toolaa prvotno napisa
Tek sam sad naletila na ovaj topic, pa ga malo "podižem" u nadi da ću upecati još koju mladu majku u 40-ima, za dopisivanje i razmjenu iskustava. Ne zezam se kad kažem "mladu". Čitala prije neki dan da žene koje rode nakon 40-te imaju 80% veću šansu da dožive stotu od ostatka populacije. Hoćereć, iz te perspektive nisam još ni srednjovječna. Ima neke veze s tim da trudnoća, dojenje i te stvari "boostaju" mozak i organizam generalno. Ja sam svoje prvo dijete rodila s napunjenih 42, sad mi je 43 i radimo na drugome. Pa ako uspije uspije, ako ne, bar smo se zabavili. Kako je prvo začeto prirodno i odmah (drugi mjesec "pokušavanja") nadamo se da još ima šanse. Trudnoća po udžbeniku, problema 0, radila do pred kraj trudnoće, živjela normalno, dijete rođeno dan prije termina. To možda nije najuobičajenija situacija, ali svakako nije "čudo". Broj žena koje rađaju nakon 40-te u Evropi se utrostučio, pa su britanci izračunali da se trenutno više od 12% beba u Engleskoj rađa od majki straijih od 40 godina. Valjda nas omda i na forumu ima?