralo kad sam pročitala. Želim ti da se što prije izvučeš iz tog i oporaviš :love: .
zanima me ( ako nije pre intimno pitanje ) jel ti sam rekao ili si ti inzistirala nakon što ti je postalo sumnjivo?
ne znam točno na što misliš?Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
Inače, cure hvala na podršci i savjetima. Još ću vam se javiti. Sad imam ideju nazvati CZSS i tražiti da nam odmah prije nego podnesem zahtjev za sporazumni razvod braka obave postupak mirenja da vidim da li se u našem odnosu ima još što spašavati. Mi smo razgovarali, ali neki njegovi odgovori su toliko sumanuti da ne mogu vjerovati da to izgovara osoba od 35 godina, više mi se čini kao da razgovaram sa 18-godišnjakom.
ma dobila sam dojam da ti se desila ista stvar ko i jazareli pa sam zato pitala. U zadnje vrijeme sam čula za hrpu takvih slučajeva pa sam shodno tome postavila takvo pitanje. Sorry.Citiraj:
elin
ne znam točno na što misliš?
Jeste li pokušali kod nekog bračnog savjetnika ( znam da moj ne bi na to nikad pristao ali možda tvoj bi )?
aha, sad kužim. Dobro si shvatila, ista spika kao i Jazzarela. Nije mi priznao nego sam inzistirala. Bračnog savjetnika nismo pokušali jer on neće.Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
elin :love:
Elin, hajde mi, molim te, odgovori slaže li se TM s tim da je razvod najbolje rješenje? Moj se sad za mene drži noktima i zubima, iako sam ja otvoreno rekla da ne mogu ostati s osobom koja mi je priredila takav cirkus. No, primjećujem da se "krivnja" polako prebacuje na mene, jer ja ću razoriti našu "sretnu malu obitelj". I sad mene naravno pere krivica što ću djeci sprčkati živote...
joj ne mogu odolit...
ja sam vagala našu rastavu dugo. dok jednog dana nisam shvatila da sam s tipom koji se totalno ponaša nesretno, ne vidi perspektivu našeg braka, nakon što je uhvaćen u "šaranju" uokolo ponaša se kao da mu je oteta najdraža igračka, kojem je glavna poštapalica "šta je meni ovo trebalo"...
i dakle kad sam shvatila da će se on i dalje tako ponašati jer mu je to LAKŠE nego nešto promijeniti u svom životu (bilo ostaviti mene ili se posvetiti nama) onda sam ja ostavila njega
e onda sam ja na kraju naravno osoba koja je dijete osudila na život bez oca, njemu priredila neuspjeh u životu, i sl.
drugim riječima bila sam udana za slabića koji bi visio na mojoj pregači do sudnjeg dana kukajući da mu ne valjam
a kad sam ga s pregače otresla, plakao je da on hoće naš brak, da to nije rješenje, išli smo u bračnog savjetnika...
a cijelo je vrijeme i dalje "šarao"
i nametao osjećaj krivice (što uostalom i dan danas radi)
vjerovatni nisam nikom pomogla, al bar je meni lakše :mrgreen:
Da, ja sam njega molila da ostane nakon svega, ipak je dijete tu itd.Citiraj:
keka prvotno napisa
evo i kod njega ovako, kao da sam mu otela najdražu igračku i onda neki glupi izgovori koje ne razumijem, pa ne želim niti pisati ih.Citiraj:
Crvenkapica007 prvotno napisa
elin, jaka si ti :love:
daaa... samo ću ti reći da sam opet propušila (cigarete).Citiraj:
mislava prvotno napisa
frendica mi je nedavno kroz sve to prošla, i nakon godinu dana muke i patnje, sad se preporodila. shvatila da i ta prevara nije jedino što je bilo trulo u njihovom braku. nova žena. blista i uživa, nakon dugo vremena u životu, djetetu, svemu. :*
Bojim se da većina žena blista i cvjeta nakon razvoda :lol:
Je, i krive i nedužne :mrgreen:
pa i neka si. vjerojatno bi tako gotovo svatko na tvom mjestu. ja prva.Citiraj:
elin prvotno napisa
važno je da znaš da možeš.
