+ još jedna koja sada ima cca 70 godina, vjerovala ili ne...
Printable View
+ još jedna koja sada ima cca 70 godina, vjerovala ili ne...
da, Ume su hit u zadnje vrijeme.
tako je i Zara bilo užasno rijetko ime kad se moja rodila, a onda u idućih par godina brdo Zara :roll:
I meni je Ana jako lijepo ime i da ga ja ne nosim, dobila bi ga moja cura.Citiraj:
cupko prvotno napisa
Ali moja jedna kolegica je nedavno rodila i malenu nazvala Ana! :heart: .
I da vas pitam ako netko zna. Postoji li ime Iva u katoličkom kalendaru, tj. ima li imendan? Ja nisam mogla naći.
i ja bi imala jednu anu da nemam u obitelji nekoliko ana!
znam jednu ivu koja slavi imendan na sv ivana u lipnju.
Drage curke, jako me zanima da prokomentirate kako vam se čini ime za curicu Mai.
Na japanskom znači bightness ;)
Hvala!
Meni je bas slatko!!
Imaš neke veze s Japanom ?
Sinoć gledala film na TVu- "Pleme špiljskog medvjeda" (mislim da sam ubola pravi naslov :/ ) u kojem se jedna kromanjonka zvala Uba ;)
ne baš previše :) Osim što je MM bio tamo 2x i preferira japansku hranu :)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
I radi za japansku firmu :) I imamo frendove Japance :)
Šalu na stranu... muž jedan dan samo osvanuo sa imenom Mai...
i da, prilično je "daleko istočnjački" Ali nekako mi se čini da opet nije prečudno...
Zato me i zanima kak se vama čini??? Sve reakcije su dobrodošle! :love:
meni se svidja.
ako je tebi super i sviđa ti se, go for it
a prezime vam je klasićno hrvatsko ili ?
ajme KLASIČNO
e da, dobro pitanje... to sam zaboravila reći... prezime nam uopće ne zvuči hrvatsko!
sviđa mi se jako, uz strano prezime (naše je germansko, zato smo si mogli dozvoliti neke malo drugačije kombinacije)Citiraj:
Svea prvotno napisa
bonus je što mi je to omiljeni lik iz crtića :D
Nina ili Veronika, sveli smo na ta 2 imena
Dunja, svekrva i mama mrgudaju. U kombinaciji je bila i Katja.
Baš mi se sviđa. Da nemam već spremna listu imena za sljedeću mrvicu možda bi kopirala neke tvoje ideje. :mrgreen:Citiraj:
Sabba prvotno napisa
Ovo me sjetilo kad je Marijan Ban (iz Daleke Obale-za one koji neznaju) rekao da dobije kći dao ime Ana Ban- banana, a da ima sina zvao bi se Ray Ban. :lol:Citiraj:
mama_mia22 prvotno napisa
Pozdrav cure!!!
Ja konacno smislila ime, sto je pravo cudo..jer mi je svako bilo ok 2,3 dana. Samo ja nisam sigurna da je beba curica :lol: tj.ja jesam sigurna ali doktor nije!!
Nedam se smetat!! Ako rodim sina zvat ce se Beban!
E da, ime za malu, zensku bebu je Lora. Jel vam se svidja?
Puno pozdravcica iz Slavonije!! :*
meni je lora cool!
A jel vam Agneza prestarinski ? :/
moja prva opcija je Eva pa Kaja...ili možda, makar nisam baš sigurna Agneza.... hmmm...
Moj Karlo je rekao, ako bude dečko, nek se zove Hlapić, a curica Gita. :lol:
meni se jako sviđa.Citiraj:
Nice prvotno napisa
samo da bude jaka osoba, ne bi mi sjela "njanjava" Agneza.
