simicv prvotno napisa
Pronašla sam temu, jer sam opet doživjela gorko razočaranje u zdravstvene radnike.
Nosim blizance, začete doniranom jajnom stanicom u Pragu, i to nakon 15 godina
bezuspješnih pokušaja u RH.
Liječnici su bezobrazni i to do krajnjih granica.
Poduzela sam sve da osiguram uredno vođenje trudnoće, no sve je palo u vodu.
Moj ginekolog primarne zdravstvene zaštite "hvalisao" se sa uspjehom praćenja trudnoća
nakon 40 g, uvjeravala me je da nema smisla da idem na 4D(banka mi je napravila probleme
pa sam kratka sa lovom), znam za rizik amniocenteze kod dvojčeka, i usprkos svega jučer me je
poslala na double test.
Usput, rekla je da nadalje javljam specijalistima u Petrovoj u trudničkoj ambulanti a njoj dolazim
po uputnice i lijekove. Od sinoć kopam po vašem forumu da pronađem liječnika kojemu ću se javiti.
Kolege su me odmah, saminicijativno htjele naručiti kod Podobnika na 4D, čak je i žena sa klinike pitala:
"kakav UZV ima vaša liječnica, ne brzajte sa odlukama, dođite da sve pogledamo, ne srljajte u cerclage itd."
Znam da su tašti, ali nisam nikoga htjela povrijediti, slušala sam svoga liječnika i...
U 18 tom tjednu trudnoće, u zadnjoj šansi da postanem majka moram tražiti tko će me primiti.
Napravila sam TOTALNO NEPOUZDAN test, koji bi mogao pokazati krivi rezultat. Kada sam liječnicu pitala
što misli o double testu kod blizanačke trudnoće rekla je "ne znam kako je kod blizanaca".
Zanima me, dokle će se ovo tolerirati i postoji li bilo kakva institucija kojoj se
neprofesionalno ponašanje liječnika može prijaviti i sankcionirati.
Meni je jako ozbiljna stvar imati djecu ili ne, a nadam se da će i takvim liječnicima
biti veliko pitanje raditi kao doktor ili ne.