glavu gore i drži se :*
Evo ovako. MBD i ja smo se nakon dugo natezanja napokon uspjeli dogovoriti. Inače, nakon što sam ja odlučila da ne želim živjeti u takvoj vezi i ostavila ga, on je okrenuo priču u potpunosti i pokušao na sve moguće načine svaliti krivnju na mene. Te nisam bila dobra domaćica, nisam bila dobra supruga, zanemarivala sam ga zbog djece, kompjutera ( :lol: ), on se osjetio potisnut u drugi plan, blablabla. Ne kažem da neke od tih stvari ne stoje. Trebala sam mu davati više pažnje, ali misim da je i on trebao izdržati taj period dok je M. još mala i shvatiti da treba vremena da stvari dođu na svoje. U svakom slučaju, priredio mi je par mjeseci pakla ostavivši me samu s djecom, bez lipe u džepu, da se snalazim kako god znam i umijem, jer eto "sama sam to tražila". Napokon, uz puno dobre volje, nakon prijetnji da će me proglasiti ludom, da će mi oduzeti djecu i da nema što izgubiti pa makar i u domu završili :shock: , uspjeli smo postići kakav-takav dogovor. M. (8 g.) je "pripao" njemu, a M.(22 mj.) meni, s time da se djeca ne razdvajaju, već da su ut. i čet. samnom, pon i sri. s njim, i mijenjamo se svaki drugi vikend. To je bio njegov prijedlog na koji sam ja, radi dobrobiti djece, pristala. Djeca žive na jednoj lokaciji, a on i ja se izmjenjujemo tako da izbjegnemo da ih se seljaka svaki drugi dan. Nema alimentacije, ali meni je i bilo najbitnije da djeca imaju oca koji se BRINE za njih. Dogovor je postignut prije dva tjedna i ne znam kako će i do kada tako funkcionirati. Mislim da on nije u potpunosti svjestan na što je pristao i da će mu brzo postati jasno da je preuzeo na sebe jako veliku brigu, ali sam je tako tražio. Meni je super! Peporodila sam se. Imam vremena na bacanje, znam da su mi djeca na sigurnom i sve 5. Želim ostati s njim u dobrim odnosima zbog djece. Inače me kao čovjek užasno razočarao i da nema klinaca više ga na cesti ne bih pogledala.
I to je to.
i mene moj.Nije mi jasno kako od ljudi koji su bili ne samo partneri nego i najbolji prijatelji dođu do toga da ne mogu više niti komunicirati. Što se tiče male, dogovorili smo se da ostaje sa mnom (ništa drugo ne bi niti prihvatila), i oko alimentacije smo se dogovorili, i tu nije pravio nikakve scene - zna da od toga nema vajde, a mislim i da se boji s obzirom na moju struku. :lol: :lol: A stan u kojem smo živjeli (danas se seli) je moj, tak da sam u prednosti pred curama na ovom podforumu, ali ipak te emocije mi ne daju mira. Žao mi je što smo se tako raspali, ne mogu ti niti reći koliko mi je žao. I nije mi jasno kako se to dogodilo. Nije mi jasno da je to ona ista osoba koju sam voljela, koja mi je bila super, čije sam savjete slušala, a sada samo čujem nekakve glupe izgovore zašto mi ne možemo popraviti naš odnos. A to su same gluposti, tolike da se od silnih gluposti koje sam u proteklih mjesec dana čula tresem.Citiraj:
Jazzarella prvotno napisa
Citiraj:
elin
Nije mi jasno kako od ljudi koji su bili ne samo partneri nego i najbolji prijatelji dođu do toga da ne mogu više niti komunicirati.
Žao mi je što smo se tako raspali, ne mogu ti niti reći koliko mi je žao. I nije mi jasno kako se to dogodilo. Nije mi jasno da je to ona ista osoba koju sam voljela, koja mi je bila super, čije sam savjete slušala
:( elin tako mi je žao. Pišem, pa brišem, pokušavam ti nešto napisati ali mi nejde. Želim ti da se što prije oporaviš od svega i zaboraviš da si ga ikad voljela, a onda da on shvati da ne može bez tebe i da lupa glavom o zid :mrgreen:.
Drži se :love: .
cure, jedan veliki :love:
uzalud je pitati se zašto se tako ponašaju!
donedavno im je sve više-manje išlo niz dlaku a kada su se okolnosti promijenile i od njih traže odgovornost i požrtvovnost oni se više ne bi tako igrali!
mi u petak imamo prvo ročište i strašno mi je što ćemo nakon toliko godina, na sudu, stajati na suprotnim stranama.
