CUREEEE!
molim bez tracanja i cakulanja :)
vratite se na temu - rodiliste merkur - ili moram raditi sankcije :mrgreen:
Printable View
CUREEEE!
molim bez tracanja i cakulanja :)
vratite se na temu - rodiliste merkur - ili moram raditi sankcije :mrgreen:
joj cure,nisam vam rekla da sam dobila apartman u merkuru jer nije bilo slobodnih soba....
moram reci,nista posebno,sve isto kao i u drugim sobama jedino kaj s nikim ne djelis wc....
kad budeš imala vremena daj nam napiši nešto više.. tko ti je bio na porodu i jesi li bila zadovoljna liječnicima,babicama....Citiraj:
filip prvotno napisa
usput,bebica ti je PREDIVNAAA :heart: :heart: :heart:
Daaaa, Filip, hoćemo više!!!!!!! :D :D :D Bebica je med medeni!!! :heart: :heart: :heart:
Evo vratila se ja iz Merkura...mislila sam da će danas biti gužvetina pred Uskrs, a ono svega par trudnica 8) Tako da znate vi koje idete iza Uskrsa- čeka vas takva gužva da ćete 2 dana tamo spavati da dočekate red :mrgreen:
Dr. Leder- super! :) Zadnjih par pregleda me baš bolio pregled, ali danas skoro pa ništa 8)
Kod mene stanje nepromjenjeno- čini se da neću roditi u Slavoniji :mrgreen:
Filip, dok nas informiras o iskustvu samo pitanjce jel MM bio s tobom...ako da u kojem trenutku su ga pustili k tebi... Hvala
:heart:
Gaby, čisto sumnjam da je tvoj muž bio s njom :lol: :lol: :lol: :*
moram zbilja pohvaliti ekipu sestara gore....sestre koje su dosle u 19 sati u smjenu su rekle da bumo sve tri nocas rodile(toliko nas je naime bilo u sobi koje smo trebale rodit svaki cas) i tako je i bilo....najvose pohvala sestri Teuti.....
kad sam dosla ujutro gore bila je hrpa doktora kod boksa,a pregledala me je jedna mlada doktorica,sve me sram jer joj nisam zapamtila prezime....
a sto se muza tice.....zivkao me je non-stop na mobitel...htio je biti na porodu,ali kao dr.je rekla da nema odjelce pa ga nisu pustili,rekla sam im da nije prosao tecaj....i bolje da nije usao,na kraju se malo zakompliciralo pa bi mi samo smetao....ja sam na kraju bila u totalnoj banani od onih zadnjih trudova...
E da cure, Bambi je meni javila da odjelce ima za kupiti u ljekarni u sklopu Vuk Vrhovca...danas ja zvala da vidim kako rade od 8-16 čak i u petak ce raditi puno radno vrijeme...dakle ako se nekome blizi termin da si nabavite odjelo za tateka...
Hvala ti Filip na svakoj informaciji
Ninči misla sam na Filipovog muza - vis da moj isto nema odjelce :lol:
Filip uzivj u preslatkoj bebici... :heart:
Gaby :lol: :lol: :lol:
Filip, baš mi je drago da si zadovoljna :love: Jesi li mogla imati cijelo vrijeme mobitel ili samo u predrađaoni? Meni je najgora pomisao da će mi uzeti mobitel (pošto ni MM neće biti samnom na porodu) :(
vibrirao mi je cijelo vrijeme iznad glave...ne znaci ti to bas previse,ja nisam bas puno mogla cakulat na mob.zbog trudova... :)
Znači smjela si ga i u boks unjeti? :D :D :D Ma samo nek on meni vibrira! :mrgreen: A hoću li ja moći razgovarati ili ne- to ćemo još vidjeti :mrgreen: Nekako mi uljeva sigurnost da mogu uvijek čuti MM-a da me malo utješi :love: (istina da bi me više utješio da je tamo samnom, ali to je već za neku drugu temu :x )
A jesi li smjela piti vode?
Sorry, Filip što te mučim sa ispitivanjima :mrgreen: :*
imala sam samo vlaznu maramicu,a kada nisam bila prikopcana na ctg onda sam po boxu hodala i muckala si usta....
A u kojem trenutku oni puštaju tatu unutra?
Ne sviđa mi se pomisao da mu ne daju cijelo vrijeme biti tamo. U Petrovoj su ga pustili od početka. I kaj oni ne dijele ta odijelca?
Sad kad mijenjam bolnicu mi je sve smušeno. Svaka ima svoja pravila.
Imam i ja jedno pitanje za Filipa, da li ti poslije poroda daju one pelene za odrasle ili te omotaju u krpe pa krvi ima a di nema...u Petrovoj po novoj dobis pelenu-sto je praktičnijeCitiraj:
ivanche prvotno napisa
stavili su mi onu zelenu krpu...odvratno...
Da, te zelene krpe sam vidjela kad sam ležala na intenzivnoj i stvarno mi je izgledalo katastrofa! :(
Nego, recite mi kako funkcionira rooming in u Merkuru? Mislim, ima li kakvih novijih iskustava? I treba li nositi svoje pelene ako će beba biti 24 sata uz mene?
Mi se evo vratili iz Slavonije....ja još u komadu :mrgreen:
da i ja sam dobila zelenu krpu ili kako oni to zovu komprese , ali samo dok nisam došla u sobu ,sestra mi je pomogla da se ustanem i stavila mi uloške .
što se tiće roominga beba je stvarno 24 sata s tobom osim ako ne tražiš da ti je po noći ostave u dječjoj sobi. 3 puta dnevno ih vode na presvlačenje i kupanje ali to je obično bilo po pola sata , taman da se otuširaš ili prošećeš. Pelene svakako moraš imati svoje .
Pa zašto je nose 3 puta na presvlačenje ako mi nosimo svoje pelene? :shock: Sigurno ih ne kupaju 3 puta dnevno :shock: To bi stvarno bilo previše :mrgreen:
Bebe se ne presvlače u sobi. Sestra dođe po bebe i ti joj daš pelenu. S obzirom da su bebe u onim jastucima ti ih ne smiješ prematati, jer ako ne bi dobro zavezala jastuk beba bi mogla ispasti kad ih nose po bolnici. To te posebno upozore, obično kada prvi put dobiješ bebu.
a što ako mami poslije poroda nije baš dobro... jel i onda beba mora biti stalno s mamom u sobi?
Bokić, ja bila u subotu na pregledu gore u rodilistu. Dezurna bila dr Stasenko i jedan mladi dr. svjetlije kose, onak malo pročelav...imala trudove i da je po njemu ja bi ostala ali ja rekla dr Stasenko da ja radije idem kuci setat pa ak me stisne se vratim. Pustili me i u komadu sam...skocio mi tlak pa me sestre i dr nasmijavali - kao da se opustim i fakat tlak se stabiliziro. Sestrice krasne, jedna kratke kose, boje meda, nosi očalinke malo punija-nisam usnimila ime, a druga jako duge kose zove se Ivana. Uglavnom ja naručena opet u subotu jer je dr Stasenko dezurna. Tak da ako neka u subotu pozeli roditi, znate kome cete pasti u ruke. :)
Ivanche ja pitala dr za prisustvo tate na porodu, odgovor - nema nikakve frke ako nabavimo odjelce. Dakle znas sto ti je ciniti.
Rince/Filip ono sto sam zaboravila pitati je - sto uopće smijem unijeti u samu rađaonu...svi spominju mobitel, a ja sam npr vidjela da dijele i neke plastične natikače iz doba mladosti moga dede :D E i kak sam skuzila nema tam neke specijalne predradaone ili sam u krivu :D E i vidjela sam famozne spavačice, dekolte ko u haljinice jedne nase pjevacice koja je svojedobno izazvala puno novinskih članaka :lol: :lol:
JA SAM RODILA U 01,10 I BEBU SAM DOBILA NAKON PAR SATI NA PODOJ....oprostite na vel.slovima....jednom sam molila da ju ostave s drugim bama jer sam drugi dan dobila upalu misica od poroda i nisam se bas mogla kretati...
Pa onda mi ta 3 puta dnevno zvuči premalo :shock: Mislim da bi se bebu trebalo češće previjati! :/ I baš mi je glupa to isprika sa jastučićem i nosanjem po bolnici! :roll: Jer ko da im je teško provjeriti je li beba dobro svezana....uostalom- sve bi bebe bile dobro svezane kada bi samo jednom pokazale ženama kako se to radi :/ A i zašto ne premataju bebe u sobi pred mamom??? Zašto bi ih za tih 2 minute koliko im treba da previju bebu, trebale nositi od mame? :/ Meni to sve totalno nelogično! :roll:Citiraj:
Cathy prvotno napisa
Ma ne! Uvijek možeš tražiti da ti bebu odnesu u sobu za bebe....i da beba preko noći ne bude uz tebe! Ja se nadam da ću biti dovoljno jaka da beba bude stalno uz mene!Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
Sigurno dr. Polančec! :D On je tek na drugoj godini specijalizacije....a najveća je legenda na svijetu! :mrgreen: Ima samo 28 godina i ja sam se nekad pitala kako može uvijek, baš uvijek biti tako super raspoložen! Da nije bilo njega, mislim da bi pola žena na ginekologiji 2 izbudalilo kad sam ja tamo ležala! On je redovno unosio veselje na odjel! :D Da mi bar on bude na porodu! Mislim da bi mi u startu nestala polovica mog straha kad bih ga vidjela! :mrgreen:Citiraj:
Gaby prvotno napisa
Zašto ti odmah nisu dali bebu???? :shock: Meni je par sati puno vremena!!!! :/ I ako budem bila pri sebi nakon poroda i ako bude sve u redu sa bebom, definitivno ću zahtjevati da mi je odmah daju!Citiraj:
filip prvotno napisa
Ja sve nešta pričam da ću zahtjevati, a vidjet ćemo kad se nađem u toj situaciji! :mrgreen:
Citiraj:
Ninči prvotno napisa
ja sam se toliko tresla poslije poroda da neznam kako bih drzala dijete u narucju odmah ....nisam mogla doc sebi niti nakon 5 sati poslije poroda....
organizam ti se jednostavno mora odmoriti i skupiti snage...
ja sam 10 dan nakon poroda dobila temperaturu zato sto sam mislila da imam snage setat po kuci i totalno sam se preforsirala...
Citiraj:
Gaby prvotno napisa
o da spavacice su im zakon,jedva sam cekala da stavim zihericu na onaj prelijepi dekolte.....a slape mrak,zgurala sam ih u wc i obula japanke,one su mi bile super.... :lol:
ja sam u box uzela samo mobitel,gazu i labelo....s tim da nisam non stop bila u boxu ,samo kad su mi radili ctg....gledala sam da se sto vise krecem...
čekajte ja ne kužim tu zelenu krpu među nogama... to dakle stavljaju poslije poroda i do kad to čudo moramo imati?
kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
stavit će ti uloške dva sata poslije poroda.Citiraj:
kaj si ne smijemo odmah stavit uloške??
Jel netko zna da li još radi dr Škrobonja?
njegovo ime nisam vidjela na vratima trudničke..mislim da on više ne radiCitiraj:
Bambi prvotno napisa
raspored u ambulanti je ovakav:
ponedjeljak : dr.Roki
utorak: dr.Stasenko
srijeda:dr.Skalak
četvrtak: dr.Leder
petak: nova doktorica, al na vratima još uvijek piše stasenko...
s tim da su neke dane po dva doktora ali nisam zapamtila imena....
Za Škrobonju nisam čula!
On ne radi u trudničkoj već u rađaoni, te mi mogu odgovorit cure koje su rađale ;)
Ma nije u tome bit....individualan je svaki porod i svaka žena, pa tako i ti. Neke imaju snage poslije poroda, neke ne....i nisam na to niti ciljala.Citiraj:
filip prvotno napisa
Nego me je zanimalo jesu li ti uopće ponudili bebu nakon poroda ili su je samo odnjeli bez ikakve nakane da ti je daju i nisi je vidjela par sati nakon toga? To bi bilo katastrofa! :/
ja sam imala krpu do jutra, rodila sam u ponoc. draga, mislim da ce ti biti tak svejedno kaj ti stoji medu nogama. ta krpa se bar ne lijepi, za razliku od vate iz uloska.Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
filip, jesi rodila normalno ili su ti dali "kompletni tretman" (drip, infuziju, epiziotomiju...)?
opss sorry onda ;)Citiraj:
Bambi prvotno napisa
Gaby , smeđe natikače su veliki brojevi , ja nosim 37 i sestra mi je dala bijele japanke i bile su skroz čiste . Ako ti uvale smeđe velike u ormariću u predrađaoni u donjem djelu su ti te bijele japanke pa si ih zamjeni , u box sam nosila mobitel i krpicu za osvježivanje , a stvari su mi bile u predrađaoni na onim stolcima tako da kad nisam bila prikopčana na ctg odlazila sam tamo i uzimala što mi je trebalo i u wc-u sam se umivala jer mi je bilo jako vruće . Što se tiće predrađaone u prvo sobi te pregleda doktor , u drugoj klistriranje i brijanje , i onda ideš u rađaonu ako ima mjesta , ako ne onda šećeš po hodniku . Spavaćice imaju ogroma dekolte ali meni to nije smetalo jer sam nosila grudnjak čak mi je i olakšalo kod dojenja , a kad je išla vizita malo sam je skupila i nije nikakav problem , a kad ideš na hodnik obućeš ogtač i to je to. [/code][/quote]
Šta stvarno moraš imati paket svojih pelena za bebu dok si u bolnici? Tak nešto je bila spomenula jedna trudnica na trudničkom tečaju da je čula za Merkur pa se žena koja je vodila tečaj zgražala jer kao sva rodilišta dobivaju od Ministarstva pelene (ili sredstva za pelene, ne sjećam se točno šta je rekla). Pa kaj oni rade s tim pelenama ako te traže tvoje?? :evil: :evil:Citiraj:
rinče prvotno napisa
Ja sam bila uvjerena da je to ova trudnica krivo shvatila :shock:
E dobro sam ja onda to skuzila....vidla ormarić s japankama, sobicak za klistiranje, wc....a i jedna torba je stajala na jednoj od tri stolice ispred sobice za pregled ja to zovem prijamna sobica :)
idem ja opet u subotu pa cu jos malo usnimit situaciju... :D mada sam ja vec rekla dr da ako mogu vecinu vremena zelim provesti doma, a i pitala za hodanje - dr Stasenko to podrzava, a meni je to mrak za otvaranje...
Kaj se mladog dr tiče - fakat ne znam ime al svasta me pitao isto sve lijepo objasnio, a kad je vidio trudove izaso je na hodnik pitati sestrice dal kuze da zena, tj ja imam trudove...a meni je to tak priopćio da sam ja umrla od smijeha----samo je htio biti obazriv.
dosla ujutro u 8,15,fino me malo obrijali,dali jako ugodan klisti,i onda laganini setnja po odjelu....Citiraj:
mikka prvotno napisa
trudovi mi se smanjili i tako do jedno 17,00....ajme kako sam bila gladna ko vuk....na kraju nam dofurali veceru,veli dr.mozete vi jesti necete vi do sutra rodit....kad oni mene na ctg kad tamo super trudovi,otvorila se ja fino jos 2 cm.i veli dr.da mi daju jos jedan klistir i onda ce mi probusit vodenjak...drip su mi dali sat vremena prije nego sto sam rodila,ali nije bilo strasno ,jos sam uspjela hodat u radaoni......na zalost mojoj curki se nije islo van ,a nagon za tiskanje nisam uopce imala tako da sam na silu tiskala......
cak sam i osjetila kak sam popucala,gori osjecaj nego kad te zrezu....hvala Bogu pa se to brzo sve skupa zaboravi...
Ovo mi presavršeno zvuči!!!! :) Da barem meni bude sve tako!!!! :( Reci nam koji su ti doktori bili na porodu? I jesu li te rezali i dali ti drip? Hvala na ovom iskustvu!Meni već puno znači kad bih mogla hodati, ići na wc i imati mobitel uz sebe u boksu! :mrgreen:Citiraj:
rinče prvotno napisa
Ja sam baš pričala sa prijateljicom koja je prije 10-ak dana rodila u Karlovcu....s njom je u sobi ležala jedna Romkinja....i nije imala svoje pelene....kaže da ju nije bilo ni briga hoće li i u šta presvući dijete :( I sestre su imale pelene u koje su prematale njenu bebicu. Druge su žene sve htjele prematati bebu u svoje pelene....a da nisu, i njima bi sestre prematale bebu u "bolničke". Pretpostavljam da je tako i na Merkuru....moraju oni imati pelene za bebe čije majke ne žele ponjeti svoje. Samo ja vjerujem da su to platnene pelene, a ne ove jednokratne....jer ipak bi za tolike bebe bilo malo previše za bilo koju bolnicu kupovati jednokratne. Mislim da tolika sredstva za pelene ipak ne dobivaju.Citiraj:
chicago prvotno napisa
Pa kad si malo zamislim....jesu to sve bebe....ali niti ja ne bih željela da mi stavljaju platnene uloške u bolnici- koji se kao i pelene operu i šalju dalje....nego ću radije ponjeti svoje. Tako ću i pelene ponjeti svoje....u ta 3 dana što ću biti tamo (nadam se da neću duže), neću bankrotirati ako koristim svoje pelene....prije da ću bankrotirati zbog pelena kad izađem iz bolnice :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: ma to je meni najveća legenda u cijeloj bolnici!!!! Mislim da nema tko drugi biti nego on, a i ovo što pričaš mi baš sliči na njega :mrgreen:Citiraj:
Gaby prvotno napisa
Taj se zove Ante Škrobonja, visok, nosi naočale, kratka kosa...
Ninči ,
tokom noći mi je bila dr.Stasenko , ali me porodio dr. Zovko , ali doktoricu sam vidjela svega dva puta jer sam uglavnom sama bila u boxu , stažistica koje je bila mi je rekla da hodam što više mogu tako da sam i šetala hodnikom , ali nisam mogla stalno biti na nogama jer sam dobivala drip tako da sam ipak morala ležeti , ali me već pred kraj doktor digao iz kreveta i rekao da moram prošetati i tako sam s dripom u rukama išla sam prošeti i na wc . Babica me zarezala kad je prošao trud tako da sam to pošteno osjetila . Moram priznati da me šivanje jako bolilo jer sam dosta duboko popucala jer sam rađala sa samo 7 cm otvorenosti . Ali dr. Zovko me je jako dobro sašio tako da me rana nije ni bolila i sada se uopće ništa ne vidi .
super Rince, a ne meni u Petrovoj em vodenjak busili i kateter uvadali umjesto da sam do wc-a prosetala...i to sve morale curkice na praksi raditi koje su se tresle pa su iskusne sestrice uletile...kaj mislite zakaj sad ne idem u Petrovu :)
Meni oso danas čepek...hehe....sad sam u fazi cekanja :D :D