Ako imaš auto, pitaj cure na topicu Potpomognuta u Rijeci kod koga su, ja nisam za mijenjanje jer nikome se ne mile MPO pacijenti, ali mislim da tvoja prelazi neke granice.Citiraj:
skandy prvotno napisa
Printable View
Ako imaš auto, pitaj cure na topicu Potpomognuta u Rijeci kod koga su, ja nisam za mijenjanje jer nikome se ne mile MPO pacijenti, ali mislim da tvoja prelazi neke granice.Citiraj:
skandy prvotno napisa
joj ina draga,to je samo šaćica što sam tu nabrojala.Toliko toga ima .Nadaleko i naširoko je poznata po svojem negativnom stavu prema pacjenticama,ali nitko joj nemože ništa...dobra zaleđina.
Draga skandy baš sam mislila na tebe neki dan kako si i šta je novo? Žao mi je da se tako patite (kao da nam je sve ove muke nisu dovoljne),ali gledaj s pozitivne strane- bar ste otkrili u kojem grmu "leži zec" i sada se uhvatite u koštac s tim problemom. A što se tiče tvoje ginekologice čula sam od jedne frendice iz tvog mjesta istu stvar ali ona je prešla kod nekog vrlo dragog u Senj i jako je zadovoljna! Držim ti fige!
mala garava i ja se tebe često sjetim.
puno žena je otišlo od nje kod tog doktora i ja bi vjeruj mi da moram samo jednom ili dvaput tamo na pregled ,ali znaš i sama da su mi stalno potrebne nekakve uputnice a kad ova naša bura zapuše daleki Senj je još dalji.
Gledam ja to sve sa pozitivne strane samo me nekad kao evo danas uhvati sve već gore spomenuto i ne vidim izlaza.Lakše mi je odkada sam to podjelila sa vama.Puno lakše. Samo se bojim se da će do kraja biti još puno takvih trenutaka koji su skoro pa nepodnošljivi
Draga skandy, ja ću ti samo poslati jedan virtualni :love:. Iskreno se veselim danu kad ćeš primiti u ruke svoju bebu i kad će se svi "nepodnošljivi" i teški trenutci činiti tako dalekim, ali i te kako svrhovitim. Drži se, draga... :*
Draga skandy, samo se ti ne daj smetati! Ti znaš što želiš a našla si i put ka svojoj bebi..
A zlu ginićku zanemari. Svaki put kad ti kaže nešto negativno, zamisli je kako sjedi na wc školjci s bolnim grčem na licu jer je dobila proljev od svoje moralnosti i etičnosti!
skandy, :love: samo naprijed!
skandy, problem je nađen i sad ga treba riješiti i ja ~~~~~~~~ svim srcem za to. Doktorici reci da nije njen problem da li Slovenci vraćaju tvoje embrije ili ne. :*
Skandy, sretno.
Uvijek će biti ljudi koji ne razumiju niti će ikad razumjeti.
:heart:
Skandy nemogu vjerovati da nailaziš na takve probleme i takve nazovimo dr. ali baš zato još više imaš podršku svih nas i od srca želim da što prije uspiješ :heart: :*
skandy :love: Sretno!!!
sretno :heart: :love:
Skandy :love:
Ja sam već navikla da u našoj okolini zbilja ima svakakvih umova i nimalo me to više ne nervira. Zapravo sam kroz prizmu neplodnosti puno toga naučila o ljudima. Tvoja primarna ginekologica ti je dužna pomoći. Ukoliko si emotivno iscrpljena za dokazivanje svog prava, promijeni je, nađi drugog ginekologa. Znam da si kod dr. Vlastelića, možeš li se njemu obratiti?
Sretno draga!
:heart:
marči kopirala:
Matko
Postano: pet sij 30, 2009 12:45 pm Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
Evo i jas javljam neznam jelimalo kasno ali pokusat cu.Nakon 2 godine potezanja po ordinacujama i lijecnicima.Dosli smo do vrsne geneticarke u Splitu.I napokon saznali razloge moja 2 spontana.Naime moj suprug ima gresku izmedju 2-i -3 kromodoma.Lijecnica nas upucuje kod Dr.Peterlina u Ljubljanu.Slovenija.Napisala je nalaz koji moram dostaviti HZZO .,radi odobravanja nekog dijela troska.Pa cemo vidit.Odmah nam je rekla gako se predimolatacijska dijagnostika ne radi u Hr.Ali ako( nas )dovoljno -parova s problemom trazi takvo nesto .da postoji mogucnost da i kod nas pocnu odvijati takve postupke.
Marči,
ako mi možeš reći o kojoj se genetičarki radi (može i na pp).
A što se tiče preimplantacijske iskreno ne mislim da će se to tako brzo moći kod nas raditi, nažalost.
Berlin, marci je samo kopirala post koji je napisala Matko, pa se najbolje javi direktno na pp Matku, ne znam da li je i primijetila gdje je kopiran njen post
Velika :* svima
Da Matko je primjetila. :saint:
Matko :love: Sretno!
Ilium hvala!
Matko sretno!
I jednoj i drugoj :*
Joj drage moje cure.Evo ovako stoje stvari,sjedim ja sa svojom genetičarkom i pišemo pismo zamolbe za HZZO .Pismo za odobravaje troškova lječenja PID u Sloveniji.Draga mi Dr.kaže da još nabavim koje pismo potkrepe od ginekologa,i još mi na kraju kaže:HZZO ovo još nikome nije odobrio ali vrijedi pokušati.Navodno su dotični u ministarstvu Zdravstva jako osjetljivi po pitanj liječenja u stranoj državi,i trgaju sva pisma koja se odnose na gore navedeno.
.........................Šok.......?????????????? ??
Čemu sve ovo onda?
:?
Moja genetičarka je poslala e-mail preporuke dr.u Ljubljani.Trenutačno sam u fazi kopiranja svi postoječih nalaza.Šaljem ih poštom Dr.B.P. u ljubljanu.
Nadam se da se neče ljutit ako su svi na Hrvatskom. :(
Otkrila sam jednu stranicu o Pred implatacijskoj dijagnostici i naravno u Austriji je.I da tamo imaju prijevod teksta na Hrvatskom kao i kontakt broj,e-mail potpore i pitanja.E pa zašto ovaj u Slo to nema?????????????
Recite mi da li bi trebala otvoriti novu temu za PID?
Matko,
mislim da HZZO plaća one postupke koji se ne mogu obaviti u Hrvatskoj.
Pročešljaj malo njihov "pravilnik".
Na pp ću ti poslati imena osoba koje su za to zadužene u HZZO-u.
A što se tiče hrvatskog jezika mislim da to njima neće biti problem jer ipak imaju dosta pacijenata iz Hrv.
S r e t n o!
Hvala Berlin :heart:
Citiraj:
Matko prvotno napisa
Neki dan smo MM i ja otišli u HZZO raspitati se o našim pravima.Dvije ljubazne gospođe uputile su nas kamo i kako dalje i usput je jedna nadodala kako je baš prošlo ljeto imala slučaj u kojem je ženi vraćen novac od PID koju je radila u Češkoj.Zaboravila sam dodati da joj je žena došla sa trudničkim trbuhom :)
sretno cure :heart:
skandy, odlican primjer!
Mala preporuka svima koji kontaktiraju javne i državne službe: kad šaljete pismo, zahtjev, molbu ili slično, obavezno šaljite s povratnicom. Na taj način imate dokaz da je vaša pošiljka zaprimljena i može joj se ući u trag. Zakonski rok za odgovor na pismo, zahtjev ili sl (dakle, neupravni spis) je 30 dana. Dodajte tome još tjedan ili dva dok prođe sve procedure :roll: ....pa ako nema odgovora šaljite požurnicu!!!Citiraj:
Matko prvotno napisa
Matko daj molim te javi mi sena snupica@gmail.com, u slicnoj smo situaciji pa da malo popricamo. Hvala i pozz
Drage moje... nakon duuugo čitanja evo i mene (nažalost) na ovoj temi... Dakle, nakon 2 godine pokušaja, testiranja i kombiniranja, i 5 neuspjelih trudnoća (bikomeijske i 1 b.o.) - opet smo na početku.:evil: Ali bar sad znamo razlog - mužu su utvrdili balansiranu translokaciju 5/14 kromosoma.
Da stvar bude gora, moja doktorica otišla iz klinike, otvara svoju, pa sljedećih 6 mjeseci ne možemo baš na nju računati...
Dakle, tražimo novog doktora, i odgovore... :-(
Vidjela sam po forumu cure po različitim temama, koje su spominjale probleme slične našima ... Jel ima tko da je bio na PGD-u? Gdje? Molim iskustva (i po mogućnosti pozitivne rezultate :mrgreen:).
Pozdrav!
patuljchica, vidim u potpisu da idete u Prag pa preporučam da se javiš na temu Potpomognuta u Češkoj, jedan par je bio na PGD u PFC-u pa će ti se vjerojatno javiti. Inače, ako tražiš MPO dr-a u ZG, preporuka je dr Radončić (za ev. pripreme i konzultacije za Prag).
Mare, hvala ti na preporuci! Ma, vidjela sam da se na pdf-u o Češkoj spominje PGD, ali nisam htjela prvim postom odmah off topic ;-), da me ne kude administratorice...
Probat ću!
Zanima me da li je loš kariogram osnova za predimplantacijsku dijagnostiku?
MM i ja razmišljamo da iduću godinu odemo u SLO, kariogram nam je u redu ali bili su spontani (prirodno i AIH).
Da li je netko svejedno otišao i da li je moguće da prođemo komisiju? Ja sam već luuuda:-x
Izgleda da se kod naše komisije ne prolazi,unatoč lošem kariogramu i unatoč učestalim spontanim pobačajima
Misliš komisiju HZZO-a da refundira troškove PGD-a? Ili slovensku etičku komisiju?
Mislim da ovo prvo nikome dosad nisu refundirali, to jest drže se onoga - zatrudnjujte pa igra velikih brojeva - spontani ili amniocenteze. To jest, niko nije dobio dosad mišljenje da je indiciran PGD vani, ako sam dobro skužila.
ako se ne varam patuljchica je bila na ŠGD u Češkoj. Vjerojatno je prija toga pohodila našu gospodu iz komisije .probaj pitati nju
šgd- pgd
Mislim da joj to nisu odobrili i da je išla sa svojim novcem, ali nisam sto posto sigurna..
u pravu si ina. jučer sam naletila na tvoj stariji post u kojem si jednoj forumašici tumačila na tu temu , na patuljchicinom primjeru. Barbarellu sam uputila na nju ako će imati još dodatna pitanja a patuljchica je ,mislim,najfriškija u tome
Evo... našla vas ;-)
Dakle, kao što je mare rekla, nismo ni išli na komisiju. Naime, nekim drugim, off th record putevima provjerila sam jel bi išlo... čak i našla doktora za preporuku, ali sam iz HZZO-a dobila povratnu informaciju da NEMA ŠANSE da oni plaćaju PGD. Navodno, kod nas se ova metoda smatra eksperimentalnom. Parove našom dijagnozom šalju na donaciju, bez obzira što je mišljenje genetičara da postoje šanse za začeće zdravog djeteta (nije se znao izjasniti o postotcima). Realno, ovaj je postupak duplo skuplji od svih drugih na koje šalju van (pogotovo što prvo šalju na bezbroj AID-a, pa tek na kraju na IVF), pa malo "šparaju".
Imala sam jednu ideju tjerati sve do Ustavnog suda da mi država nakandi zdravstvenu skrb na koju po Ustavu imam pravo, ali obzirom da smo zaključili da nam ta borba s vjetrenjačama kontraproduktivna u odnosu na borbu sa vremenom, skupili smo sve što smo imali i o svom trošku otišli u Prag.
Rezultat - vidljiv u potpisu :-) Najbolje utrošen novac ikada :-) - a i ne moram zahvaljivati Milinoviću nam našem malom čudu...
Više o mojem iskustvu s pgd-om vidi na pdf-u http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd .
Inače, molila bi administartorice, ako je moguće, da spoje ove dvije teme, obzirom da ionako ima malo postova o ovom postupku, a imamo dvije teme istog sadržaja,različitog naslova...
Barbarella, piši i na pp ako hoćeš, što te zanima.
poz i sretno!
Koji su to genijalni uzleti misli kod nas. A zamrzavanje js, to ne smatraju eksperimentalno... Ma... Jučer sam dobila sažetak članka iz Naturea, koji opet stavlja u upitnik smislenost zamrzavanja js kao metodu produljivanja plodnosti za žene koje to najviše traže, vani, a to su ove u kasnim tridesetima. Naime, zabilježeno je samo 10 živorođenih na svijetu, ako sam dobro shvatila, od jaja žena starijih od 38. Članak se ne bavi etikom, već propituje bi li tehnika trebala nositi label "experimental" ili ne, s obzirom na sve neopznanice i na činjenicu da se pojavljuje kao "extending fertility" usluga. Doduše... sve to znamo... mi pacijenti... a establishment se pravi toše.