rebeca mislim da ti je doc povecao dozu menopura da bi folikuli narasli a ne da bi ih bilo vise.Drzim fige da narastu dovoljno.Probaj ne brinuti, vise odmarati i papati anansa (za endic).Drzim ti fige. :love:
Printable View
rebeca mislim da ti je doc povecao dozu menopura da bi folikuli narasli a ne da bi ih bilo vise.Drzim fige da narastu dovoljno.Probaj ne brinuti, vise odmarati i papati anansa (za endic).Drzim ti fige. :love:
Moj doprinos statistici:
od 21. dc - Decapeptyl sve do štoperice
2-4 dc -Gonal F po 3 ampule
4-7 dc- Gonal F 2 ampule
8 dc - još jedna ampula Gonala
9 dc- Ovitrelle
11 dc punkcija - 8 JS (od čega 4 nezrele)
rađen ISCI na 4 JS, oplodile se sve 4 , ali se jedna nije razvijala nakon drugog dana
14 dc ET tri desetstanična embrija (biologica kaže "izvrsni")
sad čekamo betu :roll:
dijagnozu i godište vidite iz potpisa
dopuna;Citiraj:
Sonja29 prvotno napisa
50 ampula merionala,20 folikula,5 j.s.,3 oplođene,rezultat 0
RuzicaSB :love: , više ništa ne znam valjda će biti dobro, samo da narastu dosta mi 4. Ja se tješim da je još rano ipak ja imam duge cikluse, da bi oni sada bili veliki i debeli endom. ;)
1.AIH - 2.-7. dc Klomifen 10dc stoperica, 2 JS - neuspjelo
1. IVF - 3.-6. dc Klomifen, 7.,8.i 9. dc po 1 Gonal F, 3 JS, 2 JS oplodjene - nisu se primile
2. IVF - 14 dana Cilest kontracepcija, iza toga 15. - 19. dc po 0,5 ml ampule Suprefact + 4x GonalaF, 20.-27. dc 4x Gonal F, sa supresijom prekinuli jer sam imala obilno krvarenje i folikuli slabo rasli, 6 folikula, 5 JS od kojih 3 kvalitetne otisle u labos.....ni jedna se nije oplodila
Eto, ocito ne reagiram na ove duge protokole :(
Ja sa današnim danom 54 menopura+ 27 decapeptyla, što možda još nije gotovo. Jedva 5 folik.koji su kao mali pužići spori. Ja spadam kako dr. kaže u 5-10 % žena koje uopće ne reagiraju na stimulaciju, a hormoni su im ok. Ovo je zbilja koma i zbunjujuće, ali opet s druge strane malo nas i veseli, što se više neću ovoliko pikati. Ovo nije normalna situacija i nikada je više nebi ponovila. Imamo femaru i klomifen, ne može ništa biti sporije od ovih sada menopura. Jer ja sam sa klomifenima imala 5 folik. Ali očito da sam morala proći kroz ovo kako bi doznala nešto :?
Zar nisi ti bila 10 dana na Cilest umjesto 14, a od 11. dana na Suprefactu?Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Valjda sam nekaj pobrkala :?
ja nažalost na svoju prvu stimulaciju nisam dobro reagirala: 23 Menopura, rezultat ispunktirana 4 folikula: 3 prazna, 1 stanica loše kvalitete.
Uskoro krećemo u stimulirani IVF/ISCI pa me zanima koju stimulaciju ste primale u slučajevima kad su svi vaši nalazi bili ok? pretpostavljam da je u tim slučajevima terapija slabija (i jeftinija) ili? :/
3 AIH, klomifen 3-7 dc ,2×1 ,beta 0
1 IVF stimulirani 23 amp., menopura ,6 folikula ,prezreli i nedostatne kvalitete,nema oplodnje
kod mene svi nalazi uredni,imam 30 g ,bila stimulirana menopurom i jako loše reagirala ,ne znam zašto se dr., odlućio za menopur s obzirom na moje godine i hormonski stataus u granicama normaleCitiraj:
tonili prvotno napisa
tako da ti to ovisi o vašim nalazima i godinama,jer nezna se nikada kako ćemo reagirati i koja je šema protokola idealna ,to je tako individualno,netko će imati bolju kvalitetu jajne stanice sa klomifenom a neko sa npr., menopurom ili će jako loše reagirati na duge protokole i lupati po prirodnjacima
držim fige za uspješan ivf :love:
Moji hormoni i sve ostalo je ok i ovo mi je prva stimulacija a dobila sam protokol:
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 d.c. sprej Sineral (ne znam jesam li dobro naziv napisala, nemam ga sad pri sebi)
3, 4, 5 d.c. Gonal F 4x75 ml jednom dnevno
6 d.c. vadim estradiol i u zavisnosti od rezultata nastavljam 6 i 7 d.c. Gonal F 3x75 ml ili prelazim na Menopur
8 d.c. idem na UZ
To je kratki protokol i mislim da je jedan od blazih.
Hvala na podršci!
U srijedu idem dr.pa ću dobit svoj protokol - živo me zanima! Samo neznam kak ću se pikat (ak ću trebat) - bojim se igle ko vrag tamjana! :P
Draga
Ne boj se pikanja, ako je iko bio kukavica to bila sam ja. Čim prvu inekciju pikneš, sve ostale idu ko podmazane, zato ne brini, samo hrabro.
:love: :love:
potpisujemCitiraj:
rozalija prvotno napisa
tonili ne brini ,kod vađenja krvi padam u nesvijest,a pikala se ko velika ,
prva dva dana kod pikanja malo mučno od straha i uzbuđenja,a poslije kao da to radim cijeli život ;)
Evo i ja ti mogu primjer, sto sam puta pitala hoće li bolit, više sam bila i dosadila. I onda kad sam se jenom piknula, cijelu terapiju sam sebi dala, a bila je ogromna. Čak me manje i bolilo kad sam se sama pikala, fino polako i ne osjetiš. Vjeruj, ništa ne boli :love:
Čak sam se i pravila važna kako ja te ampulice mutim :lol:
Joooj curke divne ste! :heart:
Meni se kod vađenja krvi manta ak vidim igletinu tak da mi za ovo fakat nije svejedno :/
Iglica je mala i tanašna kaj ne?!
Vjerojatno je i bolje da se sama pikam neg da se neka nadr.... sestra iživljava na meni :roll:
Pusa svima :*
malo je čudno kada si to radiš sam ,a onda se sjetiš da bi morala ići po domovima zdravlja ili u bolnicu i tako gubiti vrijeme,brzo odlućiš probiti led
naj gori dio je sam ubod ,a onda igla fino klizi u špekec,nema prepreke
kod istiskivanja tekućine ,rukice se malo preznojavaju ,od straha da ne istisneš pre brzo tekućinu(tak je bilo kod mene) :)
tonili ,iglica je tak tanašna (inzulinska) da tanja valjda ne može biti,ne brini ;)
Ah, bar špekeca imam - mogu se bost do mile volje! :lol:
Prirodni (koliko može biti prirodni?) ICSI
2-6 Dc Klomifen (100 mg)
7 dc pauza
8 dc 2 Gonala F
9 dc 1 Gonal F
= 5 folikula
slijedi:
10 dc pauza
11 dc štoperica Choragon, pa punkcija....
dopuna;Citiraj:
Sonja29 prvotno napisa
25 merinala, 6-7 fol., 3 j.s., 1 embrij,rezultat 0
kod mene od 21 dc sprej suprefact za supresiju, pa sve do punkcije. od 2dc -9dc primila oko 23 gonala(po 3 dnevno), pa stoperica. rezultat 7 js, sve savrsene( mislim da ih je bilo oko 9 al neke su prezrele ili odustale putem), oplodjeno 5 do blastice dosle 3, eto dvije mi vratili prije 3 dana, pa cemo vidjeti, nadam se da su se ugnijezdile vec.
Prirodni (koliko može biti prirodni?) ICSI
2-6 Dc Klomifen (100 mg)
7 dc pauza
8 dc 2 Gonala F
9 dc 1 Gonal F
11 Dc punkcija - 3 stanice dobre kvalitete
1 ICSI dugi protokol yasmin, superfakt, menopur 2 ampule dnevno, 7 jajnih stanica oplodilo se 4 i sve vracene, primile se dve, beta pozitivna pa onda spontani
2 ICSI dugi protokol yasmin, superfakt, menopur jedna dnevno i puregon poceto sa 150, pa smanjeno na 100, pa na 50., 20 jajnih stanica oplodilo se 16, vracene 2, zamrznute 14, prokrvarila 11 dan od et.
za aih prvi put koristila klomifen 2x50mg 3 i 7 dc.dobili samo jedan folikul na d. jajniku :/
hello.1 IVF
ja sam dobivala 10 dana injekcije menopura. punkcijom izvađeno 7 jajašaca- oplodilo ih se 5.
3 su bile super, 4 malo manja, 5 najmanj blastocista.
vraćene su mi 2,I PRIMILE OBJE.
ICSI 3 menopura 1dc dalje 2 menopura ...rezultat ćemo vidjeti :mrgreen:
Evo i moj doprinos temi (Maribor, IVF):
Femoden, 25 dana
Diphereline, 29 dana
Gonal F, 29 ampula (7 dana x2 pa 5 dana x3 ampule)
Štoperica Ovitrelle
Rezultat: 3 folikula i 3 JS
od 21.dc suprefact sprej pa sve do štoperice
36 menopura (od 3.dc do 12.dc)
7 folikula
14dc punkcija 5js
oplodila se samo 1js
Kratki protokol:
32 Gonala F (od 2.dc do 9.dc po 3 ampule, a 10.dc i 11.dc po 4 ampule)
4 Cetrotide (od 8.dc do 11.dc po 1 ampula)
1 Ovitrelle
13.dc punkcija: 18 folikula/ 11 jajnih stanica
I-IUI, Clomifen (3.DC - 7.DC), 2x1, jedan folikul na desnom, jedan na lijevom, ß=0
II-IUI, Clomifen (5.DC - 9.DC), 2x1, jedan folikul na desnom, dva na lijevom, ß=0
III-IUI, Clomifen (2.DC - 6.DC), 2x1, jedan folikul na lijevom, ß=0
I-ICSI
21 Dipherelin 0.1ml (od 21. DC do stop injekcije)
20 Menopura (od 3.DC do 12.DC)
16 jajnih celija (14.DC), od toga 13 zrelih, 11 oplođeno, do dana 3 doguralo 7, vracena 3 embriona (2 osmocelijska, 1 sestocelijski),
13.DPT ß=95 , 15.DPT ß=240.
Svi nalazi uglavnom OK (blagi PCOS).
podizem ovu zanimljivu temu i molim vas da je nadopunite. laky, ti i ostale (molim vas) napisite vase stimulacije i rezultate. znam da svi drugacije reagiramo, al ovo je ipak jako zaimljivo
evo i moje stimulacije koja je bila uspješna (SD):
yasmin 14 dana
suprefact od 0,5 ml 10 dana
2 menopura + 2 gonala + 0,2 ml suprefact 3 dana
2 menopura + 1 gonal + 0,2 ml suprefact 5 dana
2 menopura + 0,2 ml suprefact 1 dan
dobiveno 17 js ( bez hs ) - od toga na 7 js učinjen je postupak IVF gdje je izostala fertilizacija, a na 10 js učinjen je postupak ICSI gdje su se oplodile 9 js, a vraćene su mi 2 bc.
vraćen 1 embrij 4.-ti dan i taj je za sada odlučio ostat s namaCitiraj:
Citiraj:
pirica prvotno napisa
Da se nadopunim i ja: oplodile se 3 js, ali se jedna nije pravilno dijelila. 1 8-stanični je vraćen 3. dan i evo ga kod mene još uvijek :heart:Citiraj:
Charlie prvotno napisa
Drugi je 3. dan bio svega 4-staničan ali vrlo dobar i taj je maleni smrznut.
suprefact 20 menopura-16 JS sve oplođene
3 vraćene +13 smrznuto
2x2 Klomifena 3.-7. dc
štoperica Choragon
Nažalost ne znam koliko je bilo folikula, jer mi nisu rekli. Navodno je bila lijepa reakcija na stimulaciju, ali što to točno znači... :? Tempirali su štopericu i AIH prema vodećem folikulu, ali očito je jedan od manjih bio uspješan i to nekoliko dana nakon AIH. :)
Evo da i ja napisem moje protokole
1. suprefact spray+19menopura=5js, 2vracene 3dan,ostale nisu docekale zamrzavanje=-
2. suprefact+19menopura=5js,3oplodjene i vracene 3d=-
3.24gonala+3cetrodide=5js sve oplodjene,3embrija vracena,2smrznuta=- FET vracen 1prezivio embric=-
4.21gonal+2cetrotide=4js,3opl,vracena 1blastica(5d)=-
5.femara+6menopura=2js, oplodjene i vracen 3d=-
Sada na yasminu do sljedeceg pokusaja
od 1dc superfact 3x1 u svaku nosnicu, vaginalete i hiramicyn
0d 3 DC 16 ampula Gonala F (po dvije dnevno)
Štoperica...
poslje punkcije ceporex i utrici
rezultat 21 js...oplodeno 16, 2 blastociste vracene 5 dan, 14 na ledu
54 gonala, 6 menopura, -11 folikula, 7 jc,4 propale na IVF, 3 oplodjene ICSI, 2 DANA VRACENE-1 dvocelijska, 1 trocelijska i 1 6to celijska.
ni jedna se nije implantirala