što se prijateljskog odnosa tiče zasad mi je nezamisliv.
možda, jednog dana, kada se prašina i osjećaji slegnu pa počnemo graditi neki drugačiji odnos.
neki me njegovi odgovori i prijedlozi ostave :shock: i pitam se da li se to preko noći pretvorio u mr. hyde-a ili je oduvijek takav bio samo sam ja bila slijepa.
cure :love:
drzite se!! :heart:
ja uvijek mislim da ce curama biti bolje nakon sto se rastave, ne znam zakaj. nemojte me krivo shvatiti pls, samo imam taj snazni filing da ce im zivot naglo postati ljepsi i kvalitetniji. a to im od srca i zelim.
zato ja velim: ako može sretno udane, može vala i sretno razvedene.Citiraj:
Trina prvotno napisa
elin, jako mi je teško čitati kroz što prolaziš. :love:
elin, čitam te, čitam i želim ti puno snage da izdržiš.... :love: :heart:
od svih slavnih razvoda najbolji mi je onaj s hrvojem i tinom rupčić...mislim, tina se pokazala kao prava carica :heart: , tak da mu sad može samo biti žao kakvu je damu ostavio :mrgreen:
i vi sve ste takve dame, ne sumnjam ;)
xxxCitiraj:
sofke prvotno napisa
točno ovo i ja mislim. Kad je postalo preteško jer zahtjeva odgovornost i požrtvovnost onda smo se raspali.Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Inače, cure, nisam vam zahvalila za podršku, a puno mi znači. Zato, hvala svima. :heart:
uh, drzi se! :love:
elin, :love:
:heart:
:heart: :heart:
elin, sad sam tek vidjela
:love:
joj, cure, puno vam hvala, vi ste najbolje. Izvući ću se ja, samo me eto pere depra, jučer se odselio. A mislila sam da ćemo biti skupa do kraja života. Pusa vama :heart:
elin drži se :love:
[quote="Trina"]Bojim se da većina žena blista i cvjeta nakon razvoda :lol:[/quote
x
Drži se :love:
Sad ćeš skinuti onih par kg, a cigarete uvijek možeš ponovno prekinuti.
drži se elin, bit će bolje :heart:
i ne mogu si pomoći da ne prokomentiram: koji stereotip! kad zbrojiš sve ove priče, kao da se radi o jednom muškarcu; isti izgovori, isto ponašanje, isti glupi odgovori... :shock:
Elin, osjećam se glupo što ti ovo govorim, jer znam da ti je bio sve i da ti još uvijek nije normalno da ti netko govori protiv njega nešta loše, ali znaj da će i tebi i djetetu biti puno bolje samima! :love:
Nisam nikada bila prevarena, ali kao da i jesam....naime, bila sam dijete čiji je otac varao majku. On je predivan čovjek, svi ga vole, predobar i prepošten, prekrasan otac....ma sve što bi neka žena željela. Ali sve to nije značilo ništa kad je bio čovjek koji vara svoju ženu. I nije varao samo ženu, varao je i svoju djecu...cijelu svoju obitelj! Kako smo živjeli u malom gradiću, neminovno je bilo da mama sve njegove nevjere dozna. Nažalost, ostali su zajedno iako moja majka nije mogla zatvoriti to poglavlje života! I meni kao djetetu, mojoj majci i mom ocu- svima nam je život postao čisti pakao! Majka je imala napade bijesa, pokušaje samoubojstva, neprestano su se svađali, bježala je od kuće...a sve zato što ju je to izjedalo iznutra! I na kraju, ni dan danas ne znam je li to preboljela....ali znam da otkad je ušla u menopauzu, koketira sa svakim, baš svakim muškarcem i znam da ga je i prevarila najmanje jednom....i boli me to još uvijek, iako sam sada svoja žena i živim daleko od njih!
Mislim da niti ja ne bih mogla prijeći preko nevjere! Jer pri samoj pomisli na nevjeru, izjede me iznutra! I baš zato ne bih ni razmišljala....odmah bih se rastala jer ne želim ni sebi ni svojoj djeci priuštiti pakao kakav sam ja imala!