Kaja, Luja, Mara... to su uobičajena imena u mojoj obitelji i sva su mi prekrasna :heart:
Ali, da imam deset curica, sve bi se zvale - Orka :love:
Iva i ivana ili Ivana nije jedno te isto. Iva je ime za sebe a ne izvedenica navedenih imena, tako da ta bih rekla da ta teta krvio slavi imendan.Citiraj:
mamuška prvotno napisa
Iva je žensko ime, u potpunosti hrvatsko. Ime je nastalo prema imenu biljke iva (salix caprea). Iva je vrlo popularno ime, među prvih sto ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko deset tisuća ovakih imenjaka. Slična imena i nadimci: Ivka.
Ivana je žensko ime, gotovo u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od latinskog Iohanna prema Iohannes. V. Ivan. Ivana je jedno od najpopularnijih imena i ubraja se među deset najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvadeset tisuća ovakih imenjaka. Slična imena i nadimci: Ivanica, Ivanja, Ica, Ika, Kika, Ikica, Ina, Inenka, Inka, Inga, Inge, Ingica, Inja, Iša, Ita, Itana, Iva, Ives, Iveska, Iveta, Ivka, Ivkica, Ivna, Ivnica, Ivuša, Nana, Nanica, Nanika, Nanka, Vana, Vanka, Vanjka, Ivan.
Vidiš, nemaju veze jedno s drugim.
Malo sam odužila sorry.
Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali - Beban?!Citiraj:
lelita prvotno napisa
:/
to je bila šala :roll:
isto tako sam i ja bila jedina Maša 4 godine ispred i 4 godine iza, sad ih ima , no ne predajem niti jednoj .....Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
no najviše me nervira kad od mog imena koje je neka kakti umanjenica lujdi krenu izmišljati još neka tepajuća imena npr Mašenka :shock: :roll:
zbljuv i naopako
kad se zara, moji roditelji i ja igramo škole, moje ime je mašenka :lol: i jako sam napredna učenica, iako pomalo hiperaktivna :lol:
Ali ja nisam Maša ,neka mila i umiljata kako to većina oko mene percipira ,a definitivno nisam Mašenka mi Mašenkica
:x
ja sam Manda
kikica neki dan dođe iz škole, i spomene - juliju... to ime nisam čula valjda stoljećima :mrgreen: ...
pričaj to nekom drugom.... :lol: :lol: :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
da, postaje popularno to ime, ima ih na forumu nekoliko :shock:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ajme imaš tako krasno ime, a ti si neka rospija !
Da sam za svaku takvu ili sličnu izjavu dobila 10 kn gdje bi mi bio kraj
on topic
pazite kako nazivate vašu djecu, ono što se vama sviđa ne mora se sviđati njima
ja sam trebala biti erna... 8)
Julija - meni je predivno ime. I Julijana.
Nama su opcije za sledeću bebu: Maša, Đurđa, Dunja, Vanja, Leda. O muškim imenima ne razmišljam, ja bih još dve cure.
Erin Brokovič.... borac za pravdu. Odgovara!Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ja sam trebala biti Sunčica, Iva Mia (i bilo bi mi drago da jesam) Katarina, Ana ma ne znam ni sama šta sve nisu izmišljali, a eto ispalo sasvim drugačije.
A ja dok sam bila još mala curica htjela sam kćer Teu i imam je, a za drugu sam htjela da bude Zara, ali je Tea htjela da bude Tara pa eto sad je Tara :) .
Druga kćer Tihane Zrnić, zove se LENI, odmah mi se svidjelo, na prvu :)
Ja sam znala peseka koji se tako zove pa ono... :/Citiraj:
anima prvotno napisa
s ovim se apsolutno slažem. razmislite dobro kakvo ćete im ime "natovariti", meni je moje, iako nije pretjerano neobično, ali jako rijetko u doba mog djetinjstva, bio ogroman teret, i prihvatila sam ga tek negdje u srednjoj školi.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Išlo mi je užasno na živce kad sam kod svakog predstavljanja/upoznavanja morala ponoviti dvaput kako se zovem :roll: