:yes:Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
Printable View
:yes:Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
:klap:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Citiraj:
**mial** prvotno napisa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :mrgreen:
tak izgledaju penzionerske vibre :? :tele: :raspa:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
vidim da sam cijelo vrijeme bila u zabludi :mrgreen:
:P
Stijena :lol: :lol: :lol:
Trak :* :love:
MB obavit ću info. razgovor s MM pa da vidimo šta ima pametnog za reć, ak nema onda ćemo u subotu k njemu na posao u skladište s motorima :lol: :lol: :lol:
stijena i mial
fakat su zahtijevni, ja bih već odavno ispalila, i sada sam sa ovih dvoje već na rubu...
jedva čekam da lu poraste, ivan je super, s njim je lako
ovo bebovanje mi ne ide baš, slično je bilo i sa ivanom
možda je problem u meni
:/
i onda danas čujem da mi je školska kolegica rodila 4.
beba je mjesec dana a zadnje dijete je prije ovog je rodila prije godinu dana :shock:
i ima dva dečka od 5 i 3 godine
pa kaj sam ja nesposobna ????
kad sam je srela da šeće sa troje izgledala je ko avet, iscrpljeno, bolesno i rekla da joj je jako teško i da sumnja da će imati još koje
meni to nikako nije jasno :/
Yas-ma kakav problem u tebi??
Ja sad tek vidim da sve ovisi o djetetu....nakon 3 godine :shock:
A da je recimo Roko bio dobra bebica,ziher bi već imala drugo,možda i treće!
Ja opet nekako osjećam da nisam za više (od eventualno dvoje) djece i vjerujem da to nekome ružno zvuči tako se ograditi i ograničiti,ali ja zaista mislim da jednostavno nisam psihofizički spremna i predodređena za tu veliku ulogu! Daleko od toga da ne bi htjela i daleko od toga da ne bi ostavila dijete da se dogodi,ali svjesno ne,za sada definitivno ne!
Teško mi je sad predočiti ovdje moje misli ali ja napokon uživam sa svojim djetetom,srce mi je puno i presretna sam i ne želim to ničime "ugroziti"!
A opet....ako ne budemo imali drugo...vjerojatno ću cijeli život patiti i osjećati se grozno,ali to je već moja briga s kojom ću se morati suočavati.
Htjedoh reći ustvari da vjerujem da nam Bog ili sudbina ili tko zna tko već uvijek stavlja onaj "teret" koji možemo nositi,o bilo čemu da se radi. Zato vjerujem da ako nam bude suđeno da ćemo imati još jednu bebu,a ako ne,onda je tako trebalo valjda biti.
Ja moram osjetiti onu potrebu i neopisivu želju za bebom da bi se uopće usudila imati još jedno,moram osjetiti istu količinu želje kao kad sam željela Roka....za sada je ipak ne osjećam............
čim počneš intenzivno razmišljati o bebici, doći će i želja :love:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
btw., došlo nam je proljeće, bliži se i ljeto što znači, da bi jedna ribica to be mogla brzo doplutati, a ja pisati sitnim slovima :mrgreen: (i Maruška isto)!
pitam danas tetu koliko ih je još u peleni-od njih 23-troje 12 pelenaša
pratim sve ,učim i naravno pripremam se :mrgreen:
nisam zato a ih treba prisiljavati na odvikavanje ali ako ih se ne pogurne malo nosili bi ih jako dugo
evo i sad se pokakao pored tute uopče ju ne doživljava :(
što "pametno" da ti kažem: strpljenja, strpjlenja...u tome sam ga definitivno imala :mrgreen:Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
trudim se al nikako da shvati
teta veli polako, da se naoružam strpljenjem još ima fore, krajnje vrijeme mu je do jeseni
:love:
zar još radiš?
Razmišljamo mi intenzivno od jeseni otprilike,ali to još nije to..... :/Citiraj:
wana prvotno napisa
Kao što sam napisala-kako bude , bit će !
A vas dvije samo obećajete i puno pričate,a ništa ne radite :P :P opet!
Ili opet planirate roditi u istom mjesecu??
Nina-zaista nema razloga za paniku s pelenama,netko skine ranije,netko kasnije.
A šta da ja kažem kad Roko hoda po gradu i pije na svoju šugavu bočicu :roll: a izgleda kao da ima 5 godina :mrgreen: a ne 3 !
A i ovaj prosjek od gotovo 50 % djece s pelenom ti ipak govori da nigdje ne kasnite!!
Ja kod Roka ne patim od ničega,naravno da bi neke stvari voljela riješiti tipa bočica i noćna pelena,ali Bože moj,sve će se to riješiti s vremenom. Moji prioriteti su da je naravno zdrav,da jede i spava,a onda isto tako odgoj i ponašanje,pa sve drugo!
Ne znam što mi je danas da toliko meljem :mrgreen: :roll:
Zar si sumnjala :PCitiraj:
traktorka prvotno napisa
Da, Nina, OPET radim, ponedjeljkom i srijedom mi je raspored od 8-15 i od 18,30-21,00, al kao što nekad prije trak reče, takav mi pos`o da stalno imamo godišnje i koristimo svaku priliku i mogućnost za "spojiti" slobodne dane. Što jes, jes 8)
wana, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješno ljeto! :love:
trak, i tebi želim jednog malog :saint: , kad si ti budeš željela!
Ja samo se duvijek željela troje, ali mm nešto posustaje. Imam osjećaj da sam već sad spremna, čak je jači osjećaj nego s Petrom. Joj samo da mi nije neugodno zbog posla, sad bi pisla sitnim slovima. 8) Ovako se moram strpiti još koji mjesec! :oops:
I naš susjed, samo malo mlađi od Jelene, još je u pelenama i kako izgleda još će dugo. A moj nećak stariji od Jeluške 1g, skinuo kad i ona. Mislim da kod muških, premda ne mora biti, to ide malo kasnije.
Yas pa kaj ti je?!?! Ak te tješi sposobnija si od mene :)
Meni se čini da ti sve držiš savršeno pod kontrolom. Naravno da je nekad teško (čitaj nemoguće) ali ti kroz to s lakoćom prolaziš. Vjerujem da ti je bilo slično kao i kad je Ivan bio maleni ali se toga više ne sjećaš (znaš onu Pamtim samo sretneee daneee)
Bokić!
vidim da ste se raspisale o bebicama :)
Kalina krsna kuma jutros rodila :D :D :D curu, a išla je rodit dečka :shock: . već dečkića imaju 4 g, a NJM je silno htio curu i jutros kad mu je javila čovjek se raspametio od sreće
kad sam Kalu rodila, nakon par mjeseci imala sam želju za hrpom djece i nakon godinu dana odmah krenuli po drugu. otkad znam za sebe bila mi je želja 2 djece.
Kala doma, mi duže u bolnici, kad dođe u bolnicu neće k meni, pa onda tako i doma i rekla sam ma nema šanse još djece. e kako njih dvoje rastu želja se ponovo rodila, čak jedno vrijeme neopisiva želja. al srećom to Ivek brzo riješi :x :lol: - nemam pomoći od njega dok nezaurličem, pa si mislim kud još jedno ? ! al sad mislim da je konačna odluka pala, tek za ( mislim planski ) 2,3 g
Što ti ovo znači?Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ne želim pametovati, ali mi se čini da ako ja ne odlučim zatrudniti odnosno odlučim ne-zatrudniti, nema šanse da se trudnoća 'desi'.
A što se želje tiče... Ja sam (za neke stvari) prilično racionalan tip.
Prije prve trudnoće sam išla od prijateljice do prijateljice i ispitivala ih o 'želji' - ja ju, naime, nisam osjećala. Kod mene je to bilo više u stilu - vrijeme je. Ubrzo se sve promijenilo... :heart:
S druge strane, jedna od najvažnijih osoba u mom životu je sigurno moja sestra :heart: - osjećam se obaveznom takvo iskustvo 'pružiti' i Lovri. I zato mi je krivo da Lovre već nema brata ili sestru; razlika u godinama koja će nam se desiti me pomalo muči.
Mare-to je trebalo značiti -ako bude,bit će!
Odnosno,ne da će se "desiti" već više ako nam je suđeno,ako tako mora biti.......ako tako odlučimo.
Ja uopće nisam racionalna,i mene samo taj filing može dovesti do želje za bebom.Dakle ne zato što je "normalno" imati više djece,ne zato što sve frendice imaju i šta ja znam što još....
Ja jednostavno moram "to" osjetiti i gotovo!
A ovo za sestrinsku ljubav.....svakim danom sve više patim za sestrom i grozno mi je,i da....ne upoznati ga s bratskom ljubavi mislim da će mi biti veliki križ!
koliko si djece želim!?
barem još jedno,kad nebi morala razmišljati o financijama imala bih barem četvero :oops:
mm bi najrađe ostao na jednom :( voli djecu i zna s njima al nevoli biti obavezan :x
čestitke :heart:
Jel' ovo meni?Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
Nije valjda ispalo da sam trudna? :oops: Nisam. Još.
i ja patim što Mateo nema brata/sestru,bližeg rođaka i nebi voljela da tako ostane kad pogledam koliko ih ja imam sa obje strane jako puuuuno
:heart:
ja sam za to da netreba ostati na jednom, da netreba biti sebičan sve što radiš radiš za svoje dijete kako got tebi bilo
Da, ovo su definitivno sasvim krivi razlozi.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ja oduvijek znam da želim imati dvoje djece (o većem broju bi trebalo još malo razmisliti :oops: ). Vjerojatno se ta misao formirala u mojoj glavi tijekom cijelog mog odrastanja i pod utjecajem odnosa sa sestrom. I to je ono što ti opisuješ kao osjetiti "to". Timing je (bio) racionalan dio ove priče.
ma ne črna Mare :) čestitka ide Mialovoj kumici koja se porodila
A sramote... :oops:
**mial**, i od nas čestitke Kalinoj kumi! I pusa maloj djevojčici!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXCitiraj:
Maruška prvotno napisa
potpis na svako slovo!
Moj "razlog" kao drugog djeteta svojih roditelja je bio taj - da se moji roditelji nisu odlučili imati dvoje djece, mene danas ne bi bilo!
Mare- :lol: ma čestitamo ti šta god :love:
Mial-čestitkena curki :D :heart: kako se zove?
Nina-ovo sebičan mi ipak nije primjerena kritika za odluku o djetetu :/
Mislim da svatko treba sam odlučiti o tome !!
I da završim ovu "raspravu" o broju djece-ovo je sad moje trenutno mišljenje :)
ma daj što ima lijepše od djeteta?!
Evo, da se i ja uključim u diskusiju, iako baš nisam na Ti sa vremenom.
Dakle, ja sam, definitivno, racionalan tip.
Jure je bio u potpunosti planiran. Razlog "želje" za njime bio je racionalan, tipa: imam 27 godina, 2 ipo god smo u braku, želim da se, ako je ikako moguće, beba rodi u 3. mjesec...dakle, vrijeme je da se krene. Tu "majčinsku" ljubav, priznajem, nisam osjetila ni dok je stomak rastao, čak ni netom nakon poroda. Taj feeling je rastao iz dana u dan, al ga definitivno nisam imala odmah. Nisam bila od onih tipova koji maze stomak, tepaju bebici u stomaku...jednostavno nisam.
Što se drugog djeteta tiče, isto ga planiram, razlog je također racionalan, po meni je ovo najoptimalnija razlika u godinama da bi meni bilo lakše...Ok, možda sam sebična i prekomotna, ali sam takva. Nisam baš ni neki control freak, ali, ako imam mogućnost planirati, to uvijek radim. Ako se planovi izjalove, ništa strašno, bit će prilike...tako za sve.
Planirala sam kad ću se udati, kad ću zatrudniti, kad ću položiti pravosudni...kod mene je to tako...sada planiram drugu trudnoću (priznajem, kad vidim malu bebu, slatke su mi, ali, "ne takne me u srce",kod mene ipak prevladava onaj "ratio"), pa u to ime danas idem kod gin. na kontrolu koja prethodi trudnoći, brisevi... da budem spremna.
Ovo pak nisu karakteristike i odlike mog horoskopskog znaka riba/rak :/
A sad me lijepo srolajte :P
Pa ništa,naravno ! Ali to nema veze sa sebičnošću....onda bi i netko sa 5-ero djece mogao biti sebičan jer nema 6 .Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
Nema "ispravnog" broja već želje,mogućnosti,stanja,ljubavi....što god !
Wana-nisam ni ja odmah odljepila na majčinske filinge,oni mi rastu iz dana u dan!!
Ali sam osjetila tu neopisivu želju!!!
Ma šta se ja uopće tu pravdam :P :P ;) :mrgreen:
Ja sam i više nego racionalni tip. Ako kod mene nema "ugodno s korisnim", bratemili, ništa od "posla".
Nikako mi nikada nisu išle u glavu priče - dogodilo nam se, tako je to trebalo biti, slučajno, nismo imali sreće..............ili nešto tako slično (ovim naravno ne kažem da je nekome nemoguće, ali meni recimo je).
Ja sam tipični primjer: by the book - škola, faks, posao, dečko, kredit, stan, brak, dijete, 3 godine, drugo dijete..........(vila, bazen, penzija :lol:) i ima ljudi koji se tome ne mogu načuditi, a meni je to najnormalnija stvar da je u mom životu uvijek bilo onako kako sam sama htjela i kako sam sama napravila. I kamo sreće da uvijek bude tako! Ne priznajem ništa što mi nisu priskrbile moja glava i moje dvije ručice, a možda i pokoja noži(čiči)ca!
Ne kažem da tako mora biti svakome, netko je više opušteniji tip pa voli da ga "sudbina" nosi kud stigne, ja ne volim.
baš sam te i ja htjela to pitat ;)Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Naravno da sam ti odgovorila, ali još nam veza ne štima :/Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Stijena-fakat nevjerojatno,uopće ne kontam gdje je kratki spoj :/
Baš tako. :*Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Bit će da je neka urota protiv vas dvije. :PCitiraj:
Stijena prvotno napisa
XCitiraj:
Maruška prvotno napisa