ma bravo :taps:
Printable View
ma bravo :taps:
u svakom slučaju, Dadica . lijepo je od tebe da si reaktivirao onesviješteno pleme
oprostite što upadam, nisam sve čitala, da li imate problema s upisima u školu i vrtić ako dijete nije cijepljeno i kako to rješavate? ima li neki pedijatar koji to podupire ili se sa svima treba oko toga svađati? sorry još jednom ako sam glupo upala
Državni vrtići traže potpuno cijepljenje po kalendaru i to je gnjavaža.
Upis u škole je obavezan i tamo cijepljenje nije uvjet, ali ...
... uveli su kaznu od 2000 kn za necjepiše (ako te tkogod prijavi) pa treba imati u pripravi tu lovu za jednokratni namet totalitarnoj državi. Obzirom na alternativu - radi se o dobro uloženih 2000 kuna.
hvala hvala!
Upozoren sam na pojavu topica o cijepljenju na http://www.forum.hr/showthread.php?t=421140
Ne stignem se time baviti, ali je zgodno vidjeti neke nove ljude i njihov entuzijazam. Ima nešto starih linkova, ali i nešto novih. Za strpljive tu je cijeli film Vaccine Nation u deset dijelova, u kojem se izmjenjuju razni aktivisti, ali i ekipa iz pro-establishmenta. Posebno treba obratiti pažnju na (Pr)Offita - i on je tamo.
Fora mi je da se dopisujem s nekim od tih ljudi, a tek sada sam vidio kako izgledaju 8)
:lol: fali link :lol: Vaccine Nation
kaj, hvališ se što si s ovima u kontaktu?
http://www.vaccinenation.net/
ti si moj idol. Stvarno si faca..... :naklon:
Pa sa jednim manjim dijelom ekipe, samo birano društvo. Uostalom, dopisujem se i s tobom i imidž mi još nije jako stradao :lol:
Aktivisti u ovoj zajednici su uglavnom ljudi čiju djecu je sustav već ausdrajsao. Zahvalan sam im što postoje jer su me osvijestili na vrijeme.
Ako je netko još uvijek znatiželjan kako u današnje vrijeme nastaju pandemije, evo ovako:
"Baxter International Inc. in Austria 'unintentionally contaminated samples with the bird flu virus that were used in laboratories in 3 neighbouring countries, raising concern about the potential spread of the deadly disease'. Austria, Germany, Slowenia and the Czech Republic - these are the countries in which labs were hit with dangerous viruses. Not by bioterrorist commandos, but by Baxter. In other words: One of the major global pharmaceutical players seems to have lost control over a virus which is considered by many virologists to be one of the components leading some day to a new pandemic."
'Rvacku doduše ne spominju, ali nam je pred vratima. Kako ne bi za tjedan dana ispalo da se nije dogodilo, istu vijest linkam iz nekoliko izvora:
PrisonPlanet
Bird Flu News Flash
Biosafety institute; članak će na ovom linku uskoro potonuti :(
Lifegen.de; tamo piše: "The chances of such a confluence of events repeating itself are virtually impossible. Cross-contamination of commercial product, clinical material or other experimental material has been absolutely excluded."
- hoće reći da ako nije slučajno onda je ... isti izvor, nešto raniji članak
Desastres.org
Intellasia
Novost je da se FDA premišlja na koji način bi postali transparentna agencija. O tome piše recimo Reuters: http://www.reuters.com/article/rbssH...50437720090602
Nadam se da znate da u slučaju proglašenja 'kriznih' stanja država i njeni organi zdrastven sigurnosti postajati ti KOJI ODLUČUJU o vešem zdravlju....
Znači 'dani otvorenih vrata' za isprobavanje i eksperimentiranje s koječim su ti koji slijede 'krizna' stanja...
Nevjerojatno kojim se 'režimskim i uvjeravateljsko-medijski-strahovladskim' načinom nastoji ( a i uspjelo se) proglasiti pandemija svinjske gripe trenutno...
Šta sad slijedi iza?
A cjepivo će biti GOTOVO na jesen....Ideš!
Kad sam pročitala ovo :shock:
U 2004. je npr. u cijelom svijetu umrlo 1170 ljudi od UDARA GROMA, a od kraja 2003.g do danas od H5N1 (virus ptičje gripe) 257 ljudi....
Tko je tu lud????
e pa... izumiti će cjepivo protiv groma
od gume :lol:
Jedno vrijeme sam bila uvjerenja
- pa , evo, maknule su se žive komponente cjepiva, izbacuje se živa kao komponenta, nešto se ipak pozitivno dešava - evo uočilo se koječega, pa se ipak ide za DOBROBIT čovječanstva - što je i medicinsko poslanje
- o, u kakvoj sam zabludi bila - dugo nisam ni znala da je dio cjepiva ustvari rekombinantan (Engerix B, a i sad HPV-cjepiva) i u biti nastaje genetičkim injžinjeringom :shock:
Nikak mi nije bilo jasno zašto i stručne osobe s tog područja stalno spominju dugotrajne neispitane posljedice....sad mi je jasno!
:x
Lice i naličje vakcinacije protiv hepatitisa B
Ovo bi svakako trebali pročitati budući roditelji
Marijan Jošt1 i Eugen Šooš2
http://www.ajda-vrzdenec.si/files/fi...cinacije_2.doc
Pozdrav svima! :)
Molila bih info (ako netko ima iskustva).
U dogovoru s pedijatricom nisam cijepila svoje dijete prvu godinu dana. No, sad s navršenih 15 mjeseci, liječnica me obavijestila da me mora prijaviti epidemiološkoj službi. Što mogu očekivati, osim poziva na cijepljenje? Kako se pravo na odbijanje bilo koje medicinske intervencije "slaže" s obavezom cijepljenja?
Odličan članak! Sve su lijepo napisali: djecu treba cijepiti jer se tome ne mogu oduprijeti, odrasle je teško na to natjerati ali ih se može zastrašiti nestašicom, a cijela parada je nastala iz kompjutorskog modela.
Po kompjutorskom modelu je zadnjih godina gripa jedna strašna i smrtonosna bolest od koje svake godine kod nas oboli barem 100 000 ljudi i tko zna koliko ih umre. Zašto bi se bez veze mučili brojeći bolesne kada im na kompjutoru lijepo piše :?
Prijedlog ministru: takve stručnjake koji mrtve i bolesne kod nas zbrajaju u virtualnom svijetu neka dobro plati virtualnim novcima kako bi ostatak populacije koja živi u realnom svijetu mogao nastaviti živjeti sretno i u zdravlju kao i do sada.
Sjećate se ministra zdravstva kad se pojavila svinjska gripa kako se hvalio da smo već naručili 200.000 doza cjepiva (ili koliko?) i da ćemo još naručiti. Pa treba to na jesen raspodijeliti, šteta da propadne.
Konkretno sam pod kompjuterskim modelom mislio na ovo:
Thirty-Six Thousand People Do Not Die Each Year from "Regular Flu"
Dakle, nije važno što je to masna laž, važno je da su ljudi u nešto takvo (a u nedostatku stvarnih podataka) u stanju povjerovati ... i 'driješiti kesu.
link s topika (malo humora da podari food for thought)Citiraj:
Davor prvotno napisa
http://www.youtube.com/watch?v=O05FG9US95s&NR=1
Dobar dan ! ;)
Vidim da ja tema poprilicno zamrla...
Dragi bože koji jesi, gore na nebesima
Sorry što te davim u ovaj kasni sat
Ali, ja prije svitanja
Imam još par pitanja...
:)
U principu znam kaj hocu, a kaj necu ali zanima me samo "tehnika".
:?
Inače topic zamre svaki put kada necjepiše nisu pod baražnom paljbom vrle ekipe iz "Andrije Štampara". Spomenuta ekipa nam djeluje nekako poticajno.
A nije bas tak u pocetku je pleme raspravljalo i informiralo se medu sobom.Citiraj:
Davor prvotno napisa
No dobro nije bitno...
Moja situacija je slijedeca...
BE je rodena u Grazu i naravno da nije cijepljena...u dogovoru sa pedijatricom smo dogovorili odgodu i nekak vjerujem da mi nece stvarat ama bas nikakve probleme za daljnju odgodu.
BE sada ima 15 mjeseci i u rujnu bi trebala u vrtic...i tu nastupaju "problemi".
Kolko sam se i sam informirao i trazio rupe u zakonu jedino suvislo kaj sam nasao je članak 8. Zakona o zastiti prava pacijenata 169/04 koji kaze:
Pravo na obaviještenost
Članak 8.
Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
– svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro*cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
– mogućim prednostima i rizicima obavljanja ili neobav*ljanja preporučenih pregleda i zahvata,
Da stvar bude bolja:
V. KAZNENE ODREDBE
Članak 41.
Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj zdravstvena ustanova ako:
1. uskrati pacijentu pravo na obaviještenost iz članka 8. ovoga Zakona,
Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna i odgovorna osoba u zdravstvenoj ustanovi.
Članak 42.
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna kaznit će za prekršaj zdravstveni radnik ako:
1. na zahtjev pacijenta uskrati obavijest (članak 9.),
Između ostalog vidio sam i neka pitanja koje je na "Worst case scenario za necijepljenje?" trimama postavila zdravstvenim djelatnicima u svom vrticu.
Jel netko koristio tu metodu ili netko ima neka druga konkretna iskustva ?
Jos nesto me zanima...
U kojoj mjeri su "plemenska" necijepljena djeca bila boležljiva dok su isla u vrtic ?
Pitam zato jer mi je V. (koja je do sada dobila kompletnu uslugu naseg zdravstva) bila doma svaki drugi tjedan, a BE koja nije dobila apsolutno nista nije niti jednom bila bolesna a po cijele dane su skupa i "sline" jedna po drugoj.
Jos nesto... :oops:
Volio bi procitat nesto u stilu:
Bolest/uzroci/posljedice/lijecenje
Ziher sam da netko ima to objedinjeno u jednom dokumentu pa bih molio na mail ako nije problem...oduzit cu se !
Eto za pocetak dosta... :love:
Fakat si se potrudio.
Situacija ti je mrvicu kompliciranija iz razloga što vrtići, barem oni državni, za upis traže knjižicu cijepljenja kojom se dokazuje potčinjenost djeteta sustavu. Dakle, ne igraju medicinski razlozi ni etika, nego nekakav opskurni pravilnik.
Opcija su privatni vrtići, ali se dobro raspitaj prije nego upišeš dijete - iskustva hoće biti dosta neugodna.
Ovakav mi je plan...Citiraj:
Davor prvotno napisa
BE je dobila mjesto u vrticu i dobili smo sluzbeni formular u kojem izmedu ostalo pise dal je dijete cijepljeno ili ne i ako nije navedite razloge.
Kad cemo ici prvi dan u vrtic odnijet cemo ga i predat teti sa naravno zaokruzenim NE, a kao razlog navest cemo u dogovoru sa pedijatricom npr. "moralno vjerske" razloge.
Bitno mi je da krene u vrtic, a kad nas pozovu na razgovor nakon nekog vremena krece ova borba gore opisana ali sve na finjaka.
Mislim da nisi u pravu kad kazes da "ne igraju medicinski razlozi ni etika, nego nekakav opskurni pravilnik" jer kao prvo to nije pravilnik nego Zakon, a kao drugo listu pitanja na koju trazim odgovor i nakon kojih cu mozda promijenit misljenje, cu postavit zdravstvenom radniku u vrticu koji prema Zakonu o zastiti prava pacijenata MORA meni odgovorit na ista, jer inace podlijeze kaznenim odredbama (5000 -10000 kuna).
Sa druge pak strane me zanima jos nesto ako netko ima iskustva...recimo da oni mene prijave i dodu doma...platim kaznu 2000 kuna...i kaj nakon toga ?
Imaš puno dobrih pitanja. Rekao bih da je s tvojim dolaskom počela nova generacija roditelja necjepiša koja će zamijeniti moju posustalu generaciju.
Pravilnik ili zakon po kojem primaju djecu u vrtić očito nije jednako mjerodavan u svim vrtićima. Koliko znam, vjerske razloge ne priznaju, što je jako neobično u zemlji s ogromnom većinom vjernika. Totalno mi je bez veze da se djecu toliko fila s religijom, a istovremeno i s cjepivima na bazi abića i bez mogućnosti moralnog prigovora. Nekako mi je nezbrojivo.
Za onih 2000 kn zakon kaže da je to kazna, a obzirom kako je u zakonu napisano rekao bih da se radi o jednokratnom nametu. Nisam pravnik. Kaznu su izmislili relativno nedavno i ne znam nikoga da je to platio. Valjda zato što je socijalna služba jedna potpuno impotentna služba zatrpana stvarnim problemima i ne stigne se baviti tužibabama i cijepljenjem.
Za "dogovor s pedijatrom", ako je to austrijski pedijatar, najbolje ti je tražiti od pedijatra nekakvu noticu, tako da imaš čime mahati. Kvaka je da mišljenje pedijatra može napraviti razliku u tvoju korist.
Uzgred, postoji peticija protiv obaveznog cijepljenja vezano uz svjetski nonsens sa svinjskom gripom: http://www.thepetitionsite.com/1/a-u...y-vaccinations
Ima ista grupa potpore na facebooku
http://www.facebook.com/group.php?gid=100535026404
Citiraj:
Davor prvotno napisa
Kak mislis posustali...nadam se da pod tim ne mislis da ste posustali pod pritiskom cijepljenja i da ste to obavili.
Nadam se ce se javit neko tko ima iskustva u ovim pitanjima...a ako ne pisat cu ih ja za koji mjesec. :mrgreen:
Ja se iskreno nadam da bi ova teorija morala drzat vodu...ajde pravnici gdje ste ?
nisam pravnik ali sam u vrticu, ako se neko namjeri spiciti po pravilima onda oni koji odbijaju cijepiti dijete mogudobiti otkaz ugovora s vrticem na osnovu stavke u ugovoru koja definira nesuradnju roditelja. ali najcesce nista od toga, jos nisam cula da je netko imao s tim problema sa strane vrtica, sa strane ped. mozda.
Upravo tako. Prolazi vrijeme i stvari se mijenjaju. Koliko god mi je grozno što su sve novo uveli od cjepiva u međuvremenu, teško mi je u potpunosti se uživiti u situaciju jer je iza mene. To ne znači da ću samo prestati navraćati ovamo, ali znam da će doći drugi s nešto više elana i to mi je super.Citiraj:
TATA MATA prvotno napisa
TNX....flower !Citiraj:
flower prvotno napisa
Da skuzio sam tu stavku odmah...mislim da kaze nesto u stilu "vrtic ima pravo raskinuti ugovor ako se ne postuje Zakon struke" ili tako nesto.
Cak ni ne spominje koji zakon vec je tako opcenito napisano tako da pokriva vise toga.
Nadam se da ce se javiti neki pravnik da nam malo pojasni neke stvari.
Davore...znam kako ti je ali se nadam da nas neces ostaviti jer tvoje znanje koje si nakupio u zadnjih par godina je neprocijenjivo.
Mozda kad se uskoro pojavi neki mujica ili netko dostojan borbe uopce ne sumnjam da ces se ponovo dici. Do tada bih volio da ostanes i budes podrska svojim informacijama.
Ma budi bez brige, ne idem nikamo. Samo mislim da je bolje priznati nego se praviti važan. Dolaze novi izazovi. Primam obavijesti s nekakve liste za ekipu iz "big pharme" specijaliziranu za cjepiva i teško je uopće povjerovati što su ti ljudi u stanju nazvati cjepivom. U medicinskim krugovima cjepiva imaju toliko egzaltirani status da je sasvim vjerojatno da će uskoro većina "normalnih" lijekova dobiti status cjepiva. Recimo, nećeš moći reći "uzet ću paracetamol", nego "cijepit ću se protiv glavobolje". Nonsens ide u tom smjeru, a vjerojatno će test prihvaćenosti tog koncepta biti ovaj preser sa svinjskom gripom. Ako prođe - praktično sva medikalizacija će uskoro postati obavezna.
Reality check: lijekovi za Parkinsona se već sada zovu "cjepiva".
Za sada imam neke pozitivne informacije :D ali necemo u detalje i previse se veselit.
Slijedeci korak je dogovor sa pedijatricom oko forme ove povrde za vrtic ! :roll:
Nego Davore jel imas neke svoje biljeske u stilu:
Znam da sve postoji na u ovim topicima ali bih ti bio vrlo zahvalan ako imas to objedinjeno u nekom dokumentu...naravno oduzit cu ti se !
Nažalost - ne. Imali smo jednu takvu inicijativu na plemenu, ali je prerano zamrla. Bio sam skupio gro materijala o TBC-u i postao linkove, ali bez tražilice (koja sada ne radi) nema teorije to sada naći.
Ja sam svojedobno prelistala svu štampu o plemenu i pospremila linkove o bolestima i imunizaciji.Budem ovih dana pregledala i provjerila linkove da li rade pa ću ih staviti.Citiraj:
TATA MATA prvotno napisa
tata mata, ako vladate njemackim evo jedna izvrsna knjiga:
Martin Hirte
"Impfen Pro & Contra: Das Handbuch für die individuelle Impfentscheidung"
u njoj izmedu ostalog imas za svaku bolest ono sto si trazio:
znamo za tu knjigu. to smo imali u monikinoj kući al njemački mi baš nije toliko dobar. niasm mogla pratiti.
jel to slično knjizi "cijepljenje-vodić za brižne roditelje"?
treba nam nešto šire od